Je 95 eur veľa za svadobnú kytičku?

Profilova fotka
Baby chcem sa opytat, ci 95euro za kyticku nieje prehnana suma... mne sa to zda strasne vela aj ked kyticka ktoru chcem mat moze mat taku hodnotu plus este pre maminky mi pani pisala 30-35euro a pierko 5euro... mam sa este popozerat po inych kvetinarstvach? Dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@bejusicek Podla mna keby kvetinarka nevie ze je svadobna, tak je lacnejsia..:)No neviem ake mozu mat cenu tie kvety ale 95 Eur je asi ozaj moc
Odpovedať
Profilova fotka
@bejusicek bezne sa ceny za svadobne kytice pohybuju od 50-150 eur plus 5-10 eur za pierko. Lacnejsie ta vyjde iba latkova. Ale samozrejme 100 ludi, 100 chuti - kazdemu sa paci nieco ine. Ale tak za zive kvety je to bezna suma, lacnejsie asi velmi nezozenies
Odpovedať
@bejusicek Cena je relatívny pojem čo sa niekomu zdá drahé je pre iného lacné,ceny ktoré uvádza paladia sú reálne..Neviem či uvedená fotka je len ilustračná,alebo má tvoja kytica vyzerať rovnako,ale v tomto konkrétnom prípade súdiac podľa fotky je daná kytica uviazaná veľmi amatérsky,bohužiaľ ako väčšina kytíc ponúkaných v našich kvetinárstvach.Osobne by som ,za takto odfláknutú kyticu nedal ani cent.
Odpovedať
Profilova fotka
@bejusicek ja si myslím, že je to prehnané a už niektorí nevedia, čo si majú pýtať za veci, ktoré sa začínajú prívlastkom svadobný-, svadobná-, svadobné-.... Ja som za svoju platila 30 eur aj s pierkom a to ani nebola sezóna tulipánov ;-) Stretla som sa len s tým, že kytice, v ktorých sú orchidei sú trochu drahšie ale 95 eur je raz veľa....určite ešte hľadaj ďalej :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no budem este hladat alebo napisem ak to bude to iste vsade tak sa rozhodnem pre najlepsie
Odpovedať
ja som si nasla za 50e. http://www.sashe.sk/Ikart/detail/svad...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som si vyrobila zo saténových stužiek čisto bielu, s perličkami ako ozdobou, aj pierko pre ženícha mi z toho vyšlo, a celkovo som za to dala tak 20 euro, aj na auto som si sama vyrobila, celkovo to je tak 30 euro
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa to tiez zda celkom dost za kyticu... zavisi od velkosti.. a mnozstve a druhu kvetov.. mozno by som odporucala ti pozriet si ceny kvetov v kvetinarstve, mozno by som zasla aj do niektoreho z tych drahsich, ak take poznas a vynasobit x cca. pocet kvetov a druhy kvetov, kt. tam chces mat... da sa z fotiek priblizne odrazit, kolko kvetov tam asi vyjde.. napr. tipujem podla tejto polfoto, ze tam v celej bolo cca. 9 bielych ruzi, 9 mensich fialovych (mozno vsak miniruzicky, kde na 1 stopke je viac ruziciek), dajme tomu 2 biele a 2 fialove lisianthusy a tie modre kvietky... plus samozrejme nejake ozdoby, zelen a pod. Aj ja som tu na MS obdivovala jednu kyticku cisto z ruzovych ruzi... a ked spomenula kocka cenu... tak ja reku.. to je dost vela... akurat, ze ona spominala, ze bola dost velka... a POZOR, aj dost tazka.. na to si davaj pozor.. kyticka sa ti potom prenesie a nosi ju casto zenich potom 8-) moja bola krasna, ale zas ja vzhladom na moju velkost by som brala a aj zvladla aj vacsiu (avsak ja som pri objednavke na to myslela a drzali sa pokynov, tak mozno preto ;-) ) no a a kocka sama povedala, ze vedela pocet ruzi... a ked si to vynasobila cenami beznymi... tak jej to aj tolko asi vyslo.. @bejusicek
Odpovedať
Profilova fotka
