Svadba v roku 2011. Ste tu, nevesty?

14. jan 2012289140
  • hmm tak to je presne nas pripad...ja mam negativ a priatel je plusko

• 😒 noo tak to je teda zle.. ja trpnem aku krvnu skupinu bude mat priatel 😒 ale verim, verim, veriiiiiiiim 😃 ze to bude len v nas prospech..

• neviem, zas inde som pocula ze toto je blbost, tak neviem 😒

• Sponzor fóra
  • naozaj ti neviem povedat, ako som napisala, nevyznam sa do tejto problematiky, takze nechcem klabosit dve na tri.. 😉 ja len viem z pocutia, ake maju ludia skusenosti.. ale zase som aj pocula, ze zena po sterilizacii otehotnela 😃 😃 😃 zazraky sa deju.. len treba verit 😉 😃

• aha..tiez som sa isty cas zaujimala o sterylizacaiu, ale su tam podmienky ktore musi splnit, takze je to od veci 😒

• ako myslis ze si sa "zaujimala" o sterilizaciu???

• planovala ju absolvovat

• 😕 he?? taka mlada?? nechces mat babo?? ale zda sa mi, ze zenu nesterilizuju, ked este nema babo, vsak?

• akoze do buducnosti...hm myslim ze som raz citala, ze musis mat 3 deti a vek nad 30,tak nejak

• hmm.. zvlastne rozhodnutie 🙂 ved existuju mnohe formy ako zabranit pocatiu.. ale ved to je uz kazdeho /aj tvoja/ osobna vec 😉 dolezite je mat zdrave deticky

• ahojte, toto som nasla k tym rh faktorom v clanku na najmama.sk
    Krvná skupina a Rh faktor sa vyšetruje počas prvého prenatálneho vyšetrenia aj u všetkých tehotných žien. Prítomnosť možných protilátok sa počas tehotenstva vyšetruje trikrát. Problém nastáva, ak je žena Rh negatívna a muž Rh pozitívny. Hrozí tak nebezpečenstvo, že dieťa bude tiež Rh pozitívne. Čo z toho vyplýva? Ak Rh negatívna matka čaká Rh pozitívne dieťa, je riziko, že organizmus matky vytvára protilátky voči krvi vlastného dieťaťa, t. z. organizmus matky „sa nebude znášať“ s organizmom dieťaťa. (Kedysi bol tento problém častou príčinou potratov a úmrtí novorodencov. Dnes už vieme k tejto komplikácii pristupovať úspešne.)

Problém Rh inkompatibility (t. j. neznášanlivosť v Rh systéme) nehrozí pri prvom tehotenstve, pretože, ak sa počas tehotenstva neudialo nič závažne, krvinky z krvi matky a z krvi dieťaťa sa nepremiešali. Pri pôrode však môžu krvinky Rh+ dieťaťa preniknúť do krvi Rh- matky. (Ak by tvorba protilátok anti-D dramaticky stúpla už počas tehotenstva, pôrod by musel byť vyvolaný skôr.)

V záujme predchádzania možným rizikám sa dnes preventívne podáva Rh negatívnej matke v 28. týždni tehotenstva prvá dávka injekcie Rhega (anti-D globulín), ktorá je tvorená protilátkami, ktorých úlohou je vychytať Rh pozitívne krvinky plodu a tak zabrániť ich vplyvu – zatiaľ nie je štandardom.

Po pôrode sa vyšetrí Rh faktor u narodeného dieťaťa. Ak je Rh+, matka dostane do 72 hodín po pôrode druhú dávku injekcie Rhega. Ak je dieťa Rh-, Rhega sa nepodáva. Jednoducho možno povedať, že táto protilátka zničí v krvi matky Rh+ krvinky plodu skôr, než si telo matky začne voči nim tvoriť protilátky. Tie by mohli počas ďalších tehotenstiev vážne poškodiť plody. Platí, že s každým ďalším tehotenstvom stúpa tvorba protilátok anti-D a tým aj riziko poškodenia plodu.

A ešte niečo – injekcia Rhega sa aplikuje nielen u Rh- žien po pôrode, ale aj u tých, ktoré prekonali alebo podstúpili potrat. Odporúča sa však aj ženám po transfúziách krvi, amniocentéze, či po mimomaternicovom tehotenstve.

• perfektne!!!!!!!!!!! takze v tehotenstve okrem injekcii kvoli mojmu zdravot. stavu si budem pichat aj dalsie injekcie kvoli RH faktoru....genialne 😞 😞 😞

• ahaaa, takze prveho tehotenstva sa to netyka.. wow boze som stastna 😃 a takisto aj to ma potesilo, ze dnes to uz vedia riesit 😃 super.. dakujem sinov 😉 zlepsila si mi den 😎

• ruza, su to nejake dve!! a kvoli babatku sa to oplati!! tu uz nie je potrebne mylsiet na seba, ale na svoju bublinku, ktoru budes nosit v brusku 😉

• tanicka neni zac rado sa stalo. 😃 a suhlasim s tebou. co su to dve injekcie ked ide o moje babatko.

• Sponzor fóra
  • ale naozaj som stastna, uz som ten clanok posielala priatelovi 😃 v zivote som sa uz tolko injekcii nabrala, uspavacky, transfuziu krvi, operacie.. cooooo tam jeden porod a dve injekcie 😉 😛 ale tolko stastia, kolko pride potom, to sa neda porovnat s nicim 😉

• no ano, 2 su nic, ale ked si ich clovek musi davat sustavne, vie to znechutit den....

