Starejší - aká cena?

Ahojte nevestičky, akú cenu si pýtajú starejší? 350 eur je podľa vás normálne? ďakujem
Odpovedať
1
2
@milanzuzana ahoj :-) normalne pre teba, nemusi byt normalne pre ineho.. Ked das do eteru len cenu a zaroven sa toto spytas, to znamena, ze je to privela pre teba.. Aspon ja mam taky pocit :-) Pri cene zalezi od "mena", miesta, od toho co ponuka - co je v cene..To iste plati aj u DJ, fotografa atd.. Pre mna je starejsi dolezita funkcia a pri velkych svadbach nenahraditelny! Takze dake to € hore-dole nie je dolezite! Len nech je dobry! Lebo zly starejsi ti pokazi celu svadbu :-( a potom si budes hlavu buchat.. Ten nas pyta tusim 220 ci 250?! Uz neviem presne.. Tak ti drzim palce, nech dobre vyberiete :-)
Odpovedať
my mame za 120e,ale nemáme odobierku ani nič take..
Odpovedať
Ahoj :-) my máme za 250 eur, ale sám starejší mi povedal, že vybaví úplne všetko, čo sa týka odobierky, otázky hostí, jednoducho, že ja so ženíchom sa o nič nebudeme starať, pretože tam máme jeho, takže som spokojná a tá cena k tomu primeraná :-)
Odpovedať
Nas tusim berie 80eur, este neviem co vsetko bude robit,ale myslim ze co budeme chciet tak spravi,tento tyzden sa ideme dohadovat co a ako bude, praveze nam uz kopu ludi povedalo,ze on je super,ze nam poradi vselico.. mavaju ho na svadbach.. a inac som myslela ze to bude o trosku menej :-) sumy 200, 300 eur su podla mna moc ..
Odpovedať
Neviem aký je známy a čo všetko bude robiť, ale mne osobne to príde dosť, dať 350€ niekomu, kto uvedie pár hier a tanečné kolo. Za mňa môžem povedať, že by som to radšej vrazila do svadobnej koordinátorky, ktorá by sa mi vedela venovať od rána do rána a predsa len toho urobí viac, pomôže s komunikáciou s dodávateľmi, napraví mi šaty, zorganizuje ľudí a vypýta si porovnateľnú sumu. Zdá sa mi to teda dosť, ešte dostane aj najesť, napiť...no neviem teda.
Odpovedať
@milanzuzana podľa mňa je to veľa,to už nevedia čo majú za to pýtať a zožente ak sa dá lacnejšieho a zistite čo sú zač.
Odpovedať
@malaopicka no veď preto je dôležité vedieť, čo je v cene! Novodobí starejší sú už v podstate koordinátori, ako ty hovoríš.. Ten náš nám dáva knihu hostí, balóny šťastia - asi ich ale nechceme :-D, dar dostaneme od neho harmonikára. Dohliadne nad celým priebehom, zorganizuje ľudí, odobierka, uvedie nás do sály, má rekvizity na hry, začepčí (to budeme mať ale súbor).. Ak dobre odvedie svoju robotu, ani jesť nebude stíhať :-) A nezabúdajte, že má ešte odviesť daň z príjmu a dopraviť sa za vlastné náklady... No možno by bolo fajn napísať meno dotyčného, ktorý ponúkol takú sumu.. Ľahšie sa človek potom orientuje. Osobne by som za starejšieho menej ako 80€ nedala..
Odpovedať
@marienkakf to myslíš vážne? "dake to € hore-dole nie je dolezite" ? veď je o 100 eur drahší ako ten tvoj, to si myslím, že je poriadny rozdiel. ďakujem ti za tvoj názor, ale nestotožňujem sa s ním.
