Katolícky sobáš pod holým nebom? Mám super tip

Ahojte dievčatá, pozrite, čo som našla, na Slovensku je miesto, kde môžeme mať katolícky obrat pod holým nebom :) Neviem, či to náhodou nie je jediné - zatial :) adresa: http://www.galamba.sk/index.php/compo..., tam su aj bližšie info ohľadom toho, podľa fotiek to vyzerá nááádherne :)
Odpovedať
@puntido a kde na Slovensku to je?
Odpovedať
Profilova fotka
krasne to tam vyzera neviem prečo katolicka cirkev je proti sobašom mimo kostola hmmm ved Boh je všade
Odpovedať
katolicka cirkev ma par miest kde mozu byt sobase aj mimo kostola, pokial som dobre informovana tak niekedy boli sobase povolene hocikde ale zacali sa casom vyberat extremne miesta a da sa povedat ze sa to zacalo dehonestovat. asi kvoli tomu ten zakaz. toto konkretne miesto je pri filakove. chystam sa tam ist pozriet aj osobne :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@puntido, vyzerá to úžasne! - spomenula si ze katolícka cirkev ma pár miest kde môžu byt sobáše mimo kostola- vieš (alebo viete niekto) o nejakých v okoli BA/male Karpaty? Ja viem o tomto, ale tiez ďaleko (Veľká Čalomija):
Odpovedať
Profilova fotka
do nedávna sa dalo sobíšiť nie len v kostoloch, ale aj kaplnkách či iných posvätených miestach, teda stačilo, aby miesto bolo posvätené kňazom a sobáš sa tam odohrať mohol, tzn., že pokiaľ je to taká nejaká malá kaplnka, pokojne sa dal sobáš urobiť pred ňou. My sme tiež rozmýšľali nad podobnou alternatívou, no bolo nám povedané, že už (asi od minulého roku) je aj táto možnosť zrušená. Keďže na istom mieste si istý človek , kt. síce nemal nič spoločné s Cirkvou, ale mal v správe kaplnku aj s okolím, pýtal nehorázne peniaze za prenájom a tak Slovensko dostalo nariadenie priamo z Ríma a už sa môže odohrať kat. sobáš iba priamo v kostole. Neviem či je to iba kvôli tomuto jednému prípadu a akú úlohu tam zohral samotný Rím a akú naša slovenská cirkev. V Čechách napríklad, pokiaľ napíšete žiadosť a farár s tým súhlasí môžete sa brať aj mimo kostola, ale stále to musí byť nejaké dôstojné miesto.
Odpovedať
@erivavs zdá sa mi, že som tu niekedy čítala, že niektorá nevesta chystala svadbu v Haluziciach v zrúcanine kostolíka (pri novom Meste nad Váhom) ale nie som si úplne istá na 100 %
Odpovedať
@erivavs nasla som http://www.mojasvadba.sk/forum/miesto...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?