(Ne)klasická svadba - máte nejaké nápady?

Ahojte, potrebujem inspiraciu. S priatelom sa chceme v lete vziat, ale mame malého syna (v tom case bude mat rok) a uz ani my sa necitime (mame 37, nie 20) na klasicku svadbu so vsetkymi zvykmi. Mame predstavu skor takej volnej oslavy s najblizsou rodinou (bohuzial, je to 50 ludi), kde namiesto menu budu svedske stoly, lebo stara klasika sa nam nepaci. Ziadne odcepcovanie, iba volna zabava s tancom, do rana stvrtej to uz asi nedame :) Samozrejme, chcem byt v bielom. Mali ste nieco podobne? Alebo ako netradicne ste vyriesili svadbu vy?
Odpovedať
@zorkahorka ahoj moj ujo tiez mal take nieco ako ty. Objednal chatu kde vonku mali obrad prisiel dj a hral do kedy sa ludia bavili. A spali tam len manzelia s detmi.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my sa berieme v piatok, sami, a rodinu pozyvame na veceru.. Po jej skonceni budeme wellnessovat.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zorkahorka ahoj neviem ci mame neklasicku svadbu. Ale ja mam alebo v case svadby my bjde 35 priatelovi 43, syn 6 rokov. Som v bielom prenajali sme stodolu v hotely z menü ktore sa bude servirovat aj fotostenu a fogobox a candy bar. Obrad zacne o 14:30 potom je pohostenie jednohubky vonku a od 18 vecers do 21 zhruba. 23 torta a o 2 max ukoncenie. Kto chce moze ist este posediet do tzv gentlamn club na pohar whisky. Ja spim na hotely od piatku s malym. Snubenec od soboty.
Odpovedať
@sonnenshein my to budeme mat tak isto...obrad na Viglasskom zamku, vecera rodicia a surodenci a potom my dvaja a wellnes na zamku...pre hosti co pridu na obrad jednohubky, candy bar...torta a pod :-D
Odpovedať
@cawes @cawes super.a kolko vas to vyslo?
Odpovedať
Ahoj,my mame svadbu v kastieli,ale takisto ziadne odobierky,cepcovanie,ludovky,roztrieskavanie taniera,obtazujuci starejsi a stupidne sutaze.Obrad mame na terase o 16.30/ a ulickou ideme spolu nebude nas nik viest( nemame svadobne oznamenia,len pozvanky,kedze gratulantov nechceme a tak sa na miesto konania dostavia iba ludia co tam ozaj chceme vidiet( ak neratam to co sme museli pozvat povinne😁)).Veceru prvu mame o 17 normalne servirovanu(predjedlo polievka a druhe) skrz to aby hladosi netvorili kolony pri svedskych.Krajanie torty a prvy tanec to jedine chceme co vlastne asi na ziadnej svadbe nechyba.Potom svedske a candy bar.O druhej rano podakovanie a posledne tanecne kolo a o 2.30 cauko kakauko.Kapelu mame zivu lebo diskotrisko nepocuvame :) kedze mame dceru10 rocnu a syna co cez svadbu bude mat 9 mesiacov mame pre neho zabezpecenu aupair a dcera nech sa nenudi pozyvame dalsich 14 deti od 5 do 14.Budu mat vlastny stol a animatorku,aby neotravovali a rodicia sa mohli bavit.
Odpovedať
Profilova fotka
Nam bude chybat aj ten tanec - tancovat budeme po obrade v zahrade, len v pritomnosti nasich deti, kameramana a fotografa :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zorkahorka vela😂oblek saty obrucky spolu 3800€ jedlo na osobu je zhruba 100€, kvetinova vyzdoba plus svadobna kytica 350€, oznamenia 70€, dekoracia a malickosti okolo 200€, dekoraterka 900€ Mamw svadbu v nemecku
Odpovedať
@cawes aha, v nemecku... to dost. na slovensku by vysla asi menej, ze?
Odpovedať
Profilova fotka
Podla toho kde a ake mas poziadavky @zorkahorka.. Da sa to aj za 2tisic, ale aj za 10...
Odpovedať
Profilova fotka
@zorkahorka neviem a ani to uz neriesis. Nebyvame tam, kamaratov mame tu. A organizovat 50-70ludi na sk by bolo narocne.
Odpovedať
spravte to ako obrovskú garden party :) teda ak máte kde, normálne stoly vonku na tráve, decentne ozdobené, grilovanie, hudba :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tiež sme mali takú istú dilemu ako ty, chceli sme čosi netradičné, aby sa nehádzali taniere, neodčepčovalo, nemuseli sme tancovať a aby som mala pokoj a nemusela riešiť ozdobovanie sály, stolov a stresovať sa aby sa niekto neopil :D Tých 50 ľudí je dosť- asi by som si prenajala chatu, alebo nejaký welness penzión. Chceš byť v okolí Martina? Chcela by si niečo v horskom prostredí?Napr. Ferrata na Stráňach- prostredie je tam pekné. Alebo skor nejaký kaštieľ? Nakoniec sme si zorganizovali svadobnú oslavu v Tatrách na Lomničáku- ale to sme mali len pre 12 osob, sobáš bol v Smokovci.
