Svadba v kostole - potrebné nahlásiť aj na matrike?

Nevestičky, prosím vás, všade čítam, že treba ísť vybaviť veci na matriku. Myslela som, že to vybavuje nejak kostol všetky sobáše naraz. Ako to teda je?:)
Odpovedať
Ahoj. Ved farar ti povie, co a ako. My sme boli najprv za fararom a ten nam povedal, co mame vybavit na urade. Je tam limit, kolko pred svadbou je treba tam ist a potrebujete originaly rodnych listov. My sme tam boli niekolko tyzdnov pred svadbou, ale pozor, ten cas, kolko pred svadbou ich navstivis je rozny, zalezi od obce ci mesta.. Kazde ma inac.. Preto ako prve chodte za fararom a ten Vam da podrobne instrukcie...
Odpovedať
@tutinka121
Odpovedať
@andyfr dakujem!!:) my sme uz za fararom boli a nic take nespominal a mna to vtedy ani nenapadlo :) ale treba teda aj na matriku :) dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tutinka121 tak ako hovori andy. Farar vam da tlacivo, to vylisete a odnesiete na matriku. Tak vam ho potvrdia a odnesiete ho naspat do kostola ☺ aspon u nas to tak bolo , ale proces je vsade rovnaky. Matrika je len oficialita, veci dohadujes v kostole.
Odpovedať
@tutinka121 No asi preto este nespominal, ze mate este dost casu na taketo veci... Takze v pohode, ak teda mate tu svadbu v auguste bud. rok, tak tym sa teraz ani nezatazuj... :-)
Odpovedať
No my sme to mali praveze trochu naopak, farar len povedal, aby sme isli na matriku, tam sme vypisali tlacivo, tetuska nam ho potvrdilaa odniesli sme ho fararovi.
Odpovedať
Profilova fotka
Múžeš aj opačne, na matrike si vypíšete papiere, poviete, že si želáte cirkevný sobáš a tie papiere potom zanesiete na farský úrad. Nám to takto povedala matrikárka v Levoči.
Odpovedať
Profilova fotka
@tutinka121 @snubenka75 tak tak, aj my sme boli najprv na matrike, kde sme vypísali žiadosť o uzavretie manželstva a toto sme odniesli na faru :-) inak, tiež v Levoči :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Je tam taká milá pani, nám sa ponúkla, že keď prídeme v apríli, že nám s tým pomôže.
Odpovedať
Profilova fotka
@snubenka75 urcite ano. Aj nam vsetko vysvetlili ako mame vypisat a boli mile.
Odpovedať
Profilova fotka
Nás to ešte len čaká, to vypisovanie.
Odpovedať
ďakujem baby veľmi pekne za vaše rady :) som zo všetkých tých vecí úplne paf ... :) je toho veľa :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?