Svadobná kytica. Z akých ruží, aby ladila so šatami?

Ahojte kocky, akej farby budete mat svadobnu kyticku a z akych kvetov ? Ja by som chcela z ruzi - lososovych/marhulkovych pripadne skombinovane so smotanovymi.. myslite, ze by sa to hodilo k bielym satam ? myslim, hlavne ta smotanova ci by sa hodila.. alebo radsej si ju mam dat spravit len z tych lososovych ? tiez by som chcela na kyticku dat zopar perliciek.. dakujem za vase nazory.. :-)
Odpovedať
1
2
12
Profilova fotka
Ahoj Silvie, kombinacia smotanova-marhulkova je podla mna ok. Ja som mala zase smotanovo-bielo-zelenu. S perlickami. Perlicky mi viseli z kyticky (mala som taku previsnutu) a boli aj medzi kvietkami. Ak by si chcela biele perlicky, tak ich zozenies v Auparku v Da Vinci, maju tam taku sadu na vyrobu nahrdelnika a su v balicku v niekolkych velkostiach. Cena je cca 150 Sk za balicek.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja budem mat takuto: http://www.mojasvadba.sk/album/view.p... mam rada ked je vsade vela zeleneho :-)
Odpovedať
Profilova fotka
K bielym je každá farba OK. Navyše si myslím, že smotanová to trochu zjemní. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som chcela staroruzovu.....ruze alebo tulipany s orchdeami a vela drobnymi kvetinkami.
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa veľmi páčia margarétky len neviem ako by to vyzeralo k svetlulinko smotanovým šatám.
Odpovedať
ja budem mat cervene lalie. Vsetko mame v kombinacii bielo-cervena. Aj saty+kytica, draheho kravata, ozdoba miestnosti.
Odpovedať
Marhuľkové ruže sú pekné a určite aj v kombinácii so smotanovými. K bielym šatám sa to určite hodí. Ja som pôvodne chcela tulipány, ale kvetinárka mi ich na september neodporúča. Maca, tvoja kytička bude krásna, máš podobný vkus ako ja. Tiež som si vyhliadla bielo-zelenú farbu. Stále mám ten obrázok pred očami, veľa zeleného a kvietky budú rôzne, nie jeden druh, skôr také drobné, medzi nimi aj ružičky. Aj keď som si nie celkom istá, či sa mi bude hodiť biela, keď budem mať všetko biele, a aj ja sama som dosť bledá a mám blond vlasy. Už ma aj iní odhovárali, že taká kytička mi nevynikne, ale práve tá zelená farba to všetko zvýrazní.
Odpovedať
este neviem ci budu marhulkove ruze alebo lososove.. uvidim co mi ponukne kvetinarka.. tiez tie smotanove ruze tam chcem dat kvoli tomu, aby to zjemnilo tu kyticku.. takze asi na tom nieco bude.. ;-) a nieco svetlunko zelene by som do toho este priadala mozno, ale potom uz asi bez periel.. uvidim este.. figiflower, podla mna k tebe by sa margaretky velmi hodili... k tym satam neviem, to by som musela vidiet.. matja, ja myslim ze ked tam bude dost toho zeleneho tak to nebude take nevyrazne..
Odpovedať
Profilova fotka
Ja budem mať frézie, ktoré sú skôr biele ako smotanové a smotanové tulipány, takže celkový dojem smotanovo-zelená kytica.Zo spodu budú trávy s perličkami.
Odpovedať
K bielym šatám sa hodí najviac bielo-zelená kytica prifarbená nejakou inou nežnou farbou, prípadne smotanová. Moja aranžérka vie v týchto veciach dobre chodiť, stačila mi jedna návšteva u nej a zmenila mi všetko, čo som chcela a myslím, že urobila dobre. Je dobré, keď tomu fakt rozumie. Ja budem mať z krémových ruží s trochou zelene a budem tam mať len tak "šmrnclé" niečo modré jemnučké. Či už pierka vtáčie alebo také tie fúzy, prípadne perličky. A vraj, čím zložitejšie šaty, tým jednoduchšia kytica a čím väčšia sukňa na šatách, tým viac previsnutá kytica. A pre plnoštíhle je najlepšie tá previsnutá, pretože opticky zoštíhluje. Tak asi toľko od aranžérky, ktorá ma šup-lup uzemnila. A viem, že mala pravdu.
