Bufetové stoly na svadbe alebo klasické menu?

Máte na svadbe bufetové stoly, alebo klasiku, že sa podávajú jednotlivé chody? Čo je lepšie a menej nákladné? :)
Odpovedať
1
2
Ja budem mat bufety, či to je nakladnejšie neviem povedať, ale u nas asi bolo najlepšim riesenim bufet, lebo budeme mať az 6 veganov, zopar ludi co nekonzumuje bravčové a tak si bude moct kazdy vybrat co len chce :-) Na bufetove stoly musis ratat viac jedal, pokial dobre viem, takze asi menej nakladne budu chody :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi kde mas svadbu a ake su moznosti. My sme mali v hoteli Grand kde bola hotelova restika a bufet mozem iba odporucit :-) 1. chod u nas podavali casnici, predjedlo, hlavne jedlo.... 2. chod - vecerny raut boli svedske stoly kde sa jedla udrziavali teple a bolo tam aj zo studeneho na vyber... 3. chod neskora vecera bola kapustnica a kto chcel si siel nabrat kedy chcel Zvlast svedsky stol "laska je sladka" kde boli torty a sladke kde sa mohli pokochat a vybrat si na co maju chut, Vyhodou svedskych stolov - bufetu je ze aj teple jedla sa tam ohrievaju a udrzuju teple dlhsie a kazdy si zoberie co chce a kedy chce. Niekto nechce bufet ale potom roznasaju napr. misu plnu masa na stoly a musis si dat aj ked nie si v tom momente hladna lebo to potom zoberu .... a ak nezoberu tak to jedia neskor studene a obschnute. Bola som na svadbe kde roznasali jedla a dali predomna 2 veceru v case ked som funela este z prvej tak som to iba pobabrala. Potom by som si aj nieco dala ale uz nic nebolo :D Takze urcite bufet!! Vsetko co zostalo zo svedskych stolov nam dokonca zabalili po svadbe. Tie rozbabrane jedla by asi nebalili :D
Odpovedať
Profilova fotka
@domcicipatcici za mna idealna kombinacia - hlavna vecera servirovana , neskorsie jedlo raut / bufetove stoly. Kazdy si da na co bude mat chut, kolko bude mat chut a kedy bude chciet 😊
Odpovedať
@pppetka5 takto presne to plánujem aj ja, že hlavný chod, potom večerné stoly a potom ešte v neskorých hodinách kapustnicu :) len som chcela vedieť, aké sú s tým skúsenosti a či je to OK :) Ďakujem všetkým za rady
Odpovedať
@pppetka5 @domcicipatcici my to máme tiež takto naplánované normálne cca o 18.30 večera predjedlo, polievka, hlavné jedlo, potom okolo desiatej teplý/studený raut a potom kapustnica :)
Odpovedať
Profilova fotka
@pppetka5 @domcicipatcici tiež som bola na svadbe, kde sa oba chody podávali čašníkmi .. ešte stále som bola plná z tej prvej večere (a to som tancovala celý čas) a oni predomňa naložili Gordon bleu - no dám ruku do ohňa za to, že sa v celej sále nenašiel jediný človek, ktorý by to celé zjedol :-D proste to bolo fyzicky nemožné :-D na druhej svadbe niečo podobné, akurát že druhú večeru podávali v čase, keď prebiehal únos nevesty .. takže nevesta s družičkami v sále neboli a ženích s družbami ju hľadali .. takže polka hostí tam nebola a my sme len čašníčke vysvetľovali či vôbec má dávať to jedlo na stôl alebo nie .. v oboch prípadoch mladomanželia zbytočne zaplatili XY eur za chod, ktorý sa buď k hosťovi nedostal, alebo sa do neho nevošiel :D najlepšie bolo na svadbe, kde sme normálne dostali hlavnú večeru a potom porozkladali bufetové stoly a každý si nabral KEDY chcel, ČO chcel a KOĽKO chcel a to aj na viac krát :-) bolo to super a určite tým ušetríš .. minimálne preto, že to, čo ti ostane zo švédskych stolov ti zabalia .. kdežto to rozprplané nedojedené mäso z tanierov už nebalia :-D takže za mňa určite hlavná večera podávaná čašníkmi a neskôr švédske stoly :-) a ak plánujete zábavu až do rána, tak aj tá kapustnica padne vhod :-)
Odpovedať
