Ahojte buduce nevesty. Zalozila som novu temu svadba v roku 2011. Su tu nejake nevesty ktore sa budu vydavat v tomto roku ? Su to sice este 2 roky ale na planovanie nie je nikdy skoro ;-) Tak dajte vediet ako ste na tom vy baby lebo ja sa uz osobne neviem dockat nasho dna D :-)
hainy, presne pre to iste, este sa zmensuje :-) ale vraveli, ze by to malo trvat tyzden, tak uz sa neviem dockat... a som zvedava, ako ma s nim moj drahy poziada o ruku, lebo som povedala, ze ked uz som si tak neromanticky prsten vybrala sama, tak ma aspon vymysliet nejaky pekny sposob, ako mi ho da :-D
inac hainy, som slubila, ze ti dam vediet, ak sa nieco dozviem o tej svadobnej vystave v poprade... akurat som pozerala na nete, malo by to byt 6. februara v sateli ;-)
h.a.i.n.y: no ano, tento rok bol rok 2009, este zijem v minulosti :D koncila som Ekonomicku uni, podnikovohospodarsku fakultu v KE. A ano uz pracujem, vlastne uz som zacala pracovat popri skole, lebo posledny rocnik som mala prerusene studium, tak som si nasla robotku a uz len dokoncovala jednu skusku. diplomovku a statnice. Takze mi to vyslo uplne fajne.
No a vam babenky drzim palce, aby dobre bolo s tou skolickou.
A tu zmluvu mame s najomnikmi zatial do konca tohto roka, s tym, ze sme im slubili predlzenie, zmluvu mame tak spravenu, ze vlastne im mozme dat kedykolvek vypoved aj pocas toho roka a maju 2 mesiace na vystahovanie, takze urcite tam budu (ak budu chciet) aspon do svadby, lebo skor aj tak nic nebudeme riesit. No a potom uvidime ako sa vyvinie situacia, ci budu peniazky a tak...
kitty Tak potom daj urcite vediet ako ta poziadal. My sme tiez boli spolu vyberat prsten :-) Takze nic romanticke ..
Ozaj? Iste 6.2.? Dakujem ze si nezabudla. A co to vlastne tam bude? Oplati sa tam ist? Da sa tam aj nieco normalne kupit alebo tam maju skor len take vystavne veci?
kurtica Ja tiez studujem na ek. univ. ale BB a mam iny odbor ako si mala ty.
Baby a vy vsetky idete na tie vystavy? Ja by som tiez chcela .. by sme isli s drahym popozerat. Ale povedzte ze co to tam vlastne bude a tak ci sa oplati vobec ist.
hainy, netusim, co tam vsetko bude, mali by tam vystavovat rozne firmy, co maju co do cinenia so svadbou, myslim, ze sa tam bude dat nieco aj kupit, ale nie som si ista, este som na takej vystave nebola :-N musim toho mojho presvedcit, aby sme sa tam sli pozriet... inac to bude akurat v den jeho narodenin :-D
hainy, no uvidime... aj ked na oblek je este skoro, lebo dovtedy moze pribrat alebo schudnut, co sice nepredpokladam, ale clovek nikdy nevie :-) ale ine veci mozme popozerat, aspon budeme mat trochu prehlad a ktovie, mozno nam nieco aj padne do oka ;-) ak chces, mozem ti cez ip poslat link na stranku, kde sa o tej vystave pise
no ja tiez dufam, ze tam najdem na tej vystave nejake inspiracie, pripadne sa dozviem ake salony tu nablizku mame a podobne, nech mam z coho potom vyberat
baby, cim viac tu citam toto forum, tym viac sa citim ako nejaky retard, lebo vela veciam nerozumiem, tak ak by ste mi to polopatisticky vysvetlili, bola by som vdacna. napr.
co je starejsi? alebo co je jeho uloha,lebo ja som take daco este asi na svadbach nestretla
co je raut? ako som pochopila, tak akoze svedske stoly? ci co?
