Svadba v roku 2011. Ste tu, nevesty?

14. jan 2012289140
  • jáááj baby to je strašné ako si poniektorí myslia, že si môžu na našu svadbu pozvať koho chcú... tak nech si spravia oni nejakú žúrku kam si pozvú svojich kamarátov, nie že nám na svadby budú pozývať koho my ani nepoznáme, nie? to moja skoro svokra keď mi povedala, že chce pozvať na našu svadbu drahého sestry svokrovcov som myslela že ma prekotí - tak ja nepozvem mamine sestry, moje tety, moje sesternice a budeme tam mať niekoho koho som videla 1x v živote a v živote ich ani už neuvidím !! kokso a to máme okrem nás len 35 ľudí z rodiny a priateľov pozvaných... fakt že len nabližších... a potom ešte hláška, že ale to ešte nemám ja riešiť, lebo že ona sa musí dohodnúť s jej dcérou, či ich pozvú.. S JEJ DCÉROU, nie S NAMI, veď načo by aj, my nie sme podstatní na tej svadbe nie?!?! Kokso a na ich svadbe sme už boli zasnúbení a mojej mame ani oznámenie neposlali a ja ich tam mám pozývať??

• draci v tomto ťa cháááápem 😉 do mna mama tiež rýpe stále...kvôli peňiažkom...je to ťažké-... a na hostine mam jednu kamosku, lebo nemudem mať tolko peniažkov pozvať všetky...ale keď sú kamošky, tak prídu na rozlúčku a pochopia to...

• draci ja ta chapem a necudujem sa ti 🙂 Nam sa tiez nepaci ze tam budu ludia ktorych nepozname, ale nakoniec sme pristupili na kompromis. Ale to neznamena ze s tym suhlasime 😬
    Ale my tam na stastie budeme mat aj ludi ktorych tam chceme mat 🙂 Hoci ja by som aj viac ludi napozyvala, ale platime si to aj my, teda nasich ludi hlavne, tak nemozem vyskakovat 🙂

• Sponzor fóra
  • no vsak to a my pozyvame a nie nasi rodicia tak co ked ja nepozvem tak....oni nemozu vsak to ako bude vyzerat...a ked nepozvem ich tak to bude drzost ak pridu...este to poviem drahemu co vymyslaju... !!!
    mas pravdu veri...vsak napr. nasa rodina cca do 30 ludi a jeho rodina 10 ludi tak aky je to pomer?? a este nasa strana sa bude o niektorych ludi zvysovat pocet...to co bude..? za 9 mesiacov sa to vysplha na 100 ludi?? vsak ma poraziii

• ved ja sa na toto spolieham, že ked si ich tam pozývajú, nech sa im tam aj venujú, nakolko neviem, o čom sa budem baviť s ludmi, ktorých nepoznám...ale nasi takých nepozývajú, iba frajeroví rodičia pozývajú ... a že oni si to zaplatia ..lenže to si mám od nich pýtať za každú menovku čo dám urobiť, za darceky pre hostí atď???
    😦

• inak k tým počtom: ,,nás´´´je 22 a druhá strana je 45 🙂))

• hmm drači a keby ste stanovili max počet ľudí, že by sa už nedali počty meniť, tak máte aspoň super výhovorku prečo nemôžu aj tak prísť 😉 my napr nedostaneme za naše stoly viac než 50 ľudí, a keďže už teraz je 47 - 48(spolu s kapelou, kamerou, foto a šoférmi), tak máme ešte 3 miesta a z toho jedno bude farár a tie 2, hmm tie sa nejako stratia snáď 😃

• no, my sme začali pri 50 a so soferom a s kade kým je 76 večerí..
    Sa mi páči Veri že sa držíte takého plánu s počtom ľudí...

• my to máme presne pol na pol 🙂 teda ja mám o jedného viac zatiaľ, lebo jednému s drahého rodiny vypadla polovička, ale možno dovtedy bude iná 🙂
    barbor, alebo riešením je presne vypočítať náklady spolu s tým čo spomínaš na osobu a povedať že ak ich tam chcú tak to je toľko a toľko... čo mne by bolo blbé povedať im, asi by som bola ticho, aaaale tak aj to je riešenie 🙂

• barbor, no my sme mali pôvodne bez všetkých dodávateľov čo tam budú 50 ľudí, ale postupne sme do zoškrtali na 40 a teraz na 37 😃 no a + dodávatelia a vychádza nám to do tých 50 večerí 🙂

