Poplatky za doklady

Profilova fotka
Ahojte, prosim poradte co stoja doklady, ak su poplatky OP - zadarmo Pas - ? do 30 dni VP - ? Ak su este ine doklady za ktore sa plati, prosim napiste. Dakujem Maca
1
2
Ahoj Za OP sa vo vseobecnosti plati 50 pred skoncenim platnosti, zadarmo v den skoncenia a 200 po skonceni. A myslim, ze pri zmene udajov, to nie je ine. Takze do 7 dni by som ratala s 50. Za pas sa do mesiaca plati momentalne 1000.
a ja rovno pridam otazku, ked cestujem 5 dni po svadbed o zahranicia na svadobnu cestu, asi samozrejme pojdem na sucasny pas, novy nestihnem vybavit, mam sa dat poistit na stare alebo nove meno?
Kattum, asi na stare pretoze ked (nedajboze) pojdes v cudzine k doktorovi tak pojdes s pasom na stare meno a podla neho si bude overovat poistku. A ked po navrate budes chciet po poistovni vratenie nakladov, tak tiez prides so starym pasom a podla neho Ti budu vracat peniazky. :-|
Ja idem na druhy deň po svadbe na dovolenku takže pôjdem na staré priezvisko. Ale pred svadbou pôjdem do zdravotnej poisťovni ohlásiť, že budem meniť priezvisko. Pretože som čítala, že zmenu mena musím hlasiť na poisťovni do 8 dní a ak tak nespravím môžem dostať pokutu od 2000 do 5000Sk pokutu. Takže si tam pôjdem dať podpísať nejaký papier, že som ich bola informovať, že budem meniť priezvisko.
Profilova fotka
baby, mna asi slahne. ja si menim aj trvaly pobyt, takze potom uz budem patrit do inej poistovne. teda inej pobocky. tak teraz akoze co mam robit? ja som chcela ist az tam im to nahlasit. dalsia vec... s tym OP... to akoze mam mat nachystanych x 50 korunovych kolkov a potom cakat, kolko z nich si zoberu???
Správne poplatky Vydanie prvého občianskeho preukazu je bezplatné. Obdobne sa neplatí ani za vydanie nového občianskeho preukazu z úradnej moci. V ostatných prípadoch sa za vydanie občianskeho preukazu vyberá správny poplatok podľa položky 6 Sadzobníka správnych poplatkov, ktorý bol vydaný v prílohe zákona NR SR č. 145/1995 Z.z. o správnych poplatkoch v znení neskorších predpisov. vydanie občianskeho preukazu – a všetky prípady súvisiace so zmenou údajov v doterajšom občianskom preukaze a krádež občianskeho preukazu: 50,- Sk vydanie občianskeho preukazu za stratený, zničený alebo poškodený: 200,- Sk vydanie občianskeho preukazu za stratený, zničený alebo poškodený opakovane v priebehu dvoch po sebe nasledujúcich rokoch:500,- Sk.
Vydanie cestovného pasu stojí 1 000 Sk, pokiaľ ide o osobu vo veku od 5 do 15 rokov 400 Sk, ak ide o osobu mladšiu ako 5 rokov 200 Sk a predĺženie platnosti alebo vykonanie zmeny v cestovnom doklade, za každý úkon, 100 Sk. Držiteľ vodičského preukazu je povinný, v zmysle § 80, oznámiť do siedmich dní zmenu svojho trvalého pobytu alebo iných osobných údajov uvedených vo vodičskom preukaze, alebo podstatnú zmenu svojej podoby okresnému dopravnému inšpektorátu príslušnému podľa miesta trvalého pobytu. Vodičský preukaz vydáva a zápisy doň vykonáva okresný dopravný inšpektorát. Vydanie vodičského preukazu je, podľa zákona č. 145/1995 Z. z. o správnych poplatkoch v platnom znení, spoplatnené sumou 100 Sk. Preukaz poistenca Podľa § 23 zákona č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení v platnom znení, je poistenec povinný oznámiť príslušnej zdravotnej poisťovni najneskôr do 8 dní zmenu mena, priezviska a zmenu trvalého pobytu.
Profilova fotka
kviotecek, si skvela. dakujem pekne. aj tak sa trochu obavam, co so mnou bude... ja si chcem najprv vybavit OP a az potom vodicak, lenze to uz bude o dost viac, ako 7 dni... no uvidime. snad ma za to nepopravia :-D
azalka aj aj budem menit trvaly pobyt. A to do zahranicia - do CR. Vobec neviem, kam skor a este k tomu svadobna cesta, dufam, ze nestratim nejaky cas a nedostanem pokutu. K tomu nahlaseniu zmeny do poistovne, ma to na starosti zamestnavatel alebo ja???
Kattum, trvaly pobyt nemusis menit, mozes mat paralelne oba - cesky aj slovensky. Akurat pozor lebo zmeny na ceskej cudzineckej policii treba tusim nahlasit do 3 dni... Myslim, ze zmeny do poistovne by si mala hlasit Ty.
azalka neboj OP by Ti mali normalne vybavit v jeden den (teda aspon v mojom pripade to tak bolo)
Profilova fotka
kattum - socialnu poistovnu nahlasuje zamestnavatel a zdravotnu si musi nahlasit clovek sam.
