Svadba v roku 2011. Ste tu, nevesty?

14. jan 2012289140
  • kurtica: Sorry, ak to tak vyznelo, nie som naštvaná, len niekedy tak rýchlo ma napadajú myšlienky, že to tak môže vyznieť 🙂 Čo som už odsledovala, v BA neexistuje moc nejaký stred. Buď sú tu ľudia čo zarábajú veľmi veľa alebo zase málo. Možno mali tvoje spolužiačky šťastie, možno známosti o ktorých nevieš... bohvie. Ale ver tomu, že tu keď si sama a zarobíš aj 30 tis. v čistom, tak je to málo. A dosť ma rozčuluje, keď sa ma niekto zo Záhoria začne vypytovať otázky typu: no čo, ako je v BA? Super plat máš, už si si kúpila auto? A podobné otázky. Akože je mi z toho zle a ver tomu, že kto si nevyskúša žiť v BA, tak nevie... Keby tu priateľ nemal dobrú prácu, tak ver tomu, že ja tu neostanem... Tiež študujem na výške ekonomika a moja posledná práca nebola v obchode, ale robila som asistentku na legislatívnom oddelení jednej spoločnosti čo sa zaoberá výstavbou a správou reklamných zariadení. Riaditeľ totálny zgrgloš, vôbec ho nezaujímalo či som Bc. a že o rok budem Ing. práve naopak - stále mi hovoril, aby som si nepísala Bc., lebo to pre neho neexistuje. No comment proste k tomu ako to tu vyzerá. Teraz mám zmiešanú pozíciu - aj obchod, aj vybavovačky, kancelárske práce, podklady pre účto a tak. Zatiaľ najviac čo som mala do teraz, uvidím či aj splnia čo nasľubovali...

• liana: presne s tebou súhlasím. Veľmi dobre to poznám... Po známosti aj mne ponúkali na východe - v Michalovciach nástupný plat vtedy ešte 20 tis. Sk v čistom, keď som sa tam mala sťahovať k bývalému. Ten tiež vedel vybaviť...

• Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.

• Sponzor fóra
  • súhlasím s monvitkou.. však toto je téma o svadbe, nie o platoch (aj keď to spolu súvisí 😃 ). tu sa riešia prípravy 😉

• spravne, spat k svadbe...
    baby budete si pierka robit same alebo kupujete? ja by som chcela nieco "nezvycajne" ale akosi nemam napady. Pred dvoma rokmi kamaratka mala take s normalnymi pierkami, tak indiansky to vyzeralo...mne by sa tiez pacilo napr. take mikro lapace snov, ale to uz by asi bola haluz...neviete nejaku stranku s motivmi na pierka...ja som nasla len same inzeratya a obchody ked som sa po nich obzerala.

joj a neviete ci by mi niekde vedeli vyrobit figurky na tortu podla mojho navrhu? lebo co zatial pozeram, vsetko su len torty ake chcete, ale figurky si musiet vybrat z tych co mame...a ja chcem origi 😃

a este, oznamka a menovky budete davat robit, alebo vyrabat?

• kurtica co sa tyka pierok asi budem mat klasicke myrtove pierka s bielou maslickou, je to take typicke pre zahorie 🙂
    Co sa tyka figuriek na tortu tak ja by som strasne chcela take tie moderne vysoke postavicky, take krasne cisto biele 🙂 len ta cena sa mi zda za ne prehnana 😞

Oznamka skusime vyrobit samy a dame si ich vytlacit v jednej firme, menovky si robim uplne sama so vsetkym aj s kokosovymi gulickami 🙂

• miskamisko: aj ja chcem nieco tym stylom co sa menoviek tyka...ze ich zabodnut do nejakej cukrovinky, tiez som rozmyslala nad kokos gulkami, alebo potom co robime falosne rafaelo, alebo take kokosove kocky...este uvidim, to je ale len taka drobnost. menovky si chcem spravit sama, ved na tom nic nie je, len musim najst nejaky spravny dizajn. oznamka este vaham...asi si dam normalne vyrobit...este aj tak netusim ako budu vyzerat.

ale postavicky chceme take uplne ine...vobec nie normalne klasicke...ale nechcem velmi prezradit ake...mozno neskor, ked zistim ci ich niekde vedia vyrobit 😃

a pierka neviem, klasicke sa mi nepacia...teraz som bola kamaratom na svadbe a oni mali take s kvietkami...tak to bolo celkom pekne

• ahojte..co sa tyka pierok, my mame klasicke, menovky som si dala robit(mam ich v albume aj pierka), a oznamenia si tiez dame robit, ale ziadny luxus iba jednoducha jedna karticka a pozvanka k stolu dokopy to vyjde necele 1euro aj s obalkou samozrejme jedno 🙂🙂do ip mozem poslat adresu maju pekne vzory a su ochotny 🙂 ako darceky budeme davat pernicky ...a detom bublifuky a som rozmyslala ci by nebolo chlapom dat lepsie nieco ine ako medovnik, ale nic ma nenapada ak viete poradte 😉

• sobicatko: ja som na jednej svadbe zazila, ze chlapom davali take tie male flasticky z alkoholom, aj to celkom dobre vyzeralo...ale ze ci tam bolo aspon poldeci v tom, to neviem 😉

• kurtica: no ja som to už tiež videla na nejakých fotkách🙂 uvidím🙂 dakujem

• a my pierka mat nebudeme, ani menovky 😃 😃 😃 ale rozmyslam ze co priatelom, ako take male darceky 😐 sme mysleli ze srdieckove mydielka (to by bola dobra sranda, lebo take bude nase spolocne priezvisko 😃 😃 ale chceli by sme dat aj dake sladkosti, rozmyslala som aj nad cokoladkami s tym potlacenym obalom s nasim datumom a menami, ale dost by to stalo 😐

• rora Ty budes Mydielkova?

