Svadba v kostole bez mazelskej pripravy?

Ahojte, chcem sa opytat, ci mate skusenost so svadbou v kostole bez predmanzelskej pripravy... totiz ja aj snubenec robime v zahranici, kazdy v inom state a svadba bude v Bratislave a ja by som velmi chcela mat v kostole, len si neviem predstavit ako by sme stihli tu pripravu...
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi na konkretnom fararovi, nas to vobec nevyzaduje
Odpovedať
Profilova fotka
@divozena oslov farara : ) ja si myslím ze to pochopi :)
Odpovedať
Profilova fotka
Existuju aj vikendove kurzy, to zamena, ze zmaknete pripravu za jeden vikend. Tu su terminy v roznych diecezach. V BA asi nerobia vikendovky, ale v inych mestach hej. http://www.domanzelstva.sk/bb-dieceza
Odpovedať
Profilova fotka
My tiež žijeme v zahraničí, oslovili sme farára u nás v dedine (na Slovensku) a skončilo to tak, že sobáš bude civilný. Ale mne to nevadí, ja som bola za cirkevný len kvôli snúbencovi. Proste ochota nula bodov, povedal, že raz nestačí ísť a že za 2 týždne sa to nestihne keď sme doma atď.
Odpovedať
Buď skúste ten víkendový kurz alebo to vyriešte po slovensky - dajte mu "do zvončeka" 50€ a všetko sa bude dať ;-) myslím si, že keď ste obaja v zahraničí a ešte v iných štátoch, nebude to problém, má byť predsa v zaujme cirkvi, aby mali čo najviac ovečiek či ako to hovoria? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@malaopicka tak na toto mam ja neskutocnu alergiu, davat fararovi uplatok, aby ma zosobasil. Potom sa necudujme, ze niektori maju na nas take naroky, ked sa najde dost ludi, co mu zaplatia za nieco, co je jeho "pracou". @divozena ako pisu baby, zalezi na konkretnom fararovi.
Odpovedať
@svetkamisko to nie je úplatok, ale dar a žiaľ, v dnešnej dobe si to vyžadujú viacerí, len baby to tu nenapíšu. Viem hneď o niekolkých, ktoré dali takto peniaze, aby nemuseli počúvať múdrosti od farára, pripadne im to povedal na rovinu, že chce dar pre kostol. A je to už na svedomí farára či vie, čo je jeho práca a aj to tak berie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@malaopicka dar je nieco uplne ine. Toto isto nie. Zial aj ja viem o ludoch, ktori za sobas zaplatili. A uz ked si to farar vyziada sam, ja by som sa na pate otocila. Ale ludia su rozni. Mne sa to nepaci, inemu to neprekaza.
Odpovedať
@svetkamisko samozrejme, ja to nepodporujem, ale ak naozaj túžia po sobáši v kostole a nepojde to inak, tak aj toto je možnosť. Je to na každom ako si vyberie.
Odpovedať
Profilova fotka
@malaopicka presne tak :-)
Odpovedať
UPC v Bratislave robi vikendove pripravy,farar vo vybranej farnosti ho zvycajne akceptuje,nepocula som este,ze by to niekomu neuznali! Vela vysokoskolakov a parov zo zahranicia tam chodi.Byvaju myslim raz za stvrt roka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?