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som chcela asi takuto. len trochu mensiu. http://www.mojasvadba.sk/album/view.p... este by mi niekto mohol vysvetlit, preco je kytica o tolko drahsia, ked ju clovek nazve svadobna. ]-( ja asi pridem za tetou kvetinarkou, najprv sa jej spytam, ci by vedela spravit takuto a kolko by to stalo, no a az potom jej poviem, ze chcem k tomu aj pierko. myslite, ze to zaberie?
Odpovedať
azalka, oni asi tu svadobnu nejako vylepsia tym, aby dlhsie vydrzala a poriadne upevnia, ked som isla minuly piatok do kvetinarstva, tak si prisli uz pre kyticku aj vyzdobu, asi preto je to drahe, neviem iny dovod :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
no uz to tu baby pisali zevraj tie kvety ktore s objednavaju na svadbu sa napustaju nejakou :-| .... neviem cim proste niecim chemickym aby tie kvietky vydrzali dlhšie .. lebo tu kyticu budes mat skoro vlastne cely den v rukach a ako povedala ruth aj ju poriadne upevnia ... nechcela by si hadam aby sa ti kytica niekedy o siestej vecer cela rozlozila :-) pekny den
Odpovedať
Profilova fotka
vdaka za vysvetlenie. to mate asi pravdu, ze to je pre kvety dost zaberacka, byt tak dlho na suchu... takze s tym asi moc nevybabrem... :-S :-D
Odpovedať
katy, a co myslela kvetinarka "tým jednoduchšia kytica" ? ma byt jednofarebna, alebo len z jedneho druhu kvetov, alebo aka ? moje saty su dost vyrazne..
Odpovedať
Profilova fotka
Sylvie, k bielym satam sa myslim nehodia smotanove ruze. Daj si lososkove a biele, alebo iba lososkove. Ja som mala iba lososkove a bolo to pekne. Alebo si daj biele, ale tie Ti pri sakach zaniknu. :-)
Odpovedať
Sylvie k bielym šatám sa hodia biele ruže alebo len málinko krémové, nemyslím až také do žlta či zlatova. Proste len taký nádych. A za jednoduchšiu kyticu sa považujú tie, ktoré obsahujú maximálne 3 druhy kvetov s nejakou tou zeleňou. Nič extravagantné preto, aby sa ti nestalo, že ohromíš kyticou a ľudia si ju všimnú skôr ako teba, ale si musia povedať "To je krásna nevesta a ako jej to všetko ladí" niečo na taký spôsob. Viem je to sranda, ale takto to berú tie profíčky aranžérky. A neboj, ani biele kvety pri bielych šatách nezaniknú vtedy, keď sú podfarbené zospodu niečím zeleným, prípadne si to navrhni tak, aby ti do toho lízla niečo lososkové, len tak na oživenie. V jednoduchosti je krása, na to nezabudni a pokiaľ máš dosť výstredné šaty, daj si väčšiu kyticu ale jednoduchú, vôbec nie pestrofarebnú so všetkými možnými farbami ako sú v niektorých tých albumoch s kyticami. Nuž je to na Tebe, aj ako ALI radí.../A nie každá kvetinárka má dobrý vkus a rozumie svojej práci/
Odpovedať
sylvie ta baba co mala nase saty mala kyticu dvojfarebnu no ta sa ti pacila ? ja by som tam nedavala nic modre a podobne skor jednofarebne take ako mala ali alebo to co ti radia baby a do toho dat trochu o odtien tmavsie ja to tiez tak chcem ako mam v albume :-) a bez zeleneho mne sa to velmi nepaci iba ak dole par listkov aby to nebolo take suche
Odpovedať
Neviem, ako to zvyknu robievat v kvetinarstvach, ale svagrina, ked sa vydavala, mala kyticku z ruzovych ruzi a po par hodinach jej uz sklanali hlavicky. Preto som si povedala, ze si ruzicky radsej nevyberiem
Odpovedať
A veď to nie je také strašné, keď aj trošku časom ovädnú ružičky, hlavne nech je to na obrade a fotení pekné. To tak nemôžete brať, kale tiež vedia odpadnúť alebo sa tak blbo rozvinúť. Mojej sesternici manžel mal pierko len pár hodín a odkvaclo mu. Ja neviem, to ovädne skoro každá výzdoba a kytice zo živých kvetov za tak dlhú dobu čo trvá hostina.
