Nie je výška rezervácie vysoká?

Profilova fotka
Ahojte. Zaujámal by ma váš názor a vaše skúsenosti. Páčia sa nám priestory hotela pod lipou v modre. Kontaktovali sme ich a odpovedali, že je potrebne uhradit 50% z cenovej ponuky ako zalohu. Mne sa zdá táto cena ako privysoká. Rozumiem, že sa záloha nevracia. Nepáči sa mi, že hotel by rok držal cca 3500e ako zálohu. Aká je výška zálohy na iných miestach, aká je vaša skusenost. Dakujem za názor.
Odpovedať
@william_tbt Ahoj u nas platime za salu 1500e z toho 1000je zaloha. Tiez sa mi to nepaci, ale co narobim :/
Odpovedať
Profilova fotka
My máme rezervovanú sálu v hoteli v centre Košíc a platili sme 400 eur
Odpovedať
Profilova fotka
@william_tbt tiež platíme 50%, ale majú určené aj podmienky vrátenia. Zrušenie viac ako pol roka dopredu myslím vrátia všetko zo zálohy, potom 50% a mesiac pred termínom nič. Skúste sa spýtať na presné podmienky.
Odpovedať
Noo to by bolo najlepšie keďže je to fakt dosť veľká suma a oba je taká, že človek nevie čo bude o týždeň nie to ešte o rok
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my sme platili zalohu 400 eur za svadobny stan v hoteli pri Kosiciach, ceny tam nie su najnizsie a predsa od nas nechceli vyssiu zalohu.. takze 3500 eur mi pride strasne vela.
Odpovedať
@william_tbt fuha, tak to je dost vysoka cena za zalohu. my sme platili 500€ zalohu
Odpovedať
Profilova fotka
Fíha... ako, na jednej strane chápem tieto sály a hotely, že popri korone sa chcú poistiť, lebo nevratná záloha, čo je zvyčajne 400-500 eur, im stratu celej svadby nepokryje... Ale žiadať 3500 eur je trochu moc aj na mňa 🤔
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, aj mne príde výška zálohy privysoká. My sme mali hostinu pred vyše 2 rokmi na Považí, v 4* hoteli (historickom kaštieli) a platili sme zálohu 1000 €...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme platili 250€ 🙂 Penzión Dolina, Zemplínska Šírava 🙂
Odpovedať
@william_tbt to je privysoka zaloha, tolko by som nedala
Odpovedať
Podľa mňa to je príliš veľa. My sme platili 150€ okres Spišská Nová Ves. To je suma pomaly za polovicu celej svadby.
Odpovedať
My sme platili v 4* hoteli nevratnú zálohu 330€, nechali sme tam dokopy asi 4200€. Takže by som sa na tvojom mieste informovala o podmienkach vrátenia zálohy, lebo ako nevratná záloha mi to príde strašne veľa.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj za mna hotel po lipou čistá katastrofa, my sme tam boli tiež na obhliadku ale vobec neponukali priestory, ktoré maju nafotené na ich stránke na svadbu- priestory reštaurácie. Iba hornú plesovú sálu a nejakú pinpongáreň v 3* časti. Nakoniec sme si u nich zobrali ubytovanie pre všetkých hostí, ale to tiež nebolo dobré rozhodnutie. Izby v 3* časti staré bez klimatizácie. Ziadali sme niektoré izby s oddelenými postelami a zrovná tí dostali manželské postele a manželia zase dostali oddelené. Mali sme dohodnutý skorší check in, ale polovica izieb ani nebola nachystaná. My sme mali rezervovaní svadobný apartmán (čo je pre 4 osoby) a za nasu 3 ročnú dcéru chceli príplatok. Za mňa veľmi zlá komunikácia a za všetko pýtali príplatky, čo ma veľmi hnevalo. My sme mali oproti vo vile Etelke- záloha bola 500€.
Odpovedať
Ako salu sme mali kultúrny dom, ten sme platili vopred prenájom plus potom sme doplacali elektrinu podľa spotreby, catering bral zálohu vopred 500eur, celá suma za catering bola cca 3500eur, zálohu 50 % by som určite neuhradzala, je to veľmi vysoká suma..
Odpovedať
podla mna je to vela, zrejme si Vasimi peniazmi kompenzuju tohtorocne straty. Tiez treba byt uplne presny co je zaloha a co je zmluvna pokuta. Zaloha je vratna ak sa sluzba nevykona...., avsak pokial ju date asi len tak naruku tak neviem, bez blocku 🙂 ...Zmluvna pokuta je jasne definova v zmluve...a vy si tiez mozete od podniku vyziadat zmluvnu pokutu, v pripade ze Vam nedaju to co slubili a ja neviem co este 🙂 inak, toto je rada pre vsetky nevesty....davate obrovske peniaze za vsetko, preco neskocit za pravnikom, nehat mu tam 100 - 200 E a spravi Vam zmluvu usitu na mieru....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?