Sobáš v kruhu rodiny mimo obradnej siene

Ahojte. Chcela by som sa opýtať na váš názor. S priateľom by sme chceli cirkevný sobáš v kruhu rodiny a svedkov, dokopy 9 ľudí aj s nami. Predstavujeme si to však mimo “škaredej” obradnej siene mestského úradu, skôr by sme uvítali niečo dobrodružnejšie, napríklad v štýle výletu v Tatrách alebo na inom peknom mieste Slovenska (je ich tu dosť) kde by nás oddali na krásnom mieste v parku/lúke/pri jazere pod kvetinovým oltárom, jednoducho niekde kde to má atmosféru (narozdiel od komunistických priestorov úradu) Moja otázka teda znie, poznáte miesto na Slovensku (najlepšie západ, stred, max. Vysoké Tatry) kde by bolo niečo take uskutočniteľné, kde ste možno na takej svadbe boli, počuli o nej, kde by úradníci nemali problém prísť pár oddať? Následne by sme chceli ísť osláviť do reštaurácie. Čo sa týka nášho okolia, reštaurácie, kde je niečo také možné - t.j. da sa tam spraviť obrad aj oslava, majú podmienku minimálne 60 hostí..ďakujem za vaše tipy :-)
Odpovedať
Tak teda chceš cirkevný alebo civilný? Cirkevné sa mimo kostola (v prírode, parku, atď) nerobia.
Odpovedať
Profilova fotka
Tvoja otazka nedava zmysel. Cirkevny sobas predsa nikdy nebude na mestskom urade ale v kostole. Ak si chcela povedat civilny sobas, tak sa to na Slovensku da, ale zalezi to od ochoty matrikara, treba si zato nieco priplatit (vacsinou) a musi to byt na lahko pristupnom mieste, ale to posledne bude posudzovat urad a je to dost subjektivne. Najjednoduchsie by bolo, aby si si pozrela nejake pekne miesta, vybrala si zopar, ktore sa ti pacia a potom sa spojila s konkretnym mestskym alebo obecnym uradom a spytala sa, ci by to bolo mozne.
Odpovedať
Predpokladám, že si myslela civilný sobáš...my vlastne takúto svadbu akú opisuješ budeme mať v Bojnickom dvore v Bojniciach - je to hneď pri zámku...odporúčam...podľa mňa je to čarovné miesto...tam budeme mať aj sobáš aj hostinu...ale nech to budeš mať kdekoľvek, treba si priplatiť za obrad mimo matriky...ja však tie peniaze neľutujem...tiež neznášam zariadenie matriky...tak som si vybrala miesto s atmosférou :-) http://www.bojnickydvor.sk/index.php
Odpovedať
Profilova fotka
Ak chcete cirkevný sobáš tak to jedine v kostole, nikde inde to nerobia. Ak chcete civilný ale vonku tak áno dá sa, chodievajú takto. Na orave a na liptove je napríklad dosť kolíb kde robia svadby a mávajú aj také služby, že môžeš mať svadbu na lúke, ktorá je pri nej ale tam si treba ísť najskôr vyzistiť na úrad či sú ochotní tam prísť a treba myslieť na to, že za to pýtajú aj poplatky.
Odpovedať
Profilova fotka
len tak na luku vam asi z uradu nepridu, musi to byt niekde kde sa da dostat lahko autom, najlepsie su tie koliby, ktore su tak tesne niekde pod horou ako spominala jejma :)
Odpovedať
Profilova fotka
Da sa aj cirkevny, len musi byt protestantsky...
Odpovedať
Ahoj, my sme dlho uvažovali nad Lomnickým Štítom, viem, že tam sa dá urobiť sobáš (resp. pred pár rokmi sa určite dalo..). To len ako tip na špeci miesto :) Neviem ale, ako je to s tým počtom hostí, či tých 60 ľudí tam už nebude veľa...
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinak1989 To 60 je podľa mňa hrozne veľa, neviem či tam je také miesto kde by sa ich toľko zmestilo aby tam mohli byť naraz, skôr iba tak so svedkami a potom niekde nižšie mať hostinu aj s ostatnými :)
Odpovedať
@pevra @katarinak1989 60 Ľudí na Lomničák nezmestíte... Mala som tam svadobnú hostinu, dokopy nás bolo 9.Ale neviem, kde by ste sa toľkí pri obrade pomestili, kaviareň Dedo je malá , tak 30 ľudí možno sa tam zmestí s odretými uśami. Hore tá plošina kde by ste mali obrad, je tiež do max 30ľudí. Ďalśia vec je kapacita lanovky na Lomničák. Určite treba kontaktovať stredisko, ak by ste nad niečim takým uvaźovali, boli milí a vyšli nám maximálne v ústrety ako sa dalo. Ďalśia vec, že to bude dosť drahé, lanovka, extra príplatok za obrad mino siene a na lomnićáku pýtaju zvlášť,.. Ak by ste mali záujem, viem Vám pozrieť cenu, čo mi poslali z matriky, ale viem, źe to bolo dosť, tak sme si radšej zaplatili Noc na Lomnićáku pre 9 ľudi, a obrad sme mali dole v Starom Smokovci, kde prišli aj kamaráti a ďalśi ľudia.
Odpovedať
@bebecookie Celkom tomu nerozumiem, obrad iba pre 9 ľudí a oslava pre 60? A chcete to v jeden deň? či v rôzne dni?
Odpovedať
@kathhii Ja som to už asi pochopila :) asi sa tých 60 ľudí nemyslí ako počet pozvaných hostí, ale autorka témy sa pýta, kde by vedeli mať obrad pre 9 ľudí (poprípade potom aj hostinu..), nakoľko všade, kde sa doteraz dopytovala, mali podmienku aspoň 60 hostí..
Odpovedať
@katarinak1989 Takto to dáva logiku :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ak by si chcela ist do tatier, tak by som zvolila bud skalnate pleso alebo hrebienok. Krasne scenerie, co sa vyhladov tyka a bolo by to tak ako si chcela, take dobrodruzne :D
Odpovedať
@rybienka To by mohlo byť pekné, čo som videla nejaké foto, tak sa mi to veľmi páčilo. Vyššia pravdepodobnosť lepšieho poćasie bez hmly, ako niekde na kopci. Alebo búrky....
Odpovedať
taka nejaka je aj moja predstava svadby. najlepsie niekde vonku. romanticke, mozno trocha nezvycajne - to som cela ja
Odpovedať
@bebecookie na tom lomničáku by to bolo super! ale fakt s pár ľuďmi a keď tak potom ešte nejakú chatu urobiť inde s kamarátmi a tak. ale bolo by to zaujímavé a isto veľký zážitok :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?