Počet jedál na svadbe

Profilova fotka
Ahojte nevestičky :-) potrebovala by som poradiť s jedlom na svadbe. Máme obrad o 14:00 hod. Príchod svadobčanov plánujeme na 12:00 hod, čiže im budeme podávať aj občerstvenie pred svadbou. Moji rodičia sú toho názoru, že by to malo byť teplé jedlo. Zrejme nejaké soté, čo by chutilo všetkým. Potom hlavné jedlo po obrade plánujeme okolo pol piatej, zatiaľ je v pláne polievka a panenka. Ďalšie jedlo by malo byť okolo pol desiatej - tiež teplé jedlo, ktoré sa bude podávať aj gratulantom, ktorí nebudú na hostine iba prídu pozrieť na svadbu a zagratulovať. Potom o polnoci by sme chceli pečené prasiatko, syrové misy a rezne so šalátom. Mne osobne sa to však zdá príliš veľa jedál za jednu svadbu. Doteraz som sa s takýmto počtom nestretla. Preto by som potrebovala vedieť vaše skúsenosti a názor na to, ako to naozaj chodí a ako ste to mali vy. Veľmi by ste mi tým pomohli ;-) Ďakujeeeeem
Odpovedať
ak ti to pomoze, my sme mali obrad a hostinu na jednom mieste. Ked zacali prichadzat hostia, mali sme pre nich drobne slane domace pecivo, syry a pohar sampanskeho, aby si dali nieco pod zub, kym bude vecera. Potom po obrade vecera - predjedlo, polievka a hlavne jedlo. Okolo 21h sme mali studeny a teply bufet formou svedskych stolov. A o polnoci gulas a torta. Jedla nam ostalo celkom dost, hostia vsak jedli zo vsetkeho, no skor pocet porcii na tie dalsie jedla ti odporucam upravit tak na polovicu poctu hosti - nie kazdy si totiz da zo vsetkeho a nie kazdy si da celu porciu.
Odpovedať
@lusi86 bola som na svadbe,kde pred sobášom (my sme prišli o po tretej) bolo podávané občerstvenie v podobe jednohubiek s asi štyrmi druhmi nátierok a štrúdle -tvarohová,makovo-višňová a kapustová. Bolo pripravené nealko, slané tyčinky,pagáčiky a ovocie. Po sobáši (asi o štvrtej) predjedlo,polievka, hlavné jedlo, potom asi o dve hodiny torta s kávou a asi okolo ôsmej teplý bufetový stôl -pečené kurčatá, rezne, nejaké zabíjačkové špeciality, grilovaná zelenina, k tomu ryža, dva druhy zemiakového šalátu, zeleninové šaláty....možno som ešte na niečo zabudla, mám pocit, že tam bola aj nejaká studená roláda, možno údené mäso, chlieb. Okolo polnoci kapustnica. Tiež sa mi to zdá u vás veľa jedla, najmä okolo tej polnoci, to už konzumuje tak polovica hostí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?