Musí mať nevesta podväzky? Vaše názory?

lebo ja ho velmi nechcem
Odpovedať
Profilova fotka
nemusíš, ani ja ho mať nebudem, vôbec neviem, čo by som s ním robila, navyše pod šatami ho nevidieť :-p
Odpovedať
Vobec nemusis, napriklad u nas (zapadne Slovensko) taky zvyk vobec nie je.
Odpovedať
urcite nemusis, jednak rozhodnutie ohladom takychto veci je len a len na tebe a jednak to je zvyk poslednych par rokov..aspon myslim, ze u nas nema dlhu tradiciu..nevidim dovod preco by si musela..rovnako ako nie je dovod si ho nedat, ak ho neveste chce mat..:)
Odpovedať
Moja mamina kedysi podvazok nemala ale ja ho budem mat (aby sa mohli aj chlapci podvazkom ohadzovat, nielen dievcata kyticami). Akurat rozmyslam ci ruzovy, alebo modry :)))))
Odpovedať
ak nechces, tak nemusis :-)
Odpovedať
je len a len to na tvojom uvazeni :-) vobec ho nemusis mat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nemusis.... ja som ho sice mala, ale zabudla som na neho a spomenula si, az ked som sa prezliekala o polnoci :-D
Odpovedať
Profilova fotka
záleží od teba...ja som ho mala a náš super starejší-zabávač ho zapojil do začepčovacieho programu, tak to bolo vtipné, ako mi ho moj manžel sťahoval z nohy iba ústami :-D .
Odpovedať
no nemusis je to tvojom uvazeni ja som ho mala pokladala som to za tradiciu mat nieco modre, stare, nove a pozicane neviem podla mna je taky zvyk ;-) ci.....?
Odpovedať
Profilova fotka
nemusis, ja som ho nemala a nechybal mi...
Odpovedať
Ja som ho mala a mala som ho len preto, že som ho chcela mať. Nemám ho ani na jednej foto a videl len môj manžel. Asi o tom podväzok aj je. A čo sa týka svadby, tak žiadna svadba nemá pravidlá. Je to len váš deň. Čo si zorganizujete to budete mať. Ak niečo nechceš, tak to neurob a v žiadnom prípade sa netráp, či sa to tak robí, alebo či sa to iným páči. Je to vaša svadba a váž zväzok. Ak sa niekom nepáči, tak nech si urobí inak. takže ak podväzok nechceš, tak ho nebudeš mať. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Nemusíš, ja ho určite mať nebudem, nakoľko je to americký zvyk a nepáči sa mi to. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
nemusis, ja som tiez nemala a pravdupovediac ani som nad nim vobec neuvazovala
Odpovedať
Profilova fotka
jasne, ze nemusis ;-)
Odpovedať
prečo sa dáva podväzok baby?
Odpovedať
Ahojte kočky, ja podvezok vôbec mať nebudem, neviem ani prečo by som ho mala mať. :-x
Odpovedať
Profilova fotka
nie nemusiš mat niekto to vymislel a ostatny opakuju a svadobne salony na tom zarabaju.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
chvalabohu ze som neni sama, ktoru podväzok vobec nezaujima..pride mi to trapne...
Odpovedať
nemusis mat, vacsinou sa dava kvoli tradicii, ak ti ho niekto daruje, tak mas vybavene skoro vsetko, nieco darovane, zaroven nieco nove a nieco modre( pokial je teda modry) a ako baby hadzu kyticou, zenich hadze druzbom nevestin podvazok. Ale to nie je povinnost.
Odpovedať
...jasne, ze nemusi mne by to ani nenapadlo nad tym uvazovat.
Odpovedať
Profilova fotka
nemusi - ani ja som nemala a vydala som sa :) podla mna je to otrasne - a hlavne tie fotky so suknou hore, kde neveste vidiet az do....
Odpovedať
Profilova fotka
ja tiez nebudem mat... ani poriadne neviem na co to vlastne je :-D a nepaci sa mi tento zvyk, ktory ani nie je nas...
Odpovedať
Ja som sa dočítala, že podväzok je symbol panenstva (preto sa aj dáva potom dole v rámci nejakých svadobných zvykov, čo je podľa mňa to isté ako naše čepčenie). Tiež sa mi zdá, že to nie je tunajší zvyk, tak ako niečo modré, požičané a nové (ak sa nemýlim, to je anglosaská tradícia, preto aj tie podväzky sú často modré). Môjmu nastávajúcemu sa podväzky nepáčia a pripadá mu to cudzie, takže ja ho neplánujem mať. Aj keď som jeden dostala ako darček k nákupu cez tunajší bazárik, takže jeden mám... keby som si to rozmyslela, mám si čo dať. U nás ale nebude ani čepčenie, nemám k tomu vzťah. Chcem akurát hádzanie kytice.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
nemusíš ...je to len zvyk, kt. nemusí každí dodržať...napr. ja som ani nevedela že je taký zvyk a zistila som to tu na moja svadba...doteraz som sa s tým ani nestretla takže je to len tvoje rozhodnutie...podla mna iba zavadzia ;-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
na vlastnej svadbe nič nemusís, všetko len môžeš...je to v prvom rade o tebe a tvojom nastávajúcom...každému sa páči niečo iné, rovnako ako pre každého je niečo iné dôležité...sprav si tento deň tak, aby si bola spokojná a šťastná...či s podväzkami a fotkami kde ti bude citujem @kaktusik "vidieť až do ..." alebo podpradníkmi, knihami, lampiónmi, ohňostrojom, bábkovým divadlom, slovenskými, americkými alebo pakistanskými zvykmi je úplne fuk...hlavne, že na to budeš mať krásne spomienky na celý život :)
Odpovedať
Ja mat tiez nebudem...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?