Svadobný obrad na úrade. Aký je priebeh?

Ahojte baby, ja som este nebola na obrade na urade, takze neviem ako by to malo prebiehat. Vraj sa tam citaju basnicky. Mozte mi poradit aky by mal byt priebeh obradu na urade??? dakujem za pomoc. ika
Odpovedať
Profilova fotka
neviem, ci to nejak zavisi od konkretneho uradu, ale kazdopadne my sme prisli tesne pred obradom, nebol nijaky nacvik, len nam povedali ako prideme a ako odideme... takze ked zacal pochod, tak sme nabehli do tej miestnosti, kde nas oddavali, tam teta precitala duchaplny prihovor, povedali sme si ano, dali sme si pusu, potom nas teta vyzvala, aby sme si vymenili obrucky a prvy manzelsky bozk :-D potm bola basnicka, ale tu mozes zrusit, ak ju nechces, no a potom sme uz isli prec. cele to trvalo ani nie 10 minut. ale kazdopadne ak si fakt este nebola na urade na svadbe, tak zajdi pozriet. my sme to mali v zichyho. jaj, a este sme si museli vybrat hudbu. 3 pesnicky - jednu pri prichode, druhu pri vymene obrucok, no a tretiu pri odchode.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali svadbu na úrade, tiež som nevedela, čo a ako, ale... keď sme tam prišli, zavolali si nás k pánu poslancovi, ktorý nás mal sobášiť a tam nás so všetkým oboznámili. Priamo na sobáši - voviedli nás do sobášnej siene, prečítala sa nejaká básnička, sobášiaci mal príhovor, potom obrad, potom pesnička, a bol koniec, už len gratulácie. Bolo to veľmi rýchle.
Odpovedať
a ake pesnicky ste si vybrali?? aka sa nato hodi? nejaka vazna hudba?
Odpovedať
Profilova fotka
Ildi, nam dali na matrike zoznam skladieb. Mozes si vybrat z toho, alebo si zvolis nieco, co sa tebe paci. My sme mali 3 skladby od Henryho Totha - je to taka jemna gitarka bez slov. Aj tak sme to vobec nevnimali, bol to len taky tichucky podmaz. Basnicku mozes zrusit, ja som ju odmietla. Obrad trval asi 7 minut. Naozaj rychlovka. :-D
Odpovedať
no to je rychlovka, asi si tiez vyberiem nejaku instrumentalnu hudbu, aby ma nerusili slova a aby som sa vedela sustredit. Hoci by som si vedela predstavit aj niektoru skladbu od Zbirku,alebo od No Namu. No neviem. Pojdem sa pozriet na nejaky obrad. Ozaj, mam este jeden problem. Zhanam modru stuhu na stred stola, ale nikde neviem najst sirsiu ako 10 cm. A ja by som potrebovala aspon 15 cm. Neviete poradit?
Odpovedať
Profilova fotka
najprv k tej hudbe... my sme mali pri prichode svadobny pochod, potom elvisa - love me tender a pri odchode cher - I got you, babe. mi to prislo take vystizne :-D k tej stuhe... skus pozriet www.agatex.sk . ja som bola pred svadbou uplne zufala kvoli bordovej stuhe, tak som ju uz normalne chcela dat usit, ale nakoniec som nastastie zohnala. tito ale siju. btw, preco chces sirsiu? podla mna 10 cm uplne staci...
Odpovedať
mne sa zda 10 cm dost uzke, hoci moja teta ma tiez presviedca ze 10 cm je akurat, lebo ked tam este pridu klubaky (tie velke taniere) tak tam aj tak neostane viac ako 10 cm. Asi si dam poradit a zoberiem si. To s tym svadobnym pochodom sa mi tiez velmi paci. Je to taka klasika. Ostatne este neviem, musim dat priestor aj priatelovi, lebo zatial je vsetko po monom. Ale co uz mam robit, ked mi vzdy povie aby som to spravila ako sa mne paci, ze jemu sa to urcite bude pacit. Jedine co chce vidiet a do coho sa chce zamiesat je vyber svadobnych siat - prave to co nemoze vidiet! Ale co uz bude musiet vydrzat az do obradu.
Odpovedať
Profilova fotka
ildi,my chceme tiez na vstup klasicky svadobny pochod a pri prstienkoch resp.podpisoch Ave Mariu naspievanu Celine Dion,je nadherna...ale ak sa podari prist jednemu nasmu kamaratovi,zahra nam to na klaviri,to by som radsej :-)
Odpovedať
Profilova fotka
babulky, ja som prave hladala ten svadobny pochod cez vikend a zistila som ze oni su az dva 8-) jeden je od Wagnera a jeden od Mendelsohna - obidva su mi zname z filmov drahy povedal ze jeden budeme mat pri prichode a jeden pri odchode, hmmm...
