Ahojte buduce nevesty. Zalozila som novu temu svadba v roku 2011. Su tu nejake nevesty ktore sa budu vydavat v tomto roku ? Su to sice este 2 roky ale na planovanie nie je nikdy skoro ;-) Tak dajte vediet ako ste na tom vy baby lebo ja sa uz osobne neviem dockat nasho dna D :-)
@dracica6663 tak to je jasné, nikto nepríde za mnou a nepovie - idem domov, som hladný :-D Ale tak chápeš ako to myslím, nechcem aby hostia nemali čo do pusy.. To máte super dohodnuté ! :-) U nás v reštaurácii by sa to nedalo určite , že by deň staré jedlo predali, by ma asi majiteľ kopol do zadku, ale fakt to máte super, že zaplatíte len skutočne zjedené porcie :-)
To aj u nás je s alkoholom, že ak by sme mali málo, nie je problém, ale ten rozdiel v cenách je tam strašný.. keď si niekto za fľašu fernetu citrusu pýta 30 eur, nooo, to by sme sa asi nedoplatili... :-))))
@wera.g no ja netusim kolko to u nas vychadza alkohol...ale tak uvidime mozno kupime akurat alebo mozno viacej...nebola by som rada keby som musela od nich brat lebo urcite to bude drahsie ale tak co uz ak by sa inak nedalo...tak nevadi...No aj vyzdobu nam robia ale ze to sa potom dohodneme ako co chceme...to ma este casu...ani jedlo sme este nepovedali ze co chceme povedali ze to staci tak 3 tyzdne pred svadbou...ze to si este 3x rozmyslime :-D
@dracica6663 nooo nám to dávali do cenovej ponuky, tak preto viem :-) nooo to hej, to máte ešte času, my im to potvrdíme tak v priebehu apríla, aby som stihla menu karty porobiť.. :-)
Tak to ste natrafili super, že vám aj výzdobu porobia, všetko... :-)
@wera.g Weri my budeme mat ovocie urcite, akurat som sa s maminou o tom rozpravala, ze objedname menej zakuskov a budeme mat aj ovocie. My mame svadbu v auguste a myslim ze to ovocie bude take osviezujucejsie ;-) Ked budeme doma, dohodneme sa s tou prevadzkarkou ci nam to budu vediet naaranzovat ked si ovocie donesieme :-)
A dobre ranko :-)
@wera.g no hej to je teda,ale ako chcem dohliadat na o aby som videla ako to robia, a poviem im ako co chcem... no my len vieme ze tak okolo 20-25 eur na osobu mozno aj menej a to je z vyzdobou vsetko spolu...ide aj o to kolko chodov budeme mat a ake jedlo..podla toho sa odvyja cena...ale nebude to az take drahe...to bude v pohode....ani zakusky moc kupovat nebudem uvidime tak max. 500 ks. lebo torty donesu tety...to ich tam budeme mat min. 5 tort a este nasu svadobnu...to bude stacit.... este neviem kolko alkoholu ale tak uvidim to este mam cas...
@bybi krásne ránko ti prajem :-)
tiež si myslím že to je také osviežujúcejšie než všetky tie koláče.. :-) ak by si potom náhodou chcela, môžem ti poslať kontakt na toho dekoratéra, je fakt úžasne šikovný, čo som fotky videla, tak klobúk dole... :-)
A čo by si povedala, máme si dať spraviť takú misu vyrezávanú melónovú plnú ovocia (5kg), alebo radšej také ovocné špízy? Tie sú väčšinou k čokofontáne, ale zase páči sa mi, že netreba tanierik, nič, len si vezmeš paličku a objedáš :-)
@dracica6663 fííííha, toľko koláčov, koľko budete mať ľudí? :-) My počítame max 4 koláče na osobu, + bude svadobná torta, + slané nejaké koláčiky... teda na hostine max 200 koláčov, aj to pochybujem že sa všetky zjedia, nie sme moc koláčová rodina :-D
@wera.g ahojky, my budeme mať tiež ovocie, nakúpime ho a tam kde budeme mať hostinu, nám ho už pripravia na stoly - zvyknú vyrezávať melón a do toho robia taký ovocný šalát a okolo dajú celé ovocie - ale kedže v marci asi melón nebude taký chutný ako by mal - tak nám budú robiť takú ovocnú pyramídu ... inak našla som tu ďalšiu hasičskú nevestičku :)
@wera.g no ja som to pocitala aj s vysluzkami :-) na hostinu tak tiez okolo 200 -250 ks.
