Kto vedenie nevestu k oltáru na mestskom úrade?

Profilova fotka
baby, prosim Vas, ako to je, ked je sobas na mestskom urade? Vedie otec alebo moze aj druzba?
Odpovedať
zuzana, moze viest hocikto. ja napriklad pojdem rovno so zenichom spolu.
Odpovedať
Profilova fotka
to by bolo mozno najlepsie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zuzi, je to len na tebe, dnes je povelen uuuuplne vsetko! ;-)
Odpovedať
A myslite si, ze je to aj bezne, aby isla nevesta spolu so zenichom do kostola rovno pred oltar a po obrade zase spolu von? Nieco ine je asi na MU, tam je to vacsinou oficialnejsie,ale kostol..Co myslite?
Odpovedať
Profilova fotka
Mirka, u nas som uz videla zenicha aj nevestu, ktore isli spolu aj do kostola aj z kostola. To len v poslednej dobe je taky trend, ze rodicia vedu mladych pred oltar... Podla mna je bezne aj to, ked mladi idu aj dnu spolu, aj von spolu...Aj ked mne sa strasne pacilo, ze ma viedol otec pred oltar ;-)
Odpovedať
No fajn,dik.Ja by som tiez chcela,aby ma k oltaru odviedol otec,ale moj priatel chce po mojom boku vidiet len seba,on to povazuje za jedinu moznost.Ja som zas videla len svadby,kde viedol otec.Mozno ho este presvedcim,ze to bude tak krajsie.
Odpovedať
Profilova fotka
Vies, co ma este napadlo, ze ako to urobit, aby si sa necitila zvlastne, ze kracas po boku bud.manzela do kostola a nie otca? U nas je zvykom, ze mladych pride k vchodovym dveram do kostola privitat farar a pak ich vedie on, kraca pred nimi az k oltaru. Ze by to vlastne vypadalo, ako ze vas ide privitat a voviest dnu...tak mozete kracat do kostola spolu ako nastavajuci manzelia :-)
Odpovedať
mna povedie draheho svedok ;-) draheho moja svedkyna
Odpovedať
Moj braček...(mal svadbu pred 1,5 rokom...) vchádzal do kostola aj so svojou snúbenicou spolu.... (hostia už sedeli na svojich miestach)... Po omši vychádzali spolu s kňazom, ktorý ich vyprevádzal... ;-) (Kňaz v prostriedku a mladomanželia po obidvoch stranách... Vôbec to nie je nezvyklé... aj ja nad tým uvažujem...a moj milý suhlasí... že pôjdeme obaja spolu pred oltár... :-N .. budeme sa vzájomne psychicky aj fyzicky podporovať... :-D .. (mna otec už k oltáru neodvedie... lebo už zomrel ;-( ... a do úvahy by prichádzal braček... ktorý by ma mohol odviesť k oltáru... ale nakoniec som sa rozhodla, že keďže on bude svedkom... tak bude stáť pri svedkyni... takže my s milým vojdeme predsa len sami spolu do kostola... Už sa na to tešíme... :-D :-N x-) ... a nevieme sa dočkať... :-D už len 53 dní... x-) Odratávame si to... ako na vojne... :-D Isabella
Odpovedať
Tessa,a ked idu von,tak znovu to iste?Najskor farar a za nim mladi spolu?Alebo poznas aj iny sposob?Raz som bola na katolickom sobasi a pri vychadzani z kostola v strede bol farar a drzal mladych za ruky.Ale to sa mi nepacilo,lebo prave sa zobrali a uz ich rozdelil,ze sa strcil medzi nich.Mozno je to tak zvykom u katolikov,ale ja budem mat svadbu v ev.kostole.
Odpovedať
:-N ... sranda... že sa strčil medzi nich... :-N .. No ono to fakt takto vyzerá... :-D ... ale v podstate ich on vyprevádza na cestu životom... aby nezabudli... že aj Boh ich má v živote spájať... PS: on ich určite nedržal za ruky... ale mladomanželia...majú držať tú štólu, ktorú má kňaz okolo krku... Jeden koniec, po pravej strane kňaza, drží mladomanželka... a druhý, po ľavej strane kňaza, drží mladomanžel... ;-) PS2: Ja si myslím... že by nebolo odveci... a určite to aj v ten deň, ked vám budú hovoriť o obrade...(my to máme deň pred svadbou...) opýtať sa na to dotyčného knaza, resp. na úrade... a hotovo... prípadne sa s nimi dohodnúť ...ako to chcete mať... No problem... ;-) :-) Isabella
Odpovedať
Profilova fotka
Mna odvedie na urade moj tatino (strasne sa mi to paci, lebo som jeho prvorodena dcera a najvacsi milacik, tak si viem predstavit aky bude hrdy) a to az ked budu uz vsetci vnutry. Na zaciatok pojde moj snubenec s maminou, potom vsetci ostatni a az ked sa vsetci "umiestnia" pridem ja s tatinom a bude nam hrat nasa najoblubenejsia pesnicka. Nakonci budeme vychadzat uz "my dvaja navzdy spolu" a bude to vlastne nasa prva cesta spolocnym zivotom a vsetci budu stat okolo a vlastne tak pri nas:-) PS: sestrka vchadzala do kostola s ocinom a nakoniec ju vyprevadzal farar s tym ze ona stala na jednej strane, jej manzel na druhej a drzali stolu, ktoru mal farar okolo krku
Odpovedať
Článok sa načítava...