Odpovedať
@malaopicka aj ja si myslím, že je to priveľa, starejšieho určite chcem, pretože nás bude veľa a musí to mať podľa mňa nejakú organizáciu :-)
Odpovedať
@livia341 súhlasím ;-), budem hľadať ďalej
Odpovedať
@milanzuzana v pohode, nemusíš... Ja som to nemyslela v zlom, len som sa na to objektívne pozrela. Vôbec nevieme o koho ide, ak má precestovať 200 km, mať kroj a čo ja viem čo ešte, nie je to veľa! Len potom neviem, prečo sa pýtaš, keď už si rozhodnutá, že je to veľa a nedáš toľko za neho. Zbytočne si zakladala diskusiu.
Odpovedať
@marienkakf vôbec som nezakladala, zbytočne diskusiu, chcela som sa informovať a len mimochodom pohonné hmoty si chcel dať preplatiť, tak len k tomu toľko. Nechápem o čo ti ide, aj tými výkričníkmi. To už sa ako slušne nemôžem na nič opýtať? Prajem ti pekný deň, ale toto nemá zmysel
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Dievcence mozete mi povedat kto je to ten starejsi a aku funkciu ma na svadbe?
Odpovedať
@milanzuzana Čo by si sa nemohla, môžeš. Ale potom nereaguj popudlivo, ak má niekto iný názor, len diskutujeme.. Myslím si, že moje komentáre ťa neurážali.. Veď nemôžeš povedať len cenu a nič iné okrem toho. To platí pri všetkom! Kúpiš šaty z Číny za 200€, ale bude to možno len napodobnenina originálu, ktorý je o niečo inom a stojí 600 €.. Máš fotografa za 500€, ktorý ti urobí len portréty, a máš fotografa za 500 €, ktorý bude s tebou až do začepčenia.. Jedinú informáciu, ktorú som od teba čítala je cena a to, že si chce dať cestu preplatiť..
Odpovedať
@katarinahorrigan ahoj :-) starejší je pre mňa presne ten, koho som opísala vyššie.. Kto ťa bude viesť celou svadbou, zorganizuje ti ľudí, aby vedeli, že teraz sa ide jesť, teraz ideme tam, teraz sme ticho.. Zabaví hostí, keď má skupina prestávku.. Zvládne zákulisie, keď sa stane dáka pohroma, je pre teba oporou, má to jednoducho pod palcom... Ty nemusíš zaťažovať nikoho z rodiny, kamošky, môžu sa o to viac baviť.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marienkakf Ahhha :) O to sa uz postaral moj nastavajuci . V anglicku si to totiz beru na starost muzi a budeme mat dvoch aby vsetci zucastneni rozumeli ;-)
Odpovedať
@marienkakf ja sa priznám, že som nikdy o niekom ako je starejší nepočula, až tu na MS. Fakt neviem ako sa pohybujú ceny, ale aj tak si myslím, že 350 je dosť a radšej by som brala koordinátorku ako ženu, predsa len je to iné ako chlap. Ale to už je na každého rozhodnutí či je ochotný toľko dať. Ja osobne nechcem ziadne začepčenie ani knihu hostí a ani ziadne hry, takže z mojho pohľadu je to zbytočne, ale baby, ktoré toto chcú určite potrebujú niekoho, kto tomu dá formu. @milanzuzana skús pozrieť ešte po iných, možno nájdeš aj niekoho lepšieho a za lepšiu cenu ;-)
Odpovedať
@malaopicka my sme velka rodina a uz som bola na mnohych svadbach.. Dokonca aj na takej, kde svadobcania isli radsej do krcmy, ked sa novomanzelia isli fotit, starejsi to nezvladol :-( Potom dve svadby v rozmedzi 3 mesiacov, kde bol starejsi ten isty :-D ako cez kopirak! Ani na chvilu som neuvazovala, ze by nebol.. Len som nechcela stareho, vulgarneho, trapneho, ktory sa opije, ktory nevie ludi zabavit..Je samozrejme, ze kazdy ma ine naroky a predstavy, co sa mu paci a co nie.. Ja som tiez porusila kopu zvykov - varky, odobierku, podbradniky...Chcela som aj cepcenie zrusit, ale so suborom sa mi to paci :-) Ked to robia ludia, ktori to vedia, je to ine :-) Hry budu, lebo sa polovicke pacia a zas ked budu mat ludia trocha vypite, bude to zabavne (nie ze by som sa na to spoliehala), vajco v nohaviciach, had s rukami medzi nohami - to nebude, ani nebude nikto do nicoho nutit.. budeme mat aj par Nemcov,tak nech maju zazitok, z riadnej svadby, u nich take svadby nie su zvykom, aspon co viem..
