ja som s tym bojovala pol roka a mam pre teba viac moznosti :)
My sme zvolili najjednoduchsie riesenie a to praskova potravinarska farba do Cinzana, alebo vermut bianko...povodne sme chceli fialove sampanske, lenze to sme si nemohli den dopredu namiesat, kedze sampanske sa otvara a hned nalieva a bali sme sa nechat to na casnikov...ale ked chces sampus, da sa miesat aj suche sampanske (aby bolo co najviac cire) s fialovou farbou, alebo ruzove sampanske s modrou potravinarskou farbou...potom, da sa este miesat ruzove sampanske s modrym drink sirupom, alebo biele sampanske so sirupom z fialiek, alebo fialov sirup (teraz mi vypadol nazov) ktory je dostupny v EXTRA Tescu, akí pouzivaju barmani (1 flasa stoji okolo 16 €) Mne sa najviac pacila moznost s tym fialkovym sirupom, ale na slovensku sa da zohnat len cez internet zo zahranicia a oplati sa ti to len ak beries viac flias kvoli dost vysokemu postovnemu...
@laura1804 nad fialovým prípitkom som uvažovala aj ja, ale potom som to už neriešila ... no a táto diskusia mi ho zas pripomenula :-) aké potravinárske farbivo ste dávali do cinzana? a odkiaľ? ja keď som to povedala drahému, že by som zafarbila cinzano, tak na mňa pozeral jak teľa na nové vráta :-D že ešte sa nám hostia z toho prípitku "pototo" :-D a v pohode sa to rozpustilo vo fľaši, neusadilo sa to farbivo niekde naspodku fľaše?
ved nad tou potravinárstkou farbou som uvazovala aj ja len som nevedela či by to potom nemalo nejaké vedľajšie učinky :-D Ďakujem vám za vaše postrehy určite niečo použijem.
@lili205 kupili sme to v takom minisacku z obchodu zameraneho na cukrarenske vyrobky...nic sa neusadilo...mozno mi neuveris, ale do jednej flase sme davali na spicku noza trosicku prasku...asi po desiatich minutach ten napoj nadobudne farbu, aka mu uz ostane, takze netreba hned dosypavat prasok, ked sa vam to vidi svetle...a nikto sa z toho nic nepototo :D je to farbivo, ktore sa bezne dava do jedla :)
keď dáte potravinársku farbu môže to hosťom zafarbiť pusy a tak ďalej :) ja som videla na jednej svadbe a na pár oslavách v prípitku kandizované fialky..nielenže to vyzeralo úžasne ale ešte to aj skvele chutilo a voňalo :)