Svadba v roku 2011. Ste tu, nevesty?
- Sponzor fóra
ja mam krst, prijimanie aj birmovku.. ale priatel len prve dve.. a birmovku by som aj tak nechcela, kebyze sa mam sama rozhodnut.. ale pre pokoj v rodine som sa na to dala. priatela nenutim a ani nebudem.. keby to malo byt podmienkou svadby v kostole, tak radsej budem na matrike, hoci ju neuznavam.. ale s cirkvou si riozkazovat nedam..
14. jún 2010no dievčatá, vyzerá to tak že z Ms definitívne odchádzam
žiadna svadba nebude, dnešná výmena názorov vlastne všetko objasnila. on je doktorant a do roboty za ten svet nepôjde a tým pádom ani nemá peniaze, hlavne že ja ako taká slepica na neho čakám a ešte aj zaisťujem veci okolo toho. a keď sa ho na niečo opýtam tak ani odpoveď a ak tak len že nemá peniaze
(ale na zadku sedieť a ho... robiť, to hej) . takže žiadna svadba, žiadny úver, žiaden spoločný život.
lepšie si uvedomiť teraz ako nikdy.
želám vám pekné prípravy, správnu voľbu a krásne svadbičky.14. jún 2010- Sponzor fóra
lianka ja to nechápem drahý ide študovať doktoranúru ale príjem bude mať veľmi slušný na to aby sme si do budúceho roka do júna na tú svadbu našetrili bez väčších problémov.
Ale lepšie dojsť na to aký chlap je ešte pred svadbou. My naštastie už spolu žijeme dlho a poznáme sa veľmi dobre...14. jún 2010Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
14. jún 2010tanicka: a ako chceš teda riešiť úver, keď nechceš založiť dom/byt? Ono sa to inak nedá, keď nič nezaložíš, hypo ti nedajú.
biela.ruza: SLSP ti vie dať hypotéku aj vo výške 100% z hodnoty bytu/domu, avšak musíš byť bonitný klient a narastie ti tým úrok, čiže aj mesačná splátka.
barborav: ono je to tak, že jeden z dvojice musí mať všetky tri sviatosti, čiže krst, prvé sväté prijímanie a birmovku. Druhý potom nemusí mať nič, čiže nemusí byť ani pokrstený, avšak musí sľúbiť v kostole, že nebude brániť v kresťanskej výchove detí. Čiže z toho vyplýva, že ak chcete mať svadbu v kostole (katolíckom), aspoň jeden z vás si musí dorobiť prvé sv. prijímanie a birmovku.14. jún 2010lianka juj ake smutne spravy
ja som si tiez presla kadecim a aj ked ma priatel znovu poziadal o ruku, vobec netusim ci z toho nieco bude a ak ano, tak do toho dame minimalne financie a ziadny stres!! lebo som zistila ze ked ide o peniaze, robi to len obrovske problemy... oslava s rodinou ziadna, nebudem sa ja viac hrat na nejake vztahy po tom co som zazila, takze do uvahy pripadaju uz len priatelia. ziadne cacky ohladom vyzdoby a podobnych veci viac riesit nebudem, nema to pre mna ani nejaky vyznam. takze co sa tyka penazi, viem si svoju svadbu predstavit iba taku minimalisticku, voci vacsej svadbe alebo vobec svadbe s hostinou som dostala hotovu nechut!!
14. jún 2010Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
14. jún 2010rora uplne ta chapem..prachy urobia vo vztahu vela, alebo celkovo vo vztahoch v rodine...nejde o to ci som povrchna alebo malicherna, ale ci clovek ma peniaze na zakladne potreby....napr. my sme ich vzdy mali, ale priatelova rodina bola casto na mizine, takze tam som si vsimala ako ich to menila..takze rory chapem ta
14. jún 2010kacennnka: Hej, ale tam ti dajú malú sumu, resp. musíš to rýchlo splatiť, tak máš potom brutálne mesačné splátky. Priateľ si takto požičal myslím ani nie 200 tis. Sk a tuším max. na 5 rokov, neviem aj či nie na tri
Mám taký pocit...
rora: naše priority sa stále menia... a väčšinou chcem to čo nemáme alebo mať nemôžme. Verím však, že ak sa dvaja ľudia snažia a niečo chcú, nič nie je nemožné14. jún 2010
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.