presne ako napisala baabo. Aj mna doviedol pred oltar (teda na urade pred notara ci kto to tam stoji) moj ocino a az vtedy ked ostatni sedeli. Drahy nastavajuci ma uz cakal ..... a dockal sa! :-D A bolo to krasne.
Odpovedať
Profilova fotka
Miri, pri prichode ich pride privitat a na konci ich odprevadza, napr. my sme isli dnu za nim a von pred nim. Neviem ako to je v evanj.kostole, ale si myslim, ze ani u vas to nemusi byt problem...Ved vo vacsine pripadov sa farar prisposobi, alebo sa vas opyta ako si to predstavujete..Skus sa aj ty toho vasho opytat na moznosti.
Odpovedať
Diky za rady,vydavat sa budem asi az niekedy bud.rok,ale fakt ma to zaujimalo,ako to je s tym vstupom a vystupom. No vidite a ja som si myslela,ze priatel si to len vymyslel,ze vstupuje do kostola nevesta so zenichom spolu... Fakt som sa s tym este nestretla. Uz sa na to budem pozerat z ineho uhla,ked mate viaceri take skusenosti.Paci sa mi ten napad, dnu ist za fararom a von pred nim.
Odpovedať
Tak to kto povedie mna nam bolo jasne od zaciatku, my mame inaksi problem....Otazka je, kto povedie ZENICHA!!!!! :-S Najprv vstupia svadobcania, potom niekto privedie zenicha (ja som chcela aby to bola jeho mamina, ale to mi nepreslo, ale svokru to potesilo), potom ide mala druzicka s malym druzbom a potom ja ako nevesta s mojim tatinom.
Odpovedať
Zuzi, tak ak mas sestru, alebo zenich ma sestru, tak ho moze priviest ona. Ale najlepsia by bola fakt jeho mama. ;-)
Odpovedať
Danii, sestru nemam :-N . Kedze svadba bude v mieste bydlisky zenicha (PP), tak sa v niektorych veciach musim prisposobit. ;-) U nich je zvykom, ze zenicha odvadza 1. druzicka. Ale ja vobec nemam chut niekoho na tuto ulohu urcovat. A kedze 1. druzicka musi byt podla nich slobodna, tak ani bratova zena a ani sestra mojej 1/2 nepripada do uvahy, ale boli sme teraz cez vikend na SK (zijem v Prahe) a konecne som sa rozhodla (polu s mojou 1/2): Odvedu ho 2!!! kamaratky z nasej spolocnej partie. :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
neviete mi poradiť či na mestskom úrade môžu byť prstienky na vankúšiku alebo tnie? dakujem
Odpovedať
@pripinacka to by aj mna zaujimalo... ja mam vankusik kupeny, ale uvazujem ze ho ani nepouzijem... oni na urade davaju nejaku misku na prstienky, ci????
Odpovedať
no hej presne na takej tácke. ja si akurát chcem jeden objednať,len rpzmýšlam či mi nebude zbytočný ak ho tam nedovolia a zas na tých 20 minút je to asi aj zbytočné
Odpovedať
@pripinacka @hanickase baby ja som si tiez uvazovala nad vankusikom na obrucky,ale vyhodit 10eur + na nejakych 20minut sa mi zda zbytocne,oni davaju obrucky na tacku,a myslim si,ze aj to je celkom pekne :) Aj keby mi ho dali rovno z krabicky je mi to ukradnute,hlavne ze bude mat obrucka majitela :-D
Odpovedať
@danusica83 @pripinacka no tolko som zan nedala... a asi bude tacka :) v osiali som kupila a asi zbytocne :D
Odpovedať
veru veru baby. svadba sama o sebe stojí v dnešnej dobe nemalé peniaze takže sa snažím ušetriť kde sa dá a tiež si myslím,že na tých 20 minút je jedno kde budú obrúčky a na čom položené :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?