@lucia3006 ja asi len dva chodi.... potom nam daj vediet ako sa zjedlo 3 chody ci to nebolo vela dobre?
ahojte!!
@wera.g my budeme urcite mat ovocny stol, ale urobime to tak, ze si sami kupime ovocie, alebo im len dame zoznam, co kupit a oni tam v sale to uz nejako ulozia na misy... Takze to nebude ziaden aranzersky skvost.. :-D :-D :-D
@simcab waw vlasy po pas.. aj ja chcem.... ;-) Ak si vies sama seba predstavit s tym ucesom, tak kasli na zavoj.. ten uces je naozaj taky svadobny, takze budes nevesticka ako lusk.... ;-) skoda, ze na tej fotke nevidno to prepletanie...
Inak k tym kolacom... bozeee my mame predbezne zajednanych 1500 ks + 4 torty - knizky do vysluziek a to neratam slane a mojej mamke sa to zda malo.... je to sice aj na vysluzky pre hosti a aj ludi "okolo" ako kadernicka, kapela a pod., ale mne sa to zda strasne vela.... Hosti mame tak cca 70...
@dracica6663 jasné dám vedieť, pani majiteľka penziónu vravela, že by to malo bohate stačiť tri chody, ale naši ma doma strašia, že je to vraj málo ... tak uvidíme... ty koľko počítaš zákuskov na osobu na hostine? ja som objednala 400 zákuskov na hostinu pre 60 ľudí plus nejakí kamoši čo príde ešte večer, výslužky zvlášť ... snáď aj to bude stačiť... máme tiež ešte slané a torty...
@wera.g Veri dakujem, ale ja to dam im nech mi to nechystaju, nechce sa mi priplacat za to :-) A inak tie spizy su podla mna dobry napad, praktickejsi :-) A my fontanu tiez mat nebudeme, ved sladkeho tam bude, toto bude skor pre tych ktori to sladke moc nechcu :-) A ja osobne si asi tiez skor pochutim na ovoci v lete ako na zakuskoch :-) Weri a to mate 4ks na osobu uz aj s vysluzkou, alebo to je zvlast?
@lucia3006 to uplne ti staci tolko kolackov si myslim... my budeme mat 43 hosti a neviem presne do 500 ks zakuskov mozno menej neviem....
@beronsche to sa mi zda na 70 hosti velmi vela nie??? vsak kolko potom ratas na osobu ??
@dracica6663 no dúfam, ale však budú tam aj torty a ovocie, plus slané ... tak aby toho nebolo málo... nech sú hostia spokojní... :) a akú budete mať výzdobu? farbu?
@wera.g dakujem za radu , drahy mi tu len vcera krcil plecami ze jemu je to jedno, len ja sa bojim ze ked dam cez seba tie dve organzy ci to nebude na stoloch vyzerat preplacnuto ked drahy chce masle na stolickach aby sa farebne striedali zelena s cyklamenovou.
Inak ano farebnu vyzdobu som sa nakoniec rozhodla pre jablckovo zelenu s cyklamenovou, co mam doma saty pre druzicky tak na nich je cyklamenova stuha okolo pasa a malicky druzbovia budu mat cyklamenove kosielky, mamina otcovi kupila cyklamenovu kravatu a ja budem mat kyticku s cyklamenovych pivonii a medzi nimi zelene orchideje, na stoloch budem mat takisto cyklamenove orchideje vo vazickach ktore budu omotane zelenou organzou.
Aspon taky je zatial moj plan :-)
@lucia3006 ja budem mat farbu modru - modrobiela vyzdoba....kyticka bude z bielych ruzi a modre kvietky..este neviem ake...teta kvetinarka mi poradi...drahy ma modru kravatu...a ostatne sa kupi a majitel restiky zozenie...