Odpovedať
Ja mám ružičky a spolieham sa na Daru ktorá mi robí kytičku. Bude prekrásna....
Odpovedať
ali, dakujem, mne sa ta tvoja kyticka velmi paci, takze aj nad takou uvazujem.. :-) katy, dakujem, neplanujem mat viac druhov kvetov, takze by to malo byt v pohode.. len uvazujem nad tym, ci mam skombinovat farby.. ci len lososovu (pripadne marhulkovu, aj ta sa mi paci) + perly (tak ako mala ali), alebo lososova+biela (kremova)+nieco svetlo zelene.. vacsiu kyticu mat nemozem, lebo som dost nizka.. 163 cm :-| pappo, ta kytica sa mi moc nepacila co mala ta baba.. teda pacila, ale nie ako svadobna a nie pre mna.. ;-) ta v tvojom albume je tiez pekna.. ak som to spravne pochopila, chces tam mat 2 odtiene lososovej - svetlejsi a tmavsi + biele ? to tiez nie je zly napad.. ;-) este sa mi paci taketo usporiadanie.. http://www.mojasvadba.sk/album/view.p...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahojte. aj vy ste mali dilemu pre akú kyticu sa rozhodnúť??? mne sa páči niekoľko, ako ste si vybrali vy???
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si tiez akosi neviem vybrat, ale uz pomaly sa mi cosi v hlave zacina crtat. Chcela by som ruze - biele a cervene (cervenu na ozivenie), okruhlu, nieco jednoduche, kedze saty mam dost zdobene. Este uvidim, ci mi nieco poradia aj v kvetinarstve.
Odpovedať
babule poradte mi, povodne som chcela kalie ale v juni maju vegetacny klud a pokial nechceme vyvalit za kyticu nenormalne prachy tak budem musiet najst nieco ine, povodna predstava bola bielo zelena svadba, co navrhujete?
Odpovedať
ahojky, podla mna bielo-zelena je obsolutne super. Ja som u mala tiez. Pozri album. Problem je len v tom ze aj si vyberies ruze tak niekedy maju nadych inej farby. Moja kytica na niektorych fotkach vyzerala ruzovo marhulova.Ale nebol to az taky problem lebo prestieranie bolo marhulove.
Odpovedať
Profilova fotka
nemate nahodou niekto fotku svadobnej kytice z bielych tulipanov?
Odpovedať
babulina, ja som tiez chcela zeleno-bielu kyticu. Najskor som uvazovala nad ruzami s niecim zelenym, potom nad tulipanmi a nakoniec som mala kalie. Ak kalie v juni mat nebudu, skus tie ruze, tiez su krasne. A ked sa skombinuju napr. s freziami, tak je to krasna vona. Myslim si, ze treba dat pozor, aby nebola kytica len cisto biela, ale mala vela zeleneho, aby na fotke vynikla a nezliala sa s farbou satov. Tiez ma v tejto farebnej kombinacii utvrdil album, kde boli rozne sucastne princezne a skoro vsetky mali bielo-zelenu kyticu. Vyzeralo to decentne a mozno to splna aj nejaku etiketu :-D A kalie som vybrala aj preto, ze som vysoka. Neviem ako ty. Tusim viac pisem o sebe nez radim :-N
Odpovedať
bajka26: dakujem, ten napad ruze a frezie moze byt pekne,aj moja mama mala frezie, nemas nejaku fotecku na inspiraciu?
Odpovedať
Ahojte, pripojim sa:) Aj ja som povodne chcela kombinaciu ruzi a frezii. Frezie milujem. Len ma napadlo, ze dost vyrazne vonaju - ved si predstavte ako vonaju vo vaze v byte. A ak budem mat nieco take silne vonave pod nosom cely cas, tak sa obavam, ze ma z toho rozboli hlava a to by som dost nerada. Aky mate nazor?
Odpovedať
1
2
12
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?