Ahojte buduce nevesty. Zalozila som novu temu svadba v roku 2011. Su tu nejake nevesty ktore sa budu vydavat v tomto roku ? Su to sice este 2 roky ale na planovanie nie je nikdy skoro ;-) Tak dajte vediet ako ste na tom vy baby lebo ja sa uz osobne neviem dockat nasho dna D :-)
@lucia3006 presne tak pekne povedane...to je jasne cim viacej ludi tym viacej to stoji...mi nemame az taku velku rodinu, teda my pozyvame len blizku rodinu ziadne vzdialene rodina ako nap...otcov bratranec,ci stryko a pod. inak by nas bolo aj 200 :-D
@dracica6663 tak to ani my nepozývame takú vzdialenú rodinu, iba najbližšiu ale moji rodičia majú veľa súrodencov a oni už deti s manželkami a manželmi ale sme si všetci blízky, dosť často sa stretávame a navštevujeme takže si to tam bez nich neviem predstaviť ... :)
@lucia3006 tak ja to tám podobné ako ty. Moja mama súrodencov nemá, ale tatino je najmladší zo siedmich detí, ktorých deti už tiež majú partnerov a svoje deti. Ja som to vyriešila tak, že pozývam len moje sesternice a bratrancov bez ich detí. Ak by som tam mala len tety a ujov tak by to bolo skôr ako posedenie pre dôchodcov :-N , nič v zlom. Takto mi to vychádza 30 z mojej strany a 30 z priateľovej strany. Rátam s tým že budú po rodine ohováračky, ale mne je to jedno, nemám na to aby som len z mojej strany pozývala cca 80 ľudí, keďže väčšinu si platíme sami.
baby uz mame obrucky doma a mozem len odporucit zlatnictvo Stacho, su velmi pekne (nemozem ich odfotit lebo mi to neislo) a obe obrucky mame za 260 eur ( 8,5g) biele zlato tam stoji 31 eur/g :-)
@dracica6663 ja som moc rada, lebo budem tam mať všetkých blízkych, nikoho sme navyše nepozývali z našej strany... a myslím že ani z drahého strany tam nebude žiadna vzdialená rodina... a hlavne tam nebude jedna baba, ktorú som tam nechcela mať...
@z.junasova presne tak, ja som si tiež povedala, že toto nebudeme riešiť a pozývame len najbližšiu rodinu a tých, s ktorými sa stretávam dosť často a sme si blízky... my si tiež platíme 80percent výdavkov, tak si nemôžeme vyskakovať a robiť svadbu za 10 000euro... a nechcem mať na svadbe ľudí, ktorých vidím raz za 5rokov... a taktiež sme nepozývali všetkých tých, čo sme im boli mi na svadbe ... lebo to by sa od detstva nazbieralo aj 300ľudí potom... :) a akú budete mať farbu výzdoby? aké šaty si si vybrala?
@dracica6663 tak to si píš.... ja v ten deň nebudem nič riešiť, len si vychutnávať všetko čo príde... veď tie týždne príprav a nervov ... treba si to užiť... :) hej každá nevestička mi to vraví, ktorá to má už za sebou... že ten deň uletí veľmi rýchlo...
@lucia3006 mne sa zda ze kazde dni riychlo ubehnu okrem hodin v praci :-D ...lebo ked som doma tak to rychlo leti....iby tu v praci sa mi zastavi ten cas :-D :-p
@dracica6663 mne to vždy aj v práci rýchlo ubehne, keď nemáme výjazdy tak študujeme pokyny, zásahové obvody, alebo anglinu... lebo zvyknú volať aj cudzinci... a máme výborný kolektív aj spolu zo zdravoťákmi, tak nám to rýchlo ubehne... a vždy je aj kopec srandy... ale doma to ubieha rýchlejšie, to je pravda... hlavne keď idem do nočnej, tak sa mi zdá, že ten deň pred nočnou má iba 2hodiny... :)
@dracica6663 ja sedím tiež celý deň, na jednom veľkom operačnom stredisku, ale tam to stále žije, stále je tam hluk a živo ... a to sa mi páči, že každý deň je iný lebo človek ráno nikdy nevie, aká bude služba... :)
@lucia3006 ;-) no hej nie je to zle ale tak zase ..nemam sa o com s nimi moc rozpravat vsak...co o pocasi... :-) tak jedine o praci sa bavime...len s jenou kolegynou si viacej rozumiem...