My budeme mat kombinaciu, prva vecera podavana klasicky predjedlo, polievka, hlavny chod a potom raut/ teply, studeny bufet a gril na terase....podla mna je to tak najpraktickejsie ako pre nas , tak aj pre hosti, kazdy si da kedy chce, vyberie si co chce.. O polnoci kapustnicu neplanujem podavat, co som si tak vsimala na inych svadbach prip. inych akciach prislo mi to zbytocne, malokto to zje, radsej ozaj si dam zalezat na bufetoch a grile nech su bohatsie a stale cerstve jedlo podoplnane :-) :
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali veceru normalne jedlo ze sa podavalo a potom od 22:00 len bufetove stoly.. kazdy si nalozil vtedy ked bol hladny a to jedlo sme tam mali do tretej rana, takze bolo stale co papat
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzlikkk myslim si ze tak ako ste to mali vy je to najlepsie riesenie
Odpovedať
Profilova fotka
@ria236 presne tak to budeme mat aj my :-)
Odpovedať
my sme mali prvy chod servirovany casnikmi (predjedlo, polievka, hlavne jedlo), potom uz len bufetove stoly. o polnoci pridali do bufetu kapustnicu. na nase prekvapenie zostalo malicko jedla, skoro vsetko sa zjedlo, este aj kapustnica :-D boli sme aj na svadbe, kde boli vsetky chody servirovane casnikmi - prvy chod bol este v pohode, ale druhy a treti chod uz boli vela. casnici odnasali plne taniere naspät
Odpovedať
kočky ahojte, chcem sa spýtať, ako to budete riešiť keď budete mať vlastné alko v PET flasiach. ja som nechcela 1,5 - 2 litrové, lebo ked mi takú opachu bachnú na stôl, bude to tam vyzerať ako v krčme. maličké 0,5 litrové za nechcú naši, lebo je to drahé. jasné čím menšia flaška, tým drahšia. tak som teda navrhla kompromis ze 1 l, tie su neni také obrovské, ale aj tak... budú na stole zvlášť, a hostia to asi budú riešiť tak že si sami budú nalievať ale pochybujem že si niekto naleje a nechá tam flasku pri nápojovom stole (ani ja by som to tak neurobila, tiez by som si ju zobrala a potom by som pripadne obsluzila aj prisediacich). chcem sa spytat ako ste to mali, ako to vyzeralo, či to nebolo po hodine alebo po polnoci ako v krčme...neviem čo mám očakávať.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@relaxx11 myslíš nealko či?
Odpovedať
ale to je dobrý postreh, lebo my tiež chceme mať vlastné nealko a tiež neviem ako ste to riešili poprípade idete riešiť - určite na začiatok, keď bude nastolované dáme len mini fľašky - pol litrové alebo trojdecové, ale čo potom počas celého dňa a noci?
Odpovedať
Profilova fotka
1. Jedo servirovane a 2. Jedlo bufety.
Odpovedať
@babunka88813 presne tak:-) aj my tak nejako podobne to budeme mat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@karoliness je to super, ludia maju viac na vyber
Odpovedať
Profilova fotka
@karoliness a jedia ked chcu a nie ked sa im postavi na stol
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme mať klasiku :) 1. jedlo (ešte neviem aké bude)... 2. jedlo budú rezne, ale tie rezne sa budú ukladať na stoly na veľkých misách a kto bude chcieť si naberie, kto nie tak nemusí jesť ... a 3. jedlo bude asi kapustnica alebo niečo podobne, ale tiež sa to bude servírovať iba v misách ... čiže obdoba bufetových stolov, ale nebude toľko jedál na výber :) :) :)
Odpovedať
ale čo s nápojmi? tie budete mať na bufetových stoloch a ľudia si budú chodiť nalievať či ako? (nealko)
Odpovedať
pár fľašiek bude aj na našich stoloch, ale hlavne budú vedľa bufetového stola na nápojovom stole, odkiaľ si môžu brať. Budú tam však aj čašníci, ktorí budú dopĺňať, ak by na stole chýbalo niečo :-)
Odpovedať
a myslíš, že to nebudú ľudia nosiť na stoly a kopiť to tam?
