Fóbia z červenania a svadba...to sa predsa nedá..čo s tým? :(

Trpím soc. fóbiou...vlastne mám skôr fóbiu z červenania. Viem sa neskutočne silno červenať keď som v stres. situáciách a ked som stredobodom pozornosti. Potom zvyknem mať aj také červené fľaky na tvári, ak je tá úzkosť silná na nevydržanie..keďže som sa takto videla, aj v škole sa mi za to smiali, bojím sa preto situácii kde som stredobodom. A problém je ten že som z kresť. rodiny a vlastne chceli by sme sa s priateľom zobrať v kostole, ale to je moja nočná mora..proste to nedokážem..neviem si to predstaviť.. chcem mať pekné fotky, ale ako? budem na nich červená fľakatá, alebo budem mať krásne šaty a tvár fľakatú? ako to spraviť? má niekto tiež takýto problém?
Odpovedať
Ahoj, podľa mňa sa s tým nerob starosti, aj keď sa pri foteni fliacky ukážu, ak budete mať šikovného fotografa, ktorému povieš čo ťa trapi...urcite vymysli ako urobiť fotky tak, aby to bolo čo najmenej vidieť plus dnes sa dajú nežiaduce veci pekne a nenapadne odstrániť vo photoshope...takže fľaky hoď za hlavu a uzi si fotenie...uvidis fotky budú krasne :-)
Odpovedať
@rita786 skôr by som mala problém s tým, že vydávať sa v kostole len pre pekné fotky ;-) Ale ako píše @apple72 absolútne sa kvôli fotkám netráp, fotograf všetko vyretušuje a pri obrade ťa bude vidieť len manžel a kňaz, ostatným budeš chrbtom ;-) Netráp sa s vecami, ktoré neovplyvníš ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rita786 ahoj rita, urcite sa oplati dat sa profesionalne nalicit a upozornit na tuto drobnost vizazistku... makeup dokaze divy ;) druha vec je ta, ze TY si najdolezitejsia v tvojom zivote, a co si myslia ini, je vedlajsie... a pri takejto prilezitosti to plati dvojnasobne :) btw. kedysi som mala rovnaky problem... casom sa to strati ;)
Odpovedať
vážne a ako sa ti podarilo z toho von?
Odpovedať
@rita786 neboj dobra kozmeticka ti da taky mejkap, aby vsetko dobre bolo,,,a aj budes zo zaciatku nervozna ono to prejde a budes v pohode,,,hlavne si to uzivaj a nestresuj,,,ved vydavas sa iba raz :)
Odpovedať
Profilova fotka
@rita786 neviem... asi som sa prestala na to orientovat :) ludia si na tebe vsimaju uplne ine veci ;) v tvojom okoli sa pohybuju prevazne ludia, ktori ta maju radi (alebo by mali :) ), tak preco sa stresovat, co si myslia o tom ako sa postavis a usmejes? :)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, tiež som sa straaašne červenala a potom som sa aj vyhýbala situáciám kde by sa mi to mohlo stať... no začarovaný kruh... vekom som však nabrala sebavedomie a červenám sa čoraz menej :-) taaaakže váž si samu seba, bud si vedomá svojich kvalít a v deň svadby si opakuj že si tá najkrajšia a najúžasnejšia na svete ;-) p.s. istý čas som si nahovárala že mi pomáhajú okuliare, za nimi som sa cítili chránená... možno nejakú takúto "psycho pomôcku" by si si mohla nájsť aj ty... hociakú :-D
Odpovedať
viem presne,co prezivas.mam presne to iste.staci,ze je okolo mna viac ludi a zacnem sa cervenat,tvar mam flakatu a keby len tvar,ale aj cely krk a dekolt.koli tomu sa nechcem vydavat
Odpovedať
ahoj, tak ja ti uplne rozumiem, som na tom rovnako, stávalo sa mi to vačšinou v škole, a samozrejme som sa toho tiež bála aké to bude na svadbe a fľaky boli...hneď ráno, ked som zbadala fotografa u kozmetičky fľaky po celom tele, ked prišiel kameraman to isté, vysvetlila som im, že to je zo stresu, obaja ma ukľudnili, prešlo to, potom sa to opakovalo, ked prišiel manžel s rodinou pre mňa a odpytavali sme, zrazu veľa ludí fľaky všade....po ceste do kostola to prešlo a už sa neobjavili, na fotkach ani videu nie je nič vidieť, kto ma pozná vie, že sa mi to stáva....jediné čo ti môžem poradiť, nemysli na to, že sa budeš červenať, lebo tým sa to len zhoršuje celé
Odpovedať
Ja som mala tak velky Adrenalin v krvi, ze som sa ani raz nezacervenala ;-)
Odpovedať
no to by musel byť ten makeup fakt silne krycí a neviem či už taký vyrobili..lebo ked si ja dávam, nie som síce tak veľmi červená, som ružová :-| a tiež nechcem vyzerať ako vosková figurína :( Navyše chodím k psychologičke a tá mi vysvetlila že najlepšou terapiou je ísť medzi ľudí a nepotláčať tie úzkosti liekmi ale nechať tomu voľný priebeh, skôr sa naučiť pracovať z mysľou..ale keďže 15 rokov som to takto neriešila iba potláčala liekmi, viete si predstaviť žemomentálne je to pre mňa situácia nemožná na zvládnutie..a kým by som sa naučila nanovo s tým pracovať (s tými myšlienkami) medzi ľuďmi, môže to zas dlho trvať..A už mám 27 rokov..nechcem čakať dovtedy...rozmýšľame teda aj o tom že iba kňaz a svedkovia a potom neskôr spraviť menšiu oslavu(tú by som už nejako zvládla), ale neviem či by mi to potom nebolo ľúto tiež aj kvôli rodičom(aj keď to chápu). Akurát snúbencovi rodičia nevedia o ničom,ale ani nechcem aby vedeli o mojom probléme. Čo vy na to všetko?
Odpovedať
@skokanovas vážne? tak ale si na tom lepšie, lebo si mala odvahu ísť do toho
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?