Občerstvenie pre kameramana, fotografa a dj

Babiky, ako to mate s jedlom a pitim pre kameramana, fotografa a dj? Ratate si ich medzi hosti co sa tyka slavnostnej vecere? A ako s vysluzkou?
Odpovedať
Profilova fotka
@gimka samozrejme :-) Vies si predstavit, ze si na svadbe cely den ako jeden z tychto dodavatelov a nedostala by si jest? :-D Vies si predstavit, ze by si oni sami doniesli nieco na obcerstvenie? Ako by to vyzeralo? :-D A jest musia, ked je clovek vyse 12 hodin niekde a hlavne stale v jednom kole, tak jest musi ;-) .
Odpovedať
haha, jeminku ako to spatne citam tak to to vyznelo ze im nechcem dat jest a ze ich tam chudakov vyhladujem :-))) skor som mala na mysli taku tu prakticku stranku, ci im davate veceru spolu s ostatnymi, alebo nejake ine obcerstvenie, a kde ich vlastne usadite, k hostom alebo nejaky zvlast stol?
Odpovedať
Profilova fotka
@gimka jaj tak :-D Vacsinou sa dava normalne vsetko to iste, ako jedia hostia. :-) A kde sedia, to zalezi na rozmiestneni stolov, ale ak mas nejaky stol povedla, tak vacsinou sa usadzaju tam. Len niekde take nebyvaju, tak sedia niekde koncom normalneho stola vedla hosti. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ale skoro stale ja stol vedla Dj a tam potom ide aj kameraman. A ohladom toho jedla som rozmyslala aj ja, ako neze im nedam nic, ale ci davat komplet cele svadobne menu alebo ln niektore jedla
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte baby, ja ich budem mat usadenych vsetkych pekne spolu - hudba, kameraman, fotografka - za jednym stolom mimo svadobnych hosti a jedlo pravdepodobne dostanu to iste, ako svadobni hostia.. aj teraz v sobotu, ked som bola na svadbe, tak mali samostatny stol a jedlo dostavali tak, ako aj svadobni hostia.. aj ked teraz nad tym rozmyslam, tam dostavali vsetci jedlo na stol.. my pravdepodobne budeme mat svedske stoly.. hmmm, myslite, ze by bolo blbe, ak by oni dostali jedlo na stol, kazdy svoju porciu a hostia by si brali zo svedskych stolov?
Odpovedať
@kittykittyke ahoj,podla mna by to bolo blbe :-D Nechaj ich,nech si sami vyberu,co chcu ;-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dievčatá úprimne ja takéto témy väčšinou nechápem, keď sa posnažíte tak tu takých tém nájdete veľa.
Odpovedať
Profilova fotka
a ja zasa nechapem, preco niekto chce riesit jedenie pre 3 ludi, ak ma na hostine dalsich 100. ved pri vydavkach na svadbu traja ludia nas stoja minimum. a este k tomu tie dobre vztahy su dost dolezite, ked od nich zalezi ake budu spomienky (foto a video), alebo zabava ludi (hudba). a pritom vela neviest mina peniaze na rozne cacky macky a co je dolezite, tak na tom chcu usetrit.
Odpovedať
Profilova fotka
@kittykittyke jasne, ze by to bolo blbe. Treba si uvedomit, ze tito ludia su tiez tvoji HOSTIA, su s tebou kolkokrat aj dlhsie ako ostatni hostia (od raba), tak preco by si sa k nim mala spravat ako od macochy? Inak plny suhlas s @jkrupova :-)
Odpovedať
@gimka a @m_marika, ja mam dj, ten ma svoj stol, a s nim bude sediet aj kameramanka a fotograf, prvu veceru dostanu vsetci taku ako ostatni hostia, okrem kameramanky, ta je vegetarianka :-) zvysok vecera budem mat rieseny teplym a studenym bufetom, tam nech si beru co im hrdlo raci, pokial si budu odvadzat svoju robotu poriadne :-) co sa tyka vysluzky, krabicka kolacov a svadobne vinko, tak ako svadobnym hostom :-) btw nevesticky, ved na to je forum, nevies spytas sa, je tu mnozsvo inych diskusii,do ktorych sa mozte zapojit ak vas tato nebavi, nie? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme dali všetkým :-) aj čašníkom ale neviem či jedli lebo mali toho veľa. výslušku dostali tiež všetci. len nášmu fotografovy som doslova zabudla za čo sa veľmi hanbím a ospravedlňujem. Nedať mi príde dosť hlúpe.
