Svadobná kytica. Aké kvety v septembri?

Ahojte baby. Nenasla som tu spomenutu takuto temu. V kvetoch sa nejako extra nevyznam, preto vas chcem porosit o rady, ake kvety su este aktualne na zaciatku septembra. Najradsej mam tulipany, ale v septembri je problem zohnat tulipany v krasnej sytej cyklamenovej. Neviem teda, pre ake kvety sa rozhodnut, a ruze velmi nechcem. Vopred dakujem za rady. ;-)
Odpovedať
1
2
5
ahoj, ani ja nechcem ruze :) zatial som rozhodnuta pre take chryzantemy, ktore ale vyzeraju ako take margaretky a do toho frezie. no uvidime, aka bude nakoniec realita :)
Odpovedať
Profilova fotka
toto by zaujimalo aj mna, kyticu chcem cyklamenovo fialovu a jedinou podmienkou je, aby to neboli ruze. mam ale dojdem, ze v sucasnosti uz nie je problem v ktorykolvek mesiac zohnat akykolvek kvet, len si pekne priplatime. Cize ja asi zajdem do kvetinarstva, donesiem par obrazkov ako inspiraciu a necham si poradit :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, v tejto farebnej kombinacii je vela, vela moznosti.. ;-) napriklad kaly, nadherne cyklamenove gerbery, hortenzia (na jesen v sezone..), eustoma, typ orchideje - vanda.. ;-) uz si len vybrat.. :-)
Odpovedať
@klik Ahoj, vedela by si mi prosim ta poradit aj nieco vo farbach smotanova, staroruzova, mozno jemna pastelova lososova? Nie si nahodou kvetinarka? :-D DAKUJEM!!!
Odpovedať
mimochodom, ja by som rada kombinovala s bielymi ruzami.. 8-) svadba bude 2.9. aaaaa som nizka, nemozem mat dlhe kvety v kytici. Vdaka
Odpovedať
ja zase tuzim po pivoniach.. svadbu mam 10.9., takze mam z toho tiez hlavu v smutku, kedze sezonu maju prave teraz :(
Odpovedať
no ja by som chcela cyklamenovo zelenu, pripadne cyklamenovo bielu, a vazne zacinam rozmyslat nad gerberami :) len vo vyzdobe v sale budeme mat aj tulipany na hlavnom stole, cito mozem kombinovat, aby to dobre vyzeralo :-|
Odpovedať
Profilova fotka
ja som mala slnecnice, ktore by bolo podla niektorych kvetinariek problem v oktobri zohnat, nastastie som nasla par dobrych kvetinarstiev, kde to problem nebol a jednu skvelu kvetinarku, pre ktoru som sa potom aj rozhodla. Ked si skor objednas kyticku, dobre kvetinarstvo ti kvietky objedna kvietky bez toho aby boli zbytocne predrazene a urobi ti kyticku z cohokolvek :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@anitka_a_matko ahoj Anitka, pozri na tieto ruže.. su to novinky a vyzeraju fakt super! Je to veľmi dobrá alternatíva aj k pivonkám - sú dostať celoročne, cena je ale ešte trochu vyššia, cca 3-4€/ks.. Inak osobne by som s bielou nekombinovala smotanovu ani lososovu, skôr smotanovú s lososovou ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@anitka_a_matko jasné, že môžeš mať "dlhé kvety" v kytici :-D , nižšie nevesty môžu mať kyticu previsnutú, ktorá ich opticky predĺži.. ;-)
Odpovedať
@klik aaaa eeeee to sa mi nelubi.. prevysnute kytice su na mna prilis.. mam rada romantiku a jednoduchu eleganciu
Odpovedať
@klik Dakujem krasne za radu. Tiez sa m pacia pivonky, su tak romanticke, nasuchorene, princeznickovske :-) ano mas pravdu, lososovu skor so smotanovou... ale u ruzi nie je predsa biela ako snehovobiela, ci len ja som nic take nevidela? :-N Kazdopadne.. musela by som si to skusit naaranzovat a potom by som vedela posudit, ci mi to pasuje, alebo nie. Ale vdaka za postreh, aspon viem, na co pozor dat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@klik tie ruze, nie su to nahodou krizenci s pivoniami??? Vnutro maju presne take.. no paradicka, su naaadherne. A este ma napadla jedna vec. Ako dlho pred svadbou si treba zajednat kyticu a vybrane dekoracie na stoly? Myslim zive kvety ako dekoracie.
Odpovedať
@anitka_a_matko co sa tyka zajednania zivych kvetov, mne vcera v kvetinarstve povedali, ze tak 3-4 tyzdne pred svadbou, aby tie kvety objednali. neviem, ako to byva v inych kvetinarstvach, ale ja som dostala taketo instrukcie :)
Odpovedať
@majka_snv Majka dakujem za info. To mam cas este daky ten mesiac a nejake drobne. :-D Budete mat svadbu v Sonate? Ci niekde inde? A kde v kvetinarstve si sa bola pytat? :-)
Odpovedať
@anitka_a_matko Za malicko :) Ohladom kvetov som sa bola pytat v kvetinarstve pri OD jednota a v kvetinarstve pri cintorine. Odtial mala kyticu kamaratka a bola nadherna. A svadbu budeme mat v dedinke Olsavica, odtial pochadzam a financne nas to bude stat tretinu z toho co v snv. vy budete mat v sonate?
