Partneri kamarátiek na svadbe-áno či nie?

Profilova fotka
Ahoj dievčatá, možno táto otázka už v minulosti na tomto fóre padla, každopádne ja som ju ani pri prehľadávaní starších stránok nenašla, takže sa ospravedlňujem ak som slepá a prosím o radu. Svadbu máme stredne veľkú, 50 ľudí a poväčšinou ide o kamarátov (rodina je 13ks). Z priateľovej strany sú to všetko manželské páry, u mňa je to pol na pol - singl baby a potom páry, ktoré majú spolu dieťa, takže je logické ich pozvať oboch, prípadne sú manželia a boli sme im na svadbe. Problém mám ale s niektorými kamoškami, ktoré som povodne plánovala pozvať samé (aj keď majú partnerov), a to z dovodu, že sa všetky dobre poznajú (1 partia, alebo zo školy) a budú schopné sa zabaviť medzi sebou. V rámci zásnubnej eufórie som totiž všetky baby pozvala +1, niektoré to vzali vážne a teraz keď som oficiálne povedala že pozvanie platí len pre ne, tak sú prekvapené, možno trochu urazené. Nejde mi o tom, že by som si nemohla dovoliť zaplatiť o 3 porcie naviac, ale vravím si, že na vlastnej svadbe chcem mať ľudí, ktorí pre mňa niečo znamenajú, zažili si so mnou nejaké veci, boli na začiatku nášho vzťahu s priateľom apod. V ideálnom prípade, aby poznali aj mojho chlapa a videli ho viackrát než len na grilovačke, či chlastačke. Od začiatku som vedela, že nechcem na svadbu pozývať ľudí len preto, že sa to tzv. patrí. Takže žiadne krstné mamy, sesterky, tety, ktoré vídam 1x za rok a ináč sa s nimi nebavím. A príde mi blbé pozývať na svadbu partnera kamošky, ktorého som videla 1x v živote a to je s ním 4 roky a nikdy nemala ochotu ho zavolať na dvojité rande, aby ho poznal aj moj chlap. Druhá je zase s priateľom necelý rok a tiež nemožem povedať, že by som ho extra dobre poznala. Ale chcela som sa vyhnúť tomu, že budú totálne všetci popárovaní a nebudú sa baviť s ostatními ľudmi, či tancovať s inými, než partnerom. Iné je to u párov, ktoré nikoho iného okrem nás dvoch nepoznajú, tam mi príde logické, že prídu vo dvojici. S tým súvisí aj ďalšia vec a síce, že hodlám hostí ubytovať v dome -baby mohli spať v izbách po 3, 4, zatiaľ čo keď budú páry, tak ich budem musieť dať do 2 ložkovej izby. Čo si o tom myslíte? Ďakujem všetkým za rady a ideálne za skúsenosti, čo už máte za sebou :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ahoj, plne chápem Tvoje postoje, krásne si to vysvetlila :) skús to takto vysvetliť aj Tvojim kamoškám a ak sú ozaj dobré kamošky, tak to pochopia. My sme mali tiež "samostatné jednotky" a nikto nesedel v kúte, že by sa nezabával, len preto, že nemá partnera pri sebe. Dokonca niektoré kamošky si samé povedali, že nepotrebujú ťahať svojho chlapa na našu svadbu, že sa zabavia dobre aj bez neho a tak aj bolo ;) Moje družičky boli tiež bez partnerov, a tých im plne nahradili ženíchovi družbovia a bolo to super! Neboj, všetko dobre dopadne :) Držím palce!
