Svadobné zákusky. Koľko treba objednať?

Ahojte babenky, všetky, čo to už máte za sebou, prosím Vás, poraďte, koľko koláčikov ste objednávali, koľko ste dávali do výslužiek, ja práve teraz riešim túto otázku a uvítam Vaše rady! Ďakujeeem :-)
Odpovedať
1
2
14
Profilova fotka
Ahoj Maruska, my sme do výslužiek dávali 20ks zákuskov (krémové aj suché) - počet nám odporučila skúsená cukrárka. Na hostinu sme priniesli 4 kartóny zákuskov (okrem toho bola veľka svadobná torta) pre 60 ľudí ale asi 2,5 kartóna sa vrátilo. Nosilo sa viac preto aby sa to dalo dobre rozmiestniť medzi hostí (aby neboli prázdne taniere). No a ešte 2 kartóny zákuskov sme mali doma (rozdelilo sa to na pohostenie, do roboty a pod.). Dúfam, že som pomohla 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
maruska ja to mam este len pred sebou :-) ale kocky tu pisali ze cca. 6- 7 kolacikov na osobu a zabalit na rodinu cca. 15 ks kolacikov (co samozrejme zavisi od velkosti kolacikov aby sa Ti tam vosli :-D )...tak to budeme robit aj my...
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, odporucaju sa 4 kusy na hlavu a podla mna to aj staci. ved este bude aj torta. do vysluziek sme davali 10, alebo 12 zakuskov a 1/4 torty. kazdopadne skor, ako objednas torty na hostinu, si zistite, ci Vam nejake nedonesu pribuzni, alebo aj znami. nam doniesli a potom sme ich stedro pridavali do vysluziek, lebo by sme ich nepojedli ani do Vianoc a ani do mraznicky by sa nepomestili...
Odpovedať
Velka výslužka 35-40 zákuskov + kusok torty + fľaša (pollitra tvrdého alkoholu) - to je pre pozvanych hostí. Inak je to +/- podľa toho či je to pre družičku alebo pre pozvanú 5-člennú rodinu. Malá výslužka 10-15 zákuskov to je pre susedky a tak.
Odpovedať
horenka, kolko kusov kolacov bolo v tych kartonoch? Bude mi stacit 300 kusov kolacov na hostinu pre 60 ludi? dalsich 300 kusov chceme zbalit do vysluziek...samozrejme bude aj torta, ale trosku sa bojim, aby toho nebolo malo.
Odpovedať
Profilova fotka
To samozrejme zavisi od toho, ake velke vyskuzky kto robi. My napriklad budeme rodinam davat 32 zakuskov a kus torty a jednotlivcom 15-20 zakuskov a kus torty. Na hostinu 5 ks na osobu. Teraz sme robili pre draheho promocie a den predtym som balila vysluzky - 16 zakuskov na tacku. Zdalo sa mi to dost malo (z promocii to stacilo, ale keby to bolo zo svadby, urcite by somdala viac) :-) Ale manzelka este nie som, presne pocty poviem po svadbe :-D
Odpovedať
Svadba pre 50 ludi, 1000 zakuskov, v nedelu uz nebolo skoro nic..... ;-) Plus torta....
Odpovedať
ďakujem za rady, a teším sa na ďalšie. U nás sa robia výslužky asi väčšie, aby nás neohovorili!!! ]-( 30-40 ks, ako spomíala zustafli. No, musím to ísť všetko porátať..
Odpovedať
Profilova fotka
zebricka, to znie neuveritelne. ved to je 20 kusov na osobu!!! to ste im nedali jest nic ine? :-D alebo si tam zaratala aj tie, co isli do vysluziek?
Odpovedať
maruska, odporucam nerobit zbytocne vela kolacov...1000 ks na 50 ludi je akurat (aj na hostinu, aj do vysluziek)...najma s kremovymi kolacmi je ostara...my sme davali velke vysluzky, vkladali sme do krabiciek aj kusky torty, ale vobec to nevyzeralo vkusne (zamastene krabicky, rozbabrane polevy na kolacoch...) ...bola to dobra skusenost pre moju segru, ktora sa bude vydavat za par mesiacov...najlepsie je do vysluziek davat suche kolaciky, ktora sa neroztopia, nikoho nezamastia a kazdy ma na ne chut (uznaj, ze v case tepla ti nikto kremove kolace nezje..ani na hostine, ani z vysluzky, pretoze nez to prinesu domov, tak v tych krabickach bude peklo :-) ) este raz a strucne: radsej daj urobit viac suchych kolacikov nez kremovych...urcite sa to vyplati...a fakt nedavaj 30 - 40 ks na jednu vysluzku, ved to mas CELY JEDEN PLECH !!!??? ;-) vacsina sa fakt vyhodi...alebo prinajlepsom sa to da do mrazaku... drzim palce!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my sme mali 10 ks male vysluzky, 20 ks velke vysluzky + 100 zakuskov na stoly + 6 velkych strudiel pre cca 100 osob a zostalo toho hodne. Este sme pribalili tortu. Alkohol sme do vysluziek nedavali
Odpovedať
Profilova fotka
macka, kolko ste mali hosti?