Odpovedať
Profilova fotka
@gimka vsetci tvoji dodavatelia, cize DJ, kapela, fotograf a kameraman, pripadne koordinatorka, ak nejaku mas, sedia pri zvlast stole, cize das im nastriet mimo svojich svadobnych hosti. Hlavna zasada podavania jedla na svadbach, ktoru vacsinou casnici nepoznaju je ako presne roznasat jedlo na svadbach. Pravidlo c. 1 je, ze vzdy sa ma ist v prvom rade poroznasat hlavny stol, cize tam kde sedite vy so svojimi rodicmi. Potom stol DJ, kapela, fotograf, kameraman a potom ostatni hostia. Preco by to malo byt takto hned vysvetlim. Kedze tito ludia pre Vas vo Vas velky den pracuju, a potrebuju zachytit Vase momentky a momentky Vasich hosti, je preto potrebne aby jedlo dostali ako druhi v poradi. Pretoze si predstavte situaciu, ze casnici najprv poroznasaju vsetkym hostom potom prinesu jedlo vasim dodavatelom spomenutych vyssie, kym oni budu jest, vasi hostia budu netrpezlivo cakat kedy dodavatelia dojedia. Cize aby ste sa tomuto vyhli, upozornite svojich casnikov, ze si ziadate roznasat jedlo v poradi, hlavny stol, stol dodavatelov (aby mohli dojest skor ako ostatni hostia) a potom stoly hosti. Tym Vasi dodavatelia budu mat dostatok casu na pripravu dalsich podkladov, ci uz co sa tyka hudby, pripadne si vymenit osvetlenie atd. :-) Jedlo sa podava vzdy to iste ako pre hosti. Dufam, ze som trosku pomohla :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kittykittyke Inak ešte jedna taká otázočka, keď by si dala fotografovi a kameramanovi jedlo na tanier, zatial čo všetci hostia budú mať švédske stoly, tak by si potom fotografovi a kameramanovi povedala že nech sa švedskych stolov ani nedotknu? Lebo neviem osobne by som sa necitila prave najlepšie ako nevesta, keby si hostia mohli dať rezeň a fotograf a kameraman by dostali nejake bolonske spagety, alebo nieco co najlacnejsie, len aby sa ani nedotkli jedla co je urcene len pre hosti...
Odpovedať
Ahoj, ja s nimi ratam ako s hostami, t.j. jedlo na zaciatku hostiny, v polnocnom bufete aj vysluzka (kolace + flasa).
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali fotografa a kameramana usadenych na konci stola medzi hostami. Kameramanovi aj kapele sme dali vsetky chody a fotografa sme mali len po prvy tanec ale tiez sme mu dali 1 chod. Potom sme dali kameramanovi vysluzku a kedze sme nemali nachystanu vysluzku pre kapelu tak sme im dali o 10e navyse a boli spokojny.
Odpovedať
Profilova fotka
@gimka jedlo pre hosti aj ked su to dodavatenia je slusnost ktoru nikto neriesi, vysluzka vsak je bonus ktory naopak nie si povinna davat je to len tvoje rozhodnutie.
Odpovedať
Profilova fotka
presne holky vysluzku davat nemusite, vysluzkou pre fotografa je vasa spokojnost a usmev na perach
Odpovedať
my davame tymto dodavatelom riadnu veceru + vsetky ostatne chody. rovnako dostanu aj vysluzku a vino
Odpovedať
Profilova fotka
@specialmoments velmi dobra poznamka s tym podavanim jedla, hlavne velmi prakticka! Toto je dolezita info, ktora mi dost pomoze,.... dakujem.
Odpovedať
@gimka no náš fotograf je zároveň priateľov kamarát, takže bude oficiány hosť na našej svadbe tj. aj menu aj výslužku bude mať, kameru mať nebudeme a kapela je tiež známy - sú 4 hudobníci a máme ich zarátaných aj slávnostnej hostine, a výslužku im dám asi takú väčšiu a spoločnú, ale myslím, že prípadne aj štyri malé výslužky koláčikov urobím.
Odpovedať
Profilova fotka
@marry2112 nemate zac, uz sme urobili nejednu svadbu, takze toto sa nam velmi osvedcilo, aby aj dodavatelia boli najedeni, kedze vydavaju urcity vykon :-) a s plnym bruskom ide vsetko lepsie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme davali aj jedlo samozrejme - rovnake ako hostom. takze ked boli vecer svedske stoly, ratali sme automaticky aj s dodavatelmi. taktiez - alko + nealko napoje a slane a kolaciky na stol boli samozrejmost. a nasi dodavatelia dostali aj vysluzku - rovnako ako hostia ;-)
Odpovedať
Kedze su uz tie odpovede rovnake a vsetci viete ze jedlo sa dava to iste VSETKYM a zenosenie jedal je ze druhy v poradi su dodavatelia,tak vam poviem nieco na pobavenie a upozornenie aby sa vam taky trapas nestal. Robim ako casnicka v hoteli a raz sa stala taka situacia,ze zgrlaví studenti na stuzkovej nedali jedlo fotografovi,kameramanovi a DJovi. (aj ked sme sa ako personal pytali ze ci im nechcu dat-povedali ze nie-ze dost platia na to,aby im dali jest)Asi by im zostalo malo na chlast..ja neviem... Dodavatelia sa vynasli a urobili im peknu ostudu pred vsetkymi.. Objednali si kazdy PIZZU s dovozom az pri stol.. By sa vtedy v riti videli :D :D :D
