Svadba v roku 2011. Ste tu, nevesty?

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte buduce nevesty. Zalozila som novu temu svadba v roku 2011. Su tu nejake nevesty ktore sa budu vydavat v tomto roku ? Su to sice este 2 roky ale na planovanie nie je nikdy skoro ;-) Tak dajte vediet ako ste na tom vy baby lebo ja sa uz osobne neviem dockat nasho dna D :-)
Odpovedať
Maruška poveeedz :-D :-N
Odpovedať
:-D
Odpovedať
BAby tak ja idem volal šéf že príde :-D :-p A možno sa ešte ozvem končím o 14:00 á čaká ma tam vyhádzaná skriňa zo včera :-D :-p Ešte oprať a tak :-p
Odpovedať
baby nemožem, ohovárať sa nepatrí, a net je verejný :-D ale napr. slečna, vlastne už pani čo bola v reality šou napr. ma už dáááávno nepozná. :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
DOBRE RANKO nevesticky. zase nestiham pisat, ze 5 stran odkedy som odisla z roboty vcera :-S Wera, nasu svadbu financne - je to takto: svokra chce pozvat vsetkych svojich znamych, ktorych ja nepoznam, s cim som ja moc nesuhlasila, ale vydobila si to tak, ze si za nich pekne zacvaka :-D Takze nam bude davat asi 2/3 financii (skoro to bude dost na salu, jedlo - cize ta najvacsia ciastka). Nasi to je skoda reci, ale dufam ze nam kupia alkohol a zakusky. My dvaja budeme financovat DJa, foto/kamera, obrucky. Ja uz mam saty, este doplnky a topanky a zavoj, moj bude financovat svoj oblek a ja kvety :-D Takyto je plan - co som zabudla? Ja si este aj platim vysku mesacne, takze nemozem odkladat ku svadbe moc (potom, ako zaplatim svoj podiel na pozicke, uctoch a byvani) - akurat ze som si mohla kupit saty a malickosti. Na babo by som rada setrila, keby som nechodila na vysku, aj by sa dalo. Ale tesne pred svadbou koncim so skolou, takze potom budem mat asi rok, co budem odkladat tolto, co by som zaplatila za vysku a bude dost na nabytok a vsetky veci potrebne pre male. Snubenec ten prispieva viac na domacnost, jedlo, a tak...... Dracica, ty musis dobre zarabat ked chces odklada 300e mesacne :-D
Odpovedať
baby ako máte poriešené bývanie? neriešili ste to niektorá cez stavebnú sporitelňu?
Odpovedať
Profilova fotka
baby vy ste sa teda rozpisali :)) my rozmyslame nad fotenim na jazerach v senci a na devine
Odpovedať
maruska ja este byvam s rodicmi..a zrejme budeme musiet hypoteku, ved ako inak sa da byvat ak nie si milionar?...ale nie sme rozhodnuty ze v ktorej banke
Odpovedať
my s bankou asi nepochodíme, lebo náš dom založiť nemôžem a svokrovci nám peniaze nedajú, už len z princípu. :-S
Odpovedať
ale coby ja zarabam do 500 eur. ale tak co ja si platim ma vyde na 130 eur a ostatne ...mi zostane nekupujem nic budem sa snazit :) chcem co najviac odkladat rodicia povedali ze nemusim platit medace nic za jedlo a tak... A financujem to vsetko sama svadbu myslim....priatel plati uver a plati mame lebo nema otca takze tak... a este robime byvanie to teraz zamestnava priatela a peniaze z uveru neviem ci nam zostane na nabytok :( ale tak spalnu by sme mali mat aj kupelnu a ostatne potom doriesime pomalicky dufam..no nabuduci rok bude toho vela a ja zase platim vysku 730 rocne....tak to uz mam odlozene a uz teraz zacinam setrit na svadbu. ladyjh :) ti sa ms ze vam to zaplatia...to je pekne... ale nechcela by som ludi co nepoznam je to take ...divne...
Odpovedať
maruska A naco chcete brat zo stavebnej? Idete stavat dom alebo na byt? Vies nieco o tom stavebnom? Aky je urok? My chceme brat zo SFRB - 3,5% urok fixny na 30 rokov.
Odpovedať
dracica A vy naco mate uver? Kolko splacate mesacne a ako dlho?
Odpovedať
Článok sa načítava...