@lucia3006 nad farvou výzdoby ešte rozmýšľam, pravdepodobne kombinácia cyklaménovej a hnedej, lebo stoličky mám hnedé a nechcem návleky. Neviem nejak by som to chcela doladiť s tými stoličkami, na nich budú len asi len mašle z bielej organzy. V albume mám aj našu sálu aj nejaké tipy na výzdobu. Šaty mám odfotené v albuem tie posledné na modelke. Inak neviem ako citlivo povedať mojim sesterniciam a bratrancom že sú pozvaní bez detí. Ono keďže nepozývam ich rodičov tak by deti mali kam dať, len netuším či to pochopia.
@z.junasova snáď áno, my sme sa vyhovorili na kapacitu sály - teda výhovorka to nebola, ale pravda ... lebo máme sálu na 60 ľudí a toľko aj bude plus večer 20 ľudí ale tí už budú vo vedľajšej sále... to je peknučká kombinácia - hnedá a cyklaménová ... :) taká elegantná...
@dracica6663 no to aj u mňa tak bolo ... ale tak témy sa dali vždy nájsť nejaké - len také tie osobnejšie veci - sa s nimi nedali to je jasné... predsa len ten vekový rozdiel, oni mali už iné starosti ako ja v tom veku...
@z.junasova ja som to uz riesila, normalne som povedala: Nehnevajte sa, ale pozyvame vas bez deti.
Nie, ze by som deti nechcela, ale polovica z tych "deti" su uz takmer dospelaci... :-D Vsetci to zobrali v pohode, vraj to uz ani nebyva zvykom robit "velke" svadby, tak boli prekvapeni, ze oni "idu".... :-D
A ta kapacita je dobry dovod - to kazdy normalny clovek pochopi.. ;-) Drzim palce!
@beronsche tí moji majú zase malé deti, preto sa toho bojím, ale veď keď ich starí rodičia -moje tety a ujovia by ich mohli postrážiť keď nie sú pozvaní. Inak ja toho mám viac čo im musím nejako oznámiť - okrem tohto aj to , že chceme len finančné dary a takisto nechcem pri gratuláciách veľké kytice, každý keď tak nech dá jednu ružu a bude z toho jedna krásna veľká kytica. :-)
Baby tak to ste dobre vyriešili...ja keby som rodine povedala že bez deti tak by bol pruser :D...a ja chcem velku svadbu aj ked nejakých 120ludi je už moc ale čo narobim..ked sa ludia sami pozývaju a chcu prist tak čo.. ja som koli hostom musela zmenit salu... - ako smutna som s toho bola riadne..ale tak robia tam krasne výzdoby... a je tam prijemne...aj ked je jedna čast oddelena 4schodmi od druhej tak sa s tým dokažem zmierit-hlavne že bude zábava :D a tieš chcem len penažne dary-predsa len je lepšie ked si mladý kupia to čo chcu. :D a kvety neriešim :D nech to hýri farbami :D
@z.junasova zuzi, aj ja chcem aby mi priniesli len ružičku.. my, našťatie, veľa rodiny mať nebudeme, tak tým to nemusím vysvetľovať.. a kamarátom to oznámim cez facebook :-) nejako to pripojím k oznámeniu alebo tak nejak..
@z.junasova Aj my tam mame male deti, nielen velke - najmladsie nepozvane dievcatko ma len 4 roky.. Ju a dalsie deti pod 10 by som brala, ale radsej ich nepozyvam, aby sa to nedotklo niekoho - take to "moje deti nie a mojej svagriny ano??" - tomu sa chcem vyvarovat...
Mne by asi nepresla ta jedna ruza..... u nas sa nosia bukety na pol izby... :-D :-D
A co sa tyka poziadavok, moja mama a svokra maju nakazane (kedze ja nezijem doma), aby kazdu damu pekne poprosili, ze nema mat biele saty ak teda nemusi a podla mojej mamky, uz toto je extrem :-D , ale zatial to kazdemu hovori, s poznamkou, "si predstav, co ta moja dcera vymysla"... :-D :-D :-D
@mishita2401 tak toto nechapem... ked chcu prist, tak jednoducho pridu?? =-) uff to ti nezavidim.... ja by som im povedala, prepacte, ale nie ste pozvani. Asi sa mi lahko hovori, ked sa mi to nestalo.... =-)
@beronsche tak je to rodina mojho draheho a moja buduca svokra nevie povedat nie- ona mi povedala že ma len dve deti tak že urobi riadne svadby :D...ale je to rodina len taka už vzdialenejšia...ja mam 45ludi-aj je tam aj rezerva 3ludia :D..len moj drahý bude mat vela ludi-lebo je to velka rodina :D...