Ahojte buduce nevesty. Zalozila som novu temu svadba v roku 2011. Su tu nejake nevesty ktore sa budu vydavat v tomto roku ? Su to sice este 2 roky ale na planovanie nie je nikdy skoro ;-) Tak dajte vediet ako ste na tom vy baby lebo ja sa uz osobne neviem dockat nasho dna D :-)
@angieska no vsak to nedam 132 eur za to aby som mala skor pas co sa zblaznili to je moc... My sme sa vcera rozpravali o svadbnej ceste ja by som rada isla na ostrovy v Stredoz.mori a drahy povedal ze mozme ist aj inde ako Egypt a tak...ale to uz tam potrebujeme pas... Asi ostaneme pri ostrovoch to je v EU a mozme ist aj na stary OP
@dracica6663 no alebo odložiť svadobnú cestu..... a určite potrebuješ nový pas? veď keď budeš mať ešte starý občiansky, tak aj pas môže byť starý, nie? či už budeš mať zmeny nahlásené?
@angieska no to netusim ci moze byt aj pas stary a ja ho mam od 16 to znamena ze je strary a nie je ten novy co patri do EU, neviem ci sa na to da ist...mal by platit este 2 roky...no a drahy pas nema vobec. Odlozit cestu by sa dalo ale az na dalsi rok v lete. Bud pojdeme hned v septembri alebo nabuduci rok. Lebo uz mi zacne skola a musim aj bakalarku robit tak neskor nechcem ist aj skusky okolo oktobra uz mavame...
@dracica6663 ja tiež nemám EU pas a pokiaľ dobre viem, tak nemusíš mať ten nový, ten dostaneš pri vybavovaní nového, starý platí do konca doby platnosti...
skús nájť tu tému o pasoch, dosť sa o tom diskutovalo....
Dobre ranko babulky, prisla som vas pozdravit, nemam cas velmi, mame toho vela v praci :)
@dracica6663 draci a preco si nevybavis pas do mesiaca??? To je okolo 30 eur (1000 korunovy kolok) a aj tak to vacsinou za tyzden pride :) A keby aj nie, do septembra to stihas urcite.
A inak pas ti plati do doby platnosti, to nevadi ze neni novy europsky, ten viac menej treba hlavne do Ameriky :)
@bybi no ale ako by som to stihla do septembra ked na caiatku septembra mi vystavia sobasny list ak ed to pojdem vybavovat to tak rychlo nebudem mat... :-(
@bybi ahooooj :-) ja tiež mám toho dosť, ale nejaká som lenivá.. vôbec sa mi nechce byť v tejto robote, ešteže mám zajtra voľno.. už mi ide na nervy, že je otvorené aj v sobotu, a keď chcem voľno, tak to musím rieeeeeeeeeeeeeeeešiť ]-( kurnik, keby sa mi šikla nová práca, okamžite by som šla.. :-p
@dracica6663 jaaaj, jasne, ja som si nuvedomila ze budes menit pas az po zmene mena :-N ale tak ak ma platny stary pas, mozes cestovat na neho :)
@simcab simi ahoooj :) my mame stale tak vela toho teraz, ze ja ked uz potrebujem na par sekund vypnut aspon nakuknem, zavrem a idem robit dalej :)
A neni ziadna ina praca v okoli??? Zacni hladat a ked najdes, potom chod :) Lebo sa tam scvoknes |-|
@bybi presne to isté mi povedal teraz môj drahý, že už potrebujem dovolenku, lebo mi už šibe :-p práca veľmi nie je, tu je to ťažko.. vydržím tu ešte do svadby, a uvidíme ako bude potom.. buď pôjdem na materskú alebo začnem intenzívnejšie hľadať niečo iné..
