Svadba v roku 2011. Ste tu, nevesty?

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte buduce nevesty. Zalozila som novu temu svadba v roku 2011. Su tu nejake nevesty ktore sa budu vydavat v tomto roku ? Su to sice este 2 roky ale na planovanie nie je nikdy skoro ;-) Tak dajte vediet ako ste na tom vy baby lebo ja sa uz osobne neviem dockat nasho dna D :-)
Odpovedať
draci - neboj, ja to chápem.. vieš, stále sa na to tak pozerám -že ja ked raz budem mať deti a budú sa ženiť či vydávať, nebudem im do toho hovoriť... ]-( ale budem, určite :-D
Odpovedať
barborov to mas pravdu asi im sibe tym ludom..odkial take moresy maju aky su drzi vsetci...ked niekto chce prist tak nech sa zabezpeci sam..vsak napr. my budeme mat aj z Trencina no a nebude predsa vozit niekoho 100 km ani ma nehne...nech ak chcu pridu ale pojdu vlakom naspet..prespat nemaju kde tolko ludi.. to uz si kazdy host musi sam rozmysleit ci pride a ked pride na aute nech nepije...a ked nie tak busy,vlaky chodia..
Odpovedať
barborov :-D hej aj ja by som chcela aby som im nic take nenutila.. ako ja len chcem od rodicov aby mi trocha pomohli povedali co sa robi co nie co sa ma a co nie...A my uz si vybereme podla toho ako to chceme...nic viac nechcem...
Odpovedať
tak drači :-) inak stále lámen toho mojho strého, že nech sa zbalíme a nech ideme na tú dovolenku niekam sa zobrať ]-( ale stále sa mi nedarí :-D :-D :-D
Odpovedať
:-D no vsak ja tiez planujem povedat este ked ma raz vytocia...ze nech ma nestvu lebo to zrusim a nic nebude pojdem na urad a zobereme sa a potom im oznamim ze uz mam zmenene meno...koniec :-D potom ako sa zatvaria :-p
Odpovedať
baby a ešte vám pri téme akí sú tí ľudia drzí poviem, čo sa stalo, ked sme oznámili na rodinnej akcii že sa berieme... iba podotýkam, že prvý plán bol, že obrad budeme mať v Mirbachovom paláci, lenže tam je kapacita do 70ľudí a nás bude viac o dost..ale to je jedno,. tak sme sa pekne postavili pred nich s pohárikom v ruke a hovoríme: že tak už to všetci viete, takto o rok bude svadba. Obrad bude asi v centre mesta a hostina u nás v dedine.. a prvá reakcia bola od strýka: no na čo budete mať obrad tam a hostinu tu? a pokračovalo to takým pindaním od každého, že sme si už vtedy povedali s Mišom, že kasleme na kazdého a kto príde príde, kto nie nech sa trčí...
Odpovedať
drači - u mna by to ani nezistili, lebo drahý si berie moje meno :-N
Odpovedať
vsak jasne lebo to je len vasa potom starost keby ste to mali na inom nieste ze ich ´musite premiestnit ...uplne blba pripomienka od neho... ale toto ked mam pocuvat este par meisacov tak ma porazi normalne uz stracam radost z toho vsak nemam sa na co tesit ked mi to kazia..tie pripravy
Odpovedať
Profilova fotka
barbor nooo takých poznám aj ja, že prečo je to tam a tam - no lebo chceme, nie? ako chápem že pre niektorých je nepochopiteľné že bude svadba v dedine kde nebýva ani jeden z nás, ale s drahým sme chceli aby to bolo na polceste aj pre záhorákov, aj pre bratislavčanov, tak preto lozorno.. a všetci sa nás vypytujú že prečo to tam budeme mať, keď odtiaľ nie sme... No a najviac "milujem" takých pozvancov, ktorí sa opýtajú - a kde máte svadbu? a o koľkej? tak poviem kostol ten a ten a o koľkej je obrad a oni mi na to povedia, nooo tak prídeme večer gratulovať, v akej reštike to máte???? tak sa takto sami pozvú... že oni prídu keď bude najväčšia zábava - a samozrejme chlast.. tak prídu zagratulovať na hostinu a zadarmo sa opiť a najesť... lebo šak prečo nie, keď je to zadarmo, nie? kokso, mňa by v živote nenapadlo ísť niekomu na hostinu gratulovať, len sa tam tak privtierknúť... keď chcem ísť gratulovať, tak idem do kostola/na matriku, tam kde ich budú oddávať a hotovo a nie prísť im bez pozvania na hostinu a ešte po tom čo mi povedia že gratulanti majú prísť do kostola.... strašnééé akí sú poniektorí bez hanby !