@florista mna by naozaj celkom zaujimalo... co tejto kyticke vycitas z tvojho pohladu... preco je podla Teba amatersky uviazana? aj ked niekedy sa mozno musia v kvetinarstvach aj poziadavkami neviest riadit.. naozaj ma to zaujima... nie je to ironicky dotaz.. :-) mozes aj do IP prip. sem, aby sa aj osveta sirila.. ako chces... ;-)
Odpovedať
@delphinka Neberiem tvoju otázku ako ironickú ,práve naopak som rád, že ťa táto téma zaujíma.Práve z dôvodu šírenia osvety sem občas prispievam.Na tej kytici sa mi nepáči ako je uviazaná, bez trochy fantázie ,kvety sú rozmiestnené symetricky čo pôsobí nudne ( s kvetmi sa dá krásne pohrať,len to treba vedieť ) ,tie preložené listy aspidistry vyzerajú hrozne.Takýto spôsob ukončenia kytice sa dnes už nepoužíva, na ukončenie by som použil inú zeleň,prípadne by som kyticu začistil gypsophilou ,ktorá je v kytici použitá.Naopak sa mi páči farebná kombinácia.V kvetinárstvach by v prvom rade mali pracovať profesionáli,ktorí vedia zákazníka usmerniť, vždy je to o kompromise, nevesta ako laik povie svoju predstavu a je na floristovi ako odborníkovi, aby jej poradil.Bohužiaľ realita je taká ,že v kvetinárstvach pracujú ľudia bez odborného vzdelania a potom to tak vyzerá.
Odpovedať
Profilova fotka
@florista ... jasné ... opäť max súhlas :)
Odpovedať
mne sa uz zdá 5O eur za moju vysnívanú kytičku vela a ne dvojnásobok viac... ja by som radšej na tvojom mieste hladala inde, dnes je velká konkurencia, nemusíš sa poponáhľať a dohodnúť sa hned v prvom kvetinárstve
Odpovedať
Článok sa načítava...
95 Eur za kyticu??? a čo s ňou po tých pár hodinách budeš potom robiť? po fotení, resp. po obrade ju dáš na stôl do vázy, tam si ju už všimne fakt málo ľudí /a ty tiež už nie/ a doma ju dáš akurát tak vysušiť a vznikne ti z toho niekoľkomesačný pracholapač. Aj tak to potom vyhodíš. Tie peniaze by som určite investovala do niečoho iného. Detto kadejaké pierka.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Asi závisí od toho, kde si kyticu dáš uviazať, jasné, že v BA bude drahšia ako napríklad u nás v Šamoríne. Tiež poznám prípad keď si dala kamoška uviazať svadobnú kyticu, vyšla ju 100 euro, a za dva týždne išla na svadbu ako hosť, strašne sa jej páčila kytička, ktorú mala ako svadobnú, tak ju dala uviazať aj kamoške ako gratulačnú a hádajte koľko ju vyšla? Zaplatila za ňu 35 euro, to je trošku iný rozdieľ, nie? Len preto, že nemá prívlastok svadobná. Ja som za moju dala 35 e, a spravili mi ju presne tak ako som si ju vysnívala. Kytica nemusí byť podľa najnovších trendov, hlavne nech sa páči tebe.
Odpovedať
Profilova fotka
podľa môjho názoru je to strašne veľa - ja osobne by som za kytičku také peniaze nedala... nás vyšla kytička s pierkom 17 eur.
Odpovedať
35 euro za taku kyticu je strasne malo! Ved je tam minimalne 14 velkych ruzi! Co si pamatam taku ruzu za menej ako 2 eura nekupis.... Este take fialkove na objednavku... Dalej su tam frezie, lishiantus, ktory je dost drahy, gypsofila a listove zacistenie plus stuha...plus Postriekanie kytice sprejom na vydrz mimo vody ... Ako vravim 35 euro urcite nie.... Aj 95 je dost... Ale pravda je taka... Ze kvetinar by mal cenu povedat len odhadom a skutocnu cenu povedat po spocitani vsetkych kvetov podla nakupu v ten den, takze si sama netrufam povedat kolko by vysla lebo kvety stoja kazdy den inu sumu.... Raz sa vo velkosklade predava ruza za jednu sumu a na dalsi den kludne aj o euro viac!