Odpovedať
@majka_snv Aha.. a farbu chces taku tmabu ako si pisala, ci budes kombinovat aj s nejakou bledou farbou? My budeme mat svadbu v Ziline, kde momentalne byvame. Ale kedze drahy je zo SNV, tak zbezne poznam a v Sonate pracoval ako kuchar a mal tam svadbu jeho starsi brat. :-D
Odpovedať
no budeme to kombinovat so zelenou, aby to bolo zive, aspon tak planujeme, ale moze sa vselico zmenit. A pripravy uz hotove?
Odpovedať
@anitka_a_matko no budeme to kombinovat so zelenou, aby to bolo zive, aspon tak planujeme, ale moze sa vselico zmenit. A pripravy uz hotove?
Odpovedať
@majka_snv ani nie.. pre svadbu sme sa rozhodli len nejake dva mesiace dozadu, takze asi tak... navyse to dost spomaluje lietanie okolo nasho polrocneho syna a tiez, ze priatel je vecne v praci - chodi akoby na tyzdnovky prec a nespi doma, takze.. co mate vsetko vy zajednane? mozno tam bude nieco, na co sme zabudli.. :-D saty poziciavas, ci kupujes? a co kadernicka a vizaz?
Odpovedať
Profilova fotka
hmm to zalezi aj od siat ake mas. ja mam tiez v sept svadbu a saty mam bielocierne, velmi elegantne a ladylike. pacia sa mi kalie ale mne to vobec nejde lebo som mala (1,65m). mamina nechcela aby som mala mini kyticku ale vyzera to na jednoduchu kyticku z ruzi, taky bouquet malicky.. jednak to vydrzi, nemusim to vlacit a davat pozor ako co drzat (tie velke su trochu narocne podla mna). ale este neviem :) kvetinarka mi poradi isto
Odpovedať
@vianocnystromcek kvetinarky urcite poradia, aspon ja som mala len dobre skusenosti, nech si hlavne ty spokojna s kytickou. Inac videla som z ruzi kyticku, uplne jednoducu zviazanu a organzu, ktorou bolizviazane stopky, mala prepletenu s ciernou satenovou stuhou, uzasne to vyzeralo
Odpovedať
@anitka_a_matko tak maly vam urcite dava zabrat. my sice babo nemame, ale drahy chodi do kosic na tyzdnovky, tak mame tiez zhorsenu situaciu kusok. Zajednane mame zatial salu,hudbu, kameramana a fotografa, kostol, ale musime ist este na faru v snv, aby dali povolenie pre mna, lebo budeme mat v inej farnosti.A este ani na matriku sme nestihli :-| Obrucky uz mame vo vyrobe, pohare nam treba zohnat, vyzdobu mame takmer celu, len servitky nemozem najst v cyklamenovej. Saty sa mi uz tiez siju, chcela som mat vlastne a vyjdu ma menej ako polovica za pozicanie. a take ako chcem som v ziadnom salone ani nenasla. Cesat ma bude moja teta a vizazistku este nemam, u jednej som sa dala skusobne nalicit, ked bola svadobna vystava v snv, a az som sa zhrozila, takze stale hladam. :) a kyticku mam vybratu, uz len dat objednavku, ale to ma cas. tak drzim palce, aby ste stihli pripravit vsetko podla predstav :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majka_snv no nieco podobne chcem ja :) tmavocervenu kyticu resp bielotmavocervenu z ruzi a s ciernou stuhou
Odpovedať
Profilova fotka
@anitka_a_matko no, sú to plnokveté ruže.. ;-) a termín objednania kytice - záleží na oblasti, počte kvetinárstiev, sezóne.. tak dva mesiace je fajn, ale určite sa dá aj menej..
Odpovedať
Profilova fotka
@anitka_a_matko kaly.. na výšku.. ;-) akurát tá modelka to drží zle.. :-) , má to byť opreté o ruku - lakeť..
Odpovedať
@klik hmmm vyzera to zaujimavo.. budem musiet popremyslat. Dakujem za napady a tipy. :-D
Odpovedať
viete este nieco poradit, nejaky napad a hlavne nejake nie moc predrazene kvetinarstvo v Ke, dakujem
Odpovedať
@klik Ahoj chcela by som poradiť nejaké kvety na dokombinovanie. Svadobná kytica bude zo zelenkavých ruží doplnená bielymi fréziami (pierko z ruže a frézií) a pre družičku som chcela náramok na ruku z orchidei doplnený s fréziami (pierko z frézií). V kvetinárstve mi povedali, že sa to nedá dokombinovať a naviac orchidea rýchlo zvedne :-( Teraz mám hlavu v smútku čo doplniť pre družičku k fréziám na ten náramok. Gerberu však nechcem. Ako alternatívu som dala kytičku čisto z frézií. Svadba bude 17.09. Veľmi pekne ďakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@lailla - ahoj. Aj ja mám svadbu 10.septembra a budem mať pivonky. kvetinárka mi ich bez problémov objednala :-)
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?