Nástup nevesty do kostola

Ahojte nevesticky. Nechceme so snubencom ziadne odprosovanie v svadobny den, ale predstava je taka, ze snubenec ma prvy krat uvidi az v kostole a tak isto ako aj svadobni hostia, okrem mojho otca kt. ma privedie k oltaru kde bude cakat moj snubenec :-) Budeme mat na obrade kamosku kt. hraje na husle a uzasnuu spevacku. Velmi by sa mi pacilo, pri nastupe mna a otca k oltaru ak by spievala spevacka pesnicku AVE MARIA. Ako napr. tu: http://www.youtube.com/watch?v=Rzdw97... http://www.youtube.com/watch?v=7sq97O... (25 minuta) Vas nazor, skusenosti z inych svadieb? Dakujem vopred za odpovede :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@ivana29 ahoj. Aj ja zvazujem toto, ale nie som si ista, ako to verejnost prijme :-) este porozmyslam. Ja uz otca nemam, tak mi napadlo ist ulickou sama. Ale zas nechcem vyzerat akoze chcem nasilu putat pozornost. Ale paci sa mi tato idea.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali svadbu aj s odobierkou od rodičov..keď sme nastupovali v kostole, manžela viedla jeho mama a hrali iba nejakú jemnú melódiu, ani neviem, čo to bolo..ja otca už nemám, takže aj mňa viedla mama a hrali svadobný pochod..a ten hrali aj keď sme vychádzali už z kostola ako manželia spolu..:)
Odpovedať
Profilova fotka
urcite to mozte takto mat. My sme sice mali doma odobierku, takze ma manzel uz videl, potom sme sli vsetci do kostola spolocne peso, kedze to bolo nedaleko. Ale ked sme prisli ku kostolu, tak vsetci hostia, vratane zenicha sa sli usadit do kostola a potom som vchadzala len ja s ocinom. Ja som tiez chcela, aby ma zenich cakal uz pred oltarom, je to takto krajsie. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivana29 aj ja to tak plánujem :) len pesničku chcem inú :) ave maria je nádherná pesnička... @zelmira333 kludne choď sama, si nevesta celý deň budeš pútať pozornosť.mať takú situáciu ako ty, tiež by som to tak spravila.
Odpovedať
Profilova fotka
@zelmira333 Je to úplne v poriadku, ak pôjdeš sama, nikde nie je napísané, že to nejde. Prípadne ťa môže odviesť obaja starí rodičia alebo krstný otec. @ivana29 bola som na svadbách, kedy ženích už čakal pred oltárom a nevestu videl až tam. A polovica mala odobierku dokonca deň predtým.
Odpovedať
ahoj, chcem ta podporiť, že určite sa to dá takto zorganizovať. Na našej svadbe sme to mali takto: rano som sla ku kadernikovi, odtial ma vyzvihol snubenec, sli sme po kyticu, potom do kastiela kde bola svadba. Tam sme sa stretli s rodinou, ale len tak ahojte aka bola cesta, pomohli nam vylozit veci, kolace, ubytovali sme sa. všetci hostia sa stretli pred obradom na terase,vsetci vratane rodiny, tam mali welcome drink, zvitali sa vsetci atd,Ja som sa líčila a obliekala na izbe s druzickou a 1 kamoskou. Tie potom šli k hosťom, pre mňa prišiel brat, odviedol ma k "oltáru", kde už čakali hostia aj ženích, na príchod klavirista hral titulnu skladbu z Foresta Gumpa. Takže pred obradom ma nikto nevidel ani saty, len tie kamosky. tiež nikto okrem mňa a brata nemal tiež nejaky specialny prichod, ale vsetci čakali tam. Bolo to presne tak ako som chcela a bolo to veľmi pekné. nikto z hostí s tým nemal problém, že prečo je to tak, ale my sme im do predu povedali, ako bude vsetko prebiehat :) akurat neviem ako to funguje v kostole, lebo my sme nemali cirkev. obrad. tak neviem, či kňaz nema svoj zvyk, že ide aj s parom v sprievode alebo tak.... ale určite ak po niečom túžiš, tak minimalne sa skus opytať, inak sa nedozvieš :))
Odpovedať
@zelmira333 @katka2505 @meduzka18 @siwonka @michala @evkapudlikova Baby no necham to teda tak, odobierku asi tak nasu rodinnu spravime niekedy pred svadbou.. len medzi rodicami a nami a hotovo ;-) Aj ked je nas den D ta za dlhoooo.. uz teraz dumam nad uvodou piesnou pri pochode mna a otca k oltaru.piesen ave maria je bomba a este aj ta spevacku co ju mame zajednanu spieva faaakt nadherne, len citala som aj tu, ze ave maria sa hra casto na pohreboch, tak vam baby neviem...