• ja teda dufam ze nepride teta vsak ma novorodenca to bude mat babetko 1 rok.tak mozno si nedovedie priatela a nepride vsak to si ani predstavit neviem ako by spalo ked tam bude hrat na hostine hudba a tak?? no vsak uvidim mozno niektory nepridu..ale nechcem aby si mysleli ze vsetko im ,,prejde,, a mozu si rozkazovat co ako bude...to radcej im peniaze dam kazdy mesiac a budem setrit inak.. 😠

• ja chcem sálu, ktorá má kapacitu 63 ľudí, takže u mňa to bude tiež pol na pol a keďže z mojej strany je nás strašne veľa, budem pozývať buď len súredencov otcových, mama nemá súrodencov alebo ďalšia varianta pre mňa lepšia je pozvať len sesternice a bratrancov, aj to nie úplne všetkých, lebo takých čo som nevidela najmenej 10 rokov nepozvem. A jednoducho sa s tým pozvaní a j nepozvaní budú musieť zmieriť. U nás v rodine je to tak, že pri akomkoľvek riešení je vždy niekto nespokojní.

• my mame 54 ludi co budeme pozyvat, ale verim ze min 10 z nich nepride (vela je anglicanov a nemyslim ze sa bude chciet vsetkym cestovat len na vikend a vsetci na dlhsie ist nemozu, lebo su to moji kolegovia a niekto musi aj robit 😃 ), ale mame este par ludi, ktorych by sme aj chceli, tak ak vela ludi povie ze nejde, zavolame ich, ale teraz nechceme kvoli cislam 🙂

A inak mi pisala mamina, uz ma bookla ku kadernikovi na svadbu 🙂 Moj zlaty kadernik Boris 🙂

• bybi ten kaderník nevolá sa náhodou priezviskom Varga 🙂

• mne raz pri návšteve babky jedna teta povedala, že kedy už bude svadba, že už by na nejakú išla. Ja som si len škodoradostne pomyslela že keby vedela že ona pozvaná nebude 🙂

• Sponzor fóra
  • vies ne neviem, ale moze byt... on je z Morena 🙂 Poznas ho???

• tak to je on, síce som u neho ako u kaderníka ešte nebola, ale poznám ho od základnej školy, teda bol to spolužiak môjho brata, ale býva vo vedľajšej dedine. Je to fakt super chalan 🙂

• no ja by som mala 2 ludi navyse cudzich o to ale nejde ide o pirncip ze kamosky nie a cudzi ano...hm..ja este budem za to bojovat...urcvite priatel povie ze nech to necham tak.. 😒

• On je strasne skvely kadernik, ja k nemu chodim uz asi 3 roky, vzdy ked som na SK, prva cesta je k nemu, aj teraz som uz na februar k nemu objednana... A cesat sa na svadbu chcem tiez u neho 🙂

• ja som zase ten typ, čo dokaže mať výčtiky a zlé svedomie keď niekoho z rodiny pozve a iného nie, ale strašne veľa ľudí mi povedalo, že to nemám takto brať, že mám pozývať podľa toho koho mám rada a koho tam chcem. Napríklad z niektorými sesternicami som pravidelne v kontakte a iných som roky nevidela a nemám s nimi okrem príbuzenského vzťahu nič spoločné. A v podstate im ešte ušetrím čas a peniaze, lebo pre niektorých aj pozvanie na svadbu je finančne náročné.

• z.junasova
    hej presne tak a patri sa ako host nieco doniest tak ak nemaju peniaze nemali by ani prist teoreticky...aspon mne by to osbne bolo blbe keby som sa dosla len ,,najest,,, a potom domov...lebo to treba aj tych ,,nenazrancov,, odviest domov to su aj starosti

• naši sú toho názoru, že komu oni boli na svadbe, teda komu dali dar, ten by im to mal vrátiť tým že ich mi pozveme na svadbu a zase oni nám dajú dar. Len keby som zrátala na koľkých svadbách som z našimi odmalička bola (otec má sedem súrodencov a on je najmladší, každý má po dve, tri deti ktoré už sú vydaté a ženatý) tak by som mala hostí cca 80 len z mojej strany. 😮

