Pivonková svadobná kytica

Ahojte dievčatá :-) prišla som si k vám po radu. Budem mať svadbu v júni a vždy som túžila po pivonkovej kytici. Popravde, nie som nejaká flóristka, kvetom veľmi nerozumiem, :-) ale pivonkovú kyticu by som naozaj veľmi chcela. Problém však je, že ma ľudia v mojom okolí, ktorí kvetom naozaj rozumejú viac ako ja, upozorňujú na fakt, že pivonka extrémne rýchlo vädne a môže sa stať, že už na obrade z nej môže byť úbožiatko. :-| Vy, čo s tým máte skúsenosti, alebo ste pivonkovú kytičku mali, dá sa tomuto nejako zabrániť? Alebo sa radšej zahľadieť do iného kvetu? Za Vaše rady pekne ďakujem :)
Odpovedať
1
2
@2helka20 Ahoj, ak máš rada Pivónie, kľudne si môžeš objednať kyticu z Pivoniek, Ale upozorni Pani v kvetinárstve, že nechceš aby boli úplne rozkvitnuté - aby to boli puky kvetov, prípadne si môžeš dať kombináciu Pivónie a ruže alebo iné kvety - prikladám svoje vytvorené kytice, zatiaľ sa mi stalo 1x - ale nie žeby zvädli ale veľmi rýchlo rozkvitli :)
Odpovedať
Profilova fotka
@2helka20 :Dobrý den , s pivoňkami pracuji velmi často a velmi ráda ,jsou to krásné květiny a dobře se s nimi pracuje.Co se týká pivoněk ,nemusíte se bát ,zahraniční pivoňky ,které jsou dovážené jsou přizpůsobené ,respektive abych se spràvně vyjádřila šlechtěné přímo k vazbám .Co se týká jejich výdrže ,dýl vydrží ,než klasické pivoňky ,které máme na zahradách .Do vazeb se dávají buď v pupenech ,nebo lehce rozvinuté viz fotka ,jako to má kolegyňka.Pivoňka ano nakvétá postupně,ale nevadne rychle .Nebojte se jí ,je to dobrá volba ;-) Přeji příjemný zbytek dne. Bára S.
Odpovedať
@gabika7 @svatebnirajbarbucha01 ďakujem vám veľmi pekne, pomohli ste mi :)
Odpovedať
Profilova fotka
@2helka20 :Dobrý večer ,ráda pomůžu a poradím :-) Přeji příjemný večer.Bára S.
Odpovedať
Dobrý večer,vôbec sa nemusíte báť.Pivoňky vydržia v dnešnej dobe sú dobré odrody a je dobré ich zapanažírovať špeciálnou páskou,proti vyparovaniu a ošetriť prípravkom Finishing OASIS .V dobrom kvetinárstve Vám to ošetria. :-)
Odpovedať
@gabika7 @svatebnirajbarbucha01 devcata prosim vas, ja budu mit svatbu v septembri a taky touzim po kytici z pivonek. Je kvetinarstvo schopne sehnat pivonky na jesen? Je to bezne nebo spis nemozne?
Odpovedať
Ahojte, nečítala som všetky príspevky len chcem dať do pozornosti jednu vec :) vraj sú pivonky len do polky augusta a potom sú celkom dosť drahé aj ja som ich veľmi chcela ale vydávam sa v októbri v kvetinárstve mi dali ale alternatívu anglickej ruže Dávid vyzerá veľmi podobne a je cenovo dostupenjšia :) dúfam, že som niekomu pomohla :)
Odpovedať
@tuqanqa Podľa mňa budú ťažko zohnateľné ... ale v lepšom kvetinárstve Ti ich určite budú vedieť objednať, no cena bude vyššia ... nakoľko budú mimo sezóny :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tuqanqa:Dobrý večer , v září dostupné pivoňky jsou .Samozřejmě záleží na tom ,jakého má danné květinářství dodavatele .Ano cena je vyšši ,než při sezóně. Pokud toužíte po pivoňkách a máte je ráda ,nevzdávejte se svého snu. :-) Přeji příjemný večer .Bára S.
