Svadba na matrike. Ako sa na ňu pripraviť?

Profilova fotka
ahojte, prosim o radu. o týžden máme obrad na matrike, bolo to velmi rychlo vybavené, napísali sme žiadosť, povedali nám, že máme prisť 10 min.predtým, a že to trvá asi tak 20 minut, to je všetko super, ale netreba sa nejako pripraviť? či povieme si len ,,ano,, :-D , vymeníme prstienky, a hotovo? tak by som si to nejako predstavovala, ale chcem sa vyhnut nejakým momentom, ktoré by ma prekvapili...budem vdačná ak mi to niektorá popíše, diky ;-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
no u nas na matrike to tak prebieha ;-) okrem toho co si uviedla ti zarecituju basnicku, ale ako snubenci nerobite nic okrem "ano", vymeny obrucok a pistoku :-D
Odpovedať
Na matrike ta nic neprekvapi, maximalne recitator, ked pride recitovat v rifliach :-D :-D
Odpovedať
:-D...my ked sme boli na matrike odniest ziadost, teta nam dala taku brozurku, ze "Poucenia pre snubencov a svad. hosti", ale v podstate tam nic nove nie je..ze treba prist 10-15 min. pred obradom a tam uz Vas teta "uvadzacka", ktora Vas bude predstavovat oddavajucemu starostovi nasmeruje, co a ako, kto ma na ktorej strane stat atd. aj Vas uvedie "pred oltar" a vy fakt poviete iba ANO ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem baby, tak už nech je ten den ,,D " za nami :-D
Odpovedať
uvadzka vas uvedie dnu, predstavi Vas starostovi, ten vam povie par "teplych slov", prip. dalsi recitator tam nieco "zanoti" :-D :-D a starostka predcita samotny obradny akt - nasledne Vas vyzve ci sa beriete (ANO/ANO), potom Vam oznami, ze ste splnili co ste mali a vymenite si prstienky a aj k prvemu bozku manzelskemu Vas vyzve a potom Vam ako prva zablahozela a bud Vas nasmeruju niekam do foyer matriky, alebo pred, alebo priamo v sale Vam budu hostia blahozelat a idete odkial ste prisli :-D :-D...
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem, julova, super, hlavne nech je to rýchle :-D
Odpovedať
nemas za co :-)...na matrikach to vacsinou byva ako na "beziacom pase" :-D...ANO/ANO - "..dalsi, kto je na rade??" :-D...ked budes vychadzat, "potknes" sa o dalsie dve nevesty cakatelky minimalne :-D
Odpovedať
Profilova fotka
no nám sa ušla posledná hodina, takže my budeme už poslední, asi sa nás už budú chciet rýchlo zbaviť :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ale aspon to netrva ako v kostole.. aj tie uzasne reci su skratene ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nuz, my sme prisli na matriku asi pat minut po tretej (o tretej mal byt obrad), ale co uz, ked sme nestihali. Matrikarka bola vpohode, povedala, co sa bude diat, usadila hosti (rodicov do prveho radu) a potom sme prisli my (ja, zenich + dvaja svedkovia), zaspievala nam jedna "uzasna" spevacka :-D (mali sme co robit, aby sme sa nerozosmiali, ale poculi sme ju uz aj recitovat, takze recitaciu sme nechceli), vypoculi sme si prejav, potom siel obrad a hotovo, potom nam vsetci isli gratulovat. Ziadna ina svadba za nami nebola, takze nas nechali vnutri (vonku bola kosa) s gratulantmi, potom sme si este pripili s matrikarkou a tym chlapikom, ktory viedol obrad. Ja neviem, u nas je to viac ako na "beziacom pase" v kostole, ked sa vydavala kamoska par tyzdnom pred nami, tak tam bola ona, pred nou jedna svadba a zanedlho prisla aj tretia svadba, tak sa tam pri gratulaciach vytvorili tri rady. :-) Svojim sposobom to bolo mile.
Odpovedať
Profilova fotka
My tiez budeme mat svadbicku na matrike a teta nam asi 5x pripomenula, ze si hlavne musime doniest obcianske preukazy... okrem toho len povedala, aby sme dosli nejakych 10 minut pred, ze nam daju nejake rychle poucenie (asi aby sme medzicasom nezabudli) a bude ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
to nam fakt budu recitovat basnicku ? a neviete ako je to s hudbou? Ak si prinesiem vlastne CD na ktore dam napr. 3 pesnicky a to skonci trochu skor ako obrad tak co potom bude ticho ?? Alebo mam dat radsej navyse pesnicku ktora sa nedohra?
Odpovedať
Článok sa načítava...
no my budeme mat vlastnu muziku - a v Zrkadlovej sieni...aj nam povedali, ze kazda skladba by mala mat minimalne 3,5 minuty ;-)...tak sa skus dohodnut na Matrike...moj brat mal obrad na Matrike v Raci a tiez mali vlastne pesnicky...myslim, ze ked za nimi zajdes a dohodnes sa, tak nie je proble...tak tyzden pred staci doniest CD...len viem, ze niekde nechceli brat napalene, ale len original CD...kde budete mat sobas?
