Ahojte kočky, koľko pýtajú matrikári, ktorí sobášia v prírode?

Ahojte kočky, s priateľom by sme sa chceli zobrať v prírode, hneď vedľa hotela. Koľko si zato matrikári pýtajú? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
v takom prípade musíte požiadať o sobáš mimo obradnej siene, nás to vyšlo se vším všudy do 300€ so všetkými poplatkami okolo sobáša vôbec. Pozisťujte si dopredu aké sú podmienky, my sme plánovali sobáš v Sade Janka Kráľa v Bratislave a tam bola podmienka, že nesmieme zaberať napríklad trávnatú plochu, čo nás dosť prekvapilo.
Odpovedať
Profilova fotka
V Piešťanoch si matrika pýta 66,- eur.
Odpovedať
Profilova fotka
aj my sme platili za len obrad mimo obradnej siene 66 EUR + poplatky za obrad mimo miesta bydliska, ale spytaj sa radsej na konkretnej matrike
Odpovedať
Profilova fotka
pozistuj si u vas na matrike aj my sme chceli vonku ale matrika cca 300€ a miesto kde sme chceli si pýtali 200€ tak ja som to vzdala, príslo mi to prehnane :)
Odpovedať
Profilova fotka
za sobáš mimo obradnej siene sa platí matrike 66e a potom platíš za miesto tomu u koho,alebo kde to chcete mať teda za prenájom :)
Odpovedať
My sme platili na matrike 116€ za to, ze pride starosta na 15 min. k nam na penzion. A dalsich 16€za delegacnu listinu. Pretoze obrad budeme mat mimo trvaleho bydliska. Nejake poplatky sa platia aj na penzione.
Odpovedať
16 e mimo obradnej siene na OÚ
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Vacsinou sa matrike za sobas mimo urcenej miestnosti plati 66e (tak je to v zakone ci vyhlaske), ale videl som ze si tu cenu jedlotlive matriky nejako prisposobuju. Je len na danej matrike na ktore miesto su ochotni prist, v zakone sa pise len ze musi byt dostojne a musia tam byt na to podmienky (vacsinou im staci stol, statny znak si prinesu) a treba pamatat aj na moznost ze bude prsat, takze treba mat dopredu premyslenu aj tuto alternativu. Taktiez dane miesto kde chces mat sobas (hotel, hrad a pod.) si bude uctovat nejaky poplatok (zvacsia 200-300e) za to.
Odpovedať
66 €
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Mohla by som otázočku, že kto všetko môže sobášiť na Slovensku? :) Musí mať nejakú licenciu...alebo ,keď je to iná cirkev ako RKC alebo mimo ľudí z radnice...
Odpovedať
Sobasiaci moze byt starosta alebo poslanci čo sa tyka uradov....cirkev to je jasne, my sme platili 66 eur za vyjazd mimo obradnej siene a 166 eur za povolenie starostu, lebo v ten den nemaju vyjazdy + sme hladali sobasiaceho
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?