Evanjelik katolíčka - sobáš v rim. kostole

Profilova fotka
Čaute, viete mi poradiť čo znamená alebo ako prebieha sobáš zmiešanej dvojice podľa zvláštneho agendalneho poriadku? Totiž mali sme sobáš a u manžela kňaz trval na formulke "k tomu mi pán boh pomáhaj" v pripade prísahy aj v prípade man.slubu (čo mi príde zvláštne) môže to byť kvôli tomu agend.poriadku? Strasne ma to rozčuľuje aj 5dni po sobáši. Ďakujem za odpovede ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Pre sobáš miešanej dvojice v katolíckom chráme je zvláštny agendálny poriadok. Výnimočne za zvláštnych okolností možno krížne manželstvo uzavrieť aj normálnym spôsobom čiste katolíckych párov, t. j. „infra missam“. Evanjelik však nemôže prijímať hostiu. ... Teda preto Tvoj manžel hovoril tie slová... Je mi však divné, prečo Ťa to rozčuľuje... určite ste sa o tom museli s kňazom rozprávať aj viac, a keďže Ty si katolíčka pre Teba by to malo byť prirodzené a automatické, že hovoril tieto slová...
Odpovedať
Profilova fotka
Nauky sme mali s kaplanom, aj nacvik na kt. hovoril celú verziu manželského sľubu. Preto má a to rozčuľuje, bol to sok ze zrazu taka zmena. Rozlisna mala byt len prisaha na kríž.
Odpovedať
Profilova fotka
V rámci manželského sľubu tieto slová ani nie sú, len v prísahe... Slová sľubu a prísahy sú presne dané....
Odpovedať
Profilova fotka
@ajinkaknm viem, preto nechapem prečo on nehovoril normalne ale len toto namiesto man.slubu.
Odpovedať
Profilova fotka
ale nerozculuj sa kvoli tomu, uz je aj tak po svadbe a nic na tom nezmenis. ale ak ti to tak velmi vrta v hlave tak sa spytaj priamo knaza :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pytala.. kaplána dnes ideme za nim na faru, aj on sam ostal z toho v šoku, ako vrta no hlavne je ze sme svoji :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?