Odpovedať
Článok sa načítava...
moja skusenost, uz by som vysluzky veru nerobila. Radsej dat nejaku flasku alebo darcek. Bola s tym len ostara. priviest zakusky, kupit krabicky, skladovat, rozdelit (v teplom pocasi), odviezt do restauracie, skaldovat v chlade, strachovat sa, co ukradnu,... Zbytocna robota a stresy pred svadbou. Ked uz sa rozhodnente pre vysluzky, naozaj len suche kolace, ako tu uz niekto spominal. Kremove nikto neje, spinia ruky a krabicky a vyzeraju neesteticky po case. Dobre su i pagaciky. Co sa tyka poctov, na stoly cca 3kolaciky na osbu a do vysluzka tak 15 kuskov. Drzim palce!
Odpovedať
Profilova fotka
kattum, konecne niekto s rovankym naozrom ako my! my sme rozhodli nedavat vysluzky, nech sa ludia najedia na svadbe, no nie? a ked sa niekomu nebude pacit..... no a co.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, my sme sa práve dohodli, že nebudeme dávať výslužky, aj keď rodiny to berú tak čudne. Ale odôvodnili sme to práve tým, že bude horúco - 27.8. a budú s tým len starosti. A ak by aj neboli, kým si ich ľudia odvezú domov ... skôr sa im to pokazí, než stihnú zahryznúť ... Budeme dávať len flasku. Snáď to všetci pochopia. Veď na svadbe sa najedia dostatok aj koláčov ...
Odpovedať
nase vysluzky: mala- 10 zakuskov, stredna -10 zakuskov + 1/4 torty. Plus na hostinu pre 46 ludi 320 ks zakuskov, plus slane a pagace. Nam sa osvedcilo dat si spravit uz vysluzky v cukrarni, a ked sme to previezlli do restiky ( svadba v aprili- nebol problem s velkym teplom), tak sme uz len nalepili menovky na krabice a previazali stuzkou aby to pelsie vyzeralo a aby sme mali prehlad, ked sa rozdavali vysluzky.
Odpovedať
Profilova fotka
ena, co sa tyka hostiny, tych 320 kolacov bolo vela, malo, akurat?
Odpovedať
Maruska, my nerozlisujeme velke a male vysluzky(este s tym si robit starosti), kazdemu rovnako, 15 Ks do krabicky, tiez menej kremovych, viac suchych, na hlavu na hostinu ratame 5 ks, cize na 60 ludi objednavame cca 1200ks a to sa rata i s ponukou u mna i draheho v piatok a v sobotu doobeda. Ak ostanu, daju sa do mraznicky.
Odpovedať
Profilova fotka
Nam zakusky tiez priniesli uz nabalene do miestnosti, kde bola hostina, takze ziadna namaha. A skladovat sme ich mali kde, pretoze majitel, kde sme mali hostinu je okrem ineho znamy predajca vina a tak mal samozrejme vinnu pivnicu. Dali sme tam po hostine aj kvietky a vydrzali krasne cerstve. Michelle: na oficialnu cast sme mali 50 ludi a o 21.00 prislo este vyse 50 kamosov, takze nieco cez 100.
Odpovedať
Profilova fotka
macka, a pre 100 ludi ste mali 100 zakuskov? asi 1000, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
Ako to tu čítam tak teraz naozaj neviem. Mám objdenaných 250 zákuskov pre 60 ludi. To vychadza priblizne styri zakusky na jedneho a myslela som že to bude dosť. ale tu píšete že na 100 ludi 1000 zákuskov... A to sme sa rozhodli že nebudeme dávať výslužky... Tak teraz naozaj neviem koľko tých zákuskov mam doobjednať... :-(
Odpovedať
Profilova fotka
dena, nic si z toho nerob, ja mam objednanych 150 zakuskov na 22 + 24 ludi, plus 120 zakuskov mam v rezerve, ak by bolo malo. teda maximalne 270 zakuskov na 46 ludi, t.j. 5,8 zakuska/osobu. ta rezerva - to sa pocita do roboty nam dvom a rodicom. ak neostanu, nic sa nedeje, ak ostanu, bude do robot. vysluzky nedavame. ked chces, buduci tyzden po svadbe napisem, ci to stacilo ;-)
Odpovedať
michelle: aj menej stacilo, ja som osobne na svadbe nezjedla ani jeden zakusok ;)len zo svadobnej torty som ochutnala. Co zvysilo z kolacov, tak sme nieco zobrali do chladnicky, nieco aj svokra a svagor so snubenicou zobrali do roboty. Pre manzelovych kolegov sme mali vysluzky a tie sme zaniesli este v piatok. Minulo sa vsetko, ale ako vravim, aj menej by bolo dost. My sme sa dohodli s casnikmi, ze zakusky donesu po prvom chode, tak mozno keby boli skor, zje sa viacej zakuskov, ale potom menej ostatnych jedal:) V Danele tusim odporucaju 3-4 kusy na osobu. My sme sa najprv divili, ze to je malo, ale fakt to staci. Okrem toho, napr Danelacke zakusky su dost velke..
