Ahojte buduce nevesty. Zalozila som novu temu svadba v roku 2011. Su tu nejake nevesty ktore sa budu vydavat v tomto roku ? Su to sice este 2 roky ale na planovanie nie je nikdy skoro ;-) Tak dajte vediet ako ste na tom vy baby lebo ja sa uz osobne neviem dockat nasho dna D :-)
@beronsche@martina380
Ahojte baby, uplne Vas chapem, my s priatelom sme boli na nauke v upc v mlynskej doline, posielam vam link:http://www.upc.uniba.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=1456:predmanzelske-pripravy&catid=20:pravidelne-aktivity&Itemid=97
Plati sa poplatok 5 Eur- myslim, ze je to pochopitelne..
A je to formou rozhovoru medzi Vami dvomi. My sme boli milo prekvapeni a sme velmi radi, ze sme tam boli...akurat si musite zistit najblizsi termin, ten este nie je na stranke...ked to knazovi poviete, ze to uz mate...tak nic ine nepotrebujete...
Dobre ranko kocky :-)
@michala.s Miska tak to ti naozaj nezavidim, ale aspon sa vam dari setrit a mas pracu :-) Ale verim ze radsej by si bola doma cez sviatky ako v praci 8-(
Ja robim este do stvrtka a potom v stredu som spat. Ale ja som chcela medzi sviatkami robit, lebo drahy tiez musi a ako mam byt sama doma, radsej budem v praci :-)
@simcab Simi super ze uz mas satku objednane, tak som zvedava ze ako sa podaria a ako budes spokojna. Ale som si ist ze budu uzastne x-)
A Wera sa nam kde flaka, uz som ju tu davnejsie nevidela =-)
@bybi Tak ale aspon setrime a to je pre nas teraz velmi podstatne aby sme si kupili domcek a potom mohli mat aj vytuzene dietatko. dietatko chcem urcite priviest do vlastneho domu ;-)
S tou pracou cez sviatky je to raz tak, ale vsetko sa da zvladnut len treba chciet a mat ochotu
no však ja si tiež neviem predstaviť šetriť.. a to neplatíme za byt, takmer vôbec nechodíme von, na nákupy oblečenia a pod... a aj tak nám to vždy vydá len tak tak.. že by som niečo odložila, to si neviem ani predstaviť :-p
Domcek stoji tak cca 2 mil (okrem pozemku a s vlastnym pricinenim- cize nie na kluc), tak milion si vezmeme asi uver a milionik treba nasetrit...a to sa nam fakt neviem kedy podari. Aby sme nasetrili tolko za 3 roky tak musime odkladat po cca 30000:D A tolko skoro ani nemame. Aj ked od buduceho roka budem zarabat aj ja, ale az tak velky rozdiel to nebude, lebo vypadne prijem od nasich a z brigady, takze to bude skoro o tom istom. Takze u nas je ta situacia trosku tazsia.
No Simi, tak si asi pockame. Akoze pocitam s tym, ze nieco prispeju rodicia, par korun mame usetrenych ale aj tak to bude este dlho trvat kym nasporime dostatok. Mesacne mame celkom k dispozicii okolo tych 30 tis,lenze z toho platime najom, stravu a vsetko potrebne, ziadne extra vydavky ale vela nam neostane. Uvidime ako bude... o dva roky chceme odist na Slovensko, budeme byvat par rokov u svokrovcov, ja budem na materskej ak sa podari a zacneme pomalicky stavat. Nejak to snad vyjde:))) Kazdopadne chcem vlastny domcek co najskor.
veru si počkáme.. ja silno dúfam, že nám sa podarí bábo hneď po svadbe.. to budeme zatiaľ bývať u svokrovcov.. predpokladám, že si tam porobíme vrch, nech sme samostatná jednotka.. a potom bán božko vie, kedy sa domu dočkáme.. :-p
@kacennnka A kolko davate mesacne na stravu ak to mas spocitane? Velmi by ma to zaujimalo. Lebo mi ideme tiez stavat domcek, tiez ideme brat pozicku a pocitame aspon tak teoreticky kolko sa nam zvysi a ci vobec peniazkov ked si poplatime vsetky ucty.
hainy, nepocitala som to moc... pretoze niekedy nakupujem ja, niekedy priatel a nemam az tak prehlad kolko on mina na potraviny. Ale myslim, ze cez 10 tis je to urcite. Ono sa to nazbiera.