Odpovedať
No ja som zastancom toho že na svadbu by mali ist aj parteri lebo predsa to je vynimocna udalosť a je to take vypnutie z bezneho kobehu ... vidia tie sľuby, šťastné tvare manzelov , tancovacky..možno potom aj inspiraciou sa vziat :D ..aale zase ak kamosky su partia a vyslovene im nevadí ak tam ich dráhi nebudú tak to je iné..toto by som sa spytala najprv ich ako by to chceli Lebo aj z vlastnej skúsenosti je super ísť na svadbu s priatelom..a isto by som drueh na mojej svadbe o to neobrala :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kikadu no ja riesim podobny problem. My mame svadbu malu, 40 ludi a zostava bude rodina vs. kamarati 50:50. No, ti co su zobrati a v dlhorocnom vztahu idu spolu s partnermi, su to rodinny znami. Ale ja som pozvala 2 kamosky (kolegyne) a bez partnerov, kedze ich vobec nepoznam, hoci ich maju. Ale moj drahy chlap si zavolal kamaratov, ktorí partnerky ani nemaju, ze +1. Cize este ani oni sami nevedia, s kym pridu, takze na svadbe by mali byt 2 zenske, ktore sme ani jeden v zivote nevideli. Jasne, ze to tak nechcem a teraz nevieme, ako to poriesit. Proste dostal ultimatum, ze im to musi laskavo oznamit a ak su normalni, tak pochopia. Tiez chcem mat na svadbe len sebe blizkych ludi a aj to par ludi z rodiny nevolame.
Odpovedať
Profilova fotka
kejtinka: tak to sa ti vobec nedivim, ja by som s tym tiez nesuhlasila, aby sa na svadbe objavili ludia, ktorych som v zivote nevidela a nemaju nie len ze ku mne, ale ani k mojmu chlapovi ziaden vztah, no to neexistuje! Ked su single ludia na jednej aj druhej strane, aspon si mozu spolu zatancovat, zoznamit sa alebo co. Ale silou mocou aby si niekto na tvoju svadbu dotrepal +1 a este si tu dotycnu +1 pracne zhanal, mi pride divne. Nejde ani tak o tie peniaze, ale skor o princip. Normalny clovek to pochopi a neofuci sa. Uprimne, to ze nejaky kamarat nema partnera nie je predsa problem hostitela, ale samotneho hosta. Mna tiez takto singl kamosky dohriali tym, ze ci mozu dojst s kamaratom, aby vraj mali s kym tancovat valcik, ze nechcu byt same. Pripadne mi tvrdili ze si s dakym zacnu len preto, aby mohli prist ako par na svadbu :D no koniec. Daj potom vediet, ako si partnera presvedcila :)
Odpovedať
@kejtinka @kikadu damy na toot je jedno krasne pravidlo starych tetiek a babiek, pozyva sa manzel, otec dietata a snubenec. "frajer" nie
Odpovedať
ja by som sa zariadila podla toho kolko je takych kamosiek a ked nie prilis vela a pozvala si ich povodne s +1 tak nech zoberu aj polovicky. Co sa tyka toho ze ich partnerov dobre nepoznas tak skus nieco este do svadby zorganizovat a prejavit aspon snahu ich spoznat.. a vykasli sa na to kto by to skor mal spravit ci ty alebo kamoska.. a ked sa ludia bavia na svadbe iba v paroch je to zvycajne preto ze sa nepoznaju dobre s inymi.. ked zoragnizujes nieco kde sa vsetci lepsie spoznate a potom tych ludi usadis aj k jednemo stolu mali by sa vediet bavit vsetci medzi sebou..
