Poraďte miesto svadby pre 80 ľudí v Banskej Bystrici

Profilova fotka
Prosím žienky poraďte s výberom svadobného miesta v Banskej Bystrici a okolí (do 40km). Ideálne keby mohol byť obrad vonku a hostina v párty stane (prípadne v reštaurácii), cca 80 ľudí. Máte nejaké skúsenosti, postrehy? Veľmi mi pomôžete. Ďakujem!
Odpovedať
@dadushik jednoznacne Hotel Gala. My sme tam obrat nemali ale robievaju aj vonku pri jazierku. Kukni si moj album. Krajsie miesto si neviem predstavit. Nasim hostom sa tam velmi pacilo. A nehovoriac o vybornom jedle.
Odpovedať
Ja rozmýšľam v slatine nad Zlatým dukátom je to penzion a robia tam krásne záhradné svadby :)
Odpovedať
@sannysiposova v Zlatom dukáte budeme mať svadbu aj my. a tiež sme si ho vybrali preto, že sme pôvodne chceli svadbu aj hostinu vonku. :) potom sme sa však toho museli vzdať, lebo sa berieme v septembri a človek nikdy nevie, aké bude počasie a či už večer nebude chladno. tak sa vezmeme na úrade a hostina bude síce v Zlatom dukáte, ale vnútri. :)
Odpovedať
@lucka112358 potom daj vedieť ako sa o vás postarali a celkové menu a zábava :)
Odpovedať
@lucka112358 ešte jedna vec tebe tam budu aj spať hostia ?
Odpovedať
@sannysiposova jasné, dám vedieť. :) len my máme takú trošku menšiu svadbu, len 21 ľudí aj s nami. :) zvyky a tradície neplánujeme žiadne a ani zábavu. žiadna hudba alebo DJ. proste len posedenie s blízkou rodinou, ktorá sa bude vidieť prvýkrát v živote. :) ale menu budeme mať klasické svadobné, len ešte neviem presne aké, na tom sa ešte bližšie dohodneme. no bude predjedlo, polievka, hlavné jedlo a potom už iba občerstvenie formou švédskych stolov a to by malo stáť okolo 30€ na osobu. no to tam plánujeme byť iba do polnoci, možno ani to nie. takže ak vy chcete mať zábavu až do rána, tak asi budete potrebovať viac jedla... a hej, spať tam budeme. teda ja a snúbenec máme apartmán v cene a k tomu ešte budeme rezervovať dve izby pre snúbencovu rodinu. :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ten Zlatý Dukát vyzerá celkom fajn :) Som zvedavá na dojmy a tiež nejaké foto sem pridajte. Ďakujem baby. Ešte nejaké nápady?
Odpovedať
Profilova fotka
Hotel The Grand Viglas, teraz v septembri otvaraju, budu robit aj svadby…da sa objednat aj samostatny obrad (cirkevny alebo civilny)
Odpovedať
Profilova fotka
oooo, rozprávkové miestečko. Odkiaľ máte tieto info? Našla som len web s titulnou stranou, ešte nie je spustený :)
Odpovedať
@dadushik tiez sme mali pred par tyzdnami v Gale v Hronseku, obrad, hostinu aj ubytko...a naozaj sme lepsie nemohli vybrat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ten Vígľaš vyzerá super, svadba by tam bola fakt rozprávková...len je to trošku ďalej a ktovie aké ceny budú mať...http://zvolen.dnes24.sk/dockali-sme-sa-vieme-kedy-oficialne-otvoria-zrekonstruovany-viglassky-zamok-183162
Odpovedať
Profilova fotka
Vzdialenosť je úplne v poriadku...ak by sa mi miesto páčilo, som ochotná zájsť do vzdialenosti 50km. A čo sa týka cien, myslím že budú vyššie, zvlásť keď je to nové a je o to záujem. V okolí BB nie je nič také pekné. Uvidíme, chystáme sa tam. Ale tak snívať nie je zakázané :) http://grandviglas.com/
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Môžem sa spýtať koľko ste mali hostí v tom Hronseku dominika?