co je to odpytovanie? som z toho pochopila, ze zenich pride po nevestu domov... ale ma to nejake predpisane postupnosti, alebo co? lebo ja som doteraz zazila len take, ze nevestu samu doviezli ku kostolu a tam ju cakal zenich...tak neviem, ale bolo by to urcite ovela milsie, keby po mna prisiel :D
co sa zvykne davat ako darcek pre hosti? ja som zatial zazila len darcek na redovom...a vdzy to bol medovnik, srdiecko. Ale niektore diskusie mi vysli, ze to je este nieco extra...darcek pre hosti
to tak zatial, ale urcite este kopu veci ma napadne
kurtica starejsi suvisi s odpytovanim. je to clovek, ktoreho si bud najmes, alebo je to nejaky stryko z rodiny, kto vlastne sprevadza zaciatkom svadby. ja co som videla, tak starejsi sprevadzal zenicha smerom k domu nevesty, a spevom a basnickami ju isiel v mene zenicha od rodicov vypytat. ono je to niekde taka tradicia a nie kazdemu je to pochuti, takze ak nieco take na svadbe nechces, tak nic sa nedeje ;-)
rora:dakujem za osvetlenie...no neviem, asi takeho "objednaneho" mat nebudeme...zbytocne...odpytat ma pride ked tak len milovany a asi so svagrom, on je taka vesela kopa, huba nevymachana :-D , jeho si viem na tu ulohu prestavit. :D
kurtica
inak na to odpytovanie su aj nejake texty, ak sa pomotas po nejakych albumoch, tak urcite nejaky najdes a ak nie, tak daj vediet, vytvorim album a tam to pohadzem.
a u nas starejsi nie je, odpytovanie robi krsny rodic a potom na svadbe ma pripitok a odcepcenie nevesty na starosti hlavna druzicka s druzbom, ale tu u priatela je starejsi, naozaj je- aky kraj, taky mrav :-D
ahojte baby tak moj mily sa uz rozpraval s mamkou o pocte hosti aj ked to este neratali presne, ale spolu s nasimi by to malo vyjst tak okolo 80-90 ludi dufam ze to este skresu, neratala som s tym ze svokra bude chciet mat aj neterine deti atd. no hroza, ale budem sa musiet s tym zmierit, lebo zeni svojho milacika
a do toho hotela satel na tu svadobnu vystavu mi nepojdeme ja som bola pred dvoma rokmi ked sa sesterka mala vydavat a bolo to onicom, len prehliadka siat, obrucky na objednanie svadobne oznamka a tak. vsetko co si mozes prezriet na nete a v salonoch, ale to je len moj postoj kedze som uz na to bola, mozno keby som nebola tak by som tam hlavne sla zo zvedavosti a pre inspiraciu.
mishelita
ak by si bola taka dobra, tak daj tie texty do svojho albumu :-) dakujem
Baby a vy budete mat aj odcepcenie? Ako to vlastne prebieha? To musim mat aj kroj? =-)
mishelita Super! Dakujeme za texty ;-) A nemas nahodou aj take ze ....rozpocet na domcek zvysi... neviem ako to presne ide. A nie je to drze prilozit take nieco k pozvanke? :-N
hainy hodila som tam este jednu, to je trosku ine, s tym domcekom nemam. ja tiez nad tym rozmyslam, ci to nie je blbe, ja to asi urobim tak, ze poviem rodicom z jednej aj druhej strany, ze by sme chceli peniaze a oni to potom posunu dalej, ale aj tak vacsina ludi dava peniaze.
a to odcepcenie, tak ja to poznam tak, ze vtedy sa dava neveste dole zavoj a da sa jej na hlavu satka, ta taka ako od starej mami, u nas sa to robi v svadobnych satach, u nas sa ani nenosi kroj, a u nas dokonca aj zenich dostane na hlavu klobuk a varechu do vrecka a tak potom spolu tancuju. :-D
inak ja som rozmyslala, ze ci si vobec budem davat popolnocne saty, ked ja by som si chcela uzit tie svadobne a aj tak tie popolnocne mat 3 alebo 5 hodin, to si radsej necham svadobne :-p
tak vela neviest ma po celu dobu hostiny svadobne saty, ved aj ked je popolnoci tak si ich este chcu uzit :-) ja sa do "popolnocnych" planujem prezliect asi tak okolo osmej vecer, ked sa budem chystat na druhu oslavu s priatelmi a uz bude po oslave s rodinou.