Odpovedať
no, ja už preto nikomu nič nehovorím ani doma, že čo vymýšľam... lebo vždy a POKAŽDÉ sa nájde nejaká chyba na niečom a niečo má byť takto a druhé zasa takto.. vieš, u mna je to tak, že keby som nebola viazaná na to, že mi dajú naši peniažky na hostinu a mala by som dosť euráčikov na zacvakanie celej svadby, tak by som ich mesiac (mesiac iba preto, aby si mama stihla šaty kúpiť) postavila pred hotovú vec.. ;-) ale nakoľko som obyčajná účtovníčka, nemôžem vyskakovať :-|
Odpovedať
aaano weri!!!! u nás niektorí hlásali aj na svadby predtým čo boli, že sa poriadne na*ebu. a presne viem, že to si hovoria aj o našej svadbe... l
Odpovedať
baby a viete aký trapas? teraz sme boli na svadbe a isli sme tam až na 20.00, lebo tak nás pozvali. A bol tam jeden ..kamoš´´ a on že: u vás na svadbe to bude lepšie, lebo tam budeme od začiatku.. (akože u nás na svadbe)...Lenže chalanko nepočíta s tým, že je pozvaný iba na obrad :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
weri to je ale hlupoast podla mna sa ma chodit gratulovat len obrad nikam inam...lebo na hostinu idu len pozvany tam sa nemaju co ukazat taky ludia co nie su pozvany...strasnee :-( barborov ;-) napodobne :-D ja sa ako este kludnim ale ak budu stale mat pripomienky uz sa neudrzim a poviem ze nech sa nestaraju je to nasa svada oni uz mali...ked sa im nepacila nech si ju spravia znova... :-D
Odpovedať
:-D :-D :-D barborov to je ale dobre...ako sa ,,pozval,,
Odpovedať
Profilova fotka
baby ale zase keď nad tým tak rozmýšľam, nie je dobrý ani jeden extrém - keď vám vaši do všetkého kecajú a do všetkého sa starajú, ale zase ak ich to vôbec nezaujíma a nemienia pomôcť s prípravami a keď o svadbe začnete hovoriť tak zmenia tému to tiež nie je nič moc... viď príklad moja mama :-) totálne ju to nezaujíma, povedala, koláče vám vybavím aj to všetky info musíme my dať k tomu, všetky počty, ona to len nahlási do cukrárne a to je všetko, viaaaaac ju nezaujíma...
Odpovedať
weri hej to ano mas pravdu ale taky zlaty stred by nebol zly ;-) len zase by mali pochopit ze asi si to chceme spravit po svojom..to co boli pred 30 r uz dnes asi neplati uz je to ,,iny svet,, vela veci sa zmenilo tak preco nie aj ohladom svadby...zvykov..a pod
Odpovedať
Profilova fotka
:-D :-D :-D barbor tak ale vieš, na jednej svadbe zažil oslavu, na druhej obrad, tak to akoby bol na jednej celej :-D my nebudeme na obrad pozývať nikoho, dáme len oznámenia, tam je napísané kedy je obrad a kde a kto bude chcieť ten tam príde :-) a tým čo ich chceme na svadbe, tak tým dáme aj pozvánku k svadobnému stolu :-)
Odpovedať
u nás je taký zvyk, že okolo 8-10 chodia gratulovať ešte aj kamaráti na oslavu.. pre nich je vždy prichystaný stôl alebo nejaký gauč a tam sú koláčiky, čo-to sa vypije, podebatí a tak :-)
Odpovedať
weri presne tak aj my to tak s tymi oznameniami budeme robit..tak by sa to malo..pozvanka na obrad tam nech pride hocikto to mi je jedno..ale na hostinu len koho my chceme a pozveme
Odpovedať
Profilova fotka
simcab - to hej, aj my budeme mať ešte jeden stôl pre kamarátov, tým dáme také pozvánky na večernú zábavu k oznámeniu, tých tam chceme, ale aby nám tam prišlo x ľudí ktorých moc ani nemusíme, lebo oni sa chcú ožrať na náš účet, tak to teda nie, nie sme charita aby sme sponzorovali takých ľudí :-D
