Sľub v kostole - mám paniku rozprávať na verejnosti

Profilova fotka
Ahojte...mám taký menší problém a to je manželský sľub...nie,že by som to nechcela ale mám paniku rozprávať pred veľa ľudí a to nie ešte do mikrofónu inak sa hneď začnem zajakavat a to dosť :-D dá sa obrad urobiť aj bez sľubov??? Ďakujem
Odpovedať
Ahoj ja mam rovnaky problem len s rozdielom, ze sa nezajakavam ale ze sa mi urobi ako keby hrca v krku a zmeni sa mi hlas a pri vacsom strese este sa mi zacne triast aj hlava no des a hruza😄🤐😧 ten hlas by som este prezila ale to druhe 😰 Viem ze su dvojake sposoby slubov pozri blizsie tu http://dechtice.fara.sk/manzelstvo/st... a potom mas este moznost na urade kde jedine slovo musis povedat ak si to nerozmyslis a to ANO takze je to na tebe😉
Odpovedať
@kosiciarovajanka Ak by som ti mohla poradit tak ked chces byt v kostole tak bez verejneho slubu to mikrofonu to ani nejde. Respektive som este nepocula zeby bola v kostole svadba bez slubu. Ver mi ze to das aj ked mas paniku tolko pripadov som uz zazila ze sa zenich alebo nevesta strasne hanbili ale vzdy to nakoniec dali. Tak si myslim ze to das aj ty ;-)
Odpovedať
@kosiciarovajanka navyše sľub opakuješ po kňazovi po kratších častiach a ku všetkým hosťom si otočená chrbtom. skús sa na tú chvíľu odosobniť a presvedčiť samú seba, že to hovoríš len drahému a kňazovi ako keby tam nikto iný nebol a dáš to :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kosiciarovajanka ahoj, toto bol presne môj problém, presne to isté som v sebe riešila, že ako to dám, či to vôbec dám a do mikrofónu a či to musí byť, či nestačí iba áno, atď :-D My sme mali sľub napísaný na kartičkách a farár nám na obrade ukazoval, čo máme v danú chvíľu prečítať. Sľub som sa neučila naspamäť, lebo som vedela, že ma to vystresuje ešte viac a že reku, veď čítať viem :-D ..ináč mám problém hocikedy niečo oficiálne rozprávať pred ľuďmi a je jedno, či ich je 5 alebo 100 :-D a musím ti povedať, bola to tá najkrajšia chvíľa, bolo mi jedno, koľko ľudí za mnou stojí a čo počujú, čo si myslia. Bola som odhodlaná vziať si môjho teraz už manžela a stačilo, že som sa na neho pozrela a išlo to samé. Áno, triasol sa mi hlas, ale to od zimy a môžno aj od dojatia (ale zima bola riadna :-D ). Ja viem, teraz sa mi to už hovorí ľahko, ale hovorím ti v dobrom, nestresuj sa týmto, užiješ si to ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?