Odpovedať
prevádzkar nám povedal, že na to tam bude tá obsluha, aby prádzne fľašky spratávala zo stola, že oni to budú mať pod kontrolou ;-)
Odpovedať
jednoznacne bufetove stoly.. prve jedlo je dobre podavat naservirovane a potom urcite svedske stoly :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jahodicka presne tak ako si napisala, vsak aspon ludia mozu papat kedy sa im zaziada :-)
Odpovedať
a nevesticky do kedy vam doplnaju bufetove stoly??
Odpovedať
@babunka88813 presne tak v tomto uplne s tebou suhlasim, je to lepsie ked sa moze clovek napapat kedy on chce a nie vtedy ked mu to postrcia pred nos aby jedol. A takto u nas budu mat svedske stoly az do nejakej tretej rana, takze aj ked ich v noci chyti hlad z tolkeho tancovania tak sa mozu ist napapat :-)
Odpovedať
my sme mali prvú večeru podávanú klasicky, sadli sme si, priniesli čašníci, príde mi to také viac slávnostné, druhá už bola formou švédskych stolov a to tam bolo od cca 22. hodiny až do rána ;-) Pitie bolo tak, že sme mali bokom v miestnosti ešte ďalšie stoly a tam bolo všetko naukladané.... alko, nealko, kto len čo chcel, mohol si naliať :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja môžem bufetové stoly len doporučiť... najlepšie čo môže na svadbe byť... my sme mali o 14:00 hod. obrad, potom o 16:30 bola hlavná večera (cestovali sme na miesto hostiny asi polhodinku, potom boli rôzne svadobné zvyky a kým sme si posadali, tak to ubehlo... ale nikto si nesťažoval, bufetové stoly sme mali aj ráno pre ubytovaných hostí, pre ostatných sme mali tiež pohostenie, koláčiky, pálene... takže sa to dalo vydržať, to my so ženíchom sme boli hladní ako vlci, však sme nestíhal akosi jesť pred obradom a po obrade prišiel takýýýý hlad :D), zjedli sme teda najprv predjelo a polievku a šli sme otvoriť parket prvým tancom + tancom s rodičmi + zo 2-3 pesničky (čo bolo super, lebo hosťom aspoň zľahlo a nemuseli dlho čakať na rozdávanie hlavného chodu), potom dostali hostia hlavné jedlo, po ňom sme sa my dvaja šli fotiť a oni o takých 15-20 minút s nami (mali sme k dispozícii nádhernú záhradu pri penzióne) a po fotení sme mali dezert, kávu, koláčiky, slané... no kým sme všetko pojedli, bolo už hádam aj 19:30 hod., tak sa tancovalo, zabávalo... od 20:30 hod. sme mali potom švédske stoly, tie sme mali až do rána cca do 05:00 hod., takže si každý mohol zobrať čo len chcel a kedy chcel... o 22:00 sme mali krájanie torty no a po polnoci bol kotlíkový guľáš.... takže naozaj mali hostia toho dostatok... na stoloch sme mali pálenku a minerálku, ostatné alko a nealko bolo na pulte a každý si bral na čo mal chuť, pivo, kofola, káva, horúce nápoje sa objednávali pri bare alebo u čašníkov... ja musím povedať, že top, každý si zobral, zjedol a vypil na čo mal chuť a naozaj si to hostia vychutnávali a hlavne nemali čas sa nudiť... a čo zostalo, nám na druhý deň zabalili a roznosili sme to po najbližšej rodine, lebo ráno sme mali klasiciky raňajky (praženica, maslo, syr, džem, med, šunka, párky, zelenina, ovocie, káva, čaj, džús, mlieko... opäť zase to na čo mal človek chuť)... a my sme šli od začiatktu do toho, že na svadbe sa musí hosť cítiť nielen príjemne, ale mať dostatok jedia, chutných zákuskov, dostatok nápojov, dobrú muziku a hlavne sa musia baviť nevesta so ženíchom...
Odpovedať
myslím, že najlepším riešením je podávať prvý chod čašníkmi - obsluha pri stoloch a potom bufetový stôl. Pretože tak, ako písali vyššie, niekto zje menej, niekto viac, niekto je naládovaný koláčmi, niekto nie, niekto tancuje po celý čas, niekto len sedí....bolo to tak na posledných dvoch svadbách, na ktorých som bola a všetci chválili. Nepáčilo sa im len to, že na jednej z tých svadieb neboli na stoloch vôbec zákusky, že musia pochodovať pre koláče cez pol sály....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?