• ruza, verim ti a asi viem na co narazas.. mam kamaratku, ktora s injekciami takisto zije.. ale zijes takmer plnohodnotni zivot.. na svete je tolko roznych smutnych pripadov a ludi, ktori nemozu vyjst ani z domu, dokonca sa ani pohnut z postele a su odkazani na starostlivost inych.. dakuj bohu/prirode, ze si taka aka si a ze mas to, co mas.. 😉

• no ano je vela nestasti, cloveka to tiez niekedy postretava...dneska uz hocico..ale co zas mam byt nestastna a neuzivat si kvoli tomu?

• praveze naopak.. bud stastna, uzivaj si.. kazdy z nas ma nejake trapenie - ver tomu.. ale kazdy v inej podobe.. ved o tom je zivot, nie? stastie, smutok, choroba, zdravie, uspechy a pady.... 🙂 vsetkoooo 😃 raz sme hore, raz sme dole.. hlavne, ze nas ma kto podrzat 😉

• ina tema 🙂

baby podla coho ste riesili farbu siat,obrusov a vyzdoby??? teda na zaklade coho ste si vybrali take a one farby? 😎

• kedze som tu, tak ti odpoviem ako jedna z prvých 😃 šaty som odzačiatku chcela mať biele, neinklinujem ku krémovej farbe.. No a výzdobu, už som to tu spomínala, sme riešili podľa farby sály.. najprv mala byť bielo-lilová, ale teraz je bielo-žltá.. 🙂

• dobre ja sa pytam lebo ma to celkom zaujima, neber to, ze xcem opakovat 😃 ja som mala najprv zltu,lebo v hlave som mala premyslene pekneucke zlto-biele oznamko a vies to je taky spustac, ze v akom bude cela svadba...no ale nakoniec som sa rozhodla pre moju tematicku / aj ked mozno tie saty nebudu az take tematicke 😃 / no a ted mam bielo-cervenu, lebo ta sa hodi k teme...hm a vyriesilo to moj problem s tortou, lebo ja mam rada jahodky a tie su predsa cervene 😃 😃 😃

• 😃 😃 😃 ty si uzasna 😃 😃 ja po včerajšom stretku s holkami rozmýšľam nad zmenami 😃 moja kamarátka sa bude vydávať týžden po nás, takže veselo debatíme o svadbách.. Niektoré veci z toho, čo som chcela vynechám, lebo naozaj sú to zbytočnosti 😃

• ach ti zavidim, aj ja by som xcela taku kamaratku 😮 😃

• tak my sme tri holky /vlastne štyri, ale jedna je v GB/ a stretávame sa od strednej školy, kde sme sa aj spoznali 😉 také dámske jazdy sú veľmi super vec 😃 človek sa dozvie veci, o ktorých netušil 😃

• ahojte baby daaaavno som sem pisala a tolko ste od vtedy tu popisali ze fakt sa mi to celeee nechce citat ...
    ja som otehotnela v pohode 😃 a teraz sa na mna z postielky krasne usmieva moja 8 mesacna Emmka sibalka 🙂
    kaslem sa ja na reci ze sme sa mali aspon na urade vziat ked som bola tehu ... bude svadba buduci rok v maji tak co 🙂
    tanicka juuuj aj ja by som rada isla do kaviarnicky pokecat s kamoskami ale kedze som sa prestahovala do ineho mesta,aj ked nie je daleko tak nemam s kym..len teraz tu spoznavam mamicky (z modreho konika) chichi takze tak ... ideme sa dakedy uz konecne kuk na nasu salu tak som zvedava dufam ze moju vysnivanu bielo-zlatu kombinaciu nebudem musiet rusit ... noo ja som mala vysnene snehovobiele saticky ale skusala som si aj kremove a nebolo to zle,takze mi je to uz fuk ake sa mi budu hodit tie vezmem(zalezi aj na cene samozrejme)
    inak nasla som si obrovsku zalubu v samovyrobe oznamka uz aspon 10 som ich stvorila dam sem a mozte okomentovat zatial pááááá
    P.S. sorry ze som sa táááák rozpisala 🙂

• trdielko, ja som skusala aj kremove, sice len jedny, ale nam sa to proste nepaci.. holka musi mat vkus na taketo saty, aby si ich pozicala..
    v svadobnych satach, ktore mas v albume si riadna kočka 😉 k oznamkam by som sa vyjadrila, ale nikde ich tam nevidim, len jeden podklad na oznamko 😒

• trdielko jaka si zlata v tych satach, taka mila a podarena 😛 ...paci sa mi ten text ktory vam budu citat na obrade..ja si dam precitat asi nejake romanticke vyroky alebo uryvky z basne mojho oblubeneho spisovatela, alebo tak nejak 😃

• no idem dat nemala som cas moj drobec si povedal totiz ze ma v tom momente chce vidiet 🙂 aa dakujem vam mne sa tie saty velmi pacili ale mala som v nich pocit ze este najdem aj ine necitila som ze su to tie "prave"

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém
    Odporúčaní dodávatelia
    Zvečnite si svoj svet, objektívom môjho fotoaparátu.
    Castel Mierovo
    Dunajská Streda
    “Je to dom cnosti, pracovitosti a usilovnosti ako aj večným prístreším výborných myšlienok a šľachtickej zábavy.”
    Barón Pavol Jeszenák, r. 1746
    Povedzte si svoje ÁNO v romantickom átriu historického Domu. 🙂
    Články od našich partnerov
    Spoločné bývanie novomanželov: ako si vybaviť hniezdočko lásky
    Koľko stojí svadba? Tipy, ako znížiť náklady za svadbu na minimum
    Najdôležitejší doplnok nevesty ? Čo môžeme povedať o kabelkách?
    Archív článkov od partnerov