Netradičné miesta

Ahojte, na akých netradičných miestach ste boli na svadbe? Premýšľala som, ale neviem či sa to dá aj u nás lebo v zahraničí viem že sa dá hocikde. Že vás zosobášia kde chcete. Taká svadba v našej zimnej záhrade by bola skvelá, máme tam nádherné prostredie, isto aj fotiť sa chcem tam. Svadobná hostina niekde vonku, aj keď je to riziko že mi bude pršať. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@barbief Ahoj, no budes mat okolo toho tolko vybavovaciek, ze si to mozno aj rozmyslis..lebo...slovenske urady... ]-( ale da sa to...najprv musis ist na matriku v mieste svojho tvaleho pobytu - vo vacsich mestach podla mestskej casti. Tam ti daju "delegacnu listinu" za 16,50e. S tou pojdes na matriku v mieste, kde by ta mali sobasit, tam zaplatis 16,50e za prijatie do matricneho obvodu..Za sobas mimo svadobnej siene platis 66e. Ostatne zavisi od matriky v mieste sobasa. V KE nemaju hanby a pytaju "prispevok na vyjazd na obrad" vo vyske 160e. Ale nepridu hocikde, iba na miesto v obvode danej matriky. Zaroven, musis poziadat/pohladat/kontaktovat majitela alebo niekoho zodpovedneho za miesto, kde chces mat sobas, aby ti dal pisomne potvrdenie ze s tvojim obradom suhlasi (pripadne mu este zaplatis dalsi poplatok). Nasledne matrika vysle splnomocnenca, ktory si pojde obhliadnut miesto sobasa, ze ci je vobec dostatocne reprezentativne na obrad (samozrejme ze poplatok) a az ked ti matrika schvali miesto, tak mozes mat obrad vonku. Menej byrokracie je s obradmi v restauraciach alebo hoteloch. Ale ak chces ist niekde na luku, nech ta oddaju, tak to sa priprav na boj a mnozstvo vybavovaciek. Poplatky a byrokracia sa mozu na roznych miestach lisit (pisala som specialne o KE), jedine co je stabilne su 16,50e, 16, 50e a 66e. Ostatne "vyjazdy" sa budu lisit. Dufam, ze info pomohlo :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tin_ka_ke no pána beka ! Keď čítam čo ma čaká, začínam sa báť :-)))
Odpovedať
@tin_ka_ke waw, to bol vycerpavajuci vyklad, asi mas s tym osobnu skusenost, to je vybavovaciek jak na stavebne povolenie:-)))))
Odpovedať
Profilova fotka
@janetka6 @matilda1981 dievcataaa..ani nehovorte,....teraz to riesim vo velkom....uz ma ide slak trafit z toho vsetkeho...takze uz druhykrat menim miesto obradu...lebo najprv som si povedala, ze v tej dedine, kde budeme mat garden party, potom som si povedala, ze to nebudem komplikovat s delegovanim sobasa, tak som si dala pokec s kosickou matrikou, kde ked mi pani toto vsetko vylozila + dalsie skryte poplatky...a este hladat vlastnika mestskeho parku, ktorym paradoxne nie je mesto, kedze sa park rekonstruoval z fondov eu....a ked som sa pytala, ze kde maju oni uz obhliadnute miesta v centre, tak povedala, ze iba restauracie a hotely.... normalne zavidim americanom, ze si mozu spravit oddavaci kurz cez internet a tym padom v danom state moze oddavat ktokolvek...lebo toto je nonsense :(
Odpovedať
@tin_ka_ke waw, tak to je nadlho, ja nerozumiem, preco to musi byt vsetko take komplikované? Aha, lebo sme na Sk:-)
Odpovedať
my máme vonku v prírode, aj obrad aj hostinu www.abeland.sk
Odpovedať
Profilova fotka
@zdenkamol To vyzera skvelo! Kolko sa tam zmesti ludi?
Odpovedať
@matilda1981 My budeme mať 65 a okolo 10tej ešte asi 15-20. Ale pán domáci povedal, že robil svadbu aj pre 100 hostí. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zdenkamol Zdenka a ked budem trufala, neposles mi prosim ceny? Tusim mi to miesto ucarovalo ;-) Dakujem moc.
Odpovedať
@zdenkamol veľmi dobrá voľba, bude to krásna svadba :-)
Odpovedať
Ahojte. A ako sa rieši takýto typ svadby v prípade zlého počasia ? Lebo aj ja som vždy túžila po hostine pod otvoreným nebom, len sa bojím, že nevyjde počasie, kam potom všetkých schovať ? Krásne miesto ten Abeland inak.
Odpovedať
Ahoj, trochu odveci, ale máte zimnú záhradu? Aj ja by som strašne chcela, ale neviem či to nie sú len vyhodené peniaze. Využívate ju často? Isto to musí byť veľmi nádherné, keď sa tam chce pár fotiť na svadbu- špekulujem nad rôznymi varaitami sobáša :-) Ako vyzerá, na čo v nej ste najviac hrdí, čo v nej nesmie chýbať? Som tiež za také zaujímavé prírodné veci, ako klasika kostol a sála.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj, áno máme zimnú záhradu. Myslím si, že je dosť často využívaná asi viac než obývačka keby tam bol televízor isto by sme už ani nesedeli v obývačke. :-D No tak je hlavne presklenená s otváraním von do záhrady, čiže ešte aj tak záhradu máme upravenú aby bol pekný výhľad. Ako je to investícia trošku nazačiatku ale stojí to za to aspoň si myslím. Kávičky s kamarátkami len tam pijeme. Mám tam pohodlné kreslá aj také ležadlo, orchidey a rôzne iné kvety. A teraz sme si dali aj akvárium. Pôvodne som chcela morské ale keď som pozrela tie cifry, stačí mi aj sladkovodné :-D Mám tam aj vysokú knihovničku, ktorú postupne zapĺňame. Ak máš možnosť a chceš tú záhradu tak neváhaj. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?