ZMENY: Albumy, limity

Profilova fotka
Ahojte vsetci, po dlhsej dobe je tu zopar zmien. Nejde o nejake prevratne novinky, skor o zavedenie urcitych novych pravidiel ohladom albumov: 1) Kedze pocet albumov a fotografii rastie astronomickou rychlostou (prave dnes som sa dozvedel, ze sme prekrocili zakupenu kapacitu na serveri) rozhdli sme sa nastavit limit na pocet fotiek a albumov, ktore moze jeden uzivatel nahrat. Pocet sme stanovili tak aby neobmedzoval vacsinu beznych uzivatelov. Vychadzali sme z bezneho poctu fotiek v albumoch. 1 uzivatel moze mat: 3 pripravne albumy a v kazdom max 100 fotiek 1 svadobny album a v nom max 50 fotiek Ked som si pozeral statistiky, vychadza to tak ze 90% uzivatelov spada tak ci tak do tychto limitov a 10% bude musiet pocet fotografii znizit. Tito uzivatelia budu samostatne osloveni internou postou. 2) Druha zmena suvisi s bezplatnou reklamou na tychto strankach. Rozhodli sme sa, ze v svadobnych albumoch v sekcii "Dodavatelia" nebude povolene vkladat kontakt na dodavatela. V praxi to znamena, ze mozete uviest nazov firmy a mesto odkial dodavatel je ale nie telefon, email alebo adresu. Takze "Robert Veres - Bratislava" je ok ale "Robert Veres - 0905 123 456" uz napr. ok nie je. Preto vas poprosim ak mate v albume uvedeny taktyto podrobny kontakt, zmente ho. 3) Tretia zmena suvisi s menenim popisov fotiek v albumoch. Odteraz staci kliknut priamo na popis pod kazdou zmenseninou obrazku a rovno do nej sa da pisat. Po stlaceni tlacitka Uloz sa popis okamzite ulozi bez toho aby sa musele nacitat cela stranka. Tym sa pridavanie popisov znacne urychluje. To je priblizne vsetko. Co sa tyka bodu 1 a 2, myslim ze mali byt zavedene hned od vzniku tejto stranky, avsak vtedy nas ani len nenapadlo, ze tu bude tolko fotiek a svadobnych albumov. Tak ich zavadzame teraz. Majte sa krasne. Bob.
Odpovedať
Profilova fotka
To je skoda,aj ked je to pochopitelne.Ale predsa-nedalo by sa to vyriesit skor tak,ze pripravne by ostali len 2 po 100 alebo 3 po 50 a nechal by sa 1 svadobny po 100?V pripravnych sa obrazky vacsinou uz len opakuju,takze to nie je luto vymazat a tych z realu nie je az tak vela,kdezto na svadobne posielame link(teda aspon ja)vsetkym znamym a bolo by skoda,keby sa to muselo takto skresat-aj ked je nas len 10%.Dufam,ze sa niekto ku mne pripoji a najde sa ine riesenie :-( .
Odpovedať
liska ja som skor za bobovu variantu, pretoze, nic proti nevestam a zenichom, ale to zakladne zo svadby sa da ukazat na 20-30 fotkach, nepotrebujem vidiet celu vasu rozvetvenu rodinku :-) ak ti ide o to, ze takto vlastnej rodine a znamym, ktorych to na rozdiel odo mna zaujima ;-) , chces prezentovat svoje svadobne fotky, potom, myslim si, existuje vela volnych albumov na internete, kde mozes pridat aj 500 fotiek takze ja som za tento limit, aj ked budem musiet upravovat svoje albumiky :-)
Odpovedať
Ahoj lisko, souhlasím s Tebou - myslím, že nejvíc inspirace jsem čerpala právě ze svadebních albumů. Myslím, že by byla škoda mít na svatební album jenom 50 fotek - vždyť se za ten jeden nejdůležitější den v životě stane takových věcí!
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som celkom rada, ze sa to nejako ohranici. Je fakt, ze 30 fotiek z obradu sa mi zda zbytocne davat do albumu. Ja si pozeram album tak, ze si vytipujem len urcite fotky, z kazdeho mozno maximalne 20. Je krasne mat 500 fotiek, ale pri osobnom stretnuti, alebo na vlastnej domene... Mne sa napad paci, schvalujem a chvalim zmeny :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ja osobne suhlasim s verziou pripravne 2 x 100 a svadobny 1 x 100... každá nevesta má právo zavesiť si tam čo chce a fakt je, že sa kopec fotiek v pripravnych opakuje... akonáhle príde i nová úprava fotografií podľa skôr popisovaného postupu, množstvo prípravných albumov to aj tak skreše (aj keď neviem, kedy to bude a nakoľko je to možné urobiť). Pozri debatu http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... No a ešte jedna vec ohľadom bezplatných kontaktov na dodávateľov. Webová stránke je povolená?