Odpovedať
Michelle: ale myslim, ze vam ten vas pocet staci, a este zvysi aj do roboty. Ale asi aj zalezi na tom, ze kedy sa zacnu papat tie zakusky, lebo ak sa daju na stoly hned po prichode z obradu, tak mozno ludia hladni, pustia sa do nich este pred predjedlom, ja neviem:))
Odpovedať
Profilova fotka
ena dorba rada, nic nedame, az poobede, lebo z obeda nic nezjedia! :-D (to sa ozyva vo mne mamina ;-) ) takze myslim, ze to bude stacit? aj ja si myslim.... co pocuvam naokolo, vraj sa na svadbe vela zakuskov nepojde... a este k tomu bude 3poschodova tira a 10strudiel.... no tak co :-)
Odpovedať
My sme objednavali pre cca 65+30 ludi 2500 zakuskov. Do vysluziek malych islo 18ks, velkych 25ks + kus torty. Ale velmi zalezi na velkosti. Mali sme ich malicke, takze krabicky s vysluzkami neboli az take plne. Na hostinu sme pocitali 6ks/osobu a poviem Vam, ze to vyslo tak akurat a ani moc kolacikov neostalo. :-) Proste z malickych, nie moc kremovych kolacikov sa hostia skor ponuknu... a dzobkaju ;-) Inak dostali ich az po hlavnom jedle a bola aj torta ... vraj veeelmi chutili :-D
Odpovedať
Ahojte, 700 ks zákuskov + 3-posch. svad.torta 40 ludi + cca. 20 po veceri z toho na hostinu (200 ks pre dokopy 60 ludí) rátala som 5 ks na pozvanú os. - to stacilo, este aj zostalo vsetci (aj ti po veceri) dostali vyslužky (ale iba malicke - 10 ks) = ca. 30 výslužiek (300 ks) + pre DJ + kameramana + obsluhu v rešt. + pre susedov!!! Velmi dôležitéééé (ináč budú ohovárať) = 100 ks + do roboty : cca. 100 ks. Nakoniec bolo málo! Este som po svadbe bola nakupovat v tescu zákusky( pre susedov)!
Odpovedať
Profilova fotka
katuska, co sa tyka hostiny, tych 200ks pre 60 ludi teda stacilo?
Odpovedať
Profilova fotka
Uuuuuuuuuuuuuf je toho tu hodne: tak pridávam aj ja svoje zatiaľ len "akože" - 2500 ks krémových koláčov (od curkárky) - suché pečieme doma (nerátam ale bude ich dosť, ale to je pohodička) - niekedy sa na dedinách pieklo komplet všetko v rodine na svadbu a bola "zábava" Veľké výslužky: 100 ks koláčov pred kostol 100 ks koláčov mne do práce 100 ks koláčov mojkovi do práce 100 ks "pod okná" tým čo prídu pozrieť zábavu 40 ks - výslužky pre tých, čo idú na svadbu, starejší, kameraman, fotograf, dj, krstný a pod. 20 ks - ostatným, ktorý prinesú "do pečenia", susedkám, kaderníčke, kozmetičke, kvetinárke a pod. na stoly - 3ks na hlavu - myslím plnkové zákusky, nerátam torty, suché koláčiky, slané pečivo...v pohode zvládne sa.... Myslím, že je to pohoda, neľakajte sa tých 100 ks výslužiek, myslím, že ak sa pozriete na ľudí čo budú postávať pred kostolom, keď sa bude ponúkať :-D a na to, že v práci sme skvelý 17 členný kolektív a tak podobne...takže tak.... :-) Dúfajme, že nebudem musieť ísť niečo nakupovať, ale vždy sa to dá dokompenzovať aj tým suchým pečivom, no nie? ...pekný dník všetkým zákuskom chtivým :-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte čosi 20. augusta (leto) bude sa viac piť ako jesť zákusky, to viem už zo svadieb ktoré bežia teraz a nie je až tak horúúúúúco :-)
Odpovedať
1
2
14
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?