@dracica6663 jeeej supeer, to je krásna farebná kombinácia :) ja som sa dlho nevedela rozhodnúť pre farbu, ale nakoniec som si vybrala fialovobielu kytičku tak bolo rozhodnuté aj o farbe výzdoby :)
@lucia3006 pisala si ze mate 60 hosti a 3 chody a zakusky, ovocie....tomu neverim ze by bolo malo...vsak ludia nebudu sediet na zadku a napchavat sa....celu noc... budu sa zabavat a tancovat...a vtedy sa na jedlo nemysli :-D ;-) dakujem, ak fialova farba je peknucka :-) modra je nasa spolocna oblubena farba aj preto sme sa tak rozhodli...nenutila by som ho co cervenej...nap. lebo take ani tricka nenosi :-D
My mame 4 chody, ale tak to oni ponukaju v restike. Budem sa s nimi musiet dohodnut, lebo asi by 3 chody aj stacili, zvlast ked mame svadbu az o 5-tej vecer, to kym tam prideme, bude pol siedmej asi najskor... Hoci vsetko co sa nezje nam zabalia domov... Ale co to potom budeme tyzden dojedat???
@dracica6663 aj mne sa to zda strasne vela kolacikov.... Nasi rataju 6 ks/ osobu, cize tych 450 ks do saly, zvysok vysluzky...
Jej, modro biela vyzdoba bude isto pekna, taka neokukana... ;-)
@lucia3006 nebojsa, malo jedla urcite nebude, zvycajne sa davaju 3 chody, aj my tak budeme mat..
ja budem mat kyticu z cervenych a bielych ruzi, popolnocne saty cervene, tym padom bude vyzdoba bielo cervena :) a tiez uvazujem len o troch chodoch, viac je podla mna zbytocne... na stoloch budu zakusky a ovocie a ludia sa maju bavit, nie objedat :)
@beronsche dakujem no to dufam....
ja tiez nechcem malo ale zase ani vela potom tie zakusky budem hocikomu rozdavat len aby sa minuly to nechcem...vsak uvidim dufam ze bude akurat :-)
@dracica6663 to je supeeer ak ste sa zhodli aj vo farbe ... tak to dúfam, že budú tancovať a zabávať sa :) plánujete aj nejaké posedenie pred sobášom? lebo ja som nakázala všetkým, aby došli až na úrad, pár minút pred... a už mi to vykričali, že prečo nemáme nejaké občerstvenie a tak pred ... ale podľa mňa je to zbytočné a my ani nebudeme pred sobášom mať čas ... veď sa ideme fotiť ...
ahojte babule.. ja sa tu začínam iba orientovať :-)
s priateľom sme sa dohodli predbežne na svadbe nejako koncom leta alebo tak, no zatiaľ ešte nič neriešime, iba dohadujeme ako to asi bude... mám ale problém v tom, že by sme chceli mať hneď po obrade taký slávnostný neškorší obed resp. večeru v kruhu rodiny a následne na to párty s priateľmi.. tú asi niekde na chate v blízkom okolí.. ibaže vôbec neviem ako to zorganizovať a zladiť, pretože mi to pripadá také od veci, že čo spravím so všetkými tými ľuďmi kým budeme oslavovať s rodinkou? mám ich všetkých vyslať na tú chatu alebo teda tam, kde sa bude potom oslavovať a nechať ich tam bez nás? :-D nie je to blbé? :-S budem tam mať aj pár kamarátov, ktorí nie sú odtiaľto...
poraďte mi prosím ako by ste to riešili? alebo ak niektorá z vás má nejakú podobnú skúsenosť a s niečím takým sa už stretla.. ja vôbec neviem čo mám robiť.. :-( asi nemám organizačný talent... :-D
@lenusik123 my to budeme mať podobne, teda tak, že rodina čo je asi 60 ľudí ide na hostinu hneď po obrade a kamarátky a kolegov z práce sme zavolali až po 20:00hodine ... chalani z práce to budú riešiť tak, že si zatiaľ pôjde všetci dakam sadnúť do reštiky alebo do baru do tej 20:00ej a potom prídu tam ... kamošky ešte neviem, ak stihnú prísť z práce na obrad (svadbu máme v piatok), tak prídu zablahoželať a pôjdú asi domov a potom spolu všetky prídu alebo prídu zagratulovať aj si zatancovať a zabávať sa až tam ... my sme tiež takto boli na jednej svadbe ... išli sme na obrad zagratulovať, potom sme sa celá partia kamarátov presunuli do jedného podniku, tam sme sedeli asi do 22ej a potom sa šlo na svadbu ... :)