a chcete ma baby na svadbe aj nejake hry a take veci? citam, ze vela bab to planuje, no neviem, ja co som bola na svadbach, tam nic take nebolo a aj tak bolo fajne, veselo...mne to pripada trosku trapne...no neviem
kurtica
Ja som rozmyslala nad nejakymi hrami ale prisla som na to ze na svadbe sa nebude mat kto do nich asi zapojit. Lebo mi budeme mat na svadbe len rodinu a tam su bud len uplne male deti alebo uz ludia minimalne okolo 30-ky a starsi. Ziadna nasa generacia. Takze myslim si ze nebude to pre nich az take zabavne. Ale bolo by to dobre keby sme nieco vymysleli ze bude nieco na kamere a nie sa bude kamerovat stale len tancovacka.
Vy chcete nejake hry? A ked ano tak ake? Alebo tie baby ktore budete mat na svadbe aj kameramana tak ako si to predstavujete? Co vsetko bude tocit? A ake budete mat na svadbe zvyky? Ja sa bojim toho aby to vysledne DVD nebolo potom take sucheee.
h.a.i.n.y: my zrejme tiez budeme mat len starsiu cast nasej rodiny (mladi su rozlezeni po svete) a potom kamaratov...ti su sice v nasom veku, ale to by museli byt sakra zabavne hry, aby ich bavili...narocni su...a hlavne viem, ze sa dokazu bavit aj bez toho, stacim im dobry dj, jedlo a pitie ;-) No a my asi velmi kameru ani mat nebudeme, takze to bude jedno.
ahojte babenky :-) k tým hrám, my budeme mať pravdepodobne metlový tanec, stoličkový tanec, asi bude aj tombola nad tou sa nevieme rozhodnúť, potom budeme vypúšťať lampióny a kade jake spolocne somarinky pri tanci..... co sa týka zacepenia u nas to prebieha tak, ze sa spieva parta perlova a vsetci su v kruhu okolo nevesty a spievaju...starejsi sa jej pyta zo par krat ci si da hlavku stat alebo vienok snat...potom jej mama a svokra alebo krsna mama daju dole zavoj a nasadia bud satku alebo perlovy cepiec, to iste sa robi zo zenichom len tomu druzicka prva, dava dole pierko a potom sa mu da na hlavu klobuk...nevesta tancuje zo vsetkymi a potom sa ide prezliect a ked sa vrati starejsi ju predstavi ako pani , povie jej nove priezvisko -a povie, ze kto si chce s nou zatancovat musi nejake drobne hodit do kobuka , ktorý on drzi a je zakrytý zavojom :) a na koniec , aby si nevestu mohol zobrat zenich ten tam musi hodit celu penazenku, kreditky a take somariny :) je to sranda a dojimave zaroven :)....tak v skratke aspon niecim som prispela :)
no majka mi poradila tuto stranku s hrami http://www.svadba.yw.sk/svadobne-hry...., ale mne sa tam ziadne nepozdavaju nejak velmi...no neviem, ak nieco vymyslia kamarati alebo niekto, tak sa pridam, ale urcite nebudeme vymyslat hry a nutit ludi aby ich hrali... tak si spominam, ze na poslednej svadbe, kde sme boli, tak tam sa robil klobukovy tanec...ale nebolo to naplanovane...proste chlapiska zistili ze maju klobuky, tak zacali klobukovat :D a bolo to mile...
no a my (kvoli nasmu citeniu a konicku) chceme este aj take male pow-wow urobit, takze to mozno chapat tiez ako hru...dufam ze sa zapoji aj rodina aj ked netusia co to je :D
joj babenky, este jedna vec...na co je dobry ten podvazok ci ako sa to vola...viete co ze? lebo ja som niekde citala, ze neveste to zenich zubami dolu dava...tak ma zaujima, ze co to? lebo tak toto by sa mi pacilo...