vsakde je velky urok mi mame v stavebnej ale nechceli sme dokladovat uver tak sme si zobrali spotrebny urok 10,90 % :( strasneee zdieranie ...a mame to na 5 rokov lebo to je len 10 000 eur. aj TB a ine su drahe...ak sa neponahlas MARUSKA tak si dajte prvej stav.sporitelni tam maju dobre uroky a mozes si setrit a tak ...to treba sa informovat
Odpovedať
h.ai.n.y : len od juna mame uver to je pisany na priatela. Dohodli sme sa ze mu polovicu splatky budem mesacne davat ale ked potom prisli zasnuby v juli tak... povedal aby som mu nic nedavala ze mam setrit na svadbu :) Uver mame na dorobenie podkrovnych izieb, dom je stary 3 roky a nie je dokonceny tak si to dorabame a otec je murar vsetko nam robi aj s bratmi a teda priatel pomaha.... :)
Odpovedať
ach jaj..keby som tak mala s kym riesit svadbicku..akoze dobru kamosku tu pri sebe s ktorou by sme objednvali a skusali vecicky ;-( ale tu v meste nemam a je mi z toho smutno...nexcem planovat sama
Odpovedať
biela.ruza : a sestru nemas ? alebo naj kamosku ? Ja urcite budem sama a saty asi pojdem s mamou skusat... a ostatne veci to dufam ze pomoze priatel :)
Odpovedať
mamu nexcem...kamosky dobre su z ineho mesta..sestru nemam
Odpovedať
a byvaju daleko vsak ked ste kamosky a poziadas ich tak by urcite ti pomahali...a tesili sa s tebou :)
Odpovedať
Profilova fotka
:-) dracica, ja viem, ved preto sa to ani mne nezdalo. Ale vysvetlila mi to tak, ze zeni najstarsieho syna, sama ich vychovala (na spolu dvoch synov) a tak teraz je na nich velmi hrda a chce sa podelit o stastie so vsetkymi. Tak ju chapem, nech sa so synom pysi. Ale ju to lacno nevyde ]-( Urobili sme kompromis. S tym byvanim - dracica, juj super, ked si takto robkate sami. My sme pred 3 rokmi kupili stary dom a minuly rok sme ho dokoncili - vsetko sme preravali od stien, podlah, plafonov, radiatorov, novej kuchyne a kupelne. Dom mame na 25 rocny uver (v spolocnom mene) a prerabky sme robili z vyplat.........postupne. To vsetko tu v UK.
Odpovedať
Profilova fotka
ruza, nemozes si ist saty vyskusat v meste,kde byva tvoja naj kamoska? budes mat aj druzicku? Kaby som bola na SK, isla by som s tebou............ Ja tiez takto planujem na dialku, vacsinou sama. Tak radsej viem, ze vsetko je ako ma byt. Svokra sa mi do toho obcas miesa, ale jednym uchom dnu..........
Odpovedať
ladyjh no to je dost ...my sme mali tu moznost ze rodicia sa ponukli ze nam daju polku domu :) a nemusim brat uver na 80 000 eur co asi by nam v banke nedali a nechcela som byt cely zivot zadlzena viem co to je rodicia su tak... a neboli sme ako rodina nikdy na dovoelnke ani rodicia neboli nikdy .... tento rok som im kupila dovolenku do Bulharska boli privykrat pri mori chcela som sa im za vsetko odvdacit tym ze mali pekny darcek :)
Odpovedať
ale vies myslela som take..ze pochvalit sa aj s tym co som nasla ci objednala ci skritizovat narvh oznamka a takych veci :-)
Odpovedať
vsak na to je toto forum mozes to sem hodit a tu ti kazda povie svoj nazor aj na oznamko a podobne .... ale viem ako to myslis....
Odpovedať
to nie je zly napad..len ci to nebude velke otravovanie ]-(
Odpovedať
ladyjh Aku mate mesacnu splatku?
Odpovedať
biela.ruza : :) urcite nebude ... a kedy chces zacat chodit skusat saty ?? v TT ? ja tiez asi tam sa pojdem pozriet ... :)
Odpovedať
Profilova fotka
ruza, tvoj sa do priprav nepridava? co takto kolegyne v robote? dracica, ja viem. ]-( ......my mame skoro tolko pozicku - pred tym aok sme kupovali dom, mali sme 2 moznosti - prenajom - s tym, ze to nikdy nebude nase; alebo kupit s 20 rocnym uverom s tym, ze ako 50 rocni uz to budeme celkom vlastnit. Od svokry menozeme ocakavat nic, lebo synov vychovala sama a este stale splaca svoju pozicku a nasi byvaju na SK (my v UK), tak ich dom zostane mojmu bratovi. My s mojim zijeme spolu 4 roky, 3 z toho vo vlastnom a ja chodim domov 2x do roka, a boli sme na 2 lyzovackach a na 2 letnych dovolenkach. Ja si sama platim vysku (moj prestal platit vysokolskolku pozicku pred 5 rokmi) - ja si nemusim brat uvr na studium lebo mam robotu. Tak viem, ako to myslis - ale my sme v nasej situacii takuto moznost videli ako jedinu, ktoru sme mali :-N
Odpovedať
Ahojte :-) My bývanie máme vlastné(byt) ale byt nám kúpili moji rodičia a aj auto ;-) Ale za to si svadbu platíme sami ;-) Obrúčky nám zaplatia svokrovci a to je asi tak všetko ;-) Ja mesačne zarábam 700€ ale z toho si odkladám na výšku a svadbu( mesačne 400€) Takže mi na účte ostane cca 300€ z toho kupujeme stravu a platíme šeky ;-) Radko zarába 750€ a z toho si odkladá 300€ na svadbu čiže mu ostane 450€ a z toho máme rekonštrukciu bytíku a tak ;-) Ešte oblečenie, a potrebnosti na svadbu ;-)
Odpovedať
dracica ano urcite len TT :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nasa pozicka je £350 mesacne, ucty este dalsich £400. Sami sa platime telefony, poistky na auta, a moj kupuje vacsinu potravin a vacsinu necakanych vydavkov (auto ked je pokazene, STK......). Takze ja prispievam £350 na spolocny ucet, £120 mesacne skola, £200 mesacne benzin, £250 mesacne splacam auto, potom telefon, poistka na auto a jedna kreditka dalsich £100. Takze mi zostane £200 mesacne na minanie a setrenie :-( Sle saty su uz kupene :-D Ja som kupila aj prisady na nase oznamka ;-) , a budem si financovat aj kvety a vyzdobu.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?