@simcab Mňa zas včera zamrazilo, keď dávali v správach, že hrozí zase hromadné prepúšťanie v armáde. Kebyže ja prídem o prácu, to skôr, ale drahý zarába viac a teraz aj tá hypotéka, to ani nemusíme začať splácať a rovno im odovzdať byt. Tak dúfam, že nás to nezasiahne. A ešte lepšie by bolo keby som si ja našla prácu aspoň o 100€ lepšie platenú, ale je to hrôza, a to mám ekonomickú vysokú, niekedy si hovorím, že by mi bolo lepšie keby som išla robiť hneď po strednej, aspoň by som mala už nejaké úspory a 6 rokov praxe.
@simcab ved hladaj... stale robotu mas, tak ked aj nic nebude tak nic nestratis, ale nikdy nevies, mozno sa nieco najde :) ked nie si spokojna, tak skusaj... a mozno budes prekvapena :) len ty sa o to musis pokusit, same to k tebe asi nepride ;-) :-N :-D
@simcab simi, ja som už tu nebola spokojná asi 3 roky, naplakala som sa pre robotu poriadne, nikdy som nehrešila, tu som pred troma rokmi začala, chcela som odísť, ale nikdy som sa úplne neodhodlala, aj keď som pracovnú ponuku našla.... a mne to prišlo samé, teraz už som na výber veľmi nemala, síce ostávam v školstve, ale mením kolektív, prostredie, deti... tak som zvedavá, čo to prinesie... a po včerajšom incidente, čo som na FB písala, sa už teším čoraz viac
@angieska včera som bola na fb iba chvíľku, tak neviem o čo ide.. ale pozriem si to večer.. ja som tu nespokojná cca 2 roky.. je to tu neskutočné :-p ako práca sama osebe by bola v pohode, ale je tu strašná zima,budem pánu bohu ďakovať ak budem môcť mať deti :-( a je to zlé aj čo sa voľna týka.. zo všadiaľ len bežím, lebo ma nemá kto zastúpiť, a som stále len v robote.. fakt mi to už lezie na mozog :-p
@simcab tak to vôbec nerozmýšľaj a hľadaj... zdravie je prvoradé, to si chráň a práca nie je všetko... nájdeš inú, budeš spokojnejšia a uvidíš, že na všetko budeš inak pozerať... zatiaľ len hľadaj, potom šéfstvu dáš jednoducho výpoveď a ideš ďalej
@bybi super, tešíme sa s tebou x-)
akurát je tu u nás svadba - žení sa jeden známy.. práve vchádzala nevesta do kostola, tak mi len tak srdiečko podskočilo a žalúdok sa stiahol :-) viem si predstaviť, čo musí prežívať :-) tešíííííííííííím sa na tú našu :-)
@michala.s@bambula27 Babulky krasne si dnesny dnik uzite, nech je presne taky aky ste si ho vysnivali. Dufam ze mate pekne pocko a tesim sa na reakcie zo svadby a samo ze aj fotecky x-)
@michala.s@bambula27 Taktiez Vam prajem aby Vam dnesny den vysiel presne podla predstav:)) Drzim palceky, pocasie vam zrejme vyslo. A tesime sa na Vase ohlasy a fotocky.
Ahojte kocky, tak ako vikendujete? My sme mali s drahym dost narocny vikend - starali sme sa cely cas o psika, vyzeralo to s nim velmi zle a obavali sme sa, ze onho prideme, no potom sa to trosku zlepsilo. Dnes mal opat krizu...veterinari mu uz velku sancu nedavaju, tak to s nim spolocne vsetko prezivame :-(
Dufam, ze vy ste sa mali krasne, bolo nadherne pocasie a dalsie nevesticky uz maju svadbu za sebou. Tesim sa na ich zazitky :-)
@nikol18 ahoj
no víkend už aj končí a nestihla som ani poriadne oddýchnuť :-| včera sme boli v Poľsku na nákupy, oba dni vozím mamku do Popradu na rybičky Garra Rufa, nejaké upratovanie, trošku slniečka, kým neprišli búrky....
a konečne som našla nejaký zbytok takej svetlej stužky, čo sa mi hodí k oznamkám, tak sa idem na to vrhnúť :-D
Ahojte nevesticky a manzelky!!