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ahojte, este raz, pre istotu, lebo v poslednej dobe sa citim, ako totalny magor. sa neviem ani predstavit :-D ked si teda pojdem vybavovat doklady, tak mam mat so sebou rovno kolky, vsak? cize na OP 50 korunovy, na VP 100 a na pas 1000 korunovy. pochopila som to? dakujem paa
Profilova fotka
este jedna vec mi napadla... snad niekto zareaguje... kde vsade potrebujem mat overenu kopiu sobasneho listu? nestaci im kopia a ukazat original? dakujem pekne
Profilova fotka
Odo mna chceli sobasny list iba vidiet, nikde si ho nechceli nechat, takze kopiu vobec nepotrebujes Ja som to vsetko dnes doobeda obehala. Som proste sikulka ;-) OP - platila som 200 Skk, 5 dni pred svadbou som stratila svoj povodny. Samozrejme som ho v sobotu rano nasla. Rada - 1.40 minut Pas - 1000 Skk do 30 dni, Rada - 40 minut Vodicak - 100 Skk do 14 dni, Rada - 10 minut Zdravotna poistovna - zadarmo - aspon nieco ;-) Rada - 10 minut 8-) 8-) 8-)
Profilova fotka
maca, si skvela! normalne Ti zavidim, ze to uz mas vybavene. si ma potesila. takze ziadne overene kopie? to je super. a vybavovala si si doklady v BA? ja idem do senca, tak snad tam nemaju ine zvyky... predsa len iny kraj... :-D a tusim si aj mala stastie na rady. kamoska cakala na OP 3 hodiny ]-( dakujem paa paa
Ahoj maca Co si potrebovala na vybavenie? Vzdy len stary doklad a sobasny list? Teda lebo ja som si vzdy myslela, ze to musis vsetko obehat s platnym OP. Alebo Ti OP vybavili na pockanie?
Profilova fotka
Azalka: podla mna som mala dost stastie. Brat bol vybavovat OP a stravil tam 2 doobedia a vobec sa na radu nedostal az na druhy den okolo obeda. Neviem ako je to v Senci, ale BA je dost hrozna. Aj na pas sa caka hodiny a ja som to nejako rychlo vybavila. Som rada, pretoze som si aspon uzila trochu dovolenky. Macamango: Najprv som isla vybrat sobasny list, potom som sa presunula na OP, ten mi dali na pockanie a potom uz behas iba s OP, sobasny list odo mna uz nikto nechcel. :-) Len ich musis upozornit, ze si tam pre zmenu mena. Inak pohodicka.
Do kolkych dnoch to musim stihnut???? Brali sme sa 21.maja,nas farar poslal sobasny list na matriku neskor,takze tam bol az v stredu.Ibaze v stredu mali vsetci nejake skolenie,tak nas nemal kto "vybavit".Dnes nieje strankovy den a tak nam ostava len piatok,kedze tam robia piatky len do 12 pochybujem ze sa nam to podari stihnut,o5 by sme si museli brat dovolenky.Takze pravdepodnobne ostane vsetko az na pondelok a to je 9 den... :-S
Profilova fotka
Cistko, pohodicka, ja som sa vydavala 14.5. a doklady som bola vybavit az vcera. A nikto mi nic nepovedal 8-)
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Baby, pls, co by sa stalo, keby som doklady isla vybavovat po 15tich dnoch? my sme tyzden na svadobnej a druhy tyzden sme tiez mimo SR takze to asi nijak nestihnem... co ma caka? a ak budem musiet platit pokuty, kolko to je? kto vie, poradte...pls
katalienka kuk http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... tu sme to rozoberali :-)
Profilova fotka
podla mna sa nestane vobec nic, ked si to pojdes vybavovat po dvoch tyzdnoch. osobne som sa vydavala v juli a novy obciansky som vybavovala az v oktobri, kedze som sa vydavala v zahranici a osobitna matrika si davala na cas... a potom som uz bola mimo slovenska. takze aj medzi tym, ako mi sestra vyzdvihla na urade slovensky sobasny list a tym, ze som si bola dat udaje zmenit aj v obcianskom, tiez uplynuli viac ako dva tyzdne. a neplatila som ani korunu naviac oproti normalnym poplatkom :-)
inak je to tak, ze sa ti op nepodari vybavit hned v pondelok po svadbe, pretoze matrika zasiela na policiu nejaky vykaz, bez ktoreho ti novy op neurobia aj ked mas sobasny list v ruke :-( takze treba cakat minimalne par dni po svadbe, kym si mozes ist vybavit novy op
Babulky a ako je to s fotkami? Pri kazdej zmene potrebujem novu fotku?
Rebeka aky doklad si chces menit. Pri vodicaku a pasu ti netreba ziadnu foto oni si ta odfotia :-)
to je pozitivne. Budem toho menit viac. Najprv OP ked zmenim meno, potom dostanem dufam trvaly pobyt v CR na uz nove meno. a teda pobezim vratit stary OP a na zaklade povolenia k pobytu si zmenim pas a vodicak. Dufam, ze ma nebudu nahanat, ze som nieco priniesla neskoro.
Babulky ja mám tiež otázočku ohľadom zmeny dokladov. Zmenu vykonajú na základe sobašneho listu, neviete po koľkých dňoch mi ho vydajú?
To je dobra otazka. ...uz teraz mam z toho vsetkeho koprivku.
stonozka nam dali sobasny list hned v pondelok po svadbe, ale teta matrikarka mi povedala, ze na policiu sa mozem unovat az tak o 3-5 dni, pretoze im tam posielaju nejake "hlasenie", na zaklade ktoreho ti urobia novy op ]-( co je podla mna byrokracia, pretoze ked raz mas sobasny v ruke, preco mas cakat este na nejake hlasenie :-( ale napr. mobilneho operatora aj banku som vybavila len so sobasnym, novy op po mne nechceli :-)
1
2

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?