Odpovedať
weri pred chodom niekto nech vybera ,,vstupne,, :-D :-D :-D
Odpovedať
baby, tak problemy su asi rovnake.. k tej debate k rodicom- moji buduci svkorovci chceli mat nasu svadbu v jedalni v NZ. ako sme oznamil, ze chceme svadbu a chceme ju mat v Hoteli Leonor v kolarove.. hned bolo zle.. od malicka snivam o obrade v zahrade a v tomto hoteli robia take obrady :) tak som bola stastna.. len potom prisli priatelovi rodicia, ze im sa to zda byt prilis drahe a luxusne. podotykam(menu nas vyslo na 23eur aj s kavickou, 3x vecera- 2.vecera bude teply bufet). Nakolko oni chcu brat vlastny alkohol musime zaplatit za miestnost.. ale nemali ani najmensi zaujem prist a pozriet sa na to..ako to vyzera a tak..len dokolecka dokola tocili o tom, ze tam nie... Ale moja mama je pravy opak- pomaha so vsetkym- asi sa tesi viac ako ja :)) a k vecernym gratulantom- u nas sa to robi tiez tak, ze kto nestihne prist gratulovat na obrad, chodi sa vecer.. tak sme to vymysleli, ze dame nejake zakusky a alko, nealko. Bude to pred recepciou, mimo hostiny, tak im dufam, pride na um skor aby odisli a nezdrzovali nas :) my sme boli tiez naposledy gratulovat takto vecer, lebo priatel pracoval cez den- zdrzali sme sa asi 10min... dali si poharik nealka a isli dalej :)
Odpovedať
och babulky, mrzi ma, ze mate take starosti... Nam sa tiez navysil pocet hosti po konzultacii s rodicmi.. :-D :-D Ale nasi len poznamenali, ze ak neratam kamaratov, tak tam budem mat samych "starcov" a tak sme sa rozhodli pozyvat aj sesterky, bratrancov a ich partnerov - ak su to dlhsie vztahy. Musim uznat, ze ich partnerov som nikdy nestretla a niektore sesterky som nevidela roky... :-D Nejako extra mi to nevadi, lebo chcem mat velku svadbu.. Nasi sa angazuju az az, ale ja som rada, lebo neviem, ako by som to na dialku zvladla a tak maju v podstate takmer vsetko na starosti oni. Jedine v com ma rodicia nahnevali je, ze chcu silou mocou platit komplet hostinu, kolace a alko a penazi nemaju nazvys, tak sa mi to nepaci... Ale urobim to tak, ze im po svadbe nieco vacsie kupim z penazi, co som mala urcene na svadbu (joj ale vela ich nie je...) Strasne mam rada, ked s nasimi po telefone riesime take prkotiny ako krabicky na kolace a pod. Ked vidim, aku ma mamka radost, ze jej nechavam volnu ruku, tak mam radost aj ja... :-) Ale asi mam stastie, pretoze sa vacsinou zhodneme... :-D :-D A neviem o tom, ze by mal niekto z rodiny blbe poznamky k miestu hostiny a pod. (tiez budem mat hostinu uplne odveci, v inej dedine) ... Myslim, ze keby niekto podrypoval, tak by mi to mama zreferovala... ale mozno to este len zacne... :-) Inak ja budem pozyvat cez 70 hosti a drahy do 30... :-) Z mojich hosti nie kazdy pride, lebo niektore pariky maju babetka a byvaju daleko.. aj ked ja by som bola len rada ak by vsetci prisli.. :-) pisem to na 10x lebo ma stale niekto vyrusuje... :-p :-D :-D
Odpovedať
bero tak to mas dobre ked ti to ani nevadi... :-)
Odpovedať
draci, asi preto mi to nevadi, ze nasi nejdu do extremu a o kazdej malickosti sa so mnou radia, aj ked mam podozrenie, ze keby som povedela, ze to chcem inak, asi vy vymyslali... :-D Ale aj tak, ti moji rodicia su taky zlatusikovia.. :-) Draci, skus doma pokojne vysvelit, co ano a co nie a preco, bez zvysovania hlasu, mozno sa potom rodicia budu "krotit"... vela trpezlivosti prajem!! ;-)