Odpovedať
Profilova fotka
Možno by bolo ešte riešením obmedziť každého užívateľa na dvesto fotografií, bez ohľadu na to, do koľkých albumov ich zavesí, resp. koľko bude v prípravných a koľko v svadobných... :-) ...alebo obmedziť užívateľov na kapacitu, trebárs na jedného napr. 60 MB... kto skreše fotky na 60 kB, môže ich mať viac ako ten, kto ich zavesí 700 kB. Hm? ;-)
Odpovedať
Ahojte, ja tam mam viacej fotiek a ked na ne kliknem, tak mi nejdu otvorit. To bude asi tymi zmenami, co? :-(
Odpovedať
Podla mna je Bobov navrh uplne v poriadku, co sa tyka konecneho suhrnneho poctu, rozdelenie medzi pripravne a svadobne je uz vec individualneho nazoru. Faktom ostava, ze mnohe nove clenky sem pridu, prezru vsetky mozne pripravne albumy, co tu su, z kazdeho stiahnu to, co sa im paci a nakoniec si z toho vytvoria vlastny album. Pripravny album v klasickom zmysle slova maju napriklad Helen, Gaja, Emjee, Alexandra, Michelle, Happygirl a pod., mnoho albumov je len inspirativnych a je toho naozaj hrozne, hrozne vela. Takze zmeny boli naozaj nevyhnutne, pokial nechceme, aby nas to tu "zozralo".
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, je mi jasne, ze treba zaviest nejake obmedzenia, ale suhlasim s tym, ze by bolo asi rozumnejsie obmedzit celkovu velkost albumu. pekny den prajem
Odpovedať
Profilova fotka
ahojky, jen jsem chtěla vědět, na jaký jiný stránky je možné dát větší množství fotek než sem (aniž by se musely zdegenerovat) k velikosti - podle mě by si alba z příprav měly nevěsty vyma zat poté, co se stanou pasé (já to tak chci udělat), ale svatební album bych chtěla zachovat, je opravdu výborné, když své fotky můžete ukázat i jiným lidem. k albu z příprav - možná by bylo jednodušší, než kopírovat fotky z jiných alb hodit tam link na foto z již reálné alba příprav - ušetří se místo. Taky je dobrý nápad madelaine - o té velikostï - máte tu a tu možnost a jak s ní naložíte je na vás. Tak to by bylo za mě, jen bych si ta alba chtěla vytisknout, než je smáznu a chtěla bych, aby se v tom kompletním náhledu zobrazily celé popisky obrázků. Není to možno? Díky
Odpovedať
ja uplne suhlasim aj s bobom - zmeny bolo treba urobit a takto je to dobre vyriesene a tiez suhlasim s emjee. priebeh svadby, nevestu a aj zenicha sa da ukazat na tych limitovanych poctoch fotiek. proste tie zakladne veci. a uprimne. ktora z vas si pozera tie mnozstva fotiek s rodinnymi prislusnikmi, kamaratmi, ....... ? vitam bobove zmeny! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja ti neviem, viedlo sa tu niekoľko debát ako sa obliecť ako družička, svedok a podobne, riešili sme i maminky... tatkov... výzdoby, DJov, a tak ďalej... ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Danii: Souhlasím. Když se napíše stručnější a výstižnější text, tak nemusí být ani tolik fotek. Když je tam dlouhý text, tak ho většinou jen přelétnu očima a moc ho nečtu a to je stejné s fotkama ze svateb. Zajímají mě novomanželé a jejich fotky, příbuzní jsou pro většinu vedlejší, protože je nikdo nezná a zajímají nás jen děvčata, se kterými se zde diskutuje. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Jasne,ze nie kazdy si pozera vsetky fotky(aj ked je pravda,ze v zaujimavych svadobnych albumoch si ja osobne rada pozriem aj vsetky-vid.napr henrieta,ena,ali,megg a kopec dalsich,je tam strasne mnozstvo inspiracii na pozy,nie su to len opakujuce sa fotky s rodinkami :-| ),ale fakt mi ide hlavne o zaslanie linku znamym-nie kazdy je zbehly v praci s pocitacom a tu to ide velmi prehladne a lahko,inde by som s tym ja osobne mala dost problem.Ak budu zmeny v tomto zneni naozaj nevyhnutne,prisposobim sa,ja len ze sa mi zda dost nepomer 300 pripravnych a 50 svadobnych,hlavne ked vsetci vieme,ze minimalne 80% pripravnych obrazkov sa opakuje,kdezto kazdy svadobny je original...
