Odvoz - Musí ísť nevesta a ženích zvlášť v aute na obrad?

Ahojte, chcem sa spýtať, či musí ísť nevesta iným autom na obrad, číže ako prvá? Alebo môžu ísť aj spolu, ked majú veľké auto a pred sebou asi 40km cestu? Aké máte vy skúsenosti? Dakujem
Odpovedať
No my sme tiez riesili podobny problem a nakoniec ideme autom spolocne... i ked bolo dost vela komplikacii okolo toho (mamina) :) ale dohodli sme sa :)
Odpovedať
nikde nie je napisane, ako sa ma chodit (mozno iba v Amerike ktoru v poslednom case hodne kopirujeme) je to skor o dohode :)
Odpovedať
Profilova fotka
@matuskusnir prosím ? Prepáčte mi, ale asi ste nikdy nečítali knihu o spoločenskom správaní ... Podľa etikety by nevesta mala ísť v zvlášť aute a posledná ! Nie prvá ako sa to tu robieva ... Príklad - prezident v kolóne ide prvý či posledný ? Hmm?
Odpovedať
@galline @matuskusnir Netreba to tak prežívať, etiketa je síce dobrá vec, ale svadba je súkromná oslava a nie štátna akcia , na ktorej treba dodržovať prísny protokol. Nevesty to už začínajú s tým kopírovaním Ameriky fakt preháňať ( asi pozerajú príliš veľa amerických filmov ), nezáleží či pôjde nevesta spolu so ženíchom v jednom aute, alebo oddelene, podstatné je, aby sa dobre vydala. ;-)
Odpovedať
Ahoj :-) Ja uplne seriozne rozmyslam, ze pojdeme taxikom..a aj spolu :-) Odvoz nepovazujem za dolezity.. Takze, @dafu, uplne samozrejme podla mna aj vy mozete ist spolu jednym autom.
Odpovedať
Profilova fotka
@ammi ja to neprežívam :D len nemám rada ak niekto hovorí s istotou veci, ktoré nie sú pravdivé :) A je na neveste ako sa rozhodne ísť ;) Ps. nielen podľa Ameriky sa kopíruje.. Veľa svadobných "tradícii", ktoré sú pôvodom európske sa považuje za americké..., ale to už je iná téma ...
Odpovedať
Profilova fotka
@dafu @galline no u nas je napriklad taky zvyk, ze zenich si pride pre nevestu domov s kytickou a prvym druzbom a potom idu do kostola uz spolocne. Takze si nemyslim, ze by ste museli ist oddelene. A hlavne nic sa nemusi preto, lebo tak to niekto povedal alebo je niekde napisane. Kazdy nech si urobi svadbu s vlastnymi pravidlami a zvykmi. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@meduzka18 nikde som nepísala, že to musí tak byť ...
Odpovedať
Profilova fotka
@galline ok, ja len pisem na tvoj prispevok o etikete. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@meduzka18 ten bol smerovaný tomu pánovi :) preto som ho aj označila..
Odpovedať
@ammi ved to som pisal ;)
Odpovedať
@galline etiketa je jedna vec ale druha vec je to, co chce nevesta. Prezident nech si ide ako chce, ten nevestu asi nikdy trapit nebude :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my sme isli na svadbu spollu v jednom aute a ani ma nenapadlo rozmyslat nad tym ci je to spravne alebo nie, zijeme spolu 5 rokov, mame spolu dve deticky, takze nejake vozenie bolo pre mna uplne nepodstatne a odobierka tiez, kedze ma nemal uz ani kde "oboberat" kedze rodinou sme davno :)
Odpovedať
Profilova fotka
@galline jasne, ale ved on tiez nenapisal nic zle, vlastne ja pisem to iste, len trosku inak. :-) A je pravda aj to, ze vela dievcat kopiruje Ameriku, niekedy to tak nebolo, teraz sa uz zacinaju vytracat nase slovenske zvyky a nahradzaju sa tymi cudzimi. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jediné co na svadbe byt MUSÍ je ženich a kňaz alebo matrikar :) ostatne veci tam byt nemusia a su len na dohode snubencov co sa im paci a co nie....
Odpovedať
Profilova fotka
my sme šli od nás (ako od nevesty) do kostola každý zvlášť v aute a z kostola sme šli spoločne už v jednom aute..
Odpovedať
@demeterka tiež môj názor :-)
Odpovedať
My tiež cestujeme hodinu z domu na našu svadbu a ideme spolu, spolu aj bývame, ja sa pôjdem dať vyfintiť ráno (takže už aj upravenú ma uvidí) a pôjdeme :-) aspoň zatiaľ je takýto plán :-p
Odpovedať
Profilova fotka
My ideme s drahým na nasom spoločnom aute ktoré si pekne ozdobíme a bude :-)
Odpovedať
My sme nakoniec išli na obrad rovno z fotenia, takže v jednom aute s fotografom a jeho priateľkou :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Každý nech si to urobí ako chce... Ja som videla, že išlo prvé ženíchovo auto, za ním nevestine, a aj naopak... Videla som aj, že idú spolu k oltáru... A prečo nie, keď už spolu dlho žijú alebo majú dieťa, alebo ich nemá k tomu oltáru kto doviesť, prečo neísť spolu k oltáru? Mne sa páči aj táto varianta. :) Ale my pôjdeme tak, že najprv ženíchovo auto a potom moje, a k oltáru nás odvedú rodičia... :) Ale zase keď sa ide od nevesty majú vyvádzať mladý a slobodný, takže, nás budú vyvádzať iný, ale do auta pôjdeme už každý s rodičom, ja to budem mať také zložitejšie... :)
Odpovedať
@majusa0207 @marienkakf @meduzka18 @demeterka @katka2505 @patme @viadelmar @nika_steniatko @janca2262 Dakujem vám všetkým za rady. U nás chodievali každý zvlášť, ale kedže rozmýšlame na spoločnom odvoze, veteran alebo niečo iné...tak som nevedela, či by sme mohli ísť spolu. Kedže to už zaplatíme :) Snáď to na svadbe ostatní pochopia...
Odpovedať
Profilova fotka
@dafu Budú to musieť pochopiť, je to vaša svadba! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasím s janca2262 je to len a len o Vas dvoch :-) my to tiez tak berieme nasa svadba, nase sny, nas zivot :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dafu musia to pochopit, aj keby ste dosli na chodulach, alebo kolieskových korculiach tak to musia akceptovat, lebo ako si vy poviete tak bude :) a komu sa nepaci moze odist.
Odpovedať
Profilova fotka
@galline Ja si myslím, že je to deň dvoch - ženích a nevesta- a je to na ich rozhodnutí.... Tam si povedia oni ako to chcú a nie kniha :D
Odpovedať
Profilova fotka
My si spravíme všetko podľa seba a je to úplne hore nohami všetko... je to na našej fantázií... a komu se to nelíbi ať si ***** políbi :D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
My tiež neriešime, ideme spolu v jednom aute keďže sa ideme predtým fotiť a myslím si že už takmer všetci sa fotia pred obradom. voľakedy to tak bolo, že ak nevesta nechcela aby ju ženích videl pred obradom tak išla autom zvlášť, ale v dnešnej dobe to tiež poznám tak že ženích si príde pre nevestu domov a už potom idú spolu autom na fotenie a potom na obrad. je to každého vec.
Odpovedať
@dafu my sme sli tiez par km - a sli sme vsetci spolu jednym prenajatym autobusom...a mala som v tych satach miesta ako kralovna :D :D takze je to len na vas,... autobus vyzdvihol manzela s rodinou a prisli po nas a moju rodinu a spolu sme sli dalej
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?