Odpovedať
Ja chcem tiez nastup taky ze by ma v kostole snubenec cakal pred oltarom ale svokra povedala ze si syna odvedie pred oltar a bude tam s nim.....tiez tomu nechapem, rovnako ako vy ked si to precitate....mam dost nervy z toho co bude. Nechapem preco si ona nemoze normalne sadnut do lavice a snubenec sam stat pred oltarom... Najskor mala problem ze ma vobec moj ocino bude viest k oltaru.... nemam uz slov
Odpovedať
Profilova fotka
@lussy1305 a plánuje si potom sadnúť? či tam chce stále byť pri vás?
Odpovedať
tym nebatu ukoncila....Ona chce byt stredobodom pozornoti..ked mi ukazovala saty ktore si chce kupit boli v rovnakej farbe ako moje cize ivory a este aj zdobenie bolo ako na mojich, tak som ju len tapla po pleci a ironicky poznamenala ze bude rovnaka ako ja a este si chce dat usit aj klobuk...
Odpovedať
Profilova fotka
@lussy1305 s tým doprevadením manžela pred oltár mamou to sa robieva, ale tie šaty nech jej skúsi snúbenec dohovoriť ;) Nech jej povie niečo ako, že potom nevynikne na fotkách :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lussy1305 nechaj to tak. Nech si syna odvedie. Veľa matiek sa na to teší (ja tiež takto o rok si to nenechám vziať). Tak tam budú na teba čakať obidvaja. Zrejme mu chce dať po tvojom príchode požehnanie a krížik na čelo. A možno aj tebe. Tiež to nemusí byť zlé. Výber šiat je trochu zvláštny, ale buď zase rada, že nemá krvavo červenú, pretože to by na fotkách vyzeralo strašne. Klobúkom sa od teba odlíši a na dámu/matku ženícha sa to hodí. Aj tak budeš ty tým stredobodom. Pôjdeš posledná. A postaraj sa, aby pred tebou išlo malé dievčatko s lupienkami, tak to bud úplne jasné, kto je hviezda a kedy tá hviezda prichádza ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
tak za nás to vyriešil farár, povedal, že nijaký otecko ani mamička, že on si nás odvedie k oltáru sám :-D :-D :-D a bolo po probléme :-D
Odpovedať
@kukies no dufam takto nas fararko za nas nerozhodne. A ked ste mu povedali svoju predstavu tak zamietol a hotovka?
Odpovedať
Profilova fotka
@ivana29 ono to bolo na poučení, bol tam s nami ešte jeden pár, oni sa na to pýtali, lebo mali svadbu skôr..a povedal to tak do pléna, že všetkým :-)
Odpovedať
mne sa ave maria tiez paci, ja by som si to dala, keby som mala v kostole svadbu :))
Odpovedať
Profilova fotka
baby a takúto haluz ste už počuli? - nám kaplán, ktorý nás bude sobášiť povedal, že sa to robí tak, že sa zazvoní začne hrať hudba a vojde ŽENÍCH S MATKOU a potom až nevesta :D som skoro odpadla od smiechu... Veď ženích má pekne čakať už pred oltárom na nevestu...a nie, že všetci budú čakať keď sa zazvoní, že prichádza nevesta a vojde ženích s matkou... Uff ešte sa čudoval prečo sa smejem... Trvalo mi celkom dlho, aby som mu vysvetlila, že toto sa mi ani trochu nepáči... Stretli ste sa niekedy s niečim podobným?
