Ahojte buduce nevesty. Zalozila som novu temu svadba v roku 2011. Su tu nejake nevesty ktore sa budu vydavat v tomto roku ? Su to sice este 2 roky ale na planovanie nie je nikdy skoro ;-) Tak dajte vediet ako ste na tom vy baby lebo ja sa uz osobne neviem dockat nasho dna D :-)
Simi ja dnesk nejako ani nemam chut zit nieto este nieco robit aj ked viem ze by som mala ist dat vytlacit plagaty a vizitky ale nejako sa mi kvoli tomu nechce trepat 25 minut autobusom do druheho mesta a este mi v tlaciarni istotne povedia ze oni nemaju tvrdy papier na vizitky a mna tam rovno natiahne :-S
Simi to nic ono su obcas dobre a obcas zle dni. Zrovna rozmyslame z drahym nad otvorenim zivnosti, ale uz vidim ako vela opletaciek okolo toho bude a ked si budem ziadat o ten prispevok tak uz vidim ako mi ho nepovolia 8-(
nemajú prečo ti ho neodklepnúť.. ak splníš podmienky.. ;-) však to nie je také strašné, ja som ho tiež vybavovala, ale to asi 4 roky dozadu..
a mimochodom, my sme obaja živnostníci :-N
Simi tak to ma tesi ze tu nebudem sama, no neviem strasne sa toho bojim ze ako sa clovek presdi v tak velkej konkurencii a ci to dobre pojde, ale uvidime. Kto nic neriskuje nic neziska
miska o ten prispevok od upsvar pre zalozenie zivnosti poziadaj jedine ak mas pevne nervy a chut venovat tomu cakanie asi 2-3 mesiace. lebo najprv sice podas ziadost, lenze oni ti ju musia schvalit (nie na vsetko sa prispevok vztahuje), potom absolvovat u nich niekolko hodinove prednasky (myslim ze to trva asi tyzden) a oni ich organizuju sporadicky, ked maju dost vhodnych uchadzacov a ked im uvolni stat peniaze, potom vypracovat podnikatelsky plan a pred ich komisiou s nim musis obstat a az potom ti povedia ci ano, alebo nie.
no tak teda ja som nebola na nijakých niekokoľhodinových prednáškach.. ani pred komisiou som neobhajovala podnikateľský zámer..v podstate v priebehu mesiaca som to mala vybavené a schválené.. do 4 týždňov od začatia živnosti som peniaze mala na účte.. a dokonca som už mala aj kontrolu po 2 rokoch, ktorá bola len papierová.. čiže som im tam poslala podklady z účtovníctva, kde boli tie veci, ktoré som za dotácie nakúpila.. :-)
ja sa nebudem hádať, ale fakt sme si to vybavovali obaja a nebola to žiadna tragédia.. jasné, že papierovačky boli, ale nič čo by sa nedalo v pohode zvládnuť.. jasné, že zámer mi vypracovala známa, ale to bolo všetko :-p podľa mňa len to vypracovanie zámeru je najzložitejšie..
tak určite.. ja som to písala len kvôli tomu, že si napísala, aby miška oň požiadala len ak má pevné nervy.. však nech požiada, ak ho schvália bude ho mať, ak nie tak nič.. ale je super ak by peniaze dostala len tak za nič.. predsa za vyskúšanie nič nedá.. lebo mne sa nepáči ak niekto niekoho vopred odhovára.. napr. ako je aj šfrb - pôžička na výstavbu domu.. tam je to tiež o držku, kopa podmienok a papierov, ale ak ju človek dostane, tak si môže gratulovať, lebo nikde inde nedostane lepší úrok.. hmmm
čiže ja som ju chcela len povzbudiť :-)
jaj tak ja som to co som napisala nechcela tym niekoho odradit, len ja som videla u nas ako to odradilo mnohych ludi od toho prispevku a isli na zivnost bez neho a mali to za par dni vybavene.
Rora dakujem moc :) simi mam nervy pevne skusim sa do toho pustit a uvidim aj ked neviem ako sa v takej oblasti vypracovava nejaky podnikatelsky plan..no co uz bude zabava
a mne dorazili topanocky tiez :-D jedny cierne a jedny biele :-D sice som ich este nevidela ale snad mi budu dobre :-N neviem sa dockat kedy ich budem mat domaaaa :-D a prechadzat sa po byte ako simi prikazala :-D :-D haha
tani parada, ja uz sa tiez tesim az budem mat topanocky, joooj baby tak vam zavidim ze mate odvahu kupovat si topky cez net, ja som to spravila dvakrat oba dva razy ich zdedila moja mama, lebo na moju utlu nozku boli strasne siroke :-(
Simi este doma prekonzultujeme s mojim nastavajucim, popytame sa po uradoch a uvidime co nam z toho vylezie, ja by som rada o to poziadala lebo mi to pomoze zo vstupnou investiciou, inak ta vstupna investicia pojde zo svadobneho uctu...fnuk
Boze babule moje vysnivane šaty stoja len 260Ecok a ja uz vidim ze to stroskota na tom ze pojdem neskoro skusat saty ci mi take budu pasovat a ta holka ich dovtedy preda :-(