• skoro 😃 Mydlova 😃 😃 😃 ale Mydielkova by sa mi lubilo viac 😃 😬

• Baby neda mi vam nenapisat 😵 Akurat sme sa s drahym dozvedeli ze mame povolenie k vynatiu ornej pody. To znamena ze mozeme ist kupit projekt 😵 😵 😵 Nemozem tomu uverit! Lebo sme boli na tom ze nam nedaju to povolenie kedze ta poda je este v najme... ale oni nam ho dali 😎 Takze mozeme ist za projektantom.

• rora Tak to mas paradne meno .. teda budes mat 😵

• Sponzor fóra
  • no super teda 😉 a kedy planujete uz realne byvat? este pred alebo az po svadbe?

• No do svadby sa to nestihne postavit. Do 2 rokov sa ma kolaudovat. Takze keby sme zacali stavat este tohto roku (co dufam ze budeme) tak cca rok po savdbe by sme sa mohli stahovat 🙂

• no sak ale aspon ze uz zacnete na tom pomaly pracovat 😉 ja som zvedava kedy nam sa podari spolu byvat. no do svadby to nehrozi 😞 ale tak nevadi. vydrzime.

• rora Ani u nas to do svadby nehrozi. U vas preco nie? U nas preto lebo nasi zaspali dobu ...

• no klasika, financne dovody. s peniazmi sme na tom ako na kolotoci, nemame ziadnu istotu. ja budem stastna ked z nasich ubohych platov na nu vobec nasetrime 😒 a zrovna ked budeme mat svadbu nam skonci aj uver za auto, takze budeme mat po vydavkoch a az potom si mozme zaobstarat nove vydavky - uver na byt 😴 ale keby mozeme tak si ho kupime hned. tolko vyhodnych ponuk sme uz videli 😞 sa bojim ze o rok a pol pojdu byty zasa hore 😞

• ak vas to baby potesi, tak ani my este nebudeme po svadbe spolu byvat 😞 ale ak vsetko dobre pojde, tak prave po svadbe chceme zacat bytik prerabat aby sme to nejak stihli, snad do konca leta, ale urcite by sme chceli prve spolocne manzelske vianoce travit uz vo svojom

• tak my sme z tých šťastnejších, ktorí bývajú spolu už pred.. aj keď svokrovci sú taktiež "stará škola", no pracujú v zahraničí, čiže niekto musí dávať pozor na dom a starať sa oň 😃 no viem si predstaviť ako vám je keď ste spolu len na chvíľu a každý ide spať sám.. 😕

• Ahojte kocky, tak my sa stahujeme 1.7.2010 do nasho bytiku, sice berieme uver, aj sa trosku bojim, ale zaroven aj tesim...

• pinuska, gratulujem k bytíku!!! 😉 nech sa vám tam dobre býva a ste tam šťastní!

• pinuska: super super, nech sa vam dobre byvakuje 😉

simcab: no a my sme na tom este trosku horsie, drahy pracuje v zahranici, slusne povedane, zaraba na hypoteku co sme si vzali. Takze doma je z dvoch mesiacov iba 3 tyzdne...som z toho strasne smutna, ale na druhej strane tak splatime hypoteku ovela ovela skor ako by sme mali a po svadbe budeme uz "navzdy spolu" 🙂

• veď práve, že tieto skazuvziate peniaze nám komplikujú životy 😠 ja to vidím tak, že po svadbe budeme taktiež "u svokrovcov" (aj keď samí), no vlastné je vlastné, ale to bohužiaľ zatiaľ nikde v budúcnosti nevidím 😞

• tak my uz nechodime nastastie kazdy vecer spat k sebe domov 😬 dost to bolo o nervy, hlavne ked sme sa stretavali u sialenych svokrovcov. nastastie uz asi rok a pol byvame u nas, v mojej izbe 😃 len skoda ze sa neda nejak nadstavit lebo sme jak sardinky 😬 a tej hypoteky na byt sa tiez dost bojim, predsa len, zavazok na 20 rokov a co ak budem dlho bez roboty, alebo nebodaj obaja 😞

• najlepšie by bolo keby bola hypo maximálne na 10 rokov.. no kto by to vládal platiť, všakže? 😞

• baby ja prisaham ze snad nikdy nebudu mat tam kde ja budem chciet take saty ake sa mne pacia a ked ich budu mat tam mne nebudu pasovat. Inak drahy vybral uz pesnicku pre nas svadobny videoklip: Taylor Swift - Love Story . Som rada ze sa v niecom aj on angazuje okrem obmeilovavanie fotografov a inych tomu podobnych veci 🙂

• co sa tyka pesniciek tak absolutne netusim ake si mam vybrat na civil.obrad 😐 mala som rozne instrumentalne verzie svojich oblubenych pesniciek (napr. od coldplay, U2) ale tak neviem ci by sa to hodilo. absolutne nemam predstavu co sa na civilnych obradoch hra 😬

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém
    Odporúčaní dodávatelia
    Ponúkam profesionálne fotografické služby.
    Bude mi cťou zachytiť jedinečné okamihy Vášho svadobného dňa.
    Povedzte si svoje ÁNO v romantickom átriu historického Domu. 🙂
    Váš sen ..., Váš deň ..., Vaše splnené sny.
    Zabezpečíme Vám kompletné reštauračné, eventové a hotelové služby na profesionálnej úrovni.
    Články od našich partnerov
    Spoločné bývanie novomanželov: ako si vybaviť hniezdočko lásky
    Koľko stojí svadba? Tipy, ako znížiť náklady za svadbu na minimum
    Najdôležitejší doplnok nevesty ? Čo môžeme povedať o kabelkách?
    Archív článkov od partnerov