Keď je svadba mimo bydliska nevesty

Dobrý deň, prosím cvás kto má skúsenosť so svadbou, ktorá bola mimo bydlisma nevesty? Ide na mňa stres, nervy ako to zorganizovať. Veľmi som chcela odobierku no keďže som z iného mesta ako budúci...a svadbu sme sa rozhodli zorganizovať tam (po všetkých stránkach to vychádza lepšie, logickejšie). Z každej strany sa na mňa hrnú výčitky, že je nezmysel aby ženích s rodičmi cestovali hodinu k nám na odpytovanie a potom hodinu naspäť. No pripraviť ju tam si neviem predstaviť ani ako zorganizovať potom ľudí, chcela som svoju kaderníčku, kozmetičku a nie byť tam .. ale proste doma ešte. Stretli ste sa s podobným nejakým riešením keď svadba nebola u vás..?
Odpovedať
A preco mas stres? Ja byvam v Belgicku, svadba je na SR a 60km od mojho rodneho mesta. Uplne kazdy z mojich hosti bude cestovat. Pripravy a odobierku spravime v hotelovej izbe. Ludom z Tvojho mesta objednaj autobus a daj im pred nastupom stamprlik, aby nefrflali. Kadernicka a kozmeticka za Tebou pridu autom. Je to hodina cesty ako vravis a kto uz dnes frfle kvoli hodine cestovania, nech zostane doma... Nenechaj si kazit naladu. Ked chces poriadnu odobierku, tak si tiez mozes prenajat nejaku izbu v hoteli / penzione a tam sa pekne zloz na pol dna. Zenich po Teba pride...
Odpovedať
Profilova fotka
@visna6 my sa síce berieme až budúci rok, no tiež riešime toto... ja som zo západu, snúbenec zo stredného Slovenska, chceme svadbu u neho, lebo tam aj staviame domček a chceme, aby aj priatelia a rodina videli, kam sa to vlastne sťahujem. mamina je tiež z toho trochu nešťastná, že "svadba má byť u nevesty"... tiež som si vždy predstavovala odobierku doma, no nebude to možné, je to hodina a pol cesty. urobíme to asi tak, že ja budem čakať s našimi u svokrovcov na dome a on príde po mňa tam, iné riešenie sme zatiaľ nenašli... ale držím palce, aby ste to vyriešili tak, aby ste boli všetci spokojní! :)
Odpovedať
@visna6 ahoj my to bude mať tiež tak ako ty...odobierku budeme mať u drahého, ale kaderníčka a vizážistka ma bude líčiť na byte...len sa s našimi na aute potom presunieme k drahému....ale tiež sa stretávam s týmito otázkami a akurát mamine je ľúto, že nepôjdem z domu, alebo aspoň z bytu....po pravde už sa zamýšľame aj nad tým, či nakoniec neurobíme malinké svadbu...ale to by nám v konečnom dôsledku bolo asi ľúto....neboj dobre to Vám aj nám dopadne :)
Odpovedať
Profilova fotka
Bývame v ČR a svadbu sme mali na Slovensku, ale stále mimo môjho bydliska. My sme teda odobierku nemali, ale keby som ju mala v pláne, tak rozhodne by bola v chate, v ktorej som sa chystala. Ja som to síce mala "len" 30km od môjho bydliska a rodiny s niekoľkomesačnými deťmi by mali presun náročný, ale našťastie boli veľmi ohľaduplní, nefrflali a len sa ma spýtali, či by som im vedela zabezpečiť zľavu z ubytovania. :-) Myslím, že sa s tým stresovať nemusíš, a kecy ostatných si nevšímať. Je to predsa tvoj deň, nie ich.
Odpovedať
Ahoj, ja som na tom rovnako. Pochádzam z RS, ale už roky žijem v BB, odkiaľ je priateľ. Zhodli sme sa, že jednoduchšie čo sa týka všetkých vybavovačiek aj logistiky bude usporiadať svadbu v BB. Otec to nevie predýchať a stále mi to vyhadzuje na oči, že svadba má byť tam, odkiaľ pochádza nevesta. Ale nechápem, čo mu na tom vadí, lebo som trvala na tom, že pýtať ma môj drahý musí prísť domov. Veľmi mi na tom záleží, aj kvôli odobierke, aj kvôli kaderníčke, aj kvôli tomu, že chcem byť doma, ako si písala aj ty. A teda sme dali obrad na 17,30 a môj drahý s rodinou a každým, kto chce ísť k nám (odprezentovali sme to ako dobrovoľnú akciu :-) nie je to povinné) pôjde k nám - cesta trvá hodinu a trištvrte, kto nechce ísť príde rovno na radnicu a hotovo. Z BB budú musieť vyrážať už o 10,30, odpýtajú ma, u nás bude spoločný obed, my sa zatiaľ pôjdeme fotiť a potom sa vraciame do BB, opäť hodina a trištvrte cesty. A čuduj sa svete, skoro nikomu to nevadí a väčšina hostí povedala, že s tým nemá žiadny problém a radi budú drahému robiť doprovod. Takže sa určite netráp a urob tak, ako sa to páči tebe. ;-) Všetko sa dá, len treba chcieť a plánovať. A rečami sa netráp, vždy sa nájde niekto, kto bude mať "múdre" pripomienky a všetko bude kritizovať! Niektorí ľudia sú raz takí
Odpovedať
Ahoj, u nas je to podobne. Ja som z vychodu, drahy zo zapadu..A spolu byvame na vychode, tak aby to nebolo zbytocne komplikovane, bude to v meste kde byvame. Inde by som si to ani nevedela predstavit. Ako vlastne by sme to aj na dialku cele organizovali?