Odpovedať
Ahoj, my sme mali svadbu v galerii a tam priamo v restike aj pohostenie - hovorim o kolacoch, panini , vinko a dzusy. Ziadna vecera, svedkse stoly. Obrad bol o 16.00, o 17.00 sme sa presunuli a o deviatej som uz bola doma v teplakoch :D mala som kratke biele saty (pobehala som cele mesto a co sa mi najviac pacilo som nasla u cinanov :D ), topanky, nausnice. Dala som si urobit uces. Manzel mal koselu a nohavice. Plus pierko v style mojej kytice. 17 hosti. Uplne sme si to uzili, vladla uvolnena atmosfera. Bolo to uzasne. Cena vsetkeho spolu max 250 EUR:
Odpovedať
@uglybetty1234 Tak to bola jednoduchá svadba a nevesta skromná- to sa moc často nevidí, vačšinou to my ženy strašne preháňame :DDDD Dôležité je ,že ste si to užili.
Odpovedať
@kathhii ja som nikdy nesnivala o svadbe a satoch atd... Nerozumiem zmyslu svadobnych poharov, podbradnikov, darcekov pre hosti atd... Toto nas vystihovalo.
Odpovedať
@kathhii @sisabride ved uvazujeme aj nad garden party,ale nie je pekny priestor.pod holym nebom nemozem riskovať,musi to byt niekde pri penzione.idealna by bola jasenska dolina,ale zariadenie tych penzionov je stareeee 🙁 a ja chcem,aby to malo aj daku uroven.hotel ferrata skúsim oslivit,ale nechcem na svadbu utratit majland. Dnes som bola v restike v pasazi,na hlavu vyjde jedlo nueco cez 20 eur.boli sme tu raz na jednej oslave,velmi sa nam tu pacilo,ale je to uzavrety priestor,nema exterier.v lete to bude klietka.zatial to mam v zalohe
Odpovedať
neviem, no podla mna nie je nikde napisane, ako by mala svadba vyzerat. ziadne presne body, takze je len na vas, ako si ju spravite, tak ju budete mat. je to plne vo vasich rukach. inak mne osobne sa take neokresane svadby celkom pacia, su predsa len niecim vynimocne
Odpovedať
@zorkahorka Ešte zopár tipov, ćo ma napadlo: Nad Feratou som uvažovala aj ja, ale nakoniec sme svadbu robili v marci, pani s ktorou som volala bola velmi ochotná, cenovo netusim kolko by pýtali.Zákusky do výslužky nám piekla pani odtial a boli výborné. My s manželom sme na hory, takže preto ma to oslovilo. Myslim, že aj v Gaderskej doline je nejaký hotel.Valča bude asi drahá. -Tam sme boli na svadbe v Humne, ale ešte keď to bolo neprerobené. Bola som aj na svadbe v kaštieli v Záturči a v kaštieli Benice- tam by sa tiež malo dať spraviť posedenie vonku aj dnu. V Beniciach sme tancovali vonku, je tam taký prístrešok.Robia tam aj obrad. V hoteli Jurior Piatrová viem, že robia svadby, nevyjde to tam draho, robievaju aj vonku pohostenia, ale je to taký starśi hotel, hoci prostredie vonku je pekné. Napadlo ma aj Havranovo, ale to je asi ďaleko :D Tak poskúśaj,
Odpovedať
my sme sice obaja mladsi ako ty, v case svadby ja budem mat 26, snubenec 29, ale budeme mat tiez neobvyklu svadbu. svadbu chceme bez toho klasickeho cirkusu, ziadne cepcenie, odobierky, nekonecne prihovory, ludovky, starejsi, kroje, hry... nic z toho u nas nebude. svadba bude v piatok, bude nas do 25, obrad, vecera, pohoda... nikde nie je napisane, ze na kompletnu svadbu potrebujes vsetky tie bezne slovenske zvyky :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dominikakr tiez si myslim, ze nie, aj ked tie zvyky maju svoje opodstatnenie, viazu sa k nim rozne povery a podobne, ale tak to je na kazdom jednom cloveku ako sa rozhodne :-)
Odpovedať
To je na kazdom pre aku sa rozhodne. Niekto chce mat aj so vsetkymi zvyklostami, niekomu staci, ze sa ako rodina stretnu a nebudu streckovat s nejakymi zvykmi a natahovackami. Mne sa paci aj taka aj taka svadba a nikto by nikoho za jeho predstavy nemal sudit ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
My tiez nebudeme mat uplne klasicku svadbu. o 15tej obrad v kostole, potom presun do priestorov na hostinu, ale budeme mat max 30 ludi, iba rodinu. Budeme mat iba DJ, ziadne hry, starejsieho, aby sme sa vedeli aj porozpravat, a sama nemam rada nutene hry, takze to chceme vynechat. Ak ostanu peniazky dame este cepcenie so suborom aj ich program na hodinu. A okolo 20.00 pride 30 kamaratov, ktori budu mat nachystane svedske stoly. A potom uz len kecanie a tancovanie do rana. Ja ked som bola sama na svadbach, vobec ma nezaujimali tie prkotinky okolo, jedine, co ma zaujalo bolo sa stretnut s priatelmi a zatancovat si a v lete je aj tak 3/4 ludi vonku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?