Tiež žijete vo Švajčiarsku?

Ahoj Dievcata, iba som zvedava, ci nejaka z vas je tak trosku zabyvana vo Swisse :-) Mozno som vas niektoru uz niekde tu vzhliadla :-D
Odpovedať
1
2
6
liska zije vo Swiss
Odpovedať
ty kde presne teraz zijes? ja som bola skor dva roky nedaleko Zenevy.
Odpovedať
Profilova fotka
aj princesse, ked uz bonzujeme :-D
Odpovedať
my sme v Basel, moj nastavajuci tu dostal job pred rokom a pol, ja som sa pristahovala v juli, ked mi skoncila pracovna zmluva v Prahe, teraz poctivo sprtam nemcinu, za rok musim hovorit na velmi pokrocilej urovni - totiz rada by som opat dostala job v hotelierstve. Sice viem, ze budem musiet zacat od nuly, kedze v Prahe som uplne vsetko nechala - sestru, nas pekny apartman, poziciu hotelovej manazerky...Ale nicoho nelutujem - ved mam toho naj muza na svete - 10.6. si ho beriem za manzela :-) Tak ma napadlo, ze som v Lausanne a Genfe este nebola, ale urcite chystame vylet :-) Ktovie, ci je moznost stretnutia? :-)
Odpovedať
Ikke, merciiiiii., sympa.. ;-) Misha, vzdy su moznosti stretnutia..A ked ti poviem, ze Liska zije v Lugane, na juhu CH, ach jaaaaj, krasna krajina ;-)
Odpovedať
joooj, holky no to je super, mozem aspon mrknut do kazdeho kutika Swissu :-) Zatial som sa dostala len par krat do Zurichu, Bernu, boli sme na lyzovacke na Titlis v Engelberg pri Luzerne a tiez v Graechen pri Zermatte. To je asi tak zatial vsetko z mojho cestovania tu po krajine - teraz som v priebehu 5 tyzdnov absolvovala Frankfurt, Mnichov a po 5 rokoch opat Francuzsku rivieru... Inak asi cez velku noc sa chystame do Zenevy... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
cauko,som rada,ze nemusim otvarat novu temu,kedze tuna uz je ta,ktoru potrebujem.Ja byvam v Zurichu a poznam tu zatial malo ludi.Ak by daktora z vas vedela o dakom stretnuti,ci chcela sa stretnut,tak by som sa rada pridala.Pracujem nepravidelne,ale urcite si najdem cas ;-)
Odpovedať
Meitli, stretnutia slovakov v CH najdes na stranke www.slovaci.ch ;-)
Odpovedať
mali by sme sa stretnut ;-)
Odpovedať
Mishka, a ty nie si v skole ;-) ? mali by sme spachat nejake stretnutie po svadbe, ved si posleme IP :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mali ste svadbu tuna,tie co tu byvate alebo na Slovensku?A ak tuna aj v kostole?Ja som sa vydavala tuna,ale len na urade a teoreticky by sme chceli dohnat aj kostolnu svadbu,ale neviem ako to cele vymysliet a zorganizovat.Zrejme ak by bolo mozne pripravit sa na sobas tuna v kostole a svadbu mat na Slovensku,tak by to bolo aj realne.Viem mi niektora z vas poradit?
Odpovedať
Meitli, nechcela by si mat cirkevny sobas na Slovensku? Mala by si to o nieco jednoduchsie :-) Inak musim povedat, ze som mrkla na tu web stranku, ale ziadne stretko Slovakov som tam nenasla. A ty?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Hm,mishasmile.ani ja som tam nenasla,daco co by mi pomohlo,myslim,ze sa najciac dozviem cez stare zname co tu robia au pair.Cirkevny sobas som chcela mat na Slovensku,ale cele sa mi to skomplikovalo.Rodicia po svadbe tuna,zorganizovali pre rodinu posedenie na slovensku,aby sa necitili odstrceno,kedze tuna na svadbe neboli.A ak teraz zorganizujem svadbu v kostole,nechcem tam pozyvat celu moju rodinu,kedze manzelova strana by prisla len v najuzsom pocte ak vobec.Musim to cele dobre premysliet,a zvazit pro a proti.Ak to spravim v uzkom rodinnom kruhu,rodina sa urazi.Ale uprimne povedane vadit mi to nebude,kedze ten kontakt je len povrchny.
