Okuliare verzus kontaktné šošovky počas svadobného dňa

Profilova fotka
Ahojte baby, chcem sa opytat na vase skusenosti s okuliarmi ci kontaktnymi sosovkami pocas svadby. Ja nosim okuliare, ale chcem si na svadbu objednat sosovky. Uvazujem nad 1 dnovymi, kedze uz som skusala sosovky, ale nie som asi dost trpezliva na ranne trapenie s nasadzovanim a teda nenosim ich pravidelne. Ale bojim sa toho, ze s nimi tak dlho nevydrzim.... od cca rano 7:00 do noci 3:00 - 4:00 - je to vyse 20 hodin. Ake mate skusenosti vy? Vydrzite so sosovkami tak dlho? Nestipu vas oci, ked ich mate dlhsiu dobu? Je lepsie pouzit jednodnove, ci radsej mesacne? Dik za kazdu radu :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja nosím okuliare a plánujem si ich dať aj na svadbu :) .. uvažovala som aj nad šošovkami, ale kedže ich dobre neznášam, tak som si ich rozmyslela .. :-p max na fotenie si dam okuliare dole, toľko hadam bez nich zvládnem :-D
Odpovedať
@zuzicka122 Kontaktné šošovky používam už 18 rokov bez ujmy na zdraví. ;-) Kedže si už skúšala nosiť šošovky, tak určite vieš, že oči treba na šošovky privykať postupne. Ak budú oči dostatočne privyknuté na nosenie šošoviek nemala by si mať problém vydržať v nich celý deň. Čo sa týka jednodňových a mesačných šošoviek, jediný rozdiel je v dĺžke životnosti. Výhodou jednodňových šošoviek je výrazné zníženie možnosti infekcie oka.
Odpovedať
Profilova fotka
sestrenka kjed sa vydavala, tak urobula velku chybu, ze si privykanie na sosovky nechala na dve dni pred svadbou, samozrejme ze sa jej v den svadby rano nechcelo trapit s nasadzovanim sosoviek / ktore vskutku nie je ni zlozite /, takze potom celu svadbu pretrpela poloslepa, lebo si nechcela okuliarmi pokazit celkovy outfit. takze ak ti mozem poradit, ja som sosovky az do operacie nosila pravidelne a niekokolkrat sa mi stalo, ze som ich mala cely den, celu noc az do rana-obeda do konca, ale som si kvapkala pravidelne kvapky a vsetko bolo fajn. cize, sosovky si nasadzuj minimalne dva tyzdne vopred a ziskas v tom aspon trosku cvik a budes potom cela happy, ze na svadbe budes ziarit bez okuliarikov a este k tomu budes aj vidiet :-D a ak ja budes mat okuliare, nebude prva, ani posledna, krasna budes aj tak ;-)
Odpovedať
Ja som nosila okuliare a koli svadbe som sa dala na sosovky...zacala som ich nosit cca mesiac a pol pred svadbou, najprv som ich nevydrzala mat dlho a apo par hodinach som ich musela vybrat...(od zaciatku pouzivam mesacne)...svadba bola prvy den, kedy som ich mala mat tak dlho ale vobec to nebol problem, rano som si ich nasadila okolo 8 a vydrzala som do tej cca 4, kedy sme sli spat...tolko veci sa dialo, ze som nejak nemala cas vnimat, ci ma rezu oci alebo nie :)) poradim ti, rovno si kup nejake kvapky na zvlhcenie oci, aby si si mohla kvapnut, ked ta zacnu rezat oci, ja som ich prvy mesiac hodne vyuzivala, lebo je to nezvyk mat nieco v oku...teraz nosim sosovky uz kazdy den, od rana do vecera a ani neviem, ze ich mam :)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, ja nosím okuliare a občas ich vymením za šošovky, do teraz bez problémovo. Na svadbu plánujem si dať šošovky, ale maximálne len po redový tanec, potom si dám okuliare ... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzicka122 Ahoj, ja som nechcela mať ako nevesta okuliare, tak som si asi pred mesiacom zadovážila kontaktné čočky mesačné a pár krát sa mi podarilo mať ich poriadne dlho a nevadilo... aj dosť rýchlo som si na ne zvykla. Dnes existujú aj šošovky na kontinuálne nosenie, ktoré by Ti teoreticky vôbec nemali vadiť ak by si ich mala "dva dni". Určite by som si k šošovkám kúpila aj "umelé slzy" pre nositeľov šošoviek, ak by náhodou trochu rezali, tak kvapneš a je po probléme :)
Odpovedať
Urcite sosovky, len najprv treba najst vhodnu znacku, lebo kazde su ine, najlepsie je ist do optiky, kde vam odmeraju velkost sosovky a podla toho vam poradia. Ja som si doteraz kupovala sosovky cez net a to bola velka chyba, no a teraz mam od optika presne pre mna vymerane a vobec ich necitim ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za rady. Ja som uz u kontaktologa bola, mam znacku aj parametre, takze som sa nakoniec rozhodla dat im druhu sancu a idem si ich objednat. Snad sa to za dva mesiace naucim nasadit rychlejsie :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj,ranne nasadzovanie je len o cviku :) Mozno by som ti doporucila nekupit jednodnove,ale nejake mesacne a poriadne si na ne zvyknut a odskusat si ich.Ja pouzivam od strednej trojmesacne a bez nich uz neviem fungovat.Aj ked ich mam v ociach cely den ziaden problem nemam pokial su nove,jediny problem je ked s nimi zaspim vecer pri telke :D
Odpovedať
Profilova fotka
To naozaj všetky riešite šošovky na svadbu? Ja o tom začínam rozmýšľať.. ale moc sa mi to nechce riešiť :D. Dokonca minule mi drahý povedal, že sa mu s okuliarmi páčim viac ako bez, tak že šošovky nemám riešiť :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj @zuzicka122 ... ja som sosovky nikdy predtym nenosila...a tak som to dost dlho zvazovala... a tiez som to na zaciatku nezvladla mat zalozene cely den... ale trvalo to iba par dni... potom som si zvykla... kedze som nechcela riskovat mesiac - dva pred svadbou zapalene oci, prip. nejake ine komplikacie, tak som radsej isla do optiky a tam mi podla merani nasli tie prave... :) a tiez boli mesacne... nosila som ich aj do prace a po case som si zvykla mat ich aj cely den... a skusila som si nalicit aj oci, aby som si zvykla aj na to... aj ked... stalo sa mi, ze asi necely tyzden pred svadbou som jednu sosovku stratila a kedze mam specificke dioptrie, uz by nestihla dojst... tak sme objednali ine a tie neboli az take prijemne.... niezeby boli zle... to zase nie... ale tie prve boli prijemnejsie v oku... takze odporucam to riesit cim skor, aby sa stihli prip. najst tie najvyhovujucejsie a ziskat aj co najvacsi grif pri ich nasadzovani... a bez problemov som v nich na svadbe vydrzala az do cca. 5tej rana potom.. neskor na svadobnej ceste som ich raz zabudla vybrat a rano ma uz oci trochu stipali, takze len nezabudnut vybrat a mat samozrejme radsej aj vhodne kvapky do oci.. ja som to chcela aj kvoli tomu, ze ma po case zvyknu okuliare tlacit na nose a najma v tom teple by sa mi asi aj trochu zosmykovali....
