Sobáš na lúke. Starosta nesúhlasí, matrikárka sa sťažuje. Poradíte?

Ahojte, mam taky problem. Sobas planujeme mimo miesta trvaleho bydliska a ked som volala na obecny urad, matrikarka mi povedala, ze je toho uz privela, ze podla nej starosta nebude suhlasit (hoci ziadnu inu svadbu v ten den nemaju) a ze je pretazena a ze takto to uz dalej nejde. Je to normalne? Mate s tym nejake skusenosti? Co mozem a nemozem spravit? Sobas sme si vysnivali v exterieri jedneho restauracneho arealu. Moze mi to cele padnut len preto, ze sa starosta rozhodne, ze je toho uz privela??? Slovo privela v tomto kontexte je uz naozaj pecka. Ani by mi vo sne nenapadlo, ze sa taketo nieco moze stat. Dakujem za kazdu radu. M.
Odpovedať
samozrejme, ze vam starosta moze odmietnut sobas. je to na jeho rozhodnuti. ked sa mu nechce chodit mimo obecnu obradnu sien. musite si najst ineho sobasiaceho.
Odpovedať
fíha, to som ešte nepočula - myslím tie argumenty :-D skúste iného sobášiaceho, nemusí to byť starosta. Obyvkle má funkciu obradára aj niekto zo zastupiteľov, len neviem aká je obec veľká, teda koľko ich majú..
Odpovedať
Profilova fotka
nech si daju do VZN obce, ze za takyto obrad je priplatok 300 eur - a potom lenivy starosta sa premoze :-D
Odpovedať
u nás sa platí 70eur , a možme mať svadbu hoci kde len tam musime mať niekde slovenský znak :) švagrina chcela mať sobaš na amfiteátri tak isto jej to nechceli skor povoliť a napokon sa prišlo na to že sa im nechce stým všetkým stahovať von ,a nesobašil ich starosta ale zastupca starostu , tak sme pekne zaplatili a všetko sme vynosili von my , tam hore v lavo vidno kusok slovenskeho znaku , ten tam musí byť :D
Odpovedať
Nechcú a nemusia...zo zákona vyplýva to, že všetko je na ich vôli :-| my stým teraz tiež bojujeme, tak držím palce... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Obrad vonku nie je povinnosťou, ale možnosťou, ktorú zvyčajne schvaľuje mestské/obecné zastupiteľstvo - poplatky, podmienky a priestory. V obci je určených viac sobášiacich než len starosta, treba sa dohodnúť s iným, ak starosta nechce alebo nemôže. matrikárka má najväčšie povinnosti, ale i ona by mala mať zástupcu, tak by nemal byť problém toto vyriešiť. Iba ak by sa okolo záležitosti sobáša mimo určenej sobášnej miestnosti UMELO vytvoril problém. Ak má obec/ mesto presne určené priestory na sobáš a nepripúšťa vyhláškou iné možnosti, kde sobáš realizovať, treba ísť do iných obcí alebo byť v sobášnej miestnosti.
Odpovedať
ja chcem mat sobas tiez na tento sposob a tiez to nevyzera ruzovo. Starosta tiez argumentoval ze on nevie, ze take tu este nebolo a ze nech sa spytam sekretarky co ona na to. Clovek si aj tak vsetko sam nachysta podla seba ( vyzdobi, pripravi) este by sme ho aj doviezli na miesto (nie je to daleko, najviac 10km od trvaleho bydliska) ale argumentuju somarinami. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
kde chces mat tu svadbu? starosta nieje jediny, kto moze sobasit. skus sa dohodnut ked nie s nim tak s niekym inym. :) a bojuj je to vas najkrajsi den
Odpovedať
Profilova fotka
my máme tiež obrad mimo úradnej miestnosti a tiež z toho neboli nadšení. museli sme si vybrať iný termín ako je úradne určený, museli sme napísať oficiálnu žiadosť primátorovi na schválenie termínu a obradu mimo úradnej miestnosti. Matrikárka a jeden úradník boli pozrieť miesto ktoré sme si vybrali, či je vyhovujúce, dostali sme pokyny a musí tam byť štátny znak a vlajka. Poslali nám oficiálny súhlas a platíme 66€ za obrad a 16,50€ za dátum (piatok 13.6.2014) a tiež sa im nepozdávalo že nechceme ich recitátorku, ani tety čo spievajú, ani toho organistu - všetko si zabezpečíme sami. ale je to na ich vôli či to povolia....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?