Odpovedať
@beckinka my sme originalne tiez z dvoch kutov Slovenska, medzi nami je 250 km...po vyske sme ostali v KE a tu aj bude svadba, kazda strana to ma 100 km zo svojho smeru...ani na sekundu ma nenapadlo robit svadbu tam odkial pochadzam, kto chce, pricestuje kdekolvek, tak sme si to vymysleli a doma oznamili :-)
Odpovedať
predpokladám, že keď je to hodinu od tvojho rodného mesta tak máte pre hostí alebo aspoň pre niektorých zabezpečené ubytovanie v meste kde bude svadba tak urobte odobierku tam, to nie je žiadna katastrofa ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
nie je nijak dane, kde musi byt odobierka spravena, takze by som si z toho tazku hlavku nerobila. hlavne je aby sa ti vsetko podarilo tak, ako chces/te :D
Odpovedať
Tak si spravte odobierku normalne u draheho, nic sa nestane. Isto to bude lepsie ako kvoli tomu cestovat hodinu. Aj tak bude kazdemu jedno koho to je byt.
Odpovedať
Lepśie by bolo urobiť odobierku u drahého- tá hodina,čo budeš cestovať ti može chýbať, okrem toho,sa Ti pokrčia sa šaty po takej dlhej ceste.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, dievčatá, tak Vám napíšem, ako to máme my :) Môj snúbenec je z ČR, ja som zo Slovenska. Naša svadba bude v Čechách, tiež sme zvažovali ako čo, ale aj kvôli ubytovaniu a kvôli tomu, že snúbencova rodina z ČR má veľa malých detí sme sa rozhodli, že svadba bude v Čechách. Mojim rodičom sme to vysvetlili, uviedli im argumenty, čo a prečo by sme to chceli takto. Čo sa potom týka odobierky, ženích s rodičmi a najbližšími si príde po mňa na Slovensko, a je to hodina a pol cesty. A okrem toho, v Čechách bývajú svadby doobeda, aj toto sme museli zohľadniť- svadbu máme o 13,00 hod. Kaderníčku + vizážistku chcem mať tie, čo ich pravidelne navštevujem, tak sa len pôjdem vychystať skôr. Všetko je to len na Vašej dohode a ochote na oboch stranách, správnom načasovaní. Ženích príde po mňa, urobí sa odobierka a spolu s nami pocestujú do ČR aj svadobní hostia z mojej strany ;-) A ako píše @aandyy66 nikomu to neprekáža.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja zijem v Spanielsku a svadbu budem mat tu, lebo priatelova rodina aj vacsina nasich kamaratov je odtialto, ale miesto kde bude cela svadba je asi 80 km od mesta kde byvame, cize uplne vsetci nasi hostia sa budu presuvat a nikto to neriesi. Tiez bude svadba na obed, lebo kvoli miestnej vyhlaske musime koncit setku zabavu o 3 rano a chceli sme dlhu party. Pridu ma ocesat aj namalovat priamo na miesto, lebo presun v polovici by bol zbytocny stres a takto budem mat navyse vsetky pripravy miesta pod kontrolou. Ja nebudem robit odobierku, ale keby som ju robila, tak priamo v tej chatke. Dolezite je, ze tam budu ludia na ktorych ti zalezi a nie fyzicke miesto domu. Takze, ako tu baby pisali, moznosti ako to zorganizovat je vela, zalezi len na tebe, ktory si vyberies.
Odpovedať
@visna6 inych ludi si nevsimaj, vy ste sa tak rozhodli a je to vas svadobny den a nie ich. Rozumnym riesenim by bol nejaky mensi hotel, kde by ta kvazi prisiel ako keby vypytat. Ty tam uz budes spat nie? Ci budes rano cestovat?
Odpovedať
@vejuska89 plánovala som ráno ísť ku kaderníčke, kozmetičke.....a po ich príchode..odpytovaní potom cestovať na miesto svadby :/ musím to premyslieť, čo bude najrozumnejšie
Odpovedať
Tiež sa berieme až na budúci rok ale miesto svadby si vyberáme podľa toho čo sa nám páči a nie podľa bydliska. Ak by mala byť v dedine odkiaľ pochádzam bola by v starom škaredom kultúrnom dome :-D rodičom to je taktiež jedno kde svadba bude... inak som z dediny, frajer z mesta a žijeme v anglicku :-D
Odpovedať
@visna6 fuha, to by bolo dost unavne, nemyslis?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?