Odpovedať
Profilova fotka
souhlasím s liskou a oponujii aduy - stručné komentáře nečtu, protože se z nich nic nedozvím - opakují se slova jako krásné, nádherné, kouzelné super a celkem to nemá přínos. Naopak si čtu ty dlouhé - něco se dozvím, i na co třeba dát pozor nebo co naopak nezapomenout.
Odpovedať
urcite, je to nepomer medzi svadobnymi a pripravnymi, najma ked sa tie pripravne naozaj dost casto opakuju. ja nehovorim, ze tam nemaju byt rodinni prislusnici, len som povedala, ze mna velmi nebavia fotky, kde novomanzelom gratuluju po jednom babka, dedko, teta jedna, dva, tri ..... ujo jedna dva tri ...... vacsinou staci len ten zaklad aby sme mohli vidiet krasnu svadbu. a suhlasim a aduou ;-) strucne vyjadrenia sa lahsie citaju a aj menej fotiek sa lepsie pozera.
Odpovedať
Profilova fotka
danii, ale ono to nie je len pre baby tuto z fora (myslim tie svadobne albumy).
Odpovedať
Profilova fotka
srsnicka: Tak jsem to nemyslela. Já jen nerada čtu romány, i když uznávám, že když je to dobře napsané, tak se člověk začte. Jen je pro hodně lidí problém se vůbec do čtení pustit. Znám to z praxe. Taky píšu články. Musí být stručné a jasné, protože lidi bívají líní číst. Já jsem spíš pro popisky k fotkám, tam se člověk víc dozví. Když nejsou fotky popsané, tak já například neznám zvyky z jiných částí naší země a ty fotky mi nic neříkají. Nic proti dlouhým textům, když mají co říct, samozřejmě.
Odpovedať
Ja patrim k tym lenivejsim a clanky necitam, len ak su strucne a "chce sa mi" ale popisky nad fotkymi si precitam rada, su take zlate. Ale zase je pravda, ako baby hore pisu, ze to je hlavne pre znamych, co si chcu pozriet vsetko. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj ja som za zmeny, ale ten nepomer fotiek je nefer ;-( ja napriklad mam len 28 fotiek v pripravnom albume (a stacil mi len jeden, nepotrebovala som tri) a 70 v svadobnom ..... nemohlo by to byt teda limitovane poctom fotiek na osobu? ze by sme kazda mali narok na urcity pocet fotiek (napr. 150) a bolo by len na nas, ci si ich vycerpame v pripravnom alebo svadbobnom albume???? :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Take se priklanim k nazoru lisky. 50 svatebnich fotek je malo. Je mi jasne, ze se tu kazda nediva do kazdeho alba a tam listuje vsemi fotkami, ale zaroven je nas tu spousta, co mame stejne misto, stejny termin nebo alespon stejny mesic, rok.. A my vsichni, co tam diskutujeme jsme nateseny na fotky, ktere sem prida ta, se kterou si tu povidame a jeji pripravy jsme prozivaly s ni. V takovem pripade nebudu vahat ani chvilicku a vsechny fotky si prohlednu od zacatku. Pokud pribyde nove album nezname uzivatelky, tak se podivam na fotku nevesty a zenicha a nazdar.. Navrhuji nekolik reseni, ktere by byly ale narocnejsi na realizaci nez uz zde zmineneho zvyseni limitu pro svatebni alba. 1. zavest odkazy na jina alba, jak uz tu nekdo navrhoval, ale takovym zpusobem, ze u kazde fotky v albu priprav bude ikonka, ktera tu konkretni fotku prida do alba uzivatelce, ktere se tato inspirace libi. Obrazky se budou opakovat, ale uz se usetri prostor tim, ze na serveru bude obrazek pouze jednou a zobrazovat se do alb bude pouze z jednoho mista. 2. velikost svatebniho alba zavisi na aktivite uzivatele/ky na tomto serveru. Nemuseji se zavadet nove parametry, staci napr. pocet prispevku. Kdo ma vice jak dejme tomu 200 prispevku (to tak zhruba odpovida jednomu tydnu az jednomu mesici prispivani), ma narok na vetsi kapacitu. Logiku to ma v tom, ze kdo sem chodi pravidelne a pravidelne prispiva dela tomuto serveru vetsi reklamu a tudiz muze mit narok na lepsi podminky. To jsou jenom navrhy, ze kterych si stejne asi nic nevezmete, ale kdyz uvazim, ze mam v albu asi 120 fotografii, tak mi limit 50 fotek prijde smesny.