@kacennnka No my sme pocitali prave tych 10 tis. na mesiac. A ty hovoris ze este viac? No v kazdom pripade je to tak ci tak draho na to ze je to strava pre 2 osoby. Nie? Ale tak papat sa musi ... :-)
@h.a.i.n.y no je to urcite viac ako tych 10 tis, pretoze to som este pocitala v Kc. Ale zase nekupujeme vzdy len najlacnejsie veci. Obcas si doprajeme nejake to vinko, sladkosti a tak. Nehovorim, ze sa stravujeme nejak luxusne, to nie, ale nic nam nechyba. Proste dalo by sa to obmedzit a tak usetrit....
ahojte babušky :-)
@bybi - ja sa neflákaaaam, sem tam sem zájdem, prečítam si čo máte nové ale nestíham odpisovať a som mimo tému sem tam, tak ani neviem čo odpísať :-N
@michala.s miška ešte na vianoce v práci? fíha, tak to ma mrzí, že tak máš, kurnik to je strašné s tými šéfovcami, ale už ich vidím ako by oni sedeli v práci o takom čase :-/ a už vidím ako niekto o 14tej na vianoce nakupuje suveníry v centre BA :-/
baby my už bývame, ale platíme cca takto - 170 do bytového družstva (voda, teplo, ...), 25 elektrina, 5 plyn, 200 úver + cca 200 strava - a to kupujeme málo, lebo nám veľa pomáhajú svokrovci, moja mama, babička a deduško... :-) ďalej máme ešte poistky životné, paušály... kurnik keď to teraz tak počítam, tak si fakt neviem predstaviť zostať na materskej a prísť o jeden plat, uff veď to budeme mať potom akurát na všetky tieto poplatky... tííí brďo asi zavrhneme svadobnú cestu a šup peniažky na účet na horšie časy =-) :-)
@wera.g Weri a kde mas profilovu fotku??? =-)
Ja ani nejdem radsej pisat kde co minieme, ale odkladat sa nam takmer nedari... No co uz... Ked vam napisem ze len skolka nas stoji 650 libier mesacne, asi nema viac zmysel ani pisat |-| :-|
@bybi moja ani sa nepýtaj, veľmi aktívna som bola že nevyhovuje kritériam tak som ju zmazala a odvtedy nejde načítať - aj mi radili čo robiť, ale nejde mi to, teda som anonym :-( a čo ako sa mávaš, čo nového? :-)
650 libier škôlka? fíííha tak to je iná suma, ale zase tam u vás je aj iná životná úroveň celkovo, keď sú aj platy vyššie o dosť než tu u nás, či? ale každopádne to je teda riadna suma za škôlku :-N
@wera.g Mame sa celkom fajn, uz sa tesim na Vianoce, tento vikend som aj Santovi volala, ze Zarka neposlucha, nech nenosi darceky. Za 5 minut prisla za mnou, ze uz je dobra, nech idem Santovi zavolat, nech tie darceky donesie :-D :-D
No platy su tu lepsie, ale zase nie az tak extra ako si mnohi mysli, lebo aj byvanie je tu o dost drahsie ako doma. Ale keby som mala este jedno dieta, tak sa mi do prace ani neoplati ist, lebo dalsiu skolku neutiahneme... Preto sa mi nejako nechce do dalsieho babatka |-| A doma tiez byt nechcem.... Pred tym som robila len na polovicny uvazok ked bola Zarka mensia. A co som zarobila islo na skolku, nezostalo mi skoro nic. Ale ja som na par hodin aspon vypadla medzi ludi a Zarke sa tiez medzi detmi paci a aj sa tam vela naucila, tak nam to obom tak vyhovovalo. :-)
Baby ja vam poviem potom na kolko nas bude vychadzat strava ked budeme zit sami s drahym. Lebo moj priatel je taky ze si vsetko prepocitava ... proste vie kde co stoji, ked je nejaka akcia tak sa nakupia veci do zasoby a aj na tom sa da vela usetrit. Lebo raz to bude treba kupi tak ci tak a uz to budeme mat kupene a za lacnejsie. No a som tak rozmyslala ze to moze byt aj zabava takto ze si to budeme vsetko sledovat kde maju co lacnejsie :-) Ale samozrejme neda sa to vzdy praktizovat lebo nakupovat treba prakticky denne a neda sa vzdy vsetko kupit v akcii najma tie kazdodenne potraviny.
A Kacennka dolezite je potom aj to ze ci varite kazdy den alebo sa stravujete v praci ...
Ale ked budeme na materskej kocky tak varit budeme musiet asi kazdy den alebo potom sa chodit stravovat ku rodicom alebo svokrovcom, tie ktore ich budeme mat blizko pri sebe :-)
@kacennnka Kati tak mi na jedlo davame mesacne okolo 180-200eur, s tym ze tiez si obcas doprajeme, vinko alebo napeciem kolacik, obcas si zajdeme aj na tu pizzu do mesta. U nas sa celkovo minie na zivot ak neratame najom okolo 250eur mesacne, teraz pred vianocami sa minulo viac kvoli darcekom. Ale stale sa snazim krotit a setrit
@h.a.i.n.y no to je len do vianoc tak sme isli hned kupit kto vie kolko bude stat nabuduci rok...este kupime nabuduci rok vino a hotovo...ja nebudem vela alkoholu kupovat,vsak hostia sa nedaju opit....a mam 42 ludi a z toho je polovica mladsich ako 18 r tak pit nebudu alkohol....a z dospelych niektory ani nepiju....ako nejtore tety...moj otec...aj z jeho strany piju asi 6 ludia...