Odpovedať
@marienkakf jasne, každý má nejakú predstavu a nároky, takže každý si vyberie, čo mu pasuje :)
Odpovedať
No v sobotu bol nas velky den a spomenula som si ze som pred svadbou pisala o starejsom,tak sa Vam chcem pochvalit. Nas vynikajuci starejsi si pyta len tych 80eur ako som spominala vyssie. Bol s nami od zaciatku az po uplny koniec + mal svoju vlastnu harmoniku, ked nehrala kapela,alebo dokonca nam vypadol prud nachvilu tak hned zobral harmoniku a vsetkych vyviedol na terasu a tam sa hralo,spievalo,dokonca aj ked uz elektrika bola nahodena,ostali dlho este vonku.. my sme sa zatial mohli venovat foteniu... :-) uviedol prvy tanec, hry, vsetko robil on...maximalna spokojnost... takze myslim ze to neplati ze cim drahsi tym lepsi, on nam sam povedal ze berie radsej menej,aby bol viac ziadany, ( co mimochodom aj je ) , ale hlavne ze ho to bavi, ze chce ludi zabavit a chce sa aj on s nnimi bavit.. ked to robi niekto len pre peniaze,tak to urcite neni to prave orechove...
Odpovedať
@adusat mohla by si dat na neho kontakt a odkial je?? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my sme mali starejšieho a platili sme mu 230 €
Odpovedať
@zuzkadrobec som z okresu Nove Mesto nad Vahom, tak neviem ci sa to oplati, ci to neni moc daleko. kontakt ked tak poslem do posty.
Odpovedať
@zuzkadrobec teda myslela som aj toho starejsieho ze je z okresu Nove Mesto nad Vahom.. aby sme sa chapali ;-) sme z rovnakeho mesta..
Odpovedať
Nuš 350 € za starejšieho je moc. Naučí sa pár básničiek a to je všetko. Nemá žiadne investície. Hudobník chodí minimum 8 rokov na hudobnú a kupuje si nástroje. Fotograf a kameraman utráca tisíce za techniku a po svadbe ešte 2 - 3 dni spracuváva materiál, a kým dokončí a odovzdá prácu, tak starejší už dávno zabudol na tú akciu, a aj peniaze už minul.
Odpovedať
@adusat to je velmi daleko tak dakujem
Odpovedať
My sme platili za nášho 200Eur a za cestu 20Eur. Ale za to čo predviedol by som mu nedala vobec toľko. Strašne sklamal. :(
Odpovedať
ak si nebola spokojna a starejsi ta sklamal mala si mu dat menej ved dohodnuta cena bola za 100 percentnu svadbu .ja viem objektívne sa to dá posudit tažko
Odpovedať
ja osobne som si prv nez nam povedal cenu myslela ze este menej pyta ako tych 80eur... :-) som hovorila mojmu, vlastne uz manzelovi ;-) ze viac ako 50 nedame a on ze jasne, ale praveze aj 100 by som dala bol fakt paradny, aj si zatancoval s nami.. vsetko super. a sam povedal naco budem pytat viac,sak sa najem, napijem , zabavim .... proste STAREJSI s velkym S !
Odpovedať
@adusat ahoj, čítala som tvoje správy o starejšom a som sa im veľmi tešila, ako som ich čítala. Mohla by si mi na neho dať kontakt prosím?. vopred ďakujem:) Zuzana:)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?