Ahojte buduce nevesty. Zalozila som novu temu svadba v roku 2011. Su tu nejake nevesty ktore sa budu vydavat v tomto roku ? Su to sice este 2 roky ale na planovanie nie je nikdy skoro ;-) Tak dajte vediet ako ste na tom vy baby lebo ja sa uz osobne neviem dockat nasho dna D :-)
baby tak teraz som z toho mimo tomu chapem co ste napisali ze si mam platit do socialnej ked chcem vyssiu matersku, ale ja som sa pytala na klasicky rodicovsky prispevok ci mam narok ako ked budem po studiu, lebo co viem tak spoluziacka ma tento rodicovsky prispevok tych 4650 ci kolko to vychadza a to este nepracovala
ja som ti na to uz odpisala, na to mas narok, teraz je to cca 174eur + cca 20 eur pridavky na dieta. to uz sa fakt oplati si odpracovat tych 270 dni, ved je to len 1 rok prace
barborabilinova: kupi si dnesne SME. je tam priloha pre tehulky a je tam popisane aj na ake prispevky kedy je narok. inak moja kamoska sla teraz na matersku a vraj uz zrusili ten strop pri materskom tych max. 500 eur :-)
rora viem ze si mi to napisala som vdacna len uz mam normalne v tom zmätok ked mi niekto tolko veci o tom popise tak uz neviem cia som :-) ja sa nebranim ist pracovat hne po skole pokial bude moznost nie je problem ale zase kvoli tomu nebudem sa branit a chranit pred otehotnenim ;-)
a inac baby vcera sme boli rezervovat salu tak to uz mame iste v juli ideme podpisat zmluvu a zaplatit 200 eur zalohu za salu tak som rada uz len podpisat zmluvu s hudbou a ostatok nechavamna dalsi rok takze mam pokoj :-)
barborabilinova, ako sorry aký nefér? nebol by to náhodou nefér voči tým babám ktoré pracujú? ja síce pracujem necelé 2 roky, a z výplaty mi odíde pekný balík- 9 000,- po starom, čiže 300 €...to nie je nefér? ako ano, je jednoduché ísť hneď po škole na materskú a zostať doma a nech muž robí a ženu a dieťa živí štát...
je v tom chaos, ja viem, ved kazdy rok nieco menia,sami tomu nerozumeju a bohvie co bude ked sa nas to bude tykat, ci neurobia dovtedy skrty v rodicovskych prispevkoch 8-(
sigsauer: sú také a také prípady, podľa mňa je nefér napríklad to, že keď už na tej materskej si, tak nemôžeš zarábať, dokonca byť ani na dohodu niekde zamestnaná. To je obmedzovanie osobnej slobody, lebo ten štát ti ani nedovolí aby si pridala ruku k dielu. Buď si na materskej, alebo rob, čo je to za systém? Čo ak by som chcela robiť doma popri materskej?
mne sa tiez nepaci ze ak by som prisla o pracu a ostala tehotna, budem dostavat rovnako ako napr. romska spoluobcianka ktora v zivote nerobila a ani robit nebude (lebo NECHCE), narozdiel odo mna a od mnohych inych zien co pracovat CHCU :-| toto by mali domysliet... a nie zakazovat tym co chcu robit a sklbit to s materskou.
sigsauer ja som to brala z haldiska neferosti voci studujucim napr. ze pocas studia "nechtiac" :-o otehotnesies a nemala by si narok na ten rodicovsky prispevok tak to by bolo naozaj nefer, ved ked moze cigan dostavat peniaze preco by potom student nemohol dostat
vieš, cigáňov zvýhodňovali a vždy aj budú. To je síce pravda, že študentka môže otehotnieť počas štúdia, lenže náš právny systém neskúma či otehotnela plánovane alebo neplánovane. V našom systéme je veľmi ale fakt veľmi veľa chýb no nikto to nerieši. naopak cigáň čo nikdy nerobil an i robiť nebude dostane byt krásy a nový, o pol roka ho zdevastuje, lebo si to necení a neváži z dôvodu že na ten byt nerobil a doslova mu padol do papule z neba...Ale myslíš to v pohode, mohlo by to byť tak, že roky štúdia by sa "uznali" ako práca, lebo študujete a vlastne ste pre spoločnosť prínosom. A aký prínos má cigáň? žiadny, o deti sa nestarajú, nič nerobia. Mňa to tiež serie, no nič s tým nespravím, ako som už písala, odchádza mi 300 € z výplaty na tých ktorý nechcú robiť, a túlajú sa celé dni po šenkoch...výnimka sú tí, ktorí chcú a nemôžu, lebo zohnať si prácu je fakt umenie, a dobrú prácu ešte väčšie umenie. Ja som skončila výšku a mala som fakt problém, nechceli ma ani na stredoškolskom mieste. Študovala som síce na Akadémii PZ, a túto školu do úvahy neberú, pretože mi je nanič nikede inde ako v policajnom zbore. Ale viem, že aj s inou výškou majú problémy nájsť si prácu.
no asi tak ako hovoris ja tiez budem mat problem s pracou kedze studujem na skole ktoru neuznava cele slovensko ale co uz :-) ten posledny rok uz hadam nejako dotiahnem
Waaaau barborka ty si uz bola skusat saticky? Az teraz pozeram tvoj album. Krasna si v nich :-) Ja by som povedala ze ti idu aj tie prve nie len tie s cipkou.