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte baby,ja som pisala do Grand Viglas nedavno,tak na stranke pracuju a vraj coskoro by ju mali spustit,pisala som tam pred par mesiacmi a vraj zaujem o svadby maju velky.....takze som zvedava na cenovu ponuku,ci si tam budeme moct doniest alkohol aspon..som fakt zvedava ak by ste mali viac info tak mi dajte vediet. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Vo štvrtok tak ideme, je to už normálne otvorené a na jún-júl 2015 majú už takmer všetko, ak nie všetko plné. Je o to veľký záujem, sama som zvedavá ako to tam po rekonštrukcii vyzerá a aké sú ceny. Potom dám info :)
Odpovedať
@sannysiposova @dadushik Ahojte, píšem ohľadom svadby v Zlatom dukáte vo Zvolenskej Slatine. :) My sme tam svadbu mali a veľmi sa nám tam páčilo, spravili nádhernú výzdobu a jedlo chutilo každému (aspoň zatiaľ sa nikto nesťažoval :) ). Obrad sa dá robiť na záhrade v altánku a hostina tiež vonku v stane, prípadne dnu v banketovej miestnosti (tam sa ale zmestí iba do 70 ľudí... ak by bolo ľudí viac, tak by asi vedeli stoly rozmiestniť aj vedľa v miestnosti, kde je ale normálne parket.) Dá sa s nimi na všetkom dohodnúť, snažia sa vyjsť v ústrety každému a cenovo sa nám to tam zdá tiež výhodné. :) A vonku v záhrade majú veľmi pekne, my sme sa tam fotili, aj skupinové fotky, aj my dvaja. :) Keby ste mali nejaké otázky, tak sa kľudne pýtajte. My sme ale mali iba menšiu svadbu, 21 ľudí, boli sme dnu, nejakú hudbu sme si púšťali z notebooku a rozišli sme sa asi o desiatej večer. Manželský apartmán bol v cene. Jediné nevýhody, ktoré sme my našli bolo, že nám bola trošku zima na izbách, lebo ešte asi nekúrili, ale ráno nám povedali, že sme si mohli radiátory kľudne zapnúť, no a niektorým sa ešte nepáčila pomalšia obsluha, čo mne zas vôbec nevadilo, aspoň to bolo také pokojné. S tou obsluhou ich ale chápem, pretože tam mali ešte aj inú akciu, niekto tam oslavoval sedemdesiatku, takže museli obsluhovať na dvoch miestach, no zvládli to bravúrne. :) No a čo sa nezjedlo nám nachystali na raňajky a ovocie z ovocných mís nám zabalili domov. :) Naozaj na nich nemôžem povedať nič zlé, veľmi sa snažili, boli veľmi príjemní a rodina sa už dohadovala, že tam budúci rok tiež pôjdu oslavovať sedemdesiatku. :D No a k tomu Vígľašskému zámku... čo ja viem, tak tam už bola jedna svadba a ľudom sa tam páčilo, len tie ceny sú naozaj trošku vyššie, sa mi zdá, že izba stojí okolo 300 eur... No je to tam naozaj luxusné vnútri, veľmi pekne to prerobili. Oproti pôvodnému stavu je to naozaj zmenené na nepoznanie. A tie izby sú kráľovské. :) Je to naozaj skôr pre toho, kto si potrpí na luxus a na dobrý dojem a má dosť peňazí. :) No a sobáše tam robia civilné aj cirkevné. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dadushik Ahoj, teraz budeme mat v sobotu svadbu v Hronseku, ludi budeme mat cca 70. Kapacita na hlavnu miestnost je podla mna 80 - 8 stolov po 10 ludi, potom tam maju aj ine priestory, kde vedia usadit ludi, ale to je uz mimo tanecneho parketu. Ale maju aj peknu zahradu, kde robia aj obrady vonku, pecu prasiatko atd.
Odpovedať
@dadushik my sme mali 60 ludi...To je tak akurat, aby to bolo komfortne podla mna...Spravia aj pre viac ludi, ale uz trochu na ukor pohodlia...najlepsie keby si si to isla sama okukat :)
Odpovedať
Profilova fotka
Na Hotel The Grand Viglas sa velmi tešíme, konečne niečo krásne na zdobenie, kde vynikne naša práca!:)
Odpovedať
Profilova fotka
Boli sme pozrieť vo Vígľaši. Je to celé dobovo ladené, pre toho kto má rád históriu a chce niečo výnimočné a tiež má na to dosť prostriedkov je do ideálne miesto. Svadobná sála je ale celkom moderná, presklenná s krásnou bielou podlahou, sú k dispozícii okrúhle stoly, stoličky im ešte len prídu. Cena za prenájom sály je 500€, cena za menu je individuálna podľa toho čo si zvolíte ale je od 45-70€, za všetku sú tam príplatky (za stavaný tanečný parket, za nadčasy obsluhy, za nadčasy využívania svadobnej sály po 3:00, za výzdobu, za korkovné v prípade vlastného alkoholu). Obrad môže byť v malej historickej kaplnke kde sa zmestí tak 50 ľudí alebo v rytierskej sále ktorá je dobovo ozdobená rytierskymi zbrojami a historickým zbraňami, má krásny vysokánsky gotický strop. Požiadavkou majiteľa je, že s touto výzdobou v sále sa nehýbe a teda musí tam byť aj počas obradu. Do sály sa zmestí tak 100 ľudí, stoličky nie sú k dispozícii a cena za prenájom buď kaplnky alebo rytierskej sály je 300€ na 2 hodiny. Sú otvorený možnostiam a vedeli by obrad urobiť aj na nádvorí hradu kde je ale trochu nerovná kamenistá podlaha. Izby sú nádherne dobovo ladené, s drevenou podlahou, posteľou s baldachínom, drevenými a koženými doplnkami, prípadne krásnou vaňou na nožičkách :) V niektorých izbách sú pozostatky z pôvodnej historickej podoby hradu.Ceny za noc v dvoj posteľových izbách sú 119€, 189€ a 340€. Svadobný apartmán je v cene. Celé to nemajú ešte poriadne dotiahnuté keďže je to otvorené len chvíľu ale myslím, že nemajú problém sa prispôsobiť a vyhovieť zákazníkovi....zas za tie peniaze - prečo nie :) Kto sa chce cítiť ako hradná pani za čias Thudorovcov určite by som si tam apoň prenajala apartmán na svadobnú noc. Pre mňa to nie je to pravé orechové (odhliadnuc od ceny, ktorú si nemôžeme dovoliť). Kto by mal záujem prepošlem svadobnú prožúru s cenami ktorú mi poskytli.
