Ako to povedať?

Ahojte... neviete mi poradiť? Pred pár mesiacmi som pozvala kamaratku na svadbu aj na hostinu. No žiaľ situácia sa zmenila... bude nas asi iba 10 a to iba najbližšia rodina. Naše rodiny sa veľmi nemusia a môže tam byť dusná atmosfera. Ako jej povedať, že ju tam už nechcem mať? Myslím na hostine.. Ona je dosť citliva a ked tam bude nejaká trma-vrma,.. tak to nebude dobre znášať a ja duplom nie.. .. :( Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Narovinu a pravdu. Nema sa preco urazit, tvoja svadba tvoje zakony ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
v takomto pripade sa ti divim, ze sa radsej nevezmete niekde sami dvaja :) ale tiez inak myslim, ze narovino, ved to je kamratka, pochopi a urcite uz o vasich problemoch co to vie..
Odpovedať
Ak si jej poslala pozvankz aj ku stolz tak jej to na rovinu povedz, dobra kamaratka to pochopi
Odpovedať
Profilova fotka
@krestankalivia na druhej strane by si mohlo drzat pribuzenstvo aspon trochen formu ked by tam bol niekto cudzi.Inak dost zvlastny nick vzhladom k tomu co pises.Akosu mi to nejde dokopy
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak v jednoduchosti je krasa :) narovinu a basta! :)
Odpovedať
@bianca Ja som krestanka aj môj priateľ, len naše rodiny nie... a aj v tom je jeden problém... Ja ich nemôžem držať na motúziku.. , moja rodina so svadbou nesúhlasí.. ale ja si idem za srdcom.. To je to, že mama mala úplne inú predstavu a teraz som akože ja zradila rodinu a otočila sa im chrbtom.. len kvôli tomu, že som a chcem byť šťastná.. no to je komplikované ..
Odpovedať
ďakujem... no asi to bude najlepšie.. aj ked ona sa už tak tešila,.. :( snád to pochopí :D
Odpovedať
Profilova fotka
@krestankalivia tak potom ti dievca zlate gratulujem.Si v mojich ociach obrovska osobnost ked si sa koli laske dokazala postavit proti rodine.Mas moj obdiv.Je to ako z rozpravky a prajem ti-VAM aby taky bol cely vas spolocny zivot.
Odpovedať
Pokial sa mas vydavat len v pritomnosti ludi, o ktoych vies, ze so sobasom nesuhlasia, tak to ozaj urobte svadbu len vy dvaja a svedkovia a dajte rodinam vediet az po...na svadbach by sa malo novomanzelom priat so srdca a nie cez srdce...
Odpovedať
@bianca Dakujem... no bude to pre mna veľmi tažké, ked tam moja rodina nebude, ale snád to zvládnem... :)
Odpovedať
@januska_7 ano ja viem,.. ale z úcty a z lásky k mojej rodine som to oznamila a aj ich pozvala, aj ked mi dali rovno najavo, že s tým nesúhlasia a ani tam nebudú.. ale čo ja viem,.. možno že ma prekvapia.. :)
Odpovedať
a ked mate tak dusno, nemyslis, ze by ti kamaratka mohla byt oporou?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja by som to uz nechala tak...a este ked vies aka je...dvaja ludia ta uz nezabiju ked tam budu a kamaratka ta urcite podpori..drzim prsty :)
Odpovedať
@evkapudlikova asi nie... kedže ona sama nevie všetko... a neviem si predstaviť, keby tam bola nejaká hadka, alebo niečo take, aby tam ona bola a bola toho súčasťou.. bola asi pred mesiacom na inej svadbe, tam síce nemali nejaké problémy ale necítila sa tam dobre, tak vravela že už na žiadnu takúto svadbu kde sa bude cítiť zle by nešla.. Takže nechcem aby mala sklamany vyraz aj ona..
Odpovedať
@krestankalivia ahoj, tvoj problem sa tyka iba tejto jednej kamaratky? Nikoho ineho si uz nepozvala, koho tam nechces mat po zmene situacie? Ja si neviem predstavit, ze by som "stiahla" moje pozvanie, ked som uz raz niekoho pozvala....Ale ak je to kamaratka, bud k nej uprimna, a vysvetli dovody, preco ju uz nechces na svadbe.
Odpovedať
Ja by som kamaratke v skratke popisala, ako to s rodinou je, ze svadba bude mala a ze sa moze stat, ze bude dusno. Ak bude chciet napriek tomu ist, pozvanie by som nestiahla - je mozne, ze Ti bude oporou tak, ako uz bolo spomenute hore. Alternativne - ak ani zenichovi rodicia so svadbou nesuhlasia, zorganizovala by som iba obrad bez hostiny.
Odpovedať
Chapem, je to naozaj len na tebe, aku svadbu chces a budes mat. Neviem sa len zbavit pocitu, ze svadba o desiatich ludoch nebola celkom tvoja vysnivana, alebo, ze sa chystas svadbu len pretrpiet, preto som navrhovala svadbu len o vas dvoch. Ty totiz riesis, ako povedat kamoske, ze svadba asi nebude fun, ale ty sa jej ucastnit nabeton budes, nemala by byt fun aj pre teba? To, ze rodicia nesuhlasia neznamena, ze sa musis obetovat, stale je to tvoj zivot ;)
Odpovedať
Este som chcela dodat, ze aj pre rodiciv to bude tazke, ked s tym este nie su zmiereni, aj ked pridu, aby ta podporili, bude ich to tazit. Rodicia sa vacsinou zmieriia, ked vidia, ze manzelstvo funguje a ze je ich dieta stastne a spokojne :)
Odpovedať
@januska_7 Dakujem.... svadbu určite neplanujem pretrpieť.. bude to o nas... no chceme tam aj rodinu aspon tých, ktorí nas podporujú... a nie je to o tom, či to bude pre kamaratku fun... ale o to, že ak by prišla moja rodina môžu tam byť naozaj krušné časy.. aj hadka.. viem čoho je moja mama schopna.. preto. Ale už som jej dala vedieť a povedala som , aby sa rozhodla sama.. nechcem na nu tlačiť, no zaroveň budem rada, ked tam bude.. :) A určite naša svadba bude jedna z najkrajších dní v našich životoch.. Aj ked to možno nebude ono,.. ale bude to naša svadba.. :) Naozaj som chcela krásnu svadbu plnú emocií a šťastia. Takú kde bude moja rodina spolu so mnou a budú sa tešiť z mojej radosti. Aj ked to tak nebude, verím, že sa časom zmieria a pochopia že mam muža, ktorého nema každá. Vzácneho a hodnotného človeka, ktorý je milujúci a oporou mi v každom čase..
Odpovedať
@krestankalivia aha rozumiem, no keby som bola na mieste kamaratky, asi by som bola viac sklamana z toho, ze radsej zrusia moje pozvanie....kazdopadne, ak je to dobra kamoska, pride rada na obrad a to je podstatne :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?