Odpovedať
@svatebnirajbarbucha01 @gabika7 Súhlasím, že pivónie sú dostupné takmer celoročne, aj keď za vyššiu cenu. Osobne skôr odporúčam použiť ruže David Austin, ktoré sú bez problémov dostupné celoročne. Prípadne použiť sezónne kvety napr. dhalia, zinia ..., aspoň si nevesty ušetria zbytočné stresy zo zháňania pivónií mimo sezóny. ;-)
Odpovedať
@gabika7 tiež sa chcem opýtať na otázku ohľadom pivoniek. Pivoňky s moje vysnívané kvety celkovo a rada by som ich mala zahrnuté aj vo svadobnej kytici, ale máme svadbu 1.10! Jedna kvetinárka mi povedala, že určite vtedy nebudú, je nejaká šanca žeby som ich bez problémov zohnala??? Ďakujem za pomoc :-)
Odpovedať
No na tento termín 1.10, by bol asi zázrak zohnať niekde Pivonky :) , asi by som to riešila kvety ako spomína "ammi" ruže David Austin - podobajú sa na Pivonky ... :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja som to vyriešila tak, že som si kúpila kytičku z umelých pivoniek - vyzerajú krásne, na prvý pohľad by mi ani nenapadlo, že sú umelé a aspoň mám istotou, že mi neuvednú :)
Odpovedať
@eruwen A nehodíš sem fotku ako tá kytička vyzerá? :-)
Odpovedať
@katulinecqa Taká narýchlo fotená :D
Odpovedať
:-) Naozaj celkom dobre vyzerá a kde si ju zohnala na nete?
Odpovedať
No stále ma bolí ta predstava že jediné čím som si bola istá na svadbe mať nebudem :(
Odpovedať
Profilova fotka
preco to nebudes mat?
Odpovedať
@mojzistiatko No lebo sú buď vôbec,alebo ťažko dostupné za horibilnú sumu :-|
Odpovedať
@katulinecqa Hej, na internete som objednávala.
Odpovedať
Profilova fotka
@katulinecqa hm tie ceny su niektore strasne vysoke
Odpovedať
Profilova fotka
@tuqanqa Ahoj :-). Pivonky sa daju zohnat kedykolvek a kdekolvek, len v tomto rocnom obdobi na ktore sa pytas byvaju nerozkvitnute, teda iba taka mala gulicka (priemer mozno 2cm) a cena sa pohybuje okolo 7-10eur za kus...
Odpovedať
@levandullka fuuuha, dobra supa ta cena, tak neviem ci si to nerozmyslim :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@tuqanqa a ake si povodne chcela?
Odpovedať
no 10 pivoniek 100 eciek?: to je dosť dievčatá... :-(
Odpovedať
Baby kvetinarky, jaka je v septembri cena za ruzi David Austin a gypsomilky? A jeste premyslim ze si gypsomilku nasadim a vypestuju, oplati se to?
Odpovedať
@stanka45 neco hodne podobne jak je na foto kterou jsem pridala 21.2. Taky miluju hortenzie, konvalinky a frezie a nevestin zavoj (gypsomilka).
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som mala pivonkovu svadobnu kyticu a na stoloch pivoniove ruze a tie boli tusim este krajsie. Kytica bola pekna minimalne 4-5 dni.
Odpovedať
Ahojte babenky, aj ja som tuzila pivonkovu kyticu....no odradili ma 3 kvetinarky ze tie prve pivonky co sa dovazaju niesu az take pekne a nevydrzia dlho...a dost su este drahe a to mam svadbu 7.5....a tak este stale netusim aka bude a z coho----nechcem ani ruze frezie, kaly..orchidee....
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je Vašou vysnívanou kytica z pivoniek tak si ju doprajte v máji ich cena nie je až taká vysoká a dobrá kvetinárka vie objednať kvalitné kvietky,ktoré určite vydržia pekné.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?