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte som zabudla - od mája do októbra 2015 majú všetky víkendy plné :)
Odpovedať
Profilova fotka
Chcem sa spýtať baby ktoré ste mali svadbu v Gala Hronsek....včera sme tam boli a so všetkým sme celkom spokojný až na to, že počas svadby tam nie je uzavretá spoločnosť. Dosť by mi vadilo keby sa tam počas našej svadby pohybovali cudzí ľudia. Ako ste to mali vy?
Odpovedať
Profilova fotka
@dadushik ahoj, v Gale sme mali svadbu teraz v sobotu. Nepostrehla som, zeby tam boli cudzi ludia, zas nie je to hotel v centre BB kde hocikto len tak pride. Ale mali sme od nich obsadene aj vsetky izby, cize tam uz nemal byt kto okrem nas. Keby ta este daco zaujimalo kludne sa pytaj :)
Odpovedať
@dadushik tiez sme s tym nemali problem, pocas nasej svadby tam nebol asi nikto cudzi, mozno niekto vonku na kavicke, ale to si ani nevsimnes...celkovo do tej restauracie nechodi nejako vela ludi, oni skor ziju na takychto akciach...ak by tam prisla nejaka jedna - dve rodinky vonku sa najest tak to ani nezaregistrujes podla mna :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Baby bola by som veľmi vďačná za nejaké foto z vašich svadieb. Rada by som videla napríklad ako pripravili bufety ako ste mali rozložené stoly a podobne...keďže oni nemajú žiadne referencie vo forme fotiek. A ak máte aj nejaké postrehy na čo si treba v Gala dostriehnuť, čo by sa dalo vylepšiť a podobne, budem vďačná :) Ďakujem babky
Odpovedať
Profilova fotka
@dadushik zatial nemam dake fotky stolov a netusim ci niekto fotil ako vyzeral bufet, stoly boli v sale klasicky okruhle ako ich tam maju, sme mali 8 plus nase celo a bolo to super. Rozlozenie stolov ti vedia oni poskytnut taky obrazok/nacrt. Bufety sme mali v tej miestnosti ako je recepcia a bar. Plus sa vonku robilo prasiatko.
Odpovedať
@dadushik v mojom albume najdes nejake fotky saly a obradu...my sme mali 6 stolov, tym padom sa nam do saly zmestili aj bufetove stoly a nemuseli sme ich mat na parkete...ale to uz zalezi od poctu hosti, ak budes mat viac tak si nepomozes...ja som uvazovala pred svadbou, kolko ludi posadit za stoly, na to si treba dat pozor, lebo 10 je uz dost nekomfortne podla mna..bufetove stoly bohuzial nemam odfotene...ale ak by si este nejaku konkretnu fotku chcela, tak povedz a skusim pohladat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
No ak sa rozhodneme pre Gala bufety budeme mať vedľa v banketke.. Super, ak mi niečo napadne dám vedieť :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dadushik poprosim o tu brozurku z viglasu,dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@petik06 vies mi povedat kolko Vas stala svadba v hronseku myslim aj ubytovanie a hostina,pretoze my budeme tiez musiet vziat asi vsetky izby a tiez by sme chceli prasiatko vonku na grile:) zatial zvazujeme viglas a hronsek v januari ideme domov tak uvidime,kto da lepsiu ponuku a co sa nam bude viacej pacit:)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?