Odpovedať
no to robim ze to nechcem a sa smeju a krutia hlavou ze to sa tak nerobi ze kde som to videla a ze to stale mam len z netu a tak... vsak to co oni mali pred vyse 20 r to uz ani pravda nie je
Odpovedať
dracica mam ten isty problem- z priatelovej strany.. vsetko podla zvykov.. a vysvetlovali sem, ze chceme modernejsiu svadbu- inak uz zijeme spolu 2 roky.. oni chcu davat vysluzky pred svadbou, aj alkohol, chcu doma robit pohostenie zvlast- aj ked pohostennie bude pred obradom spolu v zahrade.. a tak.. a aby som nevynechala autobus-to je moj dalsi problem- ich predstava kazdy pride k nim na aute, auta nechaju u nich, autobusom sa pojde na miesto, potom nadranom autobusom k nim a odtial ide kazdy vlastnym autom :D nechapem a neviem im vysvetlit, ze ked vynechame autobus bude to lepsie pre kazdeho- nemusia sa prisposobovat ostatnym.. kazdy pride aj odide kedy sa mu bude chciet :D
Odpovedať
hm poznam to aj mne povedali ze mame malo aut a vsetci musia ist spolu tak nemozme ist autami len cast a druha cast pojde za par minut ze by sa tie auta otocili...ze pojdeme peso...a ja som povedala ze a ked bude prsat a to uz povedala ze to nemozem vedeit...ale musim aj na to mysliet... strasne vsak uz teraz su ine tie svadby
Odpovedať
Profilova fotka
No ja tiez nemozem na moju maminu nic zle povedat, ona mi vsetko pomaha vybavovat, kedze je to tiez na dialku, len jej poslem mailik ci moze tam a tam zavolat, tam a tam ist a ona vsetko vybavi, len mi potom povie co a ako a ja sa rozhodnem. Co sa mi da samej mailami alebo cez skype, vybavim sama, ale nie vsetko sa da. Aj salu boli pozriet za nas aj s tatkom, porozpravali sa s prevadzkarkou, ja som len napisala zoznam otazok a oni zistili. Aj tak tam pojdeme my vo februari, ale aspon mame aku taku predstavu :-) A nasi to aj beru tak, ze je to nasa svadba a nikoho tam nasilu nepchaju :-) Ja z mojej strany budem poznat vsetkuch hosti a volam si len tych, co tam aj chcem. napr. sesternicu volam len jednu, lebo sme stale v kontakte a stretavame sa ked som doma. Ostatnych som nevidela ani nepamatam a keby som ich stretla na ulici, asi ich ani nespoznam, tak nevidim dovod ich pozyvat len preto ze to je rodina, radsej pozvem kamaratov ktorych vidim stale a su tu pre mna kedy si zmyslim :-) Z draheho strany budu 2 pary ktore som v zivote nevidela, 1 par ktorych ani moj nepozna :-) Ale tak nejako ten vecer zvladneme :-)
Odpovedať
zsuy, uprimne, mne sa to nezda s tymi autami.. ak pojde kazdy vlastnym autom, tak bude plno "soferov", co nebude moct pit - a teraz nemyslim sa ozrat ako prasa, to nenavidim a pevne verim, ze sa nam tam nikto neozerie, ale nebudu si moct dat ani pohar/ dva vinka a pod... Ja este neviem, ako to my vyriesime... Ja by som strasne rada isla pesi do kostola.. a s nami by isla kapela a vyhravali by.. parada, mne sa to paci... ale obrad bude v susednej dedine, tak sa to neda.. 8-( Ja som velmi za tradicnu, ludovu svadbu a koopec starych zvykov, drahy je skor za modernejsiu verziu, tak bude taky kompromis.. :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?