Odpovedať
Profilova fotka
nam dala pani taky zoznam skladieb co nam mozu zahrat, alebo ze si mame doniest CD, ale nepovedala ze tyzden dopredu a mne bolo cudne ze to tam 10 minut pred obradom niekomu strcim do ruky a ten bude utekat to rychlo pustit :-D , asi tam brnknem ze co a ako...budeme mat v Ružinove.....a kolko skladieb budete mat na tom CD ?
Odpovedať
Profilova fotka
ako pise julova, treba sa dopredu dohodnut.. my na sobasoch mame "zivu" hudbu, flauta/husle, klavir, cello + spevacka gang rataj pochod {teda nastup}, ak chcete podmaz k prihovoru poslanca, na vymenu obruciek a na odchod.. u nas je schema svadobny pochod, basen, piesen, prihovor, piesen alebo len orchestralka na vymenu obruciek a prvy mladomanzelsky bozk, basen, kratka hudobna vsuvka, gratulacia matrikarkz, druhy svadobny pochod a potom ku gratulacii sa hra nejaky podmaz.. potom je este pripitok s poslancom
Odpovedať
tri - 1. nastup, 2. obrad + vymena prstienkov, 3. zaver + gratulacie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
julova-ja mam tiež v zrkadlovke. sú tam moc milí páni, ktorí mi to celkom vysvetlili. vraj nie je problém s napálenými cd - ty si si vybrala hudbu z reprákov alebo živú? viem že je tam nejaký orchester.
Odpovedať
z reprakov...lebo budem mat vlastne skladby a chcem ich mat odspievane-odhrane v originalnej verzii (z CD) ;-)...viem, tam su mili..velmi..aj ked sme zmluvu podpisovali, tak nas usadili, ako nejaku delegaciu :-D..ale napr. kolega mal svadbu v Zichyho palaci a tam chceli original CD :-|
Odpovedať
rainbow, my sme mali tiez svadbu na urade a okrem toho ze to bolo dlhsie ma hlavne prekvapilo, ked zacali dakovne "basnicky" rodicom. A kedze nas na to nikto neupozornil a vedla mojej mami sedel jej priatel tak to zacali prednasat jemu. =-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
ahojte..mi chystame svadbu na matrike co tam treba a kolko to stoji???
Odpovedať
Profilova fotka
@xercsix Ak je to v mieste tvojho trvaleho bydliska tak ti nic specialne netreba, len vypisat ziadost, ak sa beriete niekde inde musis ist na svoju matriku vypisat ziadost a tam ta deleguju inam, za to zaplatis 16.50 € ( sa mi zda alebo 16 €) a ides s delegacnym listom na matriku kde sa chcete brat, a tam zaplatis dalsich 16 - 16. 50 €.
Odpovedať
no my sa chceme brať na Starej radnici, pani mi povedala. že áno, mám ísť so ženíchom na matriku tam, kam patríme, ja Juh a on KVP a že zaplatíme 16,50€ a s delegovacím listom potom ísť na radnicu. Lenže pani na radnici mi do telefónu povedala, že je nutné ešte zaplatiť aj 66,39€ 8-( do pokladne /vraj príspevok do kasy schválený miestným zastupiteľstvom/, je to možné? Nemáte niekto túto skúsenosť?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@petrabos my zase chceme v inom meste ako ma jeden z nas trvaly pobyt a dokonca este aj priamo v hoteli v obradnej sieni a baby mi tu hovorili ze musis ist na urad kde ma aspon jeden z nas trvaly pobyt zaplatis okolo 16€ a s papierom ides do mesta kde ho chces mat kde zaplatis taky isty poplatok okolo 16€ tak tiez som na to vemi zvedava co to bude a ako to bude...
Odpovedať
Už som to zistila poplatkov a poplatkov...16,50€ + 23,50€ + 66€ + 150€ Poplatok v jednom meste, že budeme mať inde, poplatok v druhom meste, že budeme mať tam...poplatok matrike, že by bol somáš v hoteli a poplatok mestu, že si bereme oddávajúceho ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
Môže na matrike viesť nevestu otec alebo musia ísť pred starostu snúbenci spolu?
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte sa chcem spýtať aké pesničky by sa hodili a aké ste dávali zahrať vy?Lebo my máme toľko tých obľúbených,že pri nich by obrad trval aj 3 hodiny:)..nevieme sa rozhodnúť.
Odpovedať
@danielka1982 toto by zaujimalo aj mna,,
Odpovedať
@danielka1982 podla mna ta moze aj otec...ale normalne si ma zarazila touto otazkou...
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte. my sme mali svadbu vonku na jazerachpri Hoteli kde bola hostina. Platili sme iba tych 66€ za to zenas pridu zosobasit inde. Aj napriek tomu ze ja som mala trvaly pobyt v inom meste nic viac sme neplatili. @danielka1982 K oltaru ma viedol otec :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@aniratak696 prečo zarazila?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?