• dracvi - my tam budeme mat 3 deto po 1a 1/4 roku.. a by si neverila, ale niektorí sú takí drzí, že sa pýtali, že ako to že nemáme izbu pre deti tam, že kde budú..nakoľko to máme v dome kultury, tak tam najbližsích 5km nič nie je a to už ich rovno môžo odviezť domov k niekomu na stráženie, lebo že na svadbách býva izba, s baby vysielackami a že tam detí spia. po viacerých konzultáciách mi bolo povedané, že ma vôbec nemá zaujímať. kde tie deti budu spat a že si to rodičia majú zariadiť sami..
    pravda..niektorí ludia sú takí drzí v niektorých veciach, že ma šľak ide trafiť..
    My totižto nemudeme mať ani nijaky apartmán, nakoľko bývame kúsok.... a ludia že: a prečo nemáte zabezpečené ubytovanie pre cezpolných? No pretože cezpolní sú všetci!!!!!! a máme zabezpečené autá takže sa bude rozvážať....šibe tým ľudom..

• vsak jasne to sa neda tolko ...to je strasne vela..vsak ja s tym pocitam ze vsetkych co pozvem ...tak oni mna na ich svadbu nepozvu to je jasne..ja sa prva vydavam zo vsetkych sestranic a bratrancov..

• A v podstate je mi už jedno či sa niekto hnevať bude alebo nie, veď svet sa nezrúti keď na jednej svadbe nebudú 😃 . A v konečnom dôsledku nikde nie je napísané že do kostola na obrad prísť nemôžu.

• A samozrejme že tie sesternice a bratrancov budem pozývať bez detí a výhovorka typu kde ich máme dať nebude platiť, lebo keďže ich rodičov teda tety a ujov nepozývame, tak budú mať o vnúčence postarané.

• vsak ano to je jasne..jedna sa len o hostinu.. aj ja ako si myslim ze ak otcov brat moj ujo ma 28 rokov a ked si nedovedie frajerku tak ako co?? vsak jeden vecer bez seba vydrzia nie? ako toto nechapem...co tak na tom zalezi otcovi ci dojde vsak spolu chodia vyse roka to nic neznamena...

• a čo sa týka darov- od niektorých sa budem aj hanbiť zobrať dar, ked viem, že nemaju peňiažky....lenže som bola na svadbe, kde viem, že dotyční majú peniaze na drahé veci (ako kabelka za 50€, nohavice za 100€ a iné ako značkové nepoznajú) a mladomanželom nedali nič!!!!!!!! a to bol ujo a teta!!!!! akože mne nič nevadí na značkových veciach, aby ste si nemysleli..ale proste o príncíp ide...ja tiež nemám peniažkov nazvyš, ale ked idem na svadbu, tak si radsej jeden mesiac nic nekupim (myslim na oblecko alebo proste tak) a dám. a nelutujem tie peniazky.
    dufam, že ste ma pochopili 😬

• U nás platí ešte že by sa mali pozývať aspoň slobodní, ale ja mám len slobodné staré dievky aj o 20 rokov staršie odo mňa a toľko vzťahov za sebou že aj keby si niekoho našli a mali mať svadbu tak ja na nu nepojdem.

• barborov jasne pochopila..to mas pravdu aj mne ako nejde o peniaze ale ide o princip ako si spominala...vsak kto nema peniaze tak nepride lebo sa bude citit zle..ale poznam aj takych ze nic nedaju a tak sa tam nejedia ze bez hambi...si beru co sa im zachce..toto sa mi ako nepaci..

mne mama povodne povedala ze to tak byva ze hostia sa maju dostavit k neveste ako chcu ze je to ich starost ...uz tento tyzden povedala ze ich odvezieme a vodocovi zaplatime je to otcov kamarat...ako..? meni sa stale nieco stale ine nazory...ako nechapem.. 😞

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém
    Odporúčaní dodávatelia
    Elegantné priestory Hotela SENEC Vám dokonale doplnia predstavy o Vašom najkrajšom dni. Ponúkame Vám priestory s kapacitou do 350 osôb.
    Ideálny priestor pre Vašu svadbu s najkrajším výhľadom na Bratislavu.
    Ponúkam profesionálne fotografické služby.
    Bude mi cťou zachytiť jedinečné okamihy Vášho svadobného dňa.
    Články od našich partnerov
    Spoločné bývanie novomanželov: ako si vybaviť hniezdočko lásky
    Koľko stojí svadba? Tipy, ako znížiť náklady za svadbu na minimum
    Najdôležitejší doplnok nevesty ? Čo môžeme povedať o kabelkách?
    Archív článkov od partnerov