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka ale aj tvoj snubenec bol nedavno frajer a asi by ti to nebolo prijemne keby isiel na svadbu bez teba, ved nech sa zoznami a zabavi s inymi ked teba tak dobre nepoznaju a ty sed doma :) nehovorim, ked je niekto single urcite bez partnera, ale branit kamaratkam vziat na svadbu chlapa, ktory moze byt o par dni ich snubenec, budu chystat svadbu a potom co? pozvu teba tiez bez partnera?...myslim ze to nie je najprijemnejsia situacia ale treba sa na to pozriet aj z druhej strany :)
Odpovedať
@eeffka podľa mňa sa môže aj priateľ ale taký, s ktorých je už dlhšie obdobie a s ktorým plánuje aj zostať a do budúcna s ním niečo plánuje. Ja som jasne stanovila, že budem pozývať iba takých a samozrejme, že ich musím aj poznať osobne
Odpovedať
Profilova fotka
ja som kamoškám povedala, že tie čo majú partnera dlhodobo, sú pozvané aj s partnerom, tie čo sú single sú pozvané samé. Na svadbách to vôbec nie je tak, že partneri tancujú iba spolu :D tam sa to povykrúca všetko navzájom :D Keby som nezavolala aj tých dlhodobých partnerov, mali by sme na svadbe naozaj veľkú prevahu ženského pohlavia a to sa mi veľmi nepozdávalo. ;-)
Odpovedať
@ronicka mam trosku viac rokov takze snad ziaden frajer uz nehrozi :-D :-D :-D ale to je pravidlo ktore sa pouziva ked nemas penazi a miesta na rozdavanie. Frajer dnes jeden o 2m dalsi...mozno ano mozno nie. Ono je to vzdy o tom v akom vztahu su obaja k pozyvajucej strane. Konkretne moj pripad? ja som bola s frajerom 10r, nasledne sa stal manzelom, ale stretaval sa s mojimi kamaratkami a ich rodinami.. nebol cudzi. Isteze by so mnou nesiel na svadby ak by ho poznali len po mene, ze daky Jozko Mrkvicka ak by boli v situacii ze potrebuju skresat stavy. Mna skor zarazaju niektore pozvania ze pozvu vydatu zenu bez manzela... nuz vselico sa stava
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka bohužiaľ dnes je iná doba a s tými "frajermi" majú ženy už vlastné bývanie a hypotéky ;-)
Odpovedať
@yakina ja som staromodna :-D v mojom veku predstavovat niekoho ehmmm "priatel" je mi nemiestne. mam 40, aj uz nad 35 by mi to bolo cudne, ale kazdy ako uzna za vhodne ale ak sa vydavaju s vlastnym byvanim a hypotekami tak si to snad aj platia a vtedy nech si volaju koho chcu a s kym chcu. Mna by zaujimalo ako sa to riesi s "parom" rovnakeho pohlavia :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@eeffka :D moja mama má "priateľa" už 10 rokov a v spoločnosti hovorí "môj muž" nie manžel ale muž :D
Odpovedať
Profilova fotka
Dievcata, dakujem za Vase nazory a postrehy, skusim este nieco vymysliet. Ja som prave pozyvala s +1 tie kamosky, co boli v dlhodobom vztahu, s chlapom byvali, mali psa a celkovo bolo vidno ze su par a myslia to do buducna vazne. Kebyze mam kamosku, co ma noveho partnera pomaly kazdy mesiac, takze neni sanca ho poriadne poznat, tak je jasne, ze ta ide sama :D Takto vyhrotene to mam najviac len u 2 kamosiek, z toho jedna je s priatelom necely rok, ale skutocne sa snazi ho socializovat, dotiahnut na akciu, proste zapajat, aby sme ho spoznali (trosku z toho vidno zamer, aby sme ju na svadbu pozvali +1, ale to sa da akceptovat.) Ale akonahle pozvem tuto kamosku s partnerom, tak logicky to bude chciet aj ta druha (obe sa dobre poznaju, kedze su z 1 partie) prave s argumentom, ze ona je predsa s chlapom dlhsie a teda ma na to akoby vacsie pravo. Snad to nejak rozlusknem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja osobne by som urcite pozvala aj s partnermi. Neviem si predstaviť, ze by mna niekto pozval na svadbu bez