rora, mas pravdu..si vtipna,lubi sa mi tvoj pristup...drz sa!!!
inak baby, ste sikovne, mame este rok a vy uz behate po satach...a ja nic nerobim,si este robim statistiku najlepsich obchodov a cennikov :)
:-)
ja som bola v salone zatial len raz, to si kamaratka bola kupovat zlacnene spol.saty a len tak som som si poprezerala ake saty tam maju a z pani predavacky som mala taky pocit ze ju velice rusim, tak si neviem predstavit ze by som si tam este tie saty aj skusala, a nebodaj by zistila ze mam svadbu az buduci rok... des 8-( skrz taketo nieco sa budem salonom asi vyhybat, lebo ja si viem v obchode veci skusat aj 2 hodiny a jednoducho si nemusim vybrat a odidem bez nicoho a potom vyzeram jak socka ze som prisla len poskusat a pootravovat :-N :-N
simcab
No my sme uz dllllho zasnubeni :-) My sme mali oficialne zasnuby 12.7.2009 s rodicmi a neoficialne nejake 2 mesiace pred. Takze uz to bude za chvilku rok co sme snubencami :-) A ty si ako na tom? Uz si zasnubena?
hainy, my ešte nie sme snúbenci v tom zmysle, že by mi dal drahý prsteň.. :-. ale asi trošku sme, keďže sme si povedali kedy bude svadba :-D zatiaľ to nikde nehovoríme, pretože to ešte nevedia drahého rodičia, tak nechceme, aby sa to náhodou nedozvedeli od niekoho iného.. no teraz v máji prídu domov, čiže hádam im to oznámime.. x-)
rora, presne viem o čom píšeš. Ja som taká istá... Hlavne, ja mám celkovo problém čo sa týka kupovania šiat, mám široký hrudník a potom sa mi večne stáva to, že hore mi sú úzke alebo ich ani nezapnem a na bokoch mi plandajú... :-S
Inak, mám prvú skúsennosť zo salónu - včera som išla niečo pracovné vybaviť a bola som aj s priateľom, po ceste späť som zazrela salón Fany na Tomášikovej ulici. Tak ja nadšená, že len zbehnem dovnútra a pozriem aké tam majú šaty. Skúšať som ani nechcela, len mrknúť. Nejaká nevesta tam skúšala akurát šaty a kecala s predavačkou. Vošli sme dnu a predavačka na nás hneď vyletela, že či som objednaná. Ja že nie, že ani nechcem skúšať, iba pozrieť. Ani to mi nedovolila! Že ona tam má neporiadok a musí to upratať... začala sa vypytovať na termín, keď som povedala 2011, tak sa blbo zatvárila a že - to sa musíte objednať a ja Vám poviem ktoré šaty sú voľné... tak sme odišli. Ale dnes po práci idem k babke na sviatky a zajtra ideme s mamou pozrieť na Moravu, tam totiž nemajú zajtra sviatok. Tak ak sa bude dať, vyskúšam nejaké šaty a budem ich osierať, že svadbu budem mať tento rok :-p :-D :-D
kast
Nemusis ich osierat. To je len ich problem ze su take blbe vsetky predavacky kolko ich je! Ja by som sa este vratil ado tych salonov a povedala im ako vo filme Pretty woman: ,,Mate percenta z predaja? Smola ... nakupila som uz inde ... " :-D :-D :-D
martinkaa no aj tie s tou stuhou boli uzasne len dost tazke jedine s tou cipkou boli lahulinke a pohodlne, som zvedava ake budu saty v januari 2011 vtedy si chcem ist uz zarezervovat :-)
ja som zo salonom mala len jednu zlu skusenost a tam kde som skusala satky tak ta pani mi sama ponukla ze si mam vyskusat a vobec jej to nevadilo ze az v roku 2011 sa vydavam tak som bola stastna
ahojte baby,
aj ja mam jednu peknu skusenost, videla som jedny nadherne saty vo vyklade a pani som povedala, ze sa mi strasne lubia, ale ze sa este nejdem vydavat, ze sme len zasnubeny a klidne mi ich dovolila pofotit- to bolo este minuly rok v lete, ked sme este nic neplanovali- skoda, ze ten salon uz v PN zrusili
Ahojte nevesticky ;-) chcem sa spytat, ci tu nie je nejaka z vas z TN , je tam totiz zlatnictvo kamea a chcem sa opytat ci by ste mi o nom nevedeli viac povedat, chceli by sme si odtial objednat obrcky, ale sme dost daleko od trencina a cez net - no neviem. Dakujem :-)
nejako je tu dnes mrtvo :-N ako sviatkujete?
ja som dnes robila tortu pre priatela k narodeninam a veru sa mi nepodarila :-( sice vsetci tvrdia ze im chutila, no mne nie :-p asi moje cukrarske pokusy uz vzdam :-N
ja som umyla okná a idem vysávať, ale oveľa radšej by som veru sondovala na nete a čumela na svadobné vecičky :-) ale priebežne si kuknem či sem niekto nenapíše a veru, celý deň ništ :-) asi každý pratá :-D
rora keby si videla moje prvé palacinky v živote, horko by si nadomnou zaplakala :-N
štastie, že 5 rokov na intráku ma vycvičilo :-D