Odpovedať
Tak ja vam pridam trosku inu odpoved, podotykam, ze je to bezna prax v zahranici a nechcem sa tym nikoho dotknut.... Dodavatelia sedia vzdy mimo svadobnych hosti, v samostatnej miestnosti a dostanu jedno hlavne jedlo, ktore im je servirovane, nakoniec...Jedlo sa serviruje v poradi nevesta, zenich, hostia pri hlavnom stole a ostatni svadobcania a az potom dodavatelia, pretoze ti su tam pracovne. Kedze dodavatelom sa neserviruje predjedlo a dezert, maju dost casu na pripravu. Dalsia vec je, ze sa im serviruje len nealko, ziaden alkohol. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@derek v zahranici bohuzial aj trosku inak prebiehaju svadby, napriklad na tych co som sa zucastnila ja a to konkretne v Anglicku tak tam je svadba maximalne tak do polnoci, cest vynimkam. Samozrejme s tym alkoholom suhlasim, ten nie je potrebny pre dodavatelov. Myslim si osobne, ze setrit na povedzme v priemere 4 dalsich porciach pre vasich dodavatelov sa neoplati ved su sucastou vasej svadby a ak mate setrit na jedle, to potom radsej svadbu ani nerobte. Bola som konkretne na jednej svadbe pracovne, kde sa prisli hostia stazovat a pytat sa aj nas dodavatelov, ze ci nie sme hladni, pretoze oni su, kedze nie ze len boli male porcie, ale aj malo jedla. Takze treba si dobre premysliet a aj tak kuchar vzdy navari o par porcii naviac, aby mu nahodou nechybalo. Ak Vam ostane tak si to mozete zobrat domov a na druhy den nemusite varit :-) Rozhodne vsak trosku nesuhlasim s vyjadrenim @derek, ze sa neserviruje predjedlo a dezert dodavatelom a tym budu mat cas na pripravu, a potom, ze jedlo sa ma nosit ako poslednym. Presla som vela svadieb, a este sa nestalo, aby nas mladomanzelia obmedzovali v jedle, alebo by nam nechceli dat najest ;-) a ak aj casnici zacali roznasat hostom skor ako nam, jednoducho sme ich isli slusne poprosit, aby nam mohli priniest jedlo, aby na nas hostia necakali. Takze tolko len zo skusenosti. ;-)
Odpovedať
u nás mali osobitný stôl a popravde aj iné menu, čo sa večere týka. z bufetu si mohli vziať, čo len chceli a aj zákusky mohli vziať podľa chuti :-) pitie mali na objednávku, čo si objednali, to mali :-) a stôl sme im umiestnili do vinárne, mimo hl. sálu :-)
Odpovedať
@specialmoments tu nikde nejde o setrenie alebo obmedzovanie v jedle, nikde som nepisala, ze by sa dodavatelom nemalo dat jest. Nevidim problem, aby sa dodavatelia najedli skor ako ostatni svadobcania, ale mi pride dost uletene poziadat pocas oficialnej casti casnikov, aby naservirovali jedlo skor dodavatelom ako hostom :-) mam dost svadieb za sebou na Slovensku aj v Anglicku, ale toto som este nepocula. A tiez sa mi zdaju trosku prisilne slova, 'ak mate setrit na jedle, to potom radsej svadbu ani nerobte' v dnesnej dobe asi vacsina ludi setri na vsetkom. Nechcem sa opakovat, ale dodavatelia su pracovne na svadbe, za co maju urcite slusne zaplatene a urcite by som im nedala prednost pred svadobcanmi.....takze to je moj nazor a moje skusenosti :-) :-)
Odpovedať
@swarovski my sme to podobne riesili az na to, ze hudobnici nam urobili slusnu 'sekeru' v bare :-) :-)
Odpovedať
@derek ako pises. ja mam skor nazor, ze ani z ucty k pozvanym hostom nie je dobre davat na rovnaku uroven zaplatenych dodavatelov, ktori tam prisli pracovat, a rodinu s priatelmi. o hlade a smäde sme ich nenechali, a holt, musia pockat. neexistuje, aby boli uprednostovani... a kazdy slusny a hlavne normalny clovek, ktory je zaroven dodavatelom to aj pochopi. ti nasi boli slusni a pili celkom s mierou :-) myslim alkohol :-)
Odpovedať
Profilova fotka
myslim si ze nema zmysel sa tu hadat, ide o to =poradit, povedat par skusenosti a kazdy nech si vyberie, co jemu najviac vyhovuje a anie zastavat nutne svoj nazor ako najlepsi. mne sa paci myslienka obsluzit dodavatelov skor, nech potom maju cas este ludi pri jedle natocit, nafotit, pripadne kapela aby sa nachystala. co s atyka sedenia, hlavne fotograf a kameraman na prosili nech sedia sice samostatne, ale v blizkosti hosti, nech vedia reagovat na situacie. rozdiel v objednavani jedla pre dodavatelou urcite robit nebduem, mohlo by to vyjst este drahsie, pretoze robit par porcii z inych surovin je hlupost.my budeme mat okolo 90 ludi takze tych par dodavatelov ma urcite nezruinuje. mozno potom podaju este lepsi vykon :)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?