Odpovedať
Meiltli, my sme mali civilny sobas v novembri v Lausanne, a aj cirkevny robime 1.jula tu v CH. Svadobna nauka tu vlastne neexistuje, alê pred svadbou sa pocas 3 vecerov stretavas s knazom a ostatnymi parmi, bavite sa o tom, preco sa vlastne beriete v kostole, co pre vas znamena cirkev a podobne veci. Ja nie som pokrstena a svadbu mame v pohodicke. Co sa stretnuti Slovakov tyka, musis sa zapojit do diskusie na fore, tam sa ludia cast stretavaju medzi sebou, ale nikde to nie je oficialne vyvesene. No a kazdy rok zaciatkom jesene organizuje spolok Slovakov mega-obrovske stretnutie pre Cechov a Slovakov, s prasiatkom a gulasom a slovenskymi a ceskymi pesnickami, je to paradna zabava a Svajciari su z toho uplne paf.
Odpovedať
princesse, ked si v Lausanne, chodievas aj na slovenske omse s o. Mazakom?
Odpovedať
Ena, nie, este som nebola na slovenskej omsi v Lausanne. Velmi do kostola nechodime, len na tie najväcsie sviatky ako Velka Noc, Vianoce do kostola vo stvrti, v ktorej byvame, alebo s manzelovymi rodicmi, a ti su v Berne :-|
Odpovedať
napriklad tu v Basel nie je ani katolicky kostol...vobec sa mi ziadny nepodarilo najst...
Odpovedať
Mishka, kup si sobotnajsie alebo nedelnajsie noviny, zvycajne su tam rozpisane vsetky omse. Nam sa uz stalo, ze v katolickom kostole sluzili protestantsku omsu, oni to ti Svajciari maju akosi popletene :-N
Odpovedať
je to tu ale divoke, vsak? :-)
Odpovedať
Ciao bella, pisem IP.. :-)
Odpovedať
supeeeer:-)))) tesim sa ako dieta :-)
Odpovedať
kocky, nespachame nejake stretko na urcitom mieste? ako ste na tom casovo? dalo by sa to? ;-)
Odpovedať
myska Miska, neviem, ci sa bude dat nieco zorganizovat, nie je nas tu az tak vela, a pozeram, ze kazda byvame na opacnom konci Svajciarska: ty si v Bazileji, Meitli v Zürichu, Liska v Lugane a ta navyse coskoro rodi, Anula je v Sione a prechodne v Lausanne, no a ja tiez v Lausanne =-) .
Odpovedať
princesse, co tak niekde v strede Svajciarska tam kde najdeme dobry syr, cokoladu a klobasky? x-)
Odpovedať
Ahaaaa, hlavne klobasky, co :-p ???? Mnamky mnam.. :-p Ostatné kocky tu v CH, co nahodou citate a este ste sa na fore neodtajnili, kde byvate? Stretnutie by bolo realne?
Odpovedať
Este som vypatral v teme o psoch, ze aj Lucianna81 je v CH...
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte :-) take stretko by mohlo byt super,ale fakt sme nejako rozlezene :-| ja dufam,ze aspon to nase mini s princesse (ci uz v Lausanne alebo v Lugane) vyjde :-)
Odpovedať
Ahoj Silvinka, my urcite do Lugana dorazime, mozno aj myska Miska by prisla, ale pre nu je podmienka, ze ci mate na juhu klobasky.... :-p ;-)
Odpovedať
holky, mne je to jedno, kam sa dostavim, hlavne aby boli dobreeee klobasky (nie tie biele svajciarske) a vas smiech...kvoli vam vsetko 8-) 8-)
Odpovedať
Ty myslis tie biele, z telaciny, co sa volaju Saucisses de St.Gall a jedia sa na vsetkych futbalovych zapasoch? Brrrrrrr, fujtajbl.... :-| :-S :-x
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?