Odpovedať
tak jasne ze florista vidi nedostatky ako odbornik ale vacsina ludi na svadbe ani netusi ako ktore kvety sa volaju a nie este ako spravne maju byt uviazane a vidia kyticu ako celok ;-) pre mna je to taka pekna svadobna kyticka. A co sa tyka ceny je to vec nazoru-nevesty tu vyhadzuju kopec penazi za aj nie prilis potrebne veci len preto ze to tak proste chcu mat. Ja osobne by som tie peniaze investovala do niecoho ineho lebo naozaj takato pekna vydrzi certsva max.3 dni a co dalej s nou, nedajboze by si ju este hadzala :-p :-D da sa spravit pekna kyticka aj do tych 40evri, takze ja by som asi skusila este pohladat ;-)
Odpovedať
podla mna je prehnana suma ved potom ju aj tak vyhodiš do koša a potom si pomysli kolko penazi si len tak vyhodila floristy tam podavaju veci ktore su prehnane drahe a zbytočne ,ale ty sa musis rozhodnut je to vec nazoru ;-)
Odpovedať
Preboha preco tu riesite, ze ju vyhodite do kosa??? Ved aj svadobne saty si uz nikdy neobleciete a vyjdu vas omnoho viac ako kytica... To tu mozte rovno riesit, kazdu jednu vec na svadbe. Ved naco napr. Platit fotografa, ked ma pekne odfoti aj nejaky clen rodiny (a potom to tak aj vyzera). Co sa tyka floristu... Myslim, ze vyber kytice urcuje nevesta a co sa paci jej... To ze florista by to usporiadal inak... Nech si to tak usporiada na svojej svadbe ;) ked si pozeram floristicke casopisy a vidim tie hrozy, ktore dnesni floristi povazuju za moderne svadobne kytice je mi na grc... Vid aj tohtorocna flora a tie svadobne hrozy, z ktorych by som si nevybrala ani jednu.... To radsej toto nemoderne listove zakoncenie jak tie vysoko moderne vytvory. Cest vynimkam samozrejme :)
Odpovedať
je to strašne veľa na to, že potom uvädne a skončí v koši, príp. ju budeš hádzať a vezme si ju družička
Odpovedať
@perzefona ved o nic nejde ;-) pytala sa ze ci je to vela a chcela na to nazory ;-) je tu inak podobna diskusia na saty-kolko ste za ne dali 8-) to mi pride viac od veci lebo je rozdiel ked si niekto kupi alebo aspon pozicia original znackovy model v salone za 700 eur alebo si pozicia model netvrdim ze nepeknych, ale lacnych siat za 200 eur. cize tu je rozdiel radovo stovky eur. kazda nevesta si urcuje vlastne priority, samozrejme rozhoduje nielen penazenka ale aj kolko je ochotna za to dat ;-) ja napriklad vidim rozdiel v investicii do kytice a do fotiek-predsa len, tie fotky ostavaju, kytica iba ak tak vysusena niekde na policke-pre mna neporovnatelne, cize investicia radsej do kvalitneho foto a kyticka postaci aj lacnejsia ;-) i ked to je tiez relativne, mas pravdu cim drahsia neznamena aj krajsia ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
pre mna je a preto som volila latkovu , koru mam na cely zivot. 95 eura a zvedne behom hodiny dvoch podla toho aka je .
Odpovedať
veľmi pekná ..
Odpovedať
Profilova fotka
nie som žiadny odborník, ale tiež si myslím, že je to veľmi veľa.. ja mám v pláne nejaké kvietky posadiť budúcej svokre do záhradky a potom z toho niečo vykúzlime, veď sme šikovné :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bejusicek ja radsej ani nechcem vediet co bude moja kytica stat... :D necham sa prekvapit.. :D aaaaa sak co... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@helulik mame to raz za zivot ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
95????? to si robis srandu nie? tolko by som urcite nedala to by musela mat asi zlate lupene :-D
Odpovedať
ano, je to nenormalne vela. Urcite najdes podobne peknu {mozno aj krajsiu} za neporovnatelne mensiu sumu
Odpovedať
Profilova fotka
ja som este kyticu neobjednávala ale tolko by som nedala
Odpovedať
Moja stála 54 či tak nejak (platil ju ženích). Vydržala perfektne. Avšak nemala som žiadne nesezónne kvety a kytica bola celkom dosť klasika... tak si viem dobre predstaviť, že môže stáť aj 95, podľa použitých kvetov... záleží určite aj od kvetinárstva. Keď dáš tých 95 eur, tak si daj záležať, aby kvalita zodpovedala :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?