Odpovedať
Profilova fotka
hej zuzi, su dva a ja som sa nevedela rozhodnut, tak som sa rozhodla, ze jeden bude pri obrade a druhy, ked budeme vchadzat do tej miestnosti, kde bola hostina. nakoniec nam ale na obrade zahrali ten druhy (povedala som Wagner a bol Mendelssohn) :-) a DJ-ka mala nieco uplne divne, co sa na svadobny pochod ani nepodobalo. ale nevadiiiii :-D hlavne, ze som vymyslela skvele riesenie 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
azalka :-D tak to v zivote casto byva...aspon vidim ze si z toho tazku hlavu robit nemusim, kedze to vobec nemusi vypalit tak ako si to predstavujem...
Odpovedať
Naco je stuha, treba ju k obradu? Je to asi smiesna otazka, ale 3.9 mame svadbu a nemam o tom ani paru... Povodne mala byt v kostole, ale draheho sa mi nepodarilo dostat na faru na nauky... Takze na urade... :-| ...kedze tam nauku nevyzaduju :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
miska, ta stuha - to nema byt k obradu, ale na stol, na hostinu ;-) teda aspon myslim, lebo na obrade sme nijaku stuhu nepotrebovali.
Odpovedať
ano na hostinu, rozmyslam ze by som tam mohla dat aj tu prievitnu stuhu - vyzera ako z tylu. V sobotu sa musim poobzerat. My mame 10.09 svadbu a zatial nemam saty, fotografa a ani kameramana. Ale nejako ma to ani neznervoznuje, moja kamoska vybavila vsetko 2 tyzdne pred svadbou, aj saty. To asi nebude problem, hoci niektore tu chytaju paniku, lebo si idu objednat saty az 4 mesiace pred svadbou. Ja si ich budem zajednavat teraz v sobotu. Uz som bola cez tyzden nejake skusat a skoro vsetky sa mi pacili. Asi som nenarocny typ. Nemam ziadne vysnivane, vsetky su pekne. Jedina moja podmienka je, ze musia byt jednoduche, nie moc prezdobene.
Odpovedať
Profilova fotka
ildi, ja som bola skusat saty vo februari a svadbu sme mali 11.06.2005 a veru, dost vela siat, ako naschvál tých ktoré sa mi pácili bolo už na ten termín obsadených! Takze sa vobec necuduj, ze ostatne stresuju. My tu mám len tri, alebo styri svadobky takze maju co robit. Co sa tyka stuhy, my sme ziadnu na stole nemali a nikto si to ani nevsimol ...
Odpovedať
no to je fakt, ked mas nejaky vyhraneny vkus a mas predstavu ze ake presne chces, tak to je problem. Ja zatial nemam ani predstavu, co som si bola skusat, vyskusala som asi 4 a vsetky boli fajn. Dam si poradit, ze co sa mi hodi a co nie. Tie co sa mne pacia maju este volne. Ale v Blave a okoli je tolko salonov, ze tuto to nieje velky problem. Stuhu by som chcela mat na stole, hoci teta mi tiez hovorila, ze ani to nebude nejak vadit ked tam nebude. No samozrejme, ze ak nijaku peknu nezozeniem, tak ani ja si nijaku nedam. kto vas fotil? mas nejakeho dobreho fotografa? Ja co som si pozerala albumy, väcsina sa mi pacila. ale u nas je ten pripad, ze to musi byt fotograf ktory nas musi vediet aj navnadit, lebo vsetci hovoria, ze sme vraj strnuli pri foteni. Asi ze to nerobime kazdy den.
Odpovedať
stuha vyzera veeeeeelmi pekne na stole! :-) ale zavisi to od celkovej vyzdoby.
Odpovedať
Lili mas pravdu, aj Trencin je plny siat. My sa berieme 3.9 a saty som pozerala minuly tyzden.. Ako by som bola v ten vikend jedina nevesta v Trencine, tazko sa z tolkeho mnozstva paknych siat vyberalo... Takze keby si nezohnala tie prave v BA, zajdi do Tn...
Odpovedať
Nemal niekto na urade aj dlhsiu svadbu ako 10 minut? Zda sa mi to trosku prikratke.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Lentilka, ja som mala. Moj milacik sa uz aj nudil... Recitovali tam basnicky, spievala myslim Ave Mariu a samozrejme prihovor poslanca. Bolo mi do smiechu ked vytiahol frazu- rodina ako zakladna bunka spolocnosti.... Pripomenulo mi to eticku vychovu niekde na strednej... Potom este pripitok vo vedlajsej miestnosti a cele to bolo asi 20minut.