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez nosim okuliare. Na svadbu si chcem ale poriesit sosovky. Nikdy som ich nenosila, sama som zvedava. Jedine co mi poradili, ze si ich mam zohnat skor, zacat ich nosit aby som si na ne zvykla, pretoze by mi potom v svadobny den mohli robit zle
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja nosim sosovky kazdy den, uz ich viem nasadzovat aj po tme bez zrkadla, je to cista rutina, tak som si na ne zvykla ze ked si dam vecer okuliare tak mi az vadia... nosim mesacne a vôbec o nich neviem. matne si spominam na moje zaciatky ked som sa to ucila davat do oka, bola to sranda, ale potom to nejako rychlo preslo do rutiny a uz to mam ako ritual k cisteniu zubov... takze mozem len odporucit.
Odpovedať
Profilova fotka
tiez si spominam ako som sa uhybala pred vlastnym prstom :D Niekedy som myslela,ze ich do oka ani nedostanem a teraz par sekund a je hotovo
Odpovedať
ja nosim okuliare cca 1,5 mesiaca. pred tym len sosovky a okuliare iba vecer k telke. Po 3D mihalniciach som chytila zapal spojiviek, teraz sa liecim a mesiac mam sosovky zakazane.... som nestastna, zavadzaju mi okuliare :-) Ale vydrzim... na svadbu urcite sosovky.. max pohodlne. Odporucam skusat aspon mesiac pred.. aby si oci zvykli.
Odpovedať
ja nosim okuliare aj sosovky, podla nalady a na svadbu v sosovkach, ale beriem okuliare, lebo mam taku skusenost, ze ak ich mam velmi dlho, tak potom uz rezu
Odpovedať
@zuzicka122 A u toho kontaktológa si bola niekedy teraz? Lebo mať značku a parametre nestačí, on ti musí tie šošovky na oku aj vyskúšať, popozerať, ako ti sedia. A dostaneš od neho skúšobný pár šošoviek, tým pádom si nemusíš nič objednávať. Najprv si otestuješ, ako ti tie šošovky vyhovujú, potom by si k nemu mala zájsť ešte raz po nejakej dobe, keď budeš mať šošovky nasadené už od rána a znova ti skontroluje, ako ti sedia na oku. A až potom si ich objednaj. Je to dosť drahý špás na to, aby si zistila, že práve tieto šošovky ti nevyhovujú. Čo sa týka toho, aký typ šošoviek - ja bežne nosím dvojtýždňové, som s nimi veľmi spokojná a vydržím v nich celkom dlho, ale ak v nich mám byť celý deň, už mi začínajú vadiť. Riešim to kvapkami, najviac mi vyhovujú gélové kvapky Systane - neroztekajú sa (nerozmažeš si make-up :-) ) a mám pocit, že zvlhčujú lepšie ako bežné kvapky. Jednodňové šošovky sú tenšie, jemnejšie. V nich ale nevydržím až tak dlho a jednodňové šošovky jednej značky sa mi po celom dni ťažšie vyberali. Jednodňové radšej nosím na jednorazové príležitosti - plávanie, sauna... alebo keď niekam ideme na pár dní a nechce sa mi baliť aj roztok :-) A ozaj, roztok je tiež dôležitá vec - aj ten si treba vyskúšať, či ti bude vyhovovať, pri niektorých som mala rýchlejšie pocit suchého oka.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzicka122 ja nosim okuliare stale, ale pre sport som si zadovazila jednodnove sosovky, hlavne kvoli potapaniu a lyzovaniu....na svadbu budem mat urcite okuliare patria ku mne, bez nich to nie som ja, beriem ich ako svoju sucast. Mozno co by som este poradila, ak si bude davas robit nechty tak je to dost rozdiel si ich nasadzovat s nechtami, tak aj to treba natrenovat. A co sa tyka jednodnovych mna absolutne ani raz nerezali ani nic...su maksie a obsahuju ovela viacej vody ako viacdnove, ale samozrejme vjydu drahsie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?