Odpovedať
Profilova fotka
ja sa tiez pridavam k poctu fotiek na osobu, uz nech si to kazdy rozdeli podla svojho uvazenia...tiez nie som z tych co si vytvaraju 3 pripravne albumy, mne jeden bohato staci :-)
Odpovedať
Ja si tiež myslím, že treba stanoviť súhrnný počet fotiek, prípadne i s veľkosťou ako navrhovala Madeleine... ja prípravný album asi ani nebudem mať, lebo takmer všetky inšpirácie mám odtiaľto...tak ak aj by náhodou bol, bohate by mi stačil jeden...
Odpovedať
srsnicka napr. na yahoo :-) ale paci sa mi aj napad, ze nie obmedzit pocet fotiek v jednotlivych albumoch, ale obmedzit velkost vsetkych (rozumej sumy) obrazkov od jednej uzivatelky
Odpovedať
Ahoj, taky si myslím, že by bylo lepší mít víc prostoru na svatební album jak na ty přípravné. A ještě bych měla jeden zlepšovák - vyhledávač... To by bylo něco.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj nevesticky. Precital som si vsetky vase nazory, znovu pozrel statistiky a dospel som k nazoru, ze to uz menit nebudeme. Vysvetlim znovu preco sme sa rozhodli tak ako sme sa rozhodli. Myslim, ze hlavna diskusia je tu o tom preco je vo svadobnom albume limit 50 fotiek tak sa vyjadrim najprv k tomu: 1) 415 uzivateliek ma svadobny album. Z nich 90% ma menej ako 50 fotiek v tomto albume. 2) Ide nam skor o kvalitu ako kvantitu. Limit sluzi aj na to, ze kazda nevesta si rozmysli, ktore fotky uverejni a neda tam vsetkych 300 len preto lebo sa jej z toho nechce vyberat a budu tam fotky ktore sa lisia iba minimalne (nevesta pred rozbitim taniera; tanier leti; tanier sa rozbil)... Myslim, ze aj na ukazku rodine je 50 fotiek dost na to aby zachytili cely den, ak by to tak nebolo bolo by tu ovela viac albumov s viac ako 50 fotkami Dalsie napady 1) Nastavit urcity pocet fotiek na jedneho uzivatela: Toto je jedna z alternativ, ktoru sme zvazovali. Tiez sme zvazovali dat limit v Kb na jedneho uzivatela. Nakoniec sme sa rozhodli riesit to takto aj preto aby nevznikali albumy kde je 300 fotiek a preto lebo chceme aj limitovat pocet albumov (su tu uzivatelia ktori maju viac ako 15 albumov z priprav, co tiez neprispieva k prehladnosti). 2) Odkazy na ine albumy a nasledne setrenie miesta: Je to jedna z moznosti ako usetrit miesto avsak da sa naprogramovat bez toho aby uzivatelia videli akukolvek zmenu. T.j. ak niekto nahra na stranku obrazok, ktory tam uz je tak system ho proste neulozi ale namiesto neho bude ukazovat uz existujuci original. Momentalne sme k tomuto este neprikrocili kedze by to zatial setrilo asi len 7% miesta. Chapem, ze kvoli tomuto pravidlu asi 10% z vas bude musiet niektore fotky zmazat (vacsinou ide iba o par fotiek), resp. im budu fotky automaticky zmazane po case, ale tieto cisla su myslim stanovene rozumne tak aby bezny uzivatel nebol nijak obmedzeny a aby sa zvysila kvalita uverejnenych fotiek. Verim, ze aj napriek tejto zmene bude stranka pre vas nadalej velmi uzitocna.
Odpovedať
Profilova fotka
;-) no co uz ;-) tak som sa teda prisposobila vacsine a pocet je uz zredukovany na 50 ;-) a je fakt ze to podstatne na nich zachytene je, takze bob ma pravdu .... uznavam :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja neuznavam,ale tiez sa prisposobim :-|
Odpovedať
Profilova fotka
liska co ine nam ostava :-) musela som 20 foteciek vyselektovat :-( neslo to lahko :-(
Odpovedať
Profilova fotka
uprimne-mna to rozhodnutie sklamalo,ani nie tak kvoli vlastnemu albumu ako kvoli logike :-| argument "aby nevznikali albumy,kde je 300 fotiek" a "chceme limitovat pocet albumov" nema totiz nic spolocne s nasim navrhom,aby sa kazda z nas mohla rozhodnut o rozcleneni fotiek-dalo sa to vyriesit tak,ze kazdy moze vytvorit napr. maximalne 3 albumy s maximalnym poctom fotiek 100 v jednom,ci to budu 3 svadobne,3 pripravne alebo kombinovane je predsa jedno;...nuz ale...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?