Odpovedať
@galline jasne,ze stretli...minimalne na polovicke svadieb to tak je :-D bud caka zenich pri oltari alebo obaja vchadzaju za sebou.....ved svadba je o dvoch...nie ieba o neveste :-D dokonca som u bola na svadbe,ze sli obaja spolu=medzi nimi farar=to mi prislo trosku zvlastne....ale preco nie...
Odpovedať
Profilova fotka
@terezka1947 ahoj - on to vôbec nemyslel tak, Že vchádzajú za sebou, ale vyslovene, Že matka zavedie ženícha až k oltáru a až potom príde nevesta... ešte spoločne za sebou to by som pochopila...
Odpovedať
@galline ale aj ja som to tak myslela :-D najprv zenich s mamou...vacsinom hudba bola jemnejsia a ked dosli...potom sa k hudbe pridal aj spev alebo zacal organ hlasnejsie,slavnostnejsie a isla nevesta... je to na vas ako sa dohodnete ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@terezka1947 u nás sa to takto nikdy nerobievalo, neviem odkiaľ je kňaz, ale už vidím vśetkých hostí ako by sa smiali a potom tých otázok.... Takže ee toto bude inak :)
Odpovedať
Profilova fotka
@galline A ženích sa k tomu oltáru teleportuje? Tiež tam musí nejak prísť nie? Alebo sa tam priplazi nenápadne odzadu aby neveste neubral slávu z nástupu? Mne príde úplne prirodzene, že ženích s matkou nastúpia za doprovodu nejakej hudby, potom je chviľku pauza, matka si sadne na svoje miesto, a príde tá chvíľa, keď nastúpi nevesta. Úplne nechápem, prečo by s tým mali mať ostatní svadobní hostia problém.
Odpovedať
Profilova fotka
@galline nam povedal dekan co nas sobasi to iste :) ze zazvoni pojde zenich s mamu, a potom sa zazvoni druhy krat a pojdem ja :) nepaci sa mi to ale
Odpovedať
Profilova fotka
@kikinka1988 ja si presadím svoje aj keby neviem čo bolo :D A vás sobáši dekan? waw
Odpovedať
Profilova fotka
@galline ano lebo my sme mali problem najst knaza, lebo mi mame s celou omssou a v auguste je vtedy tam iba 1 knaz a on nemoze mat viac ako 2 omse za den, tak sme si museli sami hladat a uz sme boli zufali, a nakoniec nam povedali ze nam daju dekana :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mika251 ???? prosím? veď už tam bude čakať, tak asi musí nejako prísť :D ale nie, aby sa extra zvonilo :D
Odpovedať
Profilova fotka
@kikinka1988 tak ja budem mať 3 :D ale jeden nie je slovák a druhý nevie jazyk, tretí je priamo z kostola a ten má takéto požiadavky ... :(
Odpovedať
@mika251 :-) ja tiez zdielam tvoj nazor a to som uz bola minimalne na 100 svadbach=samozrejme,nie vzdy ako host :-) a nevesta teda malokedy isla sama,s tym,ze zenich ju cakal ...to je skor z romantickych filmov...na Slovensku to nie je az take zauzivane...ale...preco nie...ved kazdy si je strojcom svojej svadby svadba je podla mna o dvoch,preco by mal byt zenich nejaku upratany :-D ...a nevesta vynikne viac ako zenich ci chce alebo nechce ;-)
Odpovedať
@lussy1305 :-D :-D :-D
Odpovedať
@ivana29 ahoj. bola som na viacerych svadbach kde odznela Ave Maria, zvacsa to bolo bud na prijimanie alebo na podpisovanie. ale ani zaciatok nie je zly, ak tam nechces klasicky svadobny pochod :) A my budeme riesit prichod k oltaru s knazom, on nas dovedie spolu aj odvedie, sa tam menia strany
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?