Odpovedať
ahoj, my sme mali asi 20 min.
Odpovedať
Aj nám teta povedala, ze to bude trvat asi 15-20 minút. To som rada, chcela by som si to totiž vychutnať... Inak obrúčku prvý dáva muž žene? Je to nejaké pravidlo?
Odpovedať
Ahoj, holky, mi si možme určiť na úrade dlžku obradu a oni nám tio všetko pripravia. Budeme tam maŤ aj odobierku. Ponúkli nám rozmedzie 15 - 45minút,podla nás to prisposobia. Ešte k tým obrúčkam, budete mať pod ne nejaký vankúšik alebo podložku?
Odpovedať
Aky vankusik??Kto ho bude drzat??Odkial viete taketo veci?Poucte ma trosicku. :-o
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte dievcata. Ako si to tu citam tak ma to prekvapuje ze obrad na urade je taky kratky. Clovek to chysta niekedy rok dopredu a to najdolezitejsie je za sedem minut hotovo. Mne to asi tiez vyda na urad pretoze polovicka odmieta podstupit pripravy na kostol. Ja by som chcela svadbu v kostole, najlepsia kamaratka ked sa vydavala tak to trvalo asi pol hodinku a bolo to krasne. Nemate radu ako ho ukecat?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, ja som obrad na urade absolvovala 20.8. a vsetko trvalo maximalne 30 minut. Najskor nas zavolali do vedlajsej miestnosti, kde sme spisali zapisnicu, podpisali sa nasi svedkovia, vsetci sme ukazali obciansky alebo pas a potom sa uz islo "na to":) v obradnej sale. Poslanec mal prihovor, teta matrikarka tiez cosi povedala, dalsia tetuska nam recitovala basnicky (haha, moj manzel nevie po slovensky, tak to bolo o nicom) a v pozadi nam spievala jedna pani , na klaviri hral jeden pan a este sme mali huslicky. Celkom pekne, ja som nic nepripravovala, takze ma to milo prekvapilo. Vsetko asi zavisi od tej ktorej radnici. A obrucky nam pri vstupe do saly nieslo jedno dievcatko, polozilo ich na stol pred poslanca a bolo. Vela stastia!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte zienky, ja by som sa tiez rada opytala na par veci... 1.) Rozmyslam hlavne nad satami... Ak sa chceme teraz zobrat len na urade a mozno do roka aj v kostole, ake saty by ste mi odporucali? Mam si zobrat svadobne, ci radsej nieco ine?? Myslim tym hlavne saty... 2.) Co by som si tam mala zobrat? Okrem dokladov samozrejme? 3.) Svatbu teraz planujeme len velmi malu... T.j. my dvaja a dvaja svedkovia... Potom nejaka vecera, zabava a podobne... Poradte mi zienky, som cela happy no zaroven nestastna z toho, ze neviem, ako to chodi, co si obliect, co si obut... A proste bojim sa depky.... Dakujem, Veronika
Odpovedať
Profilova fotka
to: nikusha 1) ja by som sla v kostymku, resp. v takych satach, ktore by si eventualne mohla pouzit napr. na tej svadbe o rok ako popolnocne...a lodicky si kup take, co vyuzijes aj na ine dni...urcite kyticku maj :)...a obrucky :) 2) najprv musite ist na urad - dat ziadost (na to stacia obcianske preukazy) a zaplatit poplatky...priamo tam povedia, co este pri obrade treba - pokial viem, tak len tie obcianske preukazy stacia...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
misutovo • Dnes o 11:14 Ahojte nevesticky, rada by som sa spytala ako konkretne prebieha civilny obrad. Je celou mojou ulohou len povedat ano alebo treba po matrikarke aj nieco zopakovat. Mam teraz uz taky stres, ze budem naozaj rada ked poviem aspon to ANO. Ak si spravne pamatam bolo tam neake predstavenie snubencov a cosi o zdravotnom stave a dalej uz fakt neviem. Napiste mi prosim aspon priblizny priebeh ak viete. Dakujem. ericca • Dnes o 11:18 stačí povedať "áno" keď ťa vyzve. ;-) misutovo • Dnes o 11:25 Chvala Bohu nic ine by som asi v tom momente nezvladla. A prave to by hralo do karat hlavne vsetkym neprajnikom co sa bohuzial taktiez zucastnia. :-S ericca • Dnes o 11:28 potom sa budeš musieť ešte podpísať. nič ťažké neboj.
Odpovedať
Anaxamon dakujem, tu je to dobre popisane a strasne sa tesim ze ten civilny je taky jednoduchsi. PS: preco mi to zamkli? Ved som tam nic zle nepisala, asi sa v tom nevyznam.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?