Sobáš v Anglicku aj na Slovensku

Ahojte, neviete mi prosím poradiť, moja sestra žije v Anglicku a chce sa s priateľom zosobášiť v Anglicku aj na Slovensku ale iba na matrike je to možné? Jej priateľ je Angličan. ďakujem
Odpovedať
všetky info dostaneš na ministerstve zahraničných vecí, zavolaj tam
Odpovedať
Myslim, ze ak sa zosobasia tam, doma sa uz nemozu. Prvy sobasny je platny. Mozno si, ale mozu zopakovat slub. Treba sa opytat farara/matrikara. Opakovanie po rokoch sa robi doma(tak mozno aj po tyzdnoch), akurat podpisovat nic nebudu.
Odpovedať
@11hannah11 A aky maju na to dovod? Ak chcu mat papiere aj slovenske aj anglicke, tak to nepojde tymto sposobom, ale len prekladmi a overeniami, kedze manzelstvo uz bude pravoplatne uzavrete (aj ked v inej krajine), takze na matrike v druhej krajine ich uz nezosobasia. Ak to chcu len kvoli tomu, aby bola oslava aj tam aj na Slovensku, tak sa mozu zobrat v jednej krajine na matrike a v druhej mat obrad napr. s nejakym svadobnym koordinatorom. Tento obrad nebude mat samozrejme pravne nasledky, ak teda nechcu v kostole - lebo to by bolo mozne - najprv v jednej krajine civilne a potom v druhej cirkevny sobas.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@11hannah11 ahoj chcem sa opytat ako to vyriesila tvoja sestra? Ja som v podobnej situacii - budeme mat civilnu svadbu v UK a domou na Slovensko by sme chceli prist a vlastne si ten slub uz len zopakovat v kostole. Moj partner je Hindu vyznania, neviem ci s tym nebudu mat problem v kostole :/
Odpovedať
@beatkauk tak vyriešili sme to tak že pridu na SK a budu mať sobaš na matrike a v Anglicku budu mať v kostole
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@beatkauk tak to si zabila ;-) to si myslis, ze a Slovensku v kostole ta zosobasia s Hindu? No way:) na to rovno zabudni.
Odpovedať
@petersdottir preco by mala zabudnut, staci, ked podpisu, ze deti budu vychovavane v kat. viere a dostanu dispenz, takych pripadov je kopa, nezalezi na nabozenstve
Odpovedať
Profilova fotka
@methexis tak urciteee :)) dvestotisic tem tu je jak farar robi problem katolikovi a evanjelikovi sa vziat, ale Hindu pride na Slovensko, podpise papier, ze deticky budu katolici a fararko ich cely stastny odda. Na nabozenstve mozno nezalezi tebe, ale nie katolickemu knazovi. Nechap ma zle, ja im to prajem, ak chce svadbu v kostole s Hindu, drzim palce, avsak nemyslim si, ze je to tak easy, ze podpis papier a ideme na to ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Treba is na matriku a tam ti daju vsetky instrukcie, dost papierov treba vybavovat, ktore platila len 6 mesiacov... takze to treba stihnut. My sa berieme na SK, v Anglicku uz nebudeme nic riesit.
Odpovedať
@petersdottir no evanielikov maju katolicky knazi mierne v zuboch, ale vazne sme sa v TT na dekanate na to pytali a staci podpisat ten suhlas s vychovou ku kat viere.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?