Tak a svadba je za nami, dovolenka na Slovensku tiez... ale ja este stale tak trosku zijem svadbou.. akurat dnes sme pozerali amaterske DVD a fakt sme sa na nom bavili... Clovek si plno veci ani nestihne uvedomit a aj ked sme povodne kameru vobec nechceli, teraz som strasne rada, ze sesterka to cele tocila... :-)
Kazdopadne sme si to uzastne uzili!!!
Drahy bol cely tyzden strasne nervozny, tak som mala trosku obavy, ako to bude prezivat v den "D",ale bola som prijemne prekvapena, lebo uz rano, pred fotenim bol uplne v pohode.
Fotenie bolo celkom zabavne, len so mnou mal fotograf kopec roboty, lebo som zapana nevedela zapozovat, ako on chcel.. :-D :-D Nakoniec sme aj trosku pri tom "zabudli" a meskali, z coho boli nasi rodicia pekne nervozni... :-D
Drahy isiel domov a ja tiez, medzitym prisli uz jeho rodicia k nam a vypukla taka mierna panika, ze kde je zenich.. :-D :-D Kym sme dorazili pred kostol, tak sa spustila prietz mracien, ani dazdniky velmi nepomohli, tak to bolo tiez zaujimave... :-D
Pocas obradu som mala taky blaznivy pocit stastia... drahy na mna zmurkal, usmieval sa a oci mu svietili od radosti a mne vobec nevadila burka, ani nasrata organistka (ktora na mna pred obradom vystekla, ze ci su uz vsetci tam, tak som sa jej rovnakym tonom spytala, ako to mam akoze vediet, kedze kvoli burke tam bol dokonaly chaos.. ), ani taky nemastny/ neslany knaz a jedine, na com mi v tej chvili zalezalo, bol ten usmiaty muz po mojom boku... :-)
No a zabava nam vysla dokonale. Dokonca aj prestalo prsat a tak sme porobili nejake tie fotky s hostami, aj ked nie so vsetkymi, co ma teda mrzi....
Jedlo bolo velmi chutne, sala krasna, hostia sa bavili a tancovali o dusu... :-D Sice okolo 2 v noci na mna strasne dolahla unava, chvilu som aj rozmyslala, ze to budem musiet zabalit, ale potom ma to preslo a vystrajala som do 6.
Vyplatilo sa mi nebazirovat na malickostiach (ako napr, ze sa mi manzel zabudol prezliect po polnoci a tak pocas 2. tanca bol este v bielej veste a tak na profi fotkach ani nebude prezleceny.. ), nechala som sa unasat atmosferou a ta bola nezabudnutelna...
Spat sme isli rano pol 8 a z okolo 2 poobede sa u nas zacali zbierat ludia na "vyzierky". Tak sme mali take druhe kolo... :-D :-D Kedze sme zabudli na svadbe krajat tortu, tak sme ju krajali tam... A bavili sa znovu az do noci... Ja som isla s kamoskou, spat posledna, do 3 v noci sme sedeli vonku zakrutene v dekach a kecali sme, lebo pred tym na to akosi ani nebol cas... :-D
Tak som sa rozpisala riadne.... ja strasne rada citam dojmy inych neviest po svadbe, tak, ak to bavi este niekoho, tak mate, co citat!! :-D :-D :-D
Vsetkym nevestickam, ktore to este iba caka, zelam, aby si to uzili!!! Baby, ten den zbehne ako voda, tak kaslite na veci, ktore sa nedaju ovplyvnit , napr. pocasie a vychutnajte si to, ako sa len da!!!! ;-) :-)
@beronsche jeeeej to Vam ale super dopadlo aj napriek nejakym malickostiam ale aspon ste sa na tom zasmiali... a ako som citala mali ste super zabavu ked tak dlho ste vydrazali hore...to som zvedava kolko ja vydrzim :-D