partnera. Asi by som ani nešla. Sama? Ok budu tam kamošky...ale aj tak. . A takisto si neviem predstaviť ze by mojho priateľa pozvali na svadbu bezomna :D divne... a tiez by urcite nešiel :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak ide o dva kusy, tak ich pozvi +1. Je na nich ,ci s nimi pridu alebo nie. Tebe to nic nespravi a mozno bude o to lepsia zabava ;-) Keby to bol niekto, koho fakt nemusis, tak chapem, ze ho na svadbe nechces, ale takto sa budu zrejme aj kamaratky citit lepsie a to pre hosti chceme :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My máme veľmi zmiešané osadenstvo - väčšina mojich kamarátok sa navzájom nepozná, preto, keď som ich pozývala, pozvala som ich všetky + 1, aj keď nikoho nemajú momentálne. Chcem, aby sa cítili dobre, aby sa nehanbili, aby im mal kto držať vlasy, ak to s niečím preženú :) povedala som tým single, že si môžu kľudne aj nejakú kamarátku pozvať, ak nechcú ísť samé a do leta si niekoho neklofnú :)
Odpovedať
tak by to malo byt. podla mna to aby tam sedeli same nema vyznam, budu sa nudit a to nebude dobre. mala by si si ich pozvat tolko aby ti to vychadzalo aj ked si pozvu partnerov. tak sa ti zabavia spoznaju nove tvare a bude to hned o inom. u nas to tiez tak bude, ta ktora ma partnera si ho moze na svadbu priniest
Odpovedať
neviem ako vy ale ja si myslim, ze by mali prist aj s partnermi ak nejakych maju. neviem pride mi divne aby prisli na svadbu same. to by sa potom ani nezabavili. asi by som si skor vybrala take najlepsie kamaratky aby mi to aj s ich partnermi nejako si vychadzalo. mne by sa tiez nepacilo ak by som mala ist niekam na svadbu sama :-|
Odpovedať
@julinka858 asi tak ako vravis.. neviem si predstavit, ze by tam mali sediet same a nudit sa.. ani ja som nebola na takej svadbe, ze by som mala prist sama bez partenera.. vzdy sme chodili ako par.. ak chce niekto usetrit na svadbe mal by skor pozvat menej hosti ale nie ich takto oddelovat.. to sa mi neja nepaci takyto sposob :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Baby, dakujem vsetkym za tipy, zrejme to tak urobim, ze ich pozvem s partnermi, usporiadam do svadby nejake akcie, kde by sa chlapci viacej spoznali, alebo co :D Len k poslednym dvom prispevkom by som chcela poznamenat, ze tie dievcata by sa urcite nenudili a nesedli by same v kute, lebo su z jedne partie, takze sa poznaju dost dlho medzi sebou.Akurat teraz namiesto 5 bab ktore by sa bavili same, budu 3, lebo tie dve si zoberu so sebou partnera. A neslo ani tak o peniaze (2 porcie naviac a flasku tvrdeho navyse neni problem zaplatit), ako skor o princip, ze chlapcov moc nepoznam a nechcela som tam mat ludi, ktori pre mna v podstate nic neznamenaju, lebo som ich videla 2x aj s cestou.
Odpovedať
ak mozem pridat moj nazor aj osobnu skustenost, tak bola som na viac svadbach a na jednej som bola pomahat kamoskinmu bratovi tam najprv nesiel moj priatel, ale potom som ho zavolala a musim priznat, ze mi velmi chybal pokial neprisiel a pritom som pomahala s obsluhou kolacou alkoholu , a na druhej sme boli spolu a bola som strasne rada ze je pri mne naozaj aspon ja som to tak citila jednoducho patri ku mne teraz je to moj manzel , ale naozaj mi velmi chybal a to som bola pomahat a musela som ho zavolat chybal mi asi tak
Odpovedať
No ja by som veru nechcela ist na svadbu sama. Bolo by to divne. bola som na viacerych svadbach a zakazdym som sla s doprovodom. Nikdy odo mna kamaratky nechceli aby som sla sama. Radsej by som skresala hosti ako by som od nich mala chciet aby prisli na svadbu sami. To sa podla mna nepatri to takto riesit.
Odpovedať
Profilova fotka
Na jednej strane je to vasa svadba a mala by byt podla vasich predstav a kamaratky by to mali pochopit, na druhej strane ked si im na zaciatku povedala, ze pojdu s partnermi tak chapem ich rozcarovanie, ze zrazu si to uz nezelas, no kazdopadne, myslim, ze ked uz ma niekto 4-rocny vztah, tak je to asi vazne, zrejme to niekam smeruje a je mi trosku zvlastne, zeby som na ich mieste nebola pozvana na svadbu ako par. Takze ked ide o ten princip ako vravis, tak asi najlepsie bude naozaj sa s nimi lepsie spoznat a pozvat ich tiez :)
Odpovedať
U nas boli tri kamosky a jeden kamos na hostine. Kamos neriesil a bavil sa s mojou rodinou a kamosky boli ze:jedna s frajerom asi cca 3 roky ale videla som ho raz, druha cca rok a nevidela som ho a tretia single( byvale spoluziacky, nie z mojho mesta). Ludi bolo cca 40 a kapacita dost obmedzena. Povedala som ze bud vsetky s partnerom alebo ani jedna. Ta jedna bola stale single cize varianta dva. Jedna z tych dvoch zadanych to pochopila a jedna nie.prisli sice bez chlapov ale bolo jej nakrivo. Lenze tu som mala 100%istotu ze ked tam budu mat chlapov, budu nacapene na nich a ta tretia bude chudatko tam out.a tiez mi bolo divne mat tam 2 cudzich ked bol problem s kapacitou
Odpovedať
Profilova fotka
@kikadu ja som si pozvala styri kamaratky z prace, z toho jedna vydata, dve slobodne a jedna s partnerom ( priatelom ). Stihli sme sa vidiet raz pred svadobu, aj to az po pozvani :D Mozem povedat, ze som sa s nim vytancovala asi najviac zo vsetkych kamaratov. Takze ak si ich uz raz pozvala ako +1 tak to neries a pozvi aj partnerov. Tiez sme mali malinku svadbu ( 41 ludi aj s fotografom a DJ) .
Odpovedať
@kikadu treba si premysliet ake su tie kamaratky a aky su ich partneri. Ak su take, ze sa vedia bavit aj same, tak by som ich pozvala bez. Ale ak su take, ze by same len sedeli celu noc a zdute, tak to by som radsej neriskovala a uz zaplatila za tych partnerov
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Ja by som sama nesla. A takziet by sa mi nepacilo, keby isiel on sam....
Odpovedať
my tiez nepozyvame dvoch hosti s partnermi kedze ich nepozname a su spolu kratko, jedna s tym nema problem a pride bez a druha odmietla...nevidim v tom nic cudne, kto ako chce a ten druhy to musi respektovat a zariadit sa...moj bol raz tiez sam na svadbe, sice som bola pozvana ale nemohla som ist ale poznam aj pripad kedy bol pozvany len partner lebo on ich poznal a isiel sam a nic sa nestalo :)
Odpovedať
Profilova fotka
Toto je taka tema ze sa ti asi neda povedat zuadne pravidlo. Moj bol pozvany na svadbu dlhodobym kamaratom chodili sme spolu kratko. Ale pozvani sme boli obaja aj moj maly. A moj povedal ze ak by bol pozvany len on sam ze by to odmietol. Ze to sa proste nerobi ze sa vzdy pozyva aj s partnerom. My sme teraz pozyvali resp budeme pozyvat na svadbu a mam tam jedneho ktory ma 65 rokov a je sam napriek tomu som ho pozvala +1 ak si bude chciet niekoho zobrat zo sebou kludne moze, dalej som pozyvala kolegu s